reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Laeczki a wychodzicie po szczepieniach na spacery??
u nas piekan pogoda zastanawiam sie czy po obiadku z nim nie wyjsc...
chyba mu sie nic nie stanie??
goraczki poki co nie ma...

My bylismy:tak:

Kopciuszku no marchewke z ziemniakiem ... czyzby ziemniak ?? ale poliki smaruje od tygodnia i tak jak bylo raz czerwopne raz nie ... juz sama niewiem ...
Cherie a czemu wy na nutramigenie skoro nie macie skazy????????????

A zasluga mozliwe ze dlatego chociaz moj na bebiko tez kupka zawsze rano i zero problemow....

kasiekrk no u na kolki od 1 tyg zycia do 3 miesiaca pozniej juz wogole prawie no a teraz tez juz nie mial a wczoraj tak jakby znow.... bąk i placz(ten bak to szok bo on wogole nie pruka tylko raz jak kupke robi to czasem cos slyychac)... PO MARCHWECE WIEM ZE NIE ... A JADL DZIEN WCZESNIEJ NOWOSC MARCHEW Z ZIEMNIAKIEM.... od ziemniaka ? i tylko 6-7 lyz malutkich ehhh

MOJE DZIECKO WOGOLE NIE PRUKA :-:)-:)-(

Odstaw na kilka dni i zobaczysz:tak:

Helloł!!!
Wszystkim chorym życzę zdrówka, Antosiowi 100 latek, rodzicom rozwojowych dzieci wytrwałości!!!
A my mamy dwa problemy i liczę na waszą pomoc....
I problem: Amelia jest na Bebilonie i cały czas ulewa, je 90 lub 120 ml co ok 3 godz ale pozniej tak skacze gada, ze tylko pawiowe fontanny ida.... co mam zrobić??
II problem: Pediatra kazała nam w zeszłym tyg zacząć wprowadzać soczki a w tym deserki... soczki bardzo jej smakuja cały tydzien nic sie nie działo... az do wczoraj.... bylismy u moich rodzicow i mala dostala takiej kolki, że po prostu masakra!! godzina plazu i wicia sie!!!
Jak myślicie czy po takim ataku mogę dać jej dziś jabluszko czy sie wstrzymać??

Watpie ze to po tym...

Witam wszystkie mamusie...pomocy!!!
Nie zdazylam nadrobic, postaram sie pozniej to zrobic. Mam problem: julka 2 tyg. zjada juz marchewke i marchewke z ziemniaczkiem i wszystko ladnie ale od 3 dni daje jej jeszcze jabuszko i po tym jabuszku ona robi dziwna kupke...jakby miala w niej taie czarne nitki. do lekarza juz nie dam rady bo jak o 8 rano nie zadzwonie to mnie nie przyjmie, zaraz zadzwonie do tej asystentki pediatry ale moze ktoras z was spