reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kasiuch to powodzenia na maturze Twojemu życzymy:)

Gabrysia również ma zapalenie oskrzeli. Leczone najpierw zinatem bez poprawy przez 10 dni .Dostaliśmy skierowanie do szpitala gdzie stwierdzili ,że jest w za dobrym stanie ,żeby ją zostawić.Odstawili antybiotyk i przpisali nebulizacje z berodualu i pulmicortu.Kupiłam nebulizator -inhalator i jej robię ale w maseczce wyprawia takie cyrki ,że robię jej bez .Czy w szpitalu robili bez masek? I z czego?

georgina nie wiem czy ci ktoś odpisał, ale wydaje mi się że masz hemoroidy bo umnie się one właśnie taak objawiały jak u ciebie ;-) i zakupiłam sobie czopki Hemorol i po 3 dniach nie było śladu po nich ;-)

kasiuch oo to twój K. młodziutki :-) i widze że nie miałaś ciekawie :-( współczuje tych chorób i szpitala :-( że się tak dzieciątko musiało nacierpieć. I ty też pewnie wykończona chodziłaś
k055.gif
no i trzymam kciuki za zdaną mature! :-D

myśle że wszędzie nie ma porównania dom a mieszkanie ;-) raczej wszędzie mieszkania wyjdą sporo sporo droższe niż dom :-) u nas kupienie mieszkania 30 paro metrowego równa się z wybudowaniem domku 90-100m2 :-)

zauważyłam, że teraz Huggisy są w promocji w super pharm GAZETKA SP: MAJ
w poprzednim miesiącu też były w takiej cenie w promocji :-)
dziekuje dziewczyny, jestescie kochane,

Misio- hm...z zinatu chyba mial i z mucosolvanu na pewno, nie nie bylo opcji inhalacji bez masek:p, i dzieciaczki tez tam niezle cyrki odstawialy ale trzeba miec sposob: pokaz dziecku przed oczami jakas zabawke, niech sie zainteresuje, my mielismy jeszcze oklepywanie zaokraglona dlonia po bokach i pleckach, i fachowe odciaganie gili, taki sprzet ze przez pol dnia i noc mial spokoj od kataru, ale krzyku bylo co nie miara! i Pan rehabilitant tez byl fajny:p hehehe

wogole to zmienilismy Olkowi mleko na NAN ale mu nie smakuje:( i wrocilismy do bebiko, ja w tym szpitalu schudlam, sama skora i kosci, to wszystko z nerwow, waze chyba z 52 kg na 167:/

reklama
U nas też był grill. Gdyby nie mój całodniowy ból głowy byłoby fajnie a tak to już 3 tabletki zjadłam i nic:|

Mnie ząb nawala;/ zaraz lykne tabletkę.

A z innej beczki to na styczniówkach jest mama chłopca który ma niecałe 5 miesięcy i jest w ciąży znowu tylko że z trojaczkami :szok:

OMG :szok:

Mam pytanie.

Czy dziecko w wieku 5 miesięcy może nie pić mleka modyf. tylko być np na kaszce na mleku modyfikowanym? Plus deserki, zupki, soczki.

Chyba nie :no: Dziecku potrzebne jest mleko...

ja się strasznie wkurzyłam, aż się cała trzęsę, wpadłam do was coby zapomnieć i się wyluzować, ale znowu zaczynam się nakręcać jak sobie przypomniałam o tym zdarzeniu- opowiem wam jak ochłonę- tak naprawdę nic strasznego się nie stało- w skrócie pożarłam się z moją koleżanką, bo zadzwoniła ze skargą na mojego miśka, że uderzył jej córeczkę w twarz a ta ( strasznie wredne dziecko- zadufane w sobie) wcześniej 3 razy uderzyło mojego syna skakanką- ale dla niej to pryszcz, bo przecież misiek uderzył w twarz, a tak między bogiem a prawdą jaka jest różnica, między uderzeniem w twarz a uderzeniem skakanką?- dla dziecka żadne- a ta darła na mnie mordę:angry::angry::angry:
wkurzona jestem na michała, że dał się sprowokować, kazałam mu omijać ją wielkim łukiem, a ta za nim latała, lała skakanką i się z koleżankami naśmiewała:angry::angry::angry:

oczywiście mamusia wierzy swojej durnej córeczce:angry::angry::angry:

