reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

georgina nie wiem czy ci ktoś odpisał, ale wydaje mi się że masz hemoroidy bo umnie się one właśnie taak objawiały jak u ciebie ;-) i zakupiłam sobie czopki Hemorol i po 3 dniach nie było śladu po nich ;-)

kasiuch oo to twój K. młodziutki :-) i widze że nie miałaś ciekawie :-( współczuje tych chorób i szpitala :-( że się tak dzieciątko musiało nacierpieć. I ty też pewnie wykończona chodziłaś
k055.gif
no i trzymam kciuki za zdaną mature! :-D

Hehe, kredyt do usranej śmierci to sie spłaca za mieszkanie ;-) W sensie takie przyzwoitej wielkości.
A licząc ceny Warszawskie to za cenę 45 m2 mam dom 160 m2 z działką 20 km za miastem, hehe , chyba nie ma się nad czym zastanawiać :) A za cenę mieszkania 70 m2 mam 2 domy :D Więc przynajmniej jeśli chodzi o stolicę i okolice to raczej wybór jest prosty, u nas będzie kredyt na 15 latek. Ale też sporo rzeczy będziemy robić własnymi rękami, żeby oszczędzić ile się da.
myśle że wszędzie nie ma porównania dom a mieszkanie ;-) raczej wszędzie mieszkania wyjdą sporo sporo droższe niż dom :-) u nas kupienie mieszkania 30 paro metrowego równa się z wybudowaniem domku 90-100m2 :-)

reklama
a ja dziś sprzątałam mieszkanie a robotnicy robili przy ścianach w kuchni :-)

i jak na złość mamy awarie z prądem.. coś się stało z elektryką na mieszkaniu i nie ma prądu :angry: jutro ma przyjść elektryk :baffled:

Kasiuch - to żeś Kobito sie nadenerwowała i nacierpiała. Biedny Olek i mamusia :(

Purchawko - a gdzie kupiliście ziemie bo pisałaś że cena była ok i niedaleko W-wy - ciekawe jestem gdzie to, no chyba że nie chcesz pisać to ok.

Kasiuch - to żeś Kobito sie nadenerwowała i nacierpiała. Biedny Olek i mamusia :(

Purchawko - a gdzie kupiliście ziemie bo pisałaś że cena była ok i niedaleko W-wy - ciekawe jestem gdzie to, no chyba że nie chcesz pisać to ok.

Kupiliśmy między Radzyminem a Wyszkowem, 4 km od S8 , więc dojazd ekstra, trenowalismy juz w godzinach szczytu i 40 minutek nam wyszło :) a jak pusto to 25 :-) Tylko, że my zawsze mieszkaliśmy po tej stronie Wisły i dla nas te okolice sa bliższe (nie mówiąc już o ile tańsze!) no i do tego dużo lasów i spokoju a nie dom przy domu :) Nie przemawiały do nas okolice Janek, Piaseczna i Grodziska zarówno jeśli chodzi o cenę jak i ilość ludzi tam mieszkających.

Kupiliśmy między Radzyminem a Wyszkowem, 4 km od S8 , więc dojazd ekstra, trenowalismy juz w godzinach szczytu i 40 minutek nam wyszło :) a jak pusto to 25 :-) Tylko, że my zawsze mieszkaliśmy po tej stronie Wisły i dla nas te okolice sa bliższe (nie mówiąc już o ile tańsze!) no i do tego dużo lasów i spokoju a nie dom przy domu :) Nie przemawiały do nas okolice Janek, Piaseczna i Grodziska zarówno jeśli chodzi o cenę jak i ilość ludzi tam mieszkających.
:) No droga na Wyszków teraz super jest. Nie to co kiedyś. He he, normalnie mnie zaczeło kusić ;) zostało tam coś jeszcze do kupienia czy już wszystko wykupiliście? ;)

A z innej beczki to na styczniówkach jest mama chłopca który ma niecałe 5 miesięcy i jest w ciąży znowu tylko że z trojaczkami :szok:

a i jeszcze jedno...a mleczko to kiedy mu podac,po jedzeniu zaraz jeszcze czy dopiero pozniej??

Zaraz to chyba nie bardzo:no:poczekaj minimum godzinke:tak:

aniu to zalezy kiedy to budowali i jak duzy dom ... ale realna cena domu to okolo 2500 zl za metr2 powierzchni uzytkowej ... i wcale nie jest to wykladane zlotem czy cokolwiek innego ... po prostu tyle to kosztuje i znam to z realnych kosztorysow a nie jakis hipotetycznych wyliczen ... powiedzmy ze chcecie mniejszy domek -
powiedzmy cos takiego - minimum konieczne 100m2 salon, kuchnia na dole i 3 pokoje na gorze
Murator Projekt M10 Spełnione marzenie - projekty domów - muratordom.pl
Murator Projekt M25a Kameralny - wariant I - projekty domów - muratordom.pl
koszt bez wykonczen to okolo 250 tys ... wykonczenia /podlogi, lazienki, kuchnia, meble itd... / lekko liczac 100 tys ...
i celowo wzielam domki z poddaszem uzytkowym i dwuspadowym dachem - takie sa tansze niz parterowki i kopertowy mega dach !!! bo prawda jest taka ze sciany nie kosztuja tyle co dach !!!
przesadzam ?? niekoniecznie ... jestem w tym wypadku pieprzona realistka ale wiem po sobie bo przymierzam sie do budowy domu ...

Z tego co ja wiem to postawic jest duzo taniej niz wykonczyc:tak:
Moj szwagier pobudowal dom i zmisil sie w 250 000 zl:tak:wiec da sie:tak:

He he, mały foch a co. :) Ważne że pomógł. A ja powera nabrałam i zrobiłam sałatke i ciacho.

Dzięki Dziewczyny za pomysły. Grzebnęłam jeszcze w necie i wynalazłam eksremalną jazdę terenówką albo subarakiem (ale to chyba nie bo instruktor pilnuje a mojego by poniosło :) ). Zdecyduje sie na powietrze - albo paralotnia albo szybowiec. Kminie co fajniejsze.

Jejciu moj maz chyba by nie wsiadl:-D

hej dziewczyny, nie bylo mnie strasznie dlugo, ale zaraz powiem dlaczego,
pamietacie jak opisalam wam ze olek jest przeziebiony?
Po tygodniu przeziebienia poszlismy do pediatry, dala nam skierowanie do szpitala, zroboli mu rtg klatki piersiowej,
najpierw bylo mowione ze ma zapalenie oskrzeli po zrobieniu zdjecia okazalo sie ze Olek ma zapalenie pluc.
w szpitalu spedzilismy 10 dni, mielismy inhalacje i oklepywanie, i dozylne antybiotyki( caly odzdzial byl zajety dziecmi z zapaleniem pluc albo oskrzeli)
Ja spalam na podlodze obok lozeczka malego na karrimacie pod kocem. w weekend zlapala mnie jelitowka, potem Karola, potem moja mame, potem tesciowa, przyjaciolke itd itd.....
mialam chwilowa zalamka ale na szczescie wczoraj puscili nas do domku, teraz ciagle mam stracha ze jak bedzie chory to trafimy do szpitala.
sa tez plusy, poznalam tam Beate, mame 1.5 rocznego kuby swietna laska i sw2ietnie sie dogadywalysmy mam nadzieje ze ta znajomosc przetrwa dluzej....
niedlugo chrzciny a ja juz zaczynam sie stresowac do tego K ma mature za 3 dni.....yh....

no jak narazie to tyle:)

No to mialas przezycie:-(najwazniejsze zest to ze jestescie juz w domu i ze przeszlo;-)zdrowka zycze;-)

dziekuje, teraz olek walnal mi sama wode zamiast kupy, w szpitalu tez taka robil czasem, i mowily ze jest ok i ze nie mam sie czym przejmowac, bo mial testy na rota i nic nie wykrylo, ale ja sie boje ze znowu trafimy do szpitala:( ile mam nerwow z tego wszystkiego w szpitalu zygalam z nerwow.....
karol jest rok mlodszy ode mnie ma 20 lat

Moj tez takie robi:tak:tylko ze jedna dziennie:tak:

A z innej beczki to na styczniówkach jest mama chłopca który ma niecałe 5 miesięcy i jest w ciąży znowu tylko że z trojaczkami :szok:

:szok:jejciu bym sie zalamala:tak:

Ja dzis zrobilam dwa ciasta,posprzatalam mieszkanko,podszykowalam co nieco na jutrzejsza impre i zaraz ide wytestowac kabine:-);-)jak wroce to napisze jakie były wrażenia;-)chociaz nie wiem czy wogole kogos to interesuje:eek:mam ostatnio takie wrazenie ze pisze i nikt tego nie widzi:-:)sorry:

reklama
Kopciuszku widzimy widzimy. :)
Zdaj relacje z testu - oby nie było tak ekstremalnie jak w szybowcu ;D

Do góry