G
Georgina
Gość
Ahaaa... a może źle je zakładasz? A na pewno nie są przeterminowane?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja dzis zrobilam dwa ciasta,posprzatalam mieszkanko,podszykowalam co nieco na jutrzejsza impre i zaraz ide wytestowac kabine:-);-)jak wroce to napisze jakie były wrażenia;-)chociaz nie wiem czy wogole kogos to interesujemam ostatnio takie wrazenie ze pisze i nikt tego nie widzi:-
sorry:
i jeszcze nigdy już nie będziesz w pierwszej ciąży, każda kolejna już nie będzie tą pierwszą :-(fajnie tak wspomnieć..ja jakoś cały dzień o tym myślę i się wzruszam...a dziś złożyliśmy nowe łóżeczko i szafe dla Gabrysi.. schowałam do torby za małe ubranka, wstawiłam kołyskę do wyniesienia ...i się poryczałam,że już pewien etap za nami ...
laski kupiłam soczewki i co ... oczy mnie bolą tzn. czuje soczewki na oku jak mrugam powieką normalnie przeszkadza mi ... nie wiem co myslec :/ to kwestia przyzwyczajenia czy nie powinno tak byc >
Niedoczytałammyślałam, że mieszkasz w PL i to jest wasz prywatny dom ;-) A sytuacji z 'przyjaciółką' współczuję, zwłaszcza że jej sama na początku pomagałaś
Ostatecznej wersji nie dostaliśmy jeszcze z biura, ale właściwie już niewiele się różni od tych przed-przedostatnichW naszej łazience będzie duże okno a z pomieszczenia gospodarczego drzwi, żeby nie dymać przez cały dom, żeby np wywiesić pranie
Ja chciałam jeszcze w kuchni duże okno, ale mąż woli blat w kształcie litery L
no a że on szaleje w kuchni to jednak on powinien wybrać
Animacje mam, ale jakąś starą więc jej nie wklejam... mamy po weekendzie majowym dostać gotowy projekt, więc wtedy wkleję![]()
cześć dziewczyny normalnie ale mało nadrabiania!!!U nas stara bida wczoraj bylismy rodzinne na gillu niby duzo nie wypilam ale dzis glowa ciezka :-)
co do budowania domu i podejscia Anooli to ja powiem tylko tyle: pracuje w sklepie budowlanym i wiele widzialam takch ludzi co uwazali, że budowa domu to pikuś... 99 % z nich gdy zaczyna kupuje najdrozsze materialy( bo przeca tyyyyle kredytu jest) a gdy koncza to blagaja o rabaty bo kasy brak.....
Szczerze powiedziawszy mogłabym się połasić na własny dom(materiały tansze,dzialka by sie znalazla, robocizna za pol darmo) ale splacanie kredytu do usranej smierci mnie przeraza!!!!!
to tyle mojej opinii to zycze sloncznego weekendu!!!!
A z innej beczki to na styczniówkach jest mama chłopca który ma niecałe 5 miesięcy i jest w ciąży znowu tylko że z trojaczkami
Z tego co ja wiem to postawic jest duzo taniej niz wykonczyc
Moj szwagier pobudowal dom i zmisil sie w 250 000 zlwiec da sie
![]()
laski kupiłam soczewki i co ... oczy mnie bolą tzn. czuje soczewki na oku jak mrugam powieką normalnie przeszkadza mi ... nie wiem co myslec :/ to kwestia przyzwyczajenia czy nie powinno tak byc >
może na odwrót ubrałaś, masz wywinięte na drugą stronę, ja po takim uczuciu poznaję, że źle założyłam, a jak nosisz soczewki to nie powinnas ich czuć.
Ja jak zaczynałam nosić soczewki (10 lat temu) to zanim oko się przyzwyczaiło to minął dobry tydzień albo i dłużej. Ale faktycznie to może być sprawa źle dobranych soczewek. Średnica jest na pewno dobra ? Bo czasem jak jest za duża, to właśnie źle soczewka leży. Jeśli średnica jest ok (z tego co kojarzę to wiekszosc firm uzywa 8.4 albo 8.6) to kup innelaski kupiłam soczewki i co ... oczy mnie bolą tzn. czuje soczewki na oku jak mrugam powieką normalnie przeszkadza mi ... nie wiem co myslec :/ to kwestia przyzwyczajenia czy nie powinno tak byc >
i jeszcze nigdy już nie będziesz w pierwszej ciąży, każda kolejna już nie będzie tą pierwszą :-(
dziś byłam u koleżanki i jej synek raczkuje jak strzała, nie obejrzysz się a już jest w drugim końcu domu albo na trzecim schodku i mówię do siostry za 4 m-ce Hanka też tak będzie zasuwać, a ona wielce zdziwiona nie chciała uwierzyć, a synek koleżanki urodził się 5 m-cy bez 4 dni wcześniej od Hani, był wcześniakiem i od miesiąca posuwa na kolanach
człowiek chce żeby to dziecko jak najszybciej się rozwijało a potem nam żal, że nie zdarzyliśmy się nacieszyć jak miał miesiąc, dwa, trzy :-)
i jeszcze nigdy już nie będziesz w pierwszej ciąży, każda kolejna już nie będzie tą pierwszą :-(
dziś byłam u koleżanki i jej synek raczkuje jak strzała, nie obejrzysz się a już jest w drugim końcu domu albo na trzecim schodku i mówię do siostry za 4 m-ce Hanka też tak będzie zasuwać, a ona wielce zdziwiona nie chciała uwierzyć, a synek koleżanki urodził się 5 m-cy bez 4 dni wcześniej od Hani, był wcześniakiem i od miesiąca posuwa na kolanach
człowiek chce żeby to dziecko jak najszybciej się rozwijało a potem nam żal, że nie zdarzyliśmy się nacieszyć jak miał miesiąc, dwa, trzy :-)