Oj bywają małe wredoty...syna mojego kuzyna mała zmyślonińska oskarżyła o MOLESTOWANIE!!! Że niby on ją obmacywał :szok: 4 latka! JA oczywiście widziałam to - on się przewrócił na nią, bo pod zjeżdżalnią stała. Dzieci mają wyobraźnię!!

witam sie i ja po zmordowanej nocy!!!!!!!
masakra jak mnie w nocy brzuch bolał i jakie krzyzowe bole mailam! Myslalam ze rodze tylko nie wiedzialam co!!!!!!
jakies krwawienie sie pojaiwa ale jest to plamienie w sumie od nocy do teraz 1 pllamka jakies dziwne to wszystko ale widze przynajmniej ze cs tam sie dzieje w srodku skoro takie cyrki sa... wstalam 2ominut po polnocy i spac nie moglam a moje dziecie wlasnie wstalo na jedzonko i co? juz spac nie poszla jak zawsze... wyczula sobie dzien... a ja tak chcialam jeszcze z godzinke sie zdrzemnac!

Maggie_f tej mamie trojaczkow troche wspolczuje i troche zazdroszcze:):):):)

Daffi idź do gina! Nie wiadomo co to jest :no: po co się męczyć!

To jest przesada! Niektórzy są dziwni..mówię o matkach...widziałam na jakimś filmie dokumentalnym, jak jakaś biedna afrykanka karmiła 4 latka...podbiegł do niej i za cyca od razu...

dziewczyny Kochane ile płacicie za pieluchy w PL ?? w marketach typu auchan, tesco itp.....
za 3 ki i 4ki tak około 64 w paczce??? i jakie polecacie???
Huggies ,Papmers ??No i gdzie jest najtaniej?

Ja Tylko pampers. Za karton (186 sztuk) 90 zł :)))

Witam grillowo :-D
Pogoda zarąbista :szok: Aluś ogląda kwiatki, chmurki, spacerujemy ciągle albo na trawce leżymy, bo gorąco wręcz!
JA odpoczywam i śpię długo hehe :) Wczorajsze kąpanko było niezłe - byście widziały Alka w misce :-D A jaka radocha, że inna wanienka :-)
Spadam na dworek paa:*

dziewczyny Kochane ile płacicie za pieluchy w PL ?? w marketach typu auchan, tesco itp.....
za 3 ki i 4ki tak około 64 w paczce??? i jakie polecacie???
Huggies ,Papmers ??No i gdzie jest najtaniej?

ja pwoiem tak.. ja kupuje pampers za 50zl w tesco a huggies 40zl w biedronce z tym ze huggiesy 4 sa za male w udach....

cZESC ja tylko nma chwile was podczytalam troszke i spadam :)

My kupujemy zawsze pampersa 4-ki 72 sztuki za 42 zl:) zawsze sa prawie w promocji:-) leclerc:D

witamy się po przerwie.
od wczoraj jestem słomianą wdową do 16 maja (moich urodzin :-p). K. pojechał do Niemiec na podwijanie chmielu. ja i Danielek jesteśmy u moich rodziców i prawdopodobnie zostaniemy tu do jego powrotu.
Daniel dużo przebywa na powietrzu, wczoraj prawie całe popołudnie przesiedzieliśmy na ogrodzie i grillowaliśmy, dziś zdążyliśmy przed deszczem. ząbek coraz bardziej widoczny i wyczuwalny pod palcem. odpukać-dzielnie znosi ząbkowanie.
co do pieluch to my przeszliśmy na Huggies Premium 4 z Biedronki po 39,99 zł.

reklama
Moje dziecko po 3 dniach zrobilo kupe.. - swoja droga to co przezywalam w nocy to masakra jakas byla ;-/..
no ale do rzeczy .. ta kupa to byla konsystencji musztardy i taka ciemna.. nie taka jak zawsze robila.. mam sie martwic?
zobacze czy dzisiaj dalej bedzie taka zagazowana.. bo od zapachu tych bąkow to mozna paść trupem..;-/

może środowe szczepienie mialo jakis wplyw na to?
sama nie wiem.. ale ta kupa to mnie troche zmartwila..
woń z niej tez odchodzila konkretna..

Do góry