reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ale to sie da szybko nadrobić;) Ja ostatnio aż za dużo kawy pije ale herbaty nie moge a lubie cos ciepłego- z napojów została mi woda, kawa i sok jabłkowy

jak pilam kawe fusowa to byla masakra jesli nie wypilam jej o stalej porze to umieralam z bolu glowy doslownie zyc mi sie nie chcialo lezalam i zwijalam sie z bolu tak bylam u zalezniona a pialm ja 7 lat... jak okazalo sie ze jestem w ciazy przeszlam na cappucino i rozpuszczalna bardzo slabiutka.. poczatki byly ciezke... tez ciagle bole glowy itp...az sie oduczylam i pije 1 lub 2 dziennie bardzo slabe z duza iloscia smietanki! szczerze? na zdrowie mi to wyjdzie no i zeby beda ladniejsze bo od kawy zostaje ogromniasty osad no i dla zdrowia tez ok bo kiedys pilam 6 kaw dziennie sypanych z 3-4 lyzeczek!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wlasnie mialam sie wybrac do gina na skarge co za paskudztwo mi dal ... ale staram sie jak moge zeby maz tego nie odczul ...

ja mam tak bez tabsow.... wczoraj czytalam ze to moze byc deppresja.... leki przed zajsciem w ciaze itp... moze cos mnie dopadlo.... w kwietniu kochalismy sie 2 razy...:(
ja w ogole nie mam ochoty... nie wiem co sie ze mna dzieje!!!
a przed ciaza dzien w dzien i to po kilka razy nawet....

Wszystkiego Najlepszego dla szymonka Karnitynki z okazji 4 miesiecy:-D:-):-D:-):-D:-):-D:-) rosna nam slicznie dzieciaczki!!!:):):):)

322.png

ja mam tak bez tabsow.... wczoraj czytalam ze to moze byc deppresja.... leki przed zajsciem w ciaze itp... moze cos mnie dopadlo.... w kwietniu kochalismy sie 2 razy...:(
ja w ogole nie mam ochoty... nie wiem co sie ze mna dzieje!!!
a przed ciaza dzien w dzien i to po kilka razy nawet....

no moze nie od razu depresja ... raczej w naszym wydaniu mala 4 miesieczna "agata=antykoncepcja" bo my najbardziej lubilismy kochac sie rano a teraz rano maluch laduje w naszym lozku i juz jest liiiipaaaaa

E tam podziwiasz,posluchasz dwa dni a na trzeci sama zobaczysz jak podziala:tak:no i u mnie tez jest podobnie:tak:tez tesciom serce sie sciska jak maly placze ale przeciez to moje dziecko,mieli swoje,mogli sobie rozpieszczac:-DNie no ale tak wogole to wiem ze jest ciezko slychac jak malenstwo placze,ale moim zdanie warto troche sie pomeczyc:tak:
Oj przedwczoraj jednak sie złamałam i wzięłam na rączki, wczoraj zasnęła sama, jednak ja w pokoju musze być. Jak teściowa pójdzie znowu do pracy na wieczory to wtedy zacznę naukę zasypiania samodzielnego jezeli Hania do tego czasu wyzdrowieje bo na razie nadal kicha i ma zatkany nosek. Wstaję kilka razy w nocy i przewracam ja z jednej na drugą stonę bo wydaje mi sie ze wtedy ta druga dziurka jej się odtyka i może oddychać.

Julka32 ja przykrywam swoją córę kołderką od jakiegos miesiąca, ale ona jest taka jakaś dziwna, sztywna i raczej nie ma szans aby sie w nia zaplątała do tego daję jej jeszcze kocyk bo przez to ze jest taka sztywna to nie przykrywa jej dokładnie. Moje dziecko raczej śpi spokojnie i sie duzo nie kreci wiec pewnie dlatego jestem tez spokojniejsza.

