reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Moja znajoma jest od niedzieli w szpitalu na porodówce dziś się za nią wzięli bo jest ponad tydzień po terminie, kroplówka, lewatywa i antybiotyk, biedna....:-(

reklama
No ja już całkiem pewna farmaceutów to nie jestem:no:
W 9 miesiącu ciąży dostałam na przeziębienie gripex, ostatnio jedna dała mi te pastylki a druga stwierdziła że nie za bardzo je wolno i najlepiej z umiarem!
Ale pewnie co lekarz to też inaczej powie!

Sadzenia ładnych drzewek zazdroszczę..ale ja najpierw musiałabym wyciąć 6 jabłonek o które i tak tata nie dba i nie dają wcale owoców:wściekła/y:

Ja osobiście nie miałam ale dużo słyszałam na ten temat wiem że cebulki są obciązone więc najlepiej przedłużać o kilka cm, używa się specjalnych szamponów i max można nosić 3 m-ce bodajże...

w sumie czytalam ze europejskie maja zywotnosc 12 mcy a slowianskie so dozywotnie...... tylko nie wiem jakie u mnie stosuja... od niedawna w 1 salonie tylko to robia! bardzo bym cciala.. maja dlugosci 40cm i 55cm..... a 60cm na zamowienie.. a ja bym tylko te o 40 cm chciala.. wystarcza to sa i tak dluzsze niz te co ja mam.... czyli pasowalyby bo od razu dlugasne by sie nie zrobily.. do tego zagescilyby wlosy i efekt bylby bardzo naturalny....

No ja już całkiem pewna farmaceutów to nie jestem:no:
W 9 miesiącu ciąży dostałam na przeziębienie gripex, ostatnio jedna dała mi te pastylki a druga stwierdziła że nie za bardzo je wolno i najlepiej z umiarem!
Ale pewnie co lekarz to też inaczej powie!

Sadzenia ładnych drzewek zazdroszczę..ale ja najpierw musiałabym wyciąć 6 jabłonek o które i tak tata nie dba i nie dają wcale owoców:wściekła/y:
Ja mam dwie znajome w aptekach, zawsze dobrze podpowiadają;-)

Co do jabłonek, to jak chcesz ściąć to śmiało bo dzrzewa owocowe można bez pozwolenia ścinać ale ja bym poszalała na Twoim miejscu:tak:
Teraz już za późno ale wczesną wiosna tzn tak luty-marzec proponuję pościnać gałęzie;-) zostawić praktycznie sam pien i kilka wystających gałązek. Tak ścięte drzewo owocowe nie da nam juz owoców ale będzie pięknie sie prezentowało jak szczepione drzewka typu migdałek:tak: Naprawde wierz mi taka jabłonka może pięknie wygladac:tak:
Jeżeli chcesz żeby owocowała to musisz ścinać końcówki gałązek ale maksymalnie do połowy długości gałązki;-)

w sumie czytalam ze europejskie maja zywotnosc 12 mcy a slowianskie so dozywotnie...... tylko nie wiem jakie u mnie stosuja... od niedawna w 1 salonie tylko to robia! bardzo bym cciala.. maja dlugosci 40cm i 55cm..... a 60cm na zamowienie.. a ja bym tylko te o 40 cm chciala.. wystarcza to sa i tak dluzsze niz te co ja mam.... czyli pasowalyby bo od razu dlugasne by sie nie zrobily.. do tego zagescilyby wlosy i efekt bylby bardzo naturalny....
Mi się kiedyś marzyły takie włosy no ale jak usłyszałam jaka jest cena to podziękowałam. Odrazu mi się nasuwa ile rzeczy do domu i dla Aleksa bym kupiła

Jakie czapeczki używacie na baardzo ciepłe dni? Moje bawełniane są niby ciepłe ale kupilismy tzw "strongmenkę" taką chustkę wiązaną z tyłu

Ja mam dwie znajome w aptekach, zawsze dobrze podpowiadają;-)

Co do jabłonek, to jak chcesz ściąć to śmiało bo dzrzewa owocowe można bez pozwolenia ścinać ale ja bym poszalała na Twoim miejscu:tak:
Teraz już za późno ale wczesną wiosna tzn tak luty-marzec proponuję pościnać gałęzie;-) zostawić praktycznie sam pien i kilka wystających gałązek. Tak ścięte drzewo owocowe nie da nam juz owoców ale będzie pięknie sie prezentowało jak szczepione drzewka typu migdałek:tak: Naprawde wierz mi taka jabłonka może pięknie wygladac:tak:
Jeżeli chcesz żeby owocowała to musisz ścinać końcówki gałązek ale maksymalnie do połowy długości gałązki;-)

Maarta ale żeby one choć proste były!!!!
A co to są szczepione drzewka typu migdałek:sorry2::sorry2:

Mi się kiedyś marzyły takie włosy no ale jak usłyszałam jaka jest cena to podziękowałam. Odrazu mi się nasuwa ile rzeczy do domu i dla Aleksa bym kupiła

wiesz mi tez zal..ale ja nie pamieam kiedy sobei cos kupilam... cos misietez nalezy a ze kocham dbac o wlsoy to bardzobym chciala takie no marza mi sie......!!!!!!!!

Wszystkiego NAJ NAJ dla Amelki Alliltki, Julii Agnieszki0240, Filipka Sylwik1987, Alanka Luuuznej i w ogole dla wszystkich solenizantow ktorych byc moze przypadkiem danego dnia pominelam....!

wiesz mi tez zal..ale ja nie pamieam kiedy sobei cos kupilam... cos misietez nalezy a ze kocham dbac o wlsoy to bardzobym chciala takie no marza mi sie......!!!!!!!!

Wszystkiego NAJ NAJ dla Amelki Alliltki, Julii Agnieszki0240, Filipka Sylwik1987, Alanka Luuuznej i w ogole dla wszystkich solenizantow ktorych byc moze przypadkiem danego dnia pominelam....!
a ostatnio się zbuntowałam i buty kupiłam:) mi w sumie włosy obojętne:)

My też życzymy wszystkiego najlepszego i rzeki mleeeeka i deserków:)

reklama
Do góry