reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witajcie Kochane:) Weszłam tylko na chwilke, bo zaraz musze eksmitowac się z mieszkania:wściekła/y: ocieplaja nam dom, jest taki rozgardiasz, o hałasie nie wspomne, że w domu siedziec nie mogę, Filip przez to wszystko stał sie taki nerwowy ze każdy głośniejszy dźwięk powoduje lawinę płacu, jestem ju wykońcona, a końca tego remontu nie widać...:wściekła/y: jak to wsystko się skońcy to ju spokojnie uśiąde do kompa i postaram się nadrobić ile będę w stanie;) prede wszystkim baaaardzo siękujemy za życzenia, i ja równiez yczę wszyskim 4-miesięcznym skarbom wszystkiego naj naj lepszego, no i oczywiście 5-miesięcznym dzieciaczkom również;) a pozostałe maluszki mocno ściskam i życze dużo zdrówka :) do usłyszenia:) (P.S. juz się za Wami stęskniłam;))

czesc dziewczynki, przyszla mi chusta nati i PANIKUJE !!! ja tego nie zawiaze !
Mea na poczatek prponuje wiązanie kieszonka;-) podobnie wiązałas chuste elastyczną tylko że w kieszonce krzyzujesz ją na plecach dziecka:tak:
Maarta ale żeby one choć proste były!!!!
A co to są szczepione drzewka typu migdałek:sorry2::sorry2:

Tu masz sposób przycięcia jabłonki:
329847ca77584458.jpg

a to migdałek
migdalek84.jpg

Laseczki a ja mam do was pytanie.....
mam zamiar isc za tydzien na przedluzenie wlosow... powiedzcie mi czy ktoras z was juz to robila???? zanim to zrobie wolalabym wiedziec jaka pielegnacja jest takich wlosow i co wolno a czego nie...... bo jak bedzie za duzo zakazow to chyba zrezygnuje.....

Daffi odradzam.
ja miałam przedłużane włosy mikroringami - pasma mi się pozsuwały i "pocięły" moje naturalne włosy. poza tym ciągnęło mnie i bolała mnie głowa, włosy automatycznie nie tylko są dłuższe ale i zagęszczone, głowa nie jest przyzwyczajona do takiego obciążenia. koleżanka miała metodą klejową - coś strasznego, może i z początku ładnie wyglądały ale jak je ściągnęła (ściąga się je rozpuszczalnikiem...) to musiała się ogolić prawie na łyso, tak miała zniszczone włosy i ułożone łuską w niewłaściwą stronę.
ale polecam Ci pasma clip-in, sama mam takie z włosów naturalnych i zakładam raz na czas.
100% wlosy przedluzane NATURALNE CLIP IN ON tasmy (1024047165) - Aukcje internetowe Allegro
jakbyś chciała się coś więcej dowiedzieć to pytaj.

Mam zapalenie zatok, zapalenie krtani, zapalenie oskrzeli - ktoś przebije ?:)
Już mam serie zastrzyków wykupioną - tak się dorobiłam! :/

Tylko nikt mi nie chciał nic powiedzieć o karmieniu piersią, i nie wiem czy karmić czy też nie :/

to cię załatwiło. zdrowiej szybko!
a co do karmienia to ja musiałam odstawić Danielka od cyca przy antybiotyku.

nie zaglądam bo pisze prace mgr'ską... mam ją oddać za 26 dni już do dzieckanatu
n045.gif

mika, Wojtuś to taki sam gagatek do spania co mój Daniel.
powiedz mi o której go kładziesz spać? i jak go przetrzymujesz do kąpieli skoro tak mało śpi? nie jest marudny?
mojemu się odmieniło i śpi już po pół godzinki co 1,5 godz :-) wieczór każdy wygląda tak samo.. mały wstaje o 17;30-18, o 19;30 jest kąpanie, o godz 20 je i odkładam go do łóżeczka i czekam aż zaśnie :-) najpóźniej do godz 20;30 zasypia :-)

Że jeszcze pomarudzę o tej kabinie;-)
Ja chciałam taki brodzik jak miałam teraz..był w środku głęboki na ok 15-20 cm..to była idealna głębokość dla Hani..jak nalałam jej wody to jak siedziała to akurat do pasa była przykryta a ja miałam do niej łatwy dostęp..w razie jakby się pośliznęła czy cuś(a choć daję jej matę antypoślizgową i grzecznie siedzi w brodziku to zdażyło się że pośliznęła się na ręce)
A ten całkiem głęboki brodzik nie jest już tak fajny moim zdaniem...dla Hani teraz owszem...ale nie wyobrażam sobie że wsadzę tam Tomka jak zacznie siedzieć...bo nie ma takiego łatwego dostępu żeby go przytrzymać...wiesz o co mi chodzi:baffled:
Dlatego napisałam że z dwojga złego wolę tan głęboki niż całkiem niski
a ja Wojtka mam zamiasr jeszcze kąpać w wanience przez dłuższy czas ;-) bardziej mi chodzi o Dominiśke że się będzie kąpać już w brodziku, a Wojtek w swoim czasie też zacznie :tak:

czy ja wiem.... boje sie ze od zelaza dostane zatwardzen a mnie boli przy wyproznianiu...boje sie ze to hemoroid...
a on moze sam zniknac???? czy trzeba go leczyc koniecznie??
kup sobie na hemoroidy czopki i powinien zniknąć... ja miałam i wyleczyłam w 3 dni ;-)

Hej laski mam pytanie jaką długość stópki mają wasze dzieci? Bo mnie martwi to jakie wielkie ma Aleks.
13.5 cm!!!!! Buciki ma rozmiar 21(adidaski)

moja Dominika taki rozmiar nosiła w wieku ponad 2 lat :shock:

kopciuszku ale łazieneczka no no no :-D a ściany to macie w tapecie czy w czym?
a015.gif
my część będziemy mieć po prostu malowaną :-)

Laseczki a ja mam do was pytanie.....
mam zamiar isc za tydzien na przedluzenie wlosow... powiedzcie mi czy ktoras z was juz to robila???? zanim to zrobie wolalabym wiedziec jaka pielegnacja jest takich wlosow i co wolno a czego nie...... bo jak bedzie za duzo zakazow to chyba zrezygnuje.....

ja też chciałam iść, ale podobno dość że to drogie to strasznie niszczy włosy :-( tak mocno że jednej z moich koleżanek potem tonami wylatywały włosy

nessi :-( zdrówka!!!

kopciuszku, świetnie wyszła Wam łazienka :tak: my też musimy się wziąć za naszą bo woła o pomstę do nieba... :no:

Dziewczyny po czym poznać, że dziecko jest gotowe do siadania? Bo moja bardzo się podciąga do siadu, ale to chyba jeszcze za wcześnie na siadanbie?

Dziewczyny po czym poznać, że dziecko jest gotowe do siadania? Bo moja bardzo się podciąga do siadu, ale to chyba jeszcze za wcześnie na siadanbie?
Mój już od dawna się podciąga i już parę razy fiknął sam do góry trzymając się łóżeczka:-D a ledwo dotknę mu rączek to główka idzie do góry sama

reklama
Do góry