reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja bym raczej zapraszała twoją mame do siebie codziennie i na coraz dłuższe okresy zostawiać dziecko z nią sam na sam.. na początek niech przychodzi ale ty zajmuj się dzieckiem, a dziecko niech obserwuje babcie i się przyzwyczaja :-) potem przejmować role zacznie babcia, tzn daj dziecko babci i np na 5-10 min zniknij i niech tylko babcia się zajmuje dzieckiem :-) a potem powoli ten czas wydłużaj. To jest najlepsza metoda i zabierz się za nią teraz. Tylko podstawą jest to żeby to twoja mama przychodziła do was, a nie wy do niej... tak jest najlepiej dla dziecka
c045.gif
i potem jak ty pójdziesz do pracy to też lepiej żeby mama przychodziła do was, bo dziecko się lepiej zawsze czuje u siebie w domu

buziaczki dla was dzieciaczki
a105.gif
;-)

Mika sęk w tym, że Amela odkąd skończyła dwa tyg jest u babci kilka razy w tygodniu i zawsze było dobrze, przecież ja ją tam często zostawiam gdy musze cos zalatwic... ale ostatnio coś szwankuje i marudzi... caly zeszly tydzien odjezdzalam stamtad z rykiem-wysiadam!!!

reklama
zgadza się na obywatelskiej. Chyba wiem o jaką aptekę chodzi, dokładnie naprzeciwko mojego bloku hihi:) Może kiedyś umówimy się na jakiś spacer? Ale to jak zmienię wózek na lżejszy (bo tego co używam sama nie zniosę), no i jak moja Niunia przestanie tak płakać na spacerkach:). Ale może jakoś w wakacje damy radę, co?

allitka a może u mamy w mieszkaniu coś wydarzyło się ostatnio, co Amelkę przestraszyło, może z czymś sobie źle skojarzyła?

zgadza się na obywatelskiej. Chyba wiem o jaką aptekę chodzi, dokładnie naprzeciwko mojego bloku hihi:) Może kiedyś umówimy się na jakiś spacer? Ale to jak zmienię wózek na lżejszy (bo tego co używam sama nie zniosę), no i jak moja Niunia przestanie tak płakać na spacerkach:). Ale może jakoś w wakacje damy radę, co?

oczywiście :) damy rade.... my tez bedziemy zmieniac wozek bo w ondoli mala sie nie miescio a ta spacerowka co jest doczepiana zamiast niej jakos mi nie odpowiada....... wiec pewnie trzeba bedzie nowa zakupic....

Boże dziewczyny,ale miałam straszną noc !:szok: śniło mi się ,że byliśmy w 3kę w pizzerni i nagle zrobiło się jakoś dużo osób i ukradli nam Gabrysie ...jak wyleciałam z tej pizzerni to patrze a tam pełno takich osiłków w czarnych skórach ...zaczeli śmiać mi się w twarz i mówić,że 'twoje dziecko już na narządy zabraliśmy'...Latałam po ulicy i krzyczałam ,ale nikt nie chciał mi pomóc...wszczyscy wiedzieli o co chodzi ,ale każdy udawał,że nic nie wie :szok: ;-( Boże, skąd mi się to wzieło ?????!!!!!!! co za sen koszmarny :( obudziłam się o 4 i nie mogłam już zasnąć...ryczałam do rana ;-(
..a teraz zaczełam szperać w necie, wpisałam w google 'porawania dzieci' i jestem przerażona :szok: ...czatuja na nie w marketach,centrach handlowych..wiekszosć historii pewnie i zmyślona ,ale fakt jest faktem ,że psycholi,zboczencow i innych na świecie nie mało....Boże dziewczyny na serio trzeba uważać na te nasze maleństwa...

