reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
A my do lekarza jutro :( Ulewa,wymiotuje i te krostki nie schodzą...Mama mi zasugerowała ,skazę białkową:(:(:( bo zwrotki robi tylko po mleczkach,kaszkach i cycku...nigdy po obiadkach i deserkach...dziś kąpałam go 4 razy...tak się oblewał!!! a mnie wlał do stanika;/...Że ja nie wpadłam na to wcześniej??? kretonezzzzz normalnie!!!!jestem zła na siebie ale z drugiej strony nie chce latać z byle czym do dr....tyle,że to przecież może być poważne !!!

Oj :/ widzę, że dzieci skazowych z miesiąca na miesiąc więcej ... :no: poszalała ta natura oj poszalała ....:crazy: U Nas po maści lepiej, dużo lepiej ale nie wiem czy da się to zupełnie zaleczyć by nie miał w ogóle krost, pytałam lekarza to powiedział, że można ale sterydami na własną odpowiedzialność - więc podziękowałam :/

Dziewczynki sorki za pokazanie tych zdjęć ale pozwoliłam sobie na to, bo jakiś czas temu była mowa o katastrofie, natknęłam się na te zdjęcia i myślę, że wszelkie wątpliwości Wam również odeszły, w sprawie czy ktoś strzelał do rannych, tam nikt nie miał szans na przeżycie:-(

No niestety ktoś usuwa zdjęcia z sieci :/ zobaczyłam wczoraj jedno zdjęcie ,patrzę dzisiaj już ich nie ma .....
Na jedno to i dobrze, ze wzgl. na szacunek do ofiar ...po co jakieś dzieciaki mają kopiować takie zdjęcia na dyski twarde .....

Nessi jak tam Michałek czy już lepiej z tą sliną??A Tobie życzę zdrówka Kochana

Tak lepiej, już się nie dławi ... podejrzewam, że wpływ na to miała alergia :tak: gdyż jak przestał się czochrać tak i dławić również ... za zdrówko Dziękuję :*

Wiecie co...może jestem zła mama, ale ja idę na szczepienia tylko obowiązkowe. Kłują go 3 razy, popłacze, ale przecież krzywda mu się nie dzieje. Nie że kasy brak, ale tak uważam i koniec :tak: I na ospę też nie będę szczepić, bo widziałam juz niejednego dorosłego z ospą i to był koszmar dla niego. Ja miałam ospę jako dziecko, przeszłam ją i teraz wiem, że nie zachoruję na nią. Nie chcę nikogo urazic broń Boże, bo to decyzja każdej z nas :tak:
Co do sczepień jestem taka inna i nic na to nie poradzę :-D

Ja również szczepię tylko obowiązkowymi, :tak: nic w tym złego ... stać mnie wykupić pełen pakiet, ale nie o to w tym przecież chodzi ....... ja podjęłam decyzję, ja się tego trzymam, i ja gdyby coś będę sobie w brodę pluć :p ale nie sądzę :)
Zważywszy jak źle Michał przechodzi szczepienia podstawowe tym bardziej się cieszę, że nie brałam dodatkowych. :) Nie uważam, że jestem przy tym złą matką :) a napędzać rynkom farmaceutycznym koniunktury nie zamierzam :)

wybaczcie ze od rana tak smutno troche ale az sie lza w oku kreci jak sie to czyta...

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".

Piękne .... przeczytałam swojemu K, to się zapytał dlaczego na końcu nie pisze: ''TATUSIU'' :)

a ja nie miałam ANI RAZU wizyty pielęgniarki ani położnej.

Ja miałam raz, a tak to pozostawałyśmy w kontakcie telefonicznym ......jak miałam jakieś zapytania to dzwoniłam :)

no w sumie niczego zlego sie nie dowiedzialas i chociaz masz masci ! oby mlodemu sie polepszylo trzymamy kciuki!

