reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

witamy się po przerwie.
od wczoraj jestem słomianą wdową do 16 maja (moich urodzin :-p). K. pojechał do Niemiec na podwijanie chmielu. ja i Danielek jesteśmy u moich rodziców i prawdopodobnie zostaniemy tu do jego powrotu.
Daniel dużo przebywa na powietrzu, wczoraj prawie całe popołudnie przesiedzieliśmy na ogrodzie i grillowaliśmy, dziś zdążyliśmy przed deszczem. ząbek coraz bardziej widoczny i wyczuwalny pod palcem. odpukać-dzielnie znosi ząbkowanie.
co do pieluch to my przeszliśmy na Huggies Premium 4 z Biedronki po 39,99 zł.

Twoooj pojechal a moj w piatek moze ale pewniejsza sobota i wraca tylko e strasznie pada i mam nadzieje ze pzestanie bo tak wszystko sie przedluzy.

reklama
ja dzis z miska poszlam o 14 do inter marche troche mi sie tam awanturowala ale przy kasie zasnela i zal mi jej bylo wiec nie poszlam od razu do domu tylko polazilam z nia 2 godz po miescie wrocilam po 16 bo nogi mnie juz bolaly.....
mloda nadal spala wiec otworzylylam okno w pokoju i dalej spala w wozku..... az do 18.. poszlam ja zbudzic bo przeciez o 19 kapiel i nie pojdzie mi spac....
wykapalam ja i nakarmilam bo wczesniej jadla ostatnio o 12 i tylko 80ml mleka.....
i jak przewidzialam nie bylo widac w ogole ze chce spac... ale po chwili patrze ze sie nie rusza wiec mysle spi.... zagladam a ona nieruhomo lezy i oczy ma otwarte.. mowie do niej: "Julka" a ona nic wiec ja odkrylam i szturchnelam... usmiecnela sie ale bylo widac ze jest gdzies w innym swiecie , szybko ja podnioslam i oprzytomniala i pozniej zrobila jeszcze kilka razy tak... no myslalam ze cos sie z nia zlego dzieje i bylam spanikowana.. a teraz steka i jeczy i pewnie juz spac chce ale nie moze......

Ania Tomek mi też pierwszy raz od urodzenia ostatnio zrobił sobie jednodniową przerwę w kupkowaniu i wczoraj i dziś w końcu zrobił taką jak opisujesz...ja sie nie martwię bo oprócz tego jest spokojny, brzuszek go nie boli..więc może to ja coś zjadłam:tak:

Cheri wdowieństwa współczuję..ale tak przy okazji..nie dość ze mamy to samo panieńskie nazwisko to jeszcze urodziny prawie w jednym terminie..ja 20 maja:-D;-)

Kopciuszku ja czytam wszystkie wiadomości o twoim remoncie!!!!!A raczej jego końcu:confused2:
A my w końcu też bierzemy kabinę z głębokim brodzikiem bo miałam wybór albo głęboki albo ten całkiem niski...a gdzie bym wtedy dzieci kąpała:no:

Buziaki dla Szymonka

Szymuś wszystkiego Naj Naj :)

Anoola ta kupa jej 3 dni zalegała w jelitach więc raczej ma prawo inaczej wyglądać i pachnieć ( ;) ) Jeżeli Maja się normalnie zachowuje to luzik.

A co pieluch to jak tak patrze to +/- 50 gr za sztukasa to normalna cena ;D

Ania Tomek mi też pierwszy raz od urodzenia ostatnio zrobił sobie jednodniową przerwę w kupkowaniu i wczoraj i dziś w końcu zrobił taką jak opisujesz...ja sie nie martwię bo oprócz tego jest spokojny, brzuszek go nie boli..więc może to ja coś zjadłam:tak:

Anoola ta kupa jej 3 dni zalegała w jelitach więc raczej ma prawo inaczej wyglądać i pachnieć ( ;) ) Jeżeli Maja się normalnie zachowuje to luzik.
no wlasni niby w dzien jest normalna ale w nocy pierdzi jak opetana i to pierdzenie ją budzi..
nogi podnosi do góry wydaje dzwieki jakby miala zaraz narobic a to zwykle pierdy ..
no i to mnie tak martwi..chociaz teraz to nalozylo sie to szczepienie na to goraczkowala wiec moze to tez sie przyczynilo..
zobacze dzisiaj.. poki co spi sobie ;)

Wiesz co a Ty jej dajesz coś oprócz mleczka albo zaczęłaś jeść coś innego. Bo mój ma takie denerwujące pierdy odkąd diete zaczeliśmy rozszerzać ale jak mu daje raz dziennie infacol to jest luzik.
Aaaaa i może zagęszczasz jej mleczko jakoś czy tylko cyc? Bo może mieć problemy z kupskiem od zagęszczania. Możesz jej lacido baby dać przez pare dni (1 saszetka na 2 ml wody - ja dawałam strzykawką)

Wszystkiego Najlepszego dla szymonka Karnitynki z okazji 4 miesiecy:-D:-):-D:-):-D:-):-D:-) rosna nam slicznie dzieciaczki!!!:):):):)

322.png
Buziaczki dla Szymusia!!:*

Gratulejszyn z okazji ząbka!!!:):):)
a z tyym libido to w ogóle od porodu jest niższe...yyy..okropne to! ale odkąd jestem na tabletkach to nie zmieniło się nic..tzn nie zmalało jeszcze bardziej....ale gdzie te czasy bara bara non stop???buuuuuu:-:)-:)-:)-(
Ja mam największe libido jak nie można - @ czy wtedy czas poporodowy/połogowy:p

reklama
Wiesz co a Ty jej dajesz coś oprócz mleczka albo zaczęłaś jeść coś innego. Bo mój ma takie denerwujące pierdy odkąd diete zaczeliśmy rozszerzać ale jak mu daje raz dziennie infacol to jest luzik.
Aaaaa i może zagęszczasz jej mleczko jakoś czy tylko cyc? Bo może mieć problemy z kupskiem od zagęszczania. Możesz jej lacido baby dać przez pare dni (1 saszetka na 2 ml wody - ja dawałam strzykawką)
no wlasnie nic z tych rzeczy..
jak mialam kryzys laktacyjny i ja dokarmialam pare dni to tez tak miala - ale to byla wina mleka -zadne jej nie pasowalo..
teraz znowu jest na samym cycu i takie cos..nic innego nie jadlam .. zadnych nowosci ani nic..
z tym ze ten problem zaczal sie wlasnie od srody.. a w srode na szczepieniu bylismy.. i wlasnie jeszcze wczorajszy wieczor miala lekka temp.. a dzisiaj z rana jak puscila ta kupe to myslalam ze mi miejsca na pampersie braknie :-D

obejrze dzisiejsza noc.. jak nie to zadzwonie do pediatry albo cos..

a tak btw Wszystkiego Naj Szymonku :*

i dostalismy se ostatnio dwie paczuszki - jedna z hippa a druga bobovita , gerber itd ;)
no i w tym tyg smigamy po druga paczke do Rossmanna :-D

Do góry