reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dziękujemy bardzo za życzonka!!!! ale widze, ze mam login tak samo trudny jak daffi hihihihi
Amelcia też życzy swoim kolegom wsio najlepszego!!!
Kopciuszku łazienka I klasa!!!
U nas nocka fajna Mała obudziła się o 5.10 potem po 7 no i spanko do 9.30 zaznaczam, że razem z mama!!!! Ja od dzisiaj zaczynam dietkę a od jutra zabiegi-ciekawe jakie będą rezultaty??

reklama
Monia jakbys mogła mi napisać..bo artykuły mam zaznaczone ale chyba dopiero wieczorem będę miała czas je poczytać...Tomek przewraca się na brzyszek nie przez mostek..tylko podciąga nóżki do siebie i bach jest na boczku a potem na brzuszku...to jest dobrze czy też nie?

He he allitka ja chyba piszę cały czas Allilatka:-D:-D:-D:-D

tez na pierwszej wizycie bylam prywatnie, w styczniu termin mialam na 20 kwietnia

3-4 razy dziennie wykonuje jedno cwiczenie 4 krotnie- ale przy tym rozbieram ja do pieluszki- to jest cwiczenie vojty- ktos musi ci to pokazac a 2 razy w tyg chodze do rehabilitanta i tam on wykonuje gorsze cwiczenia - hania strasznie placze ale mnie jako jedyna mame to nie rusza bo bardzo wierze w te cwiczenia
z synkiem mialam wiecej cwiczen, nie tylko vojte- srtasznie trudno je opisac, wiesz to jest male dziecko i trzeba wszystko bardzo dokładnie robić
jak odchyla głowkę do tyłu to nazywa się ułożenie odgięciowe, a rozpoznanie "choroba" nazwya się nieprawidłowe wzorce ruchowe- i my przez cwiczenie wymuszamy i uczymy dziecko prawidłowego zachowania

aga6671- nie jestem lekarzem czy jakims specjalistą ale wg mnie jak najbardziej prawidłowo :)
w skrocie - dziecko powinno podciągać nózki do góry, fiknąć na bok, pociągnąć rączkę- moja ją zostawia - i przewrót gotowy

Ostatnia edycja:
Monia jakbys mogła mi napisać..bo artykuły mam zaznaczone ale chyba dopiero wieczorem będę miała czas je poczytać...Tomek przewraca się na brzyszek nie przez mostek..tylko podciąga nóżki do siebie i bach jest na boczku a potem na brzuszku...to jest dobrze czy też nie?

He he allitka ja chyba piszę cały czas Allilatka:-D:-D:-D:-D

No moj tez jak z pleców na bok to nogi do siebie i hop na bo a potem nogi takjakby prostuje i hop.. hmmm chyba dobrze.... sama niewiem ...

tak wogole czesc:)

Mój przewracając się na bok ma proste nogi i rączkę zarzuca na stronę na któej chce leżeć, fik nóżką i rączką i już na boczku

tak w kit ale przeczytalam artykuly i moj czasem tez robił mostki teraz raczej juz nie musze bardziej zwrocic uwage ale robił przez pewien czas... ale taki mostek moglby niepokoic?? :baffled:

nawet mnie nie strasz..;/
moj sie obraca wlasnie przez robie mostka..;/
inaczej nie umie..;/
a wcale tak duzo nie siedzial w foteliku tyle co jezdzi autem...
a tak to lezy albo na brzuchu albo na pleckach..;/
w pionie jest troszke noszony ale to moze wychodzi 20 minut dziennie....jak zsumuje wszystkie odbicia, czy przeniesianie z pokoju do pokoju...

i co teraz mam zrobic??;/

aga6671- nie jestem lekarzem czy jakims specjalistą ale wg mnie jak najbardziej prawidłowo :)
w skrocie - dziecko powinno podciągać nózki do góry, fiknąć na bok, pociągnąć rączkę- moja ją zostawia - i przewrót gotowy

Mój dokładnie tak robi:tak:
Monia dzięki za cenne artkuły, Kasiek nie martw się tak;-) Każde dziecko inne jest i nie kazde dziecko wszytsko wykonuje prawidłowo i w tym samym czasie;-)

reklama
Emwu cytuje raz jeszcze;-) Zawitkowskiego:tak: Nie robię tego złośliwie tylko dla Twojej wiedzy szkodliwości takiego skoczka;-)
Witam
Krótko. Skoki, obciążenie osiowe stawów kręgosłupa i nie tylko,
niedojrzałośc strukturalna i "funkcjonalna" aparatu kostno-stawowo-
mięśniowego. Niedojrzałość wzorców ruchu i postawy, reakcji
równoważnych. Powinno wystarczyć... To zbyt duże, dramatycznie duże
przeciążenia aparatu ruchu dziecka. Wypracowywanie przez dziecko
koszmarnych wzorców ruchu i postawy - np. b.silne pchanie palcami w
podloże... Czy są jakieś dobre strony, owszem, chciałbym umieć nie
myśleć logicznie i być producentem tego sprzętu - pewnie nieźle się
sprzedaje :) Czy są na ten temat badania? Nie wiem i szkoda mi czasu
na sprawdzanie... Wystarczy trochę wiedzy o ciele ludzkim,
szczególnie tym niedojrzałym i zdrowy rozsądek. Ktoś kto to wymyslił
powinien puknąc się w głowę :) to jeden ze sprzętów, na których
temat nie przebieram w słowach komentarza.
Acha, nie potrafię odnaleźć sensu mania dziecka, jeżeli miałbym
używać takiego sprzętu. To najbardizej delikatna opinia na jaką mnie
stać :)

Do góry