ulenka7883
mamusia Antolka:)))
a my w czerwcu mamy roczniceja samam nie wiem co mam kupic... my za 4 mce mamy swoja 1sza rocznice... i nie mam zadnego pomyslu w ogole!!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a my w czerwcu mamy roczniceja samam nie wiem co mam kupic... my za 4 mce mamy swoja 1sza rocznice... i nie mam zadnego pomyslu w ogole!!!!!!
marzy m isie taki..Nasz domek jest z drewna![]()
oo tak skad ja to znam.. wczoraj o 19:30 do mojego przyszedl kolega.. poszli do altanki i B mi mowi wroce za pol godziny a wrocil o 21 .. i po 20 min do pracy targał.. faceci..wrr mógłby czasami posiedzieć dlużej, ale wkurza mnie, jak mówi 'wrócę przed 22', a jest po północy;/ albo 'już idę' a przychodzi za godzinę;/
co do ksztaltu obraczek to y tez mamy polokragle i jak robilismy przed slubem to taki stary zlotnik nam doradzal ze polokragle to sa dla osob ktore nie chca sciagac obraczki a takie plaskie jak georgina ma to raczej dla osob ktore je zdejmuja ... ja swoja sciagalam tylko w ciazy, jak zalozylam po porodzie do za bola teraz nie dam rady zdjac ...
ania co do domu - 80tys przemnoz razy 5 ... to mozesz myslec o budowie ...
eee tam ja miesieczne soczewki mam czasem i 3 miesiaceale ja nie nosze caly czas ... okazjonalnie kilka godzin dziennie /latem czesciej z uwagi na mozliwosc noszenia ciemnych okularow!!/
a ja się chyba boję jeszcze by Juliusz spał sam w pokoju...no i nie ma kołderki jescze nawet,śpi w śpiworku...no po prostu panikara jestem...,że mógłby się w nią zaplątać!
Ech mam nadzieję,że mi to kwokowanie przejdzie i nie przerodzi się w jakąś obsesję!POdobno przy drugim dziecku się już tak nie kwokuje ( tzn. nie trzęsię nad Dzieciątkiem...)Ale myślę,że to też kwestia późnego macierzyństwa....Młodsze mamy podchodzą do wszystkiego bardziej na luzie .....a ja nie potrafię...;/...ech...
póki co po anty refluksowym mleczku ulał też..nie tak dużo co prawda ale jednak.:-(/..teraz śpi po kąpieli ....
Z zasypianiem nie mamy problemu ...na boczek ...pogada trochę do swojej wiernej stonogi ....i za 5 minut już śpi....czasami się zdarza marudzenie..ale na to pomaga albo cycuś albo smokal..ale cycka Go trochę oduczam bo tyle imprez nam się z maju szykuje,że nie bardzo bede mogła Go przystawiać do usypiania![]()
Tak myślałam ostatnio co u Reve, dziś patrzę na jej profil a ona ma 3 suwaczki. Wychodzi z jednego na to, że znowu jest w ciąży(?), 6tc jest napisane..Nie wiem ofc czy to prawda, ale suwaczek taki widnieje i się zastanawiam
![]()
a wiec witam sie dziewczynki w ten majowy weekend))
bylismy wczoraj u pediatry i na pewno to co ma maly to nie skaza!!!)) jest mu poprostu czasem za cieplo i za suche powietrze mamy w pokoju w ktorym spi.Sprawa sie wyjasnila i jestem bardzooo szczesliwa z takiego obrotu sprawy
w zwiazku z tym ze moge wprowadzac juz malemu jedzonko prosze o pomoc! kupilam mu 2zupki:marchewkowa z ryzem i jarzynowa
chcialabym mu dzis ktoras podac na obiadek ale za bardzo nie wiem jak to zrobic,ile dac,czy podgrzac? no i czy juz mu mleczka przed zupka nie podawac? czy moze po zupce...
a ja wczoraj bylam na grillupierwszy raz zostawilam malego na tak dlugo z babacia! od 17do 24! Ale maly byl ponoc bardzo kochany i wcale jej nie plakal. Ide troche was ponadrabiac bo 3dni mnie z wami nie bylo
wiadomo wszystkiego nie dam rady przeczytac
![]()
najgorsze w tych domach było to ze jak sie już na nie 'napaliłam' to potem doczytalam ze trzeba se samemu fundamenty postawic ;-/ świnie no!
myslisz ze nie bedzie? pomimo tego ze dwa razy juz mialam..?
a laktacja nawet dobrze.. nie jest to to samo ale dalej walcze i sie nie poddaje..![]()
kopciuszku dziekuje bardzo za odpowiedztak tez zrobie jak radzisz Kochana
a wiec ok 13tej Antos dostanie pierwsza w zyciu zupkę
))
marzy m isie taki..
oo tak skad ja to znam.. wczoraj o 19:30 do mojego przyszedl kolega.. poszli do altanki i B mi mowi wroce za pol godziny a wrocil o 21 .. i po 20 min do pracy targał.. faceci..
MEA bez przesadyzmu jakie 400 000? bo tak mi wyszlo po przemnozeniu..
dzialke mamy a to jedno z wazniejszych ..
a wiem ze kuzyn B wybudowal dom i zmkneli sie w 150 000
z tego co widzialam to macie dosyc pokazny dom -plan ogladalam/ a my nie chcemy takiego duzego.. myslalam o parterowym ale parterowe wychodza nawet drozej niz pietrowy..;-/
Julka, ja też nie najmłodsza jestem, ale staram się podchodzić do wszystkiego ze spokojem ;-) Maciek od urodzenia śpi sam w pokoiku... i do dzisiaj śpi w śpiworku :-) Szczerze mówiąc to bardziej prawdopodobne wydaje mi się zamotanie jakby spał pod kołderkąa ja się chyba boję jeszcze by Juliusz spał sam w pokoju...no i nie ma kołderki jescze nawet,śpi w śpiworku...no po prostu panikara jestem...,że mógłby się w nią zaplątać!
Ech mam nadzieję,że mi to kwokowanie przejdzie i nie przerodzi się w jakąś obsesję!POdobno przy drugim dziecku się już tak nie kwokuje ( tzn. nie trzęsię nad Dzieciątkiem...)Ale myślę,że to też kwestia późnego macierzyństwa....Młodsze mamy podchodzą do wszystkiego bardziej na luzie .....a ja nie potrafię...;/...ech...
Tak do swojego domu? Chyba nie jest to najlepszy pomysł jeśli nie ma oddzielnych wejśćMój P...dziś zaproponował byśmy wzięli lokatora sobie ...
Maciek też wstał dzisiaj o 5.40, ale po nakarmieniu i zmianie pampka położyłam go do łóżeczka i zasnąłJa od 6 na nogach![]()
maggie spokojnieA pytałam o fajny prezent na 5 rocznice bo wydał sie mój plan ze skokiem na spadochronie ale ciiiiiiiiisza. Może tylko o dzieciach trzeba pisać.
To mój mąż też takie prezenty lubi najbardziejzapytalam meza co by chcial dostac a on pow ze mam sobie kupic jakas sexi bielizne i sie dla niego w nia ubrac))
Ania ja też jestem na etapie domku i niestety muszę potwierdzić słowa mei :-( Może stan surowy kosztuje 150k ale wykończenie to przynajmniej drugie tyleMEA bez przesadyzmu jakie 400 000? bo tak mi wyszlo po przemnozeniu..
dzialke mamy a to jedno z wazniejszych ..
a wiem ze kuzyn B wybudowal dom i zmkneli sie w 150 000
z tego co widzialam to macie dosyc pokazny dom -plan ogladalam/ a my nie chcemy takiego duzego.. myslalam o parterowym ale parterowe wychodza nawet drozej niz pietrowy..;-/