luuuzna
Mama Alanka
Pisalam wcześniej, że widzę gorączkę u niego, ale termometr mi padł i nie mogę zmierzyc ile stopni....ale na pewno ma, bo się pociA ma cieple czolko?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pisalam wcześniej, że widzę gorączkę u niego, ale termometr mi padł i nie mogę zmierzyc ile stopni....ale na pewno ma, bo się pociA ma cieple czolko?
ja nie uzywam przewijaka![]()
To nie miałaś łatwego porodu... NO ale rzadko komu łatwo się rodzi.hmmm dziewczyny was doczytac to zachodzi mi z godz a potem jak juz wlasciwie chce cos napisac to zapomina mi sie co chcialam powiedziec..
jesli chodzi o gryzaki to sama mam kilka i z tego co wiem to maja one specjalny liquid ktory po schlodzeniu ma konsystencje zelu a kiedy dochodzi do temp pokojowej wyglada mniej wiecej jak woda... widzialam tez ostrzezenia o tym ze nie mozna ich mrozic ale nie mozna tez sterylizowac w wysokiej temp jak to zrobila moja kumpela gryzak ponoc pekl i sie rozlal.
co do pokarmow innych niz mleko moj maly je sloiczki juz od pewnie miesiaca soczki pije od ok 2,5 tyg wczesniej byly tylko herbatki..
no a teraz cos o mnie i Davidku..
wiec ... David urodzil sie 15.12.2009. Dzien przed odeszly mi wody a ze nie pojawily sie skurcze przez kolejne 24 godziny musieli mnie podlaczyc do kroplowki z ostytocyna,(przy 7cm nie wytrzymalam i poprosilam o znieczulenie) niestety nie udalo mi sie go urodzic samodzielnie wiec koneczna byla pomoc lekarza i kleszczy. Maly chcial urodzic sie twarza do gory i nie mozliwe bylo wyparcie go na zewnatrz...cale szczescie zakonczylo sie tylko na 2 siniaczkach nad uszami Davidek mial 51cm i wazyl 3422g po urodzeniu..to chyba tyle zeby nadrocic troszeczke i dac sie poznac..
![]()
Mój był bardzo śpiący jak był chory. A co do krostek to Aluś ma parę od śliny. Muszę zacząć mu natłuszczać skórkę wokół wargPusiorex ale chłopisko Ci wyszło :-) mały, ale za to ze solidną wagą hehe. Nameczyłaś się przy porodzie...ale nikt nam nie obiecał łatwych porodów niestety....
Jakie słoiczki dajesz Davidowi?
Ja wstałam ;/ Młody obudził się cały zalany potem i pewnie miał gorączkę - termometr mi się popsuł i nie mogłam sprawdzić;/
Pewnie od ząbkowania. Krostkę też ma brzydką koło ustek (pewnie od śliny). Może taki śpiący był od gorączki? ehh sama nie wiem...
Heh już daaaawno:-)Dziewczyny czy wasze dzieci nie mieszczą sie też na przewijakach?![]()
Ja mam i też nie używam, tak samo jak sterylizatora :/