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :-) witam się z wami ciepło w ten ponury deszczowy dzień, gdzie nic się nie chce- dodam MI
siostra z mamą pojechały do niemiec na zakupy- oczywiście mi sie nie chciało- przejrzałam hani ubranka- 50 i 56 poodkładałam i nie wiem co z nimi zrobić, leżą na desce do prasowania- jutro przytacham karton, zapakuję i skitram w piwnicy- kolejny gracisław ale co- ja raczej dzieci mieć nie będę- może moja siostra w końcu się zdecyduje.

Boże dziewczyny,ale miałam straszną noc !:szok: śniło mi się ,że byliśmy w 3kę w pizzerni i nagle zrobiło się jakoś dużo osób i ukradli nam Gabrysie ...jak wyleciałam z tej pizzerni to patrze a tam pełno takich osiłków w czarnych skórach ...zaczeli śmiać mi się w twarz i mówić,że 'twoje dziecko już na narządy zabraliśmy'...Latałam po ulicy i krzyczałam ,ale nikt nie chciał mi pomóc...wszczyscy wiedzieli o co chodzi ,ale każdy udawał,że nic nie wie :szok: ;-( Boże, skąd mi się to wzieło ?????!!!!!!! co za sen koszmarny :( obudziłam się o 4 i nie mogłam już zasnąć...ryczałam do rana ;-(
..a teraz zaczełam szperać w necie, wpisałam w google 'porawania dzieci' i jestem przerażona :szok: ...czatuja na nie w marketach,centrach handlowych..wiekszosć historii pewnie i zmyślona ,ale fakt jest faktem ,że psycholi,zboczencow i innych na świecie nie mało....Boże dziewczyny na serio trzeba uważać na te nasze maleństwa...
Łoooooo Matko !! Eliza ! no masakra jakaś :( ja takie schizy też miewałam ale ....coraz rzadziej na szczęście...
Najbezpieczniej na świecie się czuję jak mam Juliuszka w nosidełku przed sobą oczywiście....
Zastanawiam jak mozna zostawić dziecko przed sklepem nawet na 'sekundkę'...widzialam sama kilkakrotnie jeszcze w ciąży chodziłam.....
Chociaż kilka dni temu matka sama zostawiła półtorarocznego chłopca w Bytomiu....w parku....ot tak po prostu!

mozliwosc jest bo sie nie zabezpieczamy.... w sumie i przy zabezpieczeniu zaszlam w ciaze...
ale robilam test i wyszla 1 kreseczka nawet fote w albumie dalam.... z tym ze nie wiem co sie dzieje 2 razy plamilam pozniej ten bol w nocy od rana sie rozchulalo wczoraj i mialam tak jakby okres a wieczorem juz nic....
U mnie też 1 dzień @ jest bardzo skąpy;) Będzie dobrze:)

Cherie..współczuję...ja też jestem śpioch...a moje Dziecię...jeszcze śpi...:szok::szok::szok:
Fakt,że o 24 się przebudził i dostał butlę ale ciągle śþi:szok:....ja się w kuchni trzaskam garami...a On nic.....:-)

A nam dzisiaj stuknęło 5 miesięcy :tak::tak::tak:
i tym samym składam życzenia wszystkiego co najlepsze 'BLIŹNIAKOM' mojego Julka :):):)
Michałkowi Marzki283 i Michalince akozki !!!!!
Buziaki dla wszystkich

pozbyliśmy się wysypki!!!!:):):) zamiast oliwki od kilku dni używamy na całe ciałko Oliatum...i wysypka zniknęła :)

no i już zaczynamy się podnosić jak Max na filmiku z emwu76 za paluszki i do góry...

Ale jestem chwalipięta dzisiaj ,co ?? Wybaczcie taki mam dzisiaj humor:happy::happy::happy:

AAA i jeszcze raz Dziękuję Wam Kochane za tyle odpowiedzi w sprawie Pieluszek wczoraj :happy::happy::happy: nie jest tak najgorzej z tymi cenami w promocjach:):)
My jedziemy na Huggiesach od pewnego czasu i są ok..
Rośnij zdrowo Juliuszku!:) sto lattt!!!

reklama
Do góry