Gabrysia również ma zapalenie oskrzeli. Leczone najpierw zinatem bez poprawy przez 10 dni .Dostaliśmy skierowanie do szpitala gdzie stwierdzili ,że jest w za dobrym stanie ,żeby ją zostawić.Odstawili antybiotyk i przpisali nebulizacje z berodualu i pulmicortu.Kupiłam nebulizator -inhalator i jej robię ale w maseczce wyprawia takie cyrki ,że robię jej bez .Czy w szpitalu robili bez masek? I z czego?

współczuje szpitala i takich tragicznych warunków. Dobrze ze jestescie juz w domu! Ja jak byłam w szpitalu to nie miałam dla Hani maseczki tylko własnie tą koncówkę i tym inhalowałam. W domu tez mam inhalator i kupiłam własnie z taką specjalną koncowka dla niemowlaków i z maseczką. Jednak ta maseczka jest jeszcze na nia za duża. Myślę ze spokojnie mozesz robic bez tej maseczki i trzymam kciuki za zdrrówko Gabrysi.

Ja tez mam znajomego ktory wybudował dom za 250 tys (nie lliczac kosztu zakupu działki), ale miał jedną firmę która robiła u niego wszystko. Dom jest raczej taki prosty ok 150 m z poddaszem, roletami w oknach, dach taki normalny bez wiezyczek itp. Oddali mu dom z płytkami, panelami ogólnie pod klucz (panele i kafelki musiał sobie dodatkowo kupić). Teraz mój brat przymierza sie do takiego domu, ma podobny plan domu.

Miałam to samo. Mogłabyś się w albumnie pochwalić pokoikiem Gabrysi bo na pewno śliczny:)
No dobra, pochwalę się, mamy zębisko:-D Już takie gryzące, prawdziwe zębisko. A drugie tuż obok jest w drodze. Noc co prawda niezbyt udana ale da się żyć. Jeszcze nie przyzwyczaiłam się do cłonocnego spania więc te 2 pobudki w jedną a druga to mała różnica.
Wysypka powolutku ale schodzi- ja przy okazji ważę 54kg- czyli już mniej niż przed ciążą.
Z nowośći to moja młoda ostatnio siada sobie z leżenia na plecachNie daje rady się co prawda utrzymać bo się telepie na boki ale usiąść usiądzie. I to od razu jak tylko otworzy oczy- z czego mamy niezły ubaw. Wstaje i siup do góry a potem bum na boczek:-D
Lachony, czy Wy też na tabsach macie libido poniżej zera??:zawstydzona/y:
Gratulejszyn z okazji ząbka!!!:):):)
a z tyym libido to w ogóle od porodu jest niższe...yyy..okropne to! ale odkąd jestem na tabletkach to nie zmieniło się nic..tzn nie zmalało jeszcze bardziej....ale gdzie te czasy bara bara non stop???buuuuuu:-:)-:)-:)-(

dziewczyny Kochane ile płacicie za pieluchy w PL ?? w marketach typu auchan, tesco itp.....
za 3 ki i 4ki tak około 64 w paczce??? i jakie polecacie???
Huggies ,Papmers ??No i gdzie jest najtaniej?

dziewczyny Kochane ile płacicie za pieluchy w PL ?? w marketach typu auchan, tesco itp.....
za 3 ki i 4ki tak około 64 w paczce??? i jakie polecacie???
Huggies ,Papmers ??No i gdzie jest najtaniej?

ja kupuję Huggiesy, 3-ki - po 84 szt w paczce i płacę 39,90, 2-ki- po 90 w paczce płaciłam też 39,90 , tak się złożyło, że zawsze kupowałam jak była promocja- nawet nie spojrzałam ile kosztują w normalnej cenie. Aa, i mówię o Huggisach premuim w granatowo opakowaniu z dzieckiem na zielonej poduszce- bo sa jeszcze z tańszej półki ale nie mam zielonego pojęcia ile kosztują

reklama
Do góry