reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

pozwolicie, że dołączę do wątku budowy domu, a dokładniej kosztów budowy- bo coś mi się wydaje, że ja w innej bajce żyję, też planuję wybudować dom ( miałam już mieszkanie, a nawet dwa, teraz mieszkam w szeregowcu) i nie wyobrażam sobie, że można coś wybudować za 80 tys. - toż ja na wykończenie malego szeregowca dałam kilka razy więcej a nie szalałam- uważam, że to jest absolutnie nierealne postawić nawet chałupkę 40m2 za 80 tys- budując samemu i mając materiały od producentów z 50% rabatem- samo polozenie ogrzewania i wod-kan, bez pieca, bez robocizny i materiałow z rabatem 50% to kilka tysięcy- oczywiście bez białej armatury

Ania, proszę Cię nie bądź naiwna, bo bardzo niemiło się rozczarujesz

Dokładnie ! niestety ,ale to sa fakty ...ja dałam za wykonczenie mieszkania 37m2 !!! w stanie deweloperskim ! -ok 55tyś :tak:

reklama
no tak ...jak się zaczynało za granicą mieszkać czy tu czy gdzie indziej...bo trochę sie juz po tym padole poszwendałam...to normalne,że wynajmuje się pokój gdzieś u kogoś...no chyba,że ma się rodzinę np.żeby tam się zatrzymać,ale ja nie chciałam się nikomu na głowę zwalać więc zawsze starałam sobie radzić sama.
Także lokatorzy w domach i mieszkaniach to bardzo powszechny temat zagranicą...
ale ja mam uraz i chyba nigdy mi nie przejdzie..ludzie,którzy nazywali się moimi przyjaciółmi...strasznie mnie zawiedli tzn 'przyjaciółka' okazała się delikatnie mówiąc kleptomanką...gineło nam wszystko kawa,cukier,herbata,przyprawy,proszek do porania..no mogłabym tak wymieniać po prostu wszystko..niestety pieniądze też ...najszybciej jak się dało wyprowadziliśmy się ....ale uraz został mi straszny powiem Wam ....osoba,która znałam od lat i ściągnęłam do uk...:-:)-:)-:)-(
Niedoczytałam :sorry: myślałam, że mieszkasz w PL i to jest wasz prywatny dom ;-) A sytuacji z 'przyjaciółką' współczuję, zwłaszcza że jej sama na początku pomagałaś :wściekła/y:

ciekawie sie to zapowiada - moze masz jakies wizualizacje albo animacje projektowe ?? chetnie bym zerknela z czystej ciekawosci :)
Ostatecznej wersji nie dostaliśmy jeszcze z biura, ale właściwie już niewiele się różni od tych przed-przedostatnich :laugh2: W naszej łazience będzie duże okno a z pomieszczenia gospodarczego drzwi, żeby nie dymać przez cały dom, żeby np wywiesić pranie :-p Ja chciałam jeszcze w kuchni duże okno, ale mąż woli blat w kształcie litery L :wściekła/y: no a że on szaleje w kuchni to jednak on powinien wybrać :-p
Animacje mam, ale jakąś starą więc jej nie wklejam... mamy po weekendzie majowym dostać gotowy projekt, więc wtedy wkleję :tak:

Załączniki

• 4.jpg
    4.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 32
  • rzut[1]_2.pdf
    111,9 KB · Wyświetleń: 31
  • 1.jpg
    1.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 36
  • 2.jpg
    2.jpg
    9,8 KB · Wyświetleń: 33
Za taka kase to chyba palac:-Dbez przesadyzmu,nie wierze ze was ten dom tyle wyniesie:no:no chyba ze bedziecie zlotem go wykladac:-D
ja bym powiedziała,ze raczej moco trzeba sie spiąć zeby za taką kasę zbudować...takie są realia a ten kto wierzy ,ze zbuduje za mniej jest naiwny i sie mocno rozczaruje...

o kurcze ! a ja rok temu o tej porze jeszcze nie wiedzialam ,ze w ciazy jestem...dowiedzialam sie 5 maja :)
a tym czasem lece do teściow na coreczna imprezke grillowa :) milego weekendu dziewczynki :)))

u mnie przedwczoraj minela rocznica robiewnbia testu ktory wyszedl pozytywnie....
a wczoraj minela rocznica potwierdzenia ciazy przez lekarza:):):):)

o kurcze ! a ja rok temu o tej porze jeszcze nie wiedzialam ,ze w ciazy jestem...dowiedzialam sie 5 maja :)
a tym czasem lece do teściow na coreczna imprezke grillowa :) milego weekendu dziewczynki :)))
To u mnie już rocznica minęła :-p Prawdopodbnie 21.03. zaszłam w ciążę, 2.04 wyszły 2 krechy :tak: a lekarz potwierdził 6.04 że jest jajeczko, ale kazał przyjść po świętach bo jeszcze nie było serduszka ;-) no i 14.04 było już serduszko :-)

Dobra, to ja się żegnam i lęcę na grilla ;-)

Ja nawet w grudniu małego kołdrą nie przykrywałam, spał albo pod kocem albo w szpiworku :)
Ja Małą tylko kocykiem, czasem dwoma zakrywam, w zależności od temperatury w pokoju bo czasem 'skacze';) Boję się przykrywać kołderką, tak więc kołderka zaczeka na odpowiedni moment:)

Maggie
ja czytałam Twoje pytanie, ale z racji, że nie mam pomysłu to nie odpisałam bo po co pisać, że nie wiem lub pomysłu brak. To niczego nie wniesie nowego;p

Co do budowy domu to powiem tak ....... wszystko zależny od regionu (ceny za wykonawstwo, materiały) jakość i cena materiału150 tyś to za mało, no chyba że chce się mieć fundament i ściany + może stykanie na wylewkę - ale teraz alternatywą są tanie domy np. (Kanadyjczyki), ostatnio staniały też domy z bala (do 200 tyś się zmieści. My się zmieścimy w ok 300 tyś, stan pod klucz :), rekonesans już zrobiliśmy + uwzględnione są skoki cen za materiały :) za 450 można zrobić już prawie pałac, .....
ale po co ludzi w oczy razić ....

reklama
Nie wiem, ale CHYBA Martynce idzie ząbek. Ma na dole po lewej taką białą kropkę i chyba jej wcześniej tam nie było.
Może to by uzasadniało fakt, że był tydzień, w którym Mała była marudna i zasypiała bardzo długo, w dodatku na rękach tylko.
Sama nie wiem, tak czy siak teraz Martynka jest do rany przyłóż.
A to, że mi 'je' palce, pasy od fotelika i inne twarde rzeczy to wiem, że jeszcze nie musi świadczyć o zębolu:p
Trza czekać:)

Do góry