Efekty widać, ale zastanawiam się kiedy i ta maść przestanie pomagać :)

SPAMU c.d.n ... ;)

witam śniadaniowo ;)
ale mam marudę w domu :szok:
I dziś znów brak apetytu ;/ wypił o 5 rano 100 ml i nic nie chce ;/
Spałby cały czas najlepiej - obudzi się, pobawi trochę i znów ryczy, bo śpiący, oczy nagle czerwone i ziewanie...teraz go usypiałam dłużej.
W nocy było ok. Chociaż coś!
Wczoraj dzień na spacerze :) I po spacerku wcześniej poszedł spać nawet :)
Miałam dłuższy wieczór dla siebie :-D

Okresu brak:-( Muszę do gin iść! Tylko że teraz nie za bardzo, bo jak się umówię i dostanę okres to z badań dupa:confused2:

Żałuję, że kupiłam małemu cały dodatkowy karton pampersów 3 - już powoli przechodzę z nim na 4 (ubieram mu na noc i na spacery). Sprzedam chyba szwagierce, jak będzie chciała...

No i lepsze nowiny - może weekend majowy wypali :-D T gadał z szefem i ten powiedział, że się zastanowi nad wolnymi niedzielą i poniedziałkiem :-) Super w sobotę po pracy T byśmy mogli już jechać na wieś :-)

dla Nessi zdrówka! Obyś na dobre wyzdrowiała :))

nessi czyli alergolog powiedział podstawowe rzeczy które powiedzieć musi :-D ale wypisał maść i to dużo pomoże :-) mnie dermatolog polecił zakupienie balsamu do ciała CETAPHIL MD (koszt to 30zł) i nie żałuje że go kupiłam :-D świetnie małemu podgoił skóre :-) może też spróbujcie? to jest taki emolient też..
tak wygląda:
CetaphilMDDermoprotektor2maly.jpg

Wytestuję przy najbliższej okazji :) My używamy Emolium ,balsam, szampoo, olejek i krem do buzi ale się on nie spisuje

No to chyba nie tak źle, co? A przybiera to Twoje szczęście zadziwiająco dużo! No chłopisko rośnie że ho ho:-D
Ja się od dzisiaj tak porządnie dietkuję bo wczoraj coś zeżarłam i mała miąła krostki za uszami więc nie przejdą nawet małe odstępstwa od diety... No cóż, trudno. Jeśli to sierść kota to możesz spróbować ze 2-3 razy dziennie wilgotną ściereczką przecierać futerko bo często nie sama sierść ale ślina uczula- a kociaki liżą się namiętnie. Niektórym podobno pomaga;-)

Ja wczoraj zjadłam 2 kawałki pizzy i młodemu nic nie było :eek: nawet brzuch nie bolał, dziwne ......... pizze można, mleka nie .......
A no tyje mu się tyje ...... jestem zdziwiona tą wagą .Aż kazałam ważyć lekarzowi jeszcze raz :)
Kot nie był szczęśliwy ale mu przecieram :D jak widzi, że zbliżam się ze ścierką to zaczyna się maraton :D ja gonię kota, kto wciska się w miejsca gdzie ja się wcisnąć nie mogę :D

Ja wczoraj zjadłam 2 kawałki pizzy i młodemu nic nie było :eek: nawet brzuch nie bolał, dziwne ......... pizze można, mleka nie .......
A no tyje mu się tyje ...... jestem zdziwiona tą wagą .Aż kazałam ważyć lekarzowi jeszcze raz :)
Kot nie był szczęśliwy ale mu przecieram :D jak widzi, że zbliżam się ze ścierką to zaczyna się maraton :D ja gonię kota, kto wciska się w miejsca gdzie ja się wcisnąć nie mogę :D

No komu by pizza nie smakowała? :-D
wyobrażam sobie, jak gonisz kota :-D Ale Ty się nie wciśniesz? No coś Ty!
A ile waży młody?
Mój już 8 kg :szok:

Mi smakowała :D wyposzczona byłam i gdyby nie samozaparcie zjadłabym całą : )

A młody waży 7500 o_O

Tobie by nie zaszkodzila, gorzej z małym...
Kurcze ładna waga...biorąc pod uwagę fakt, że Alus jest prawie miesiąc starszy. ale mój i tak ma większe pultunki :-D:-D
Nessi a jak Twoja dieta? Mleka tylko nie pijesz rozumię? I nabiału nic?

reklama
Pod moim blokiem są jakieś roboty drogowe, a Alusiowi się najlepiej przy tym śpi chyba (a śpi na balkonie):szok: :-D Bo już się nie budzi, a tak wstawał po 10 min snu od rana...
Ale się nawpieprzałam bananów :szok: Jak za dobrych ciążowych czasów :-D

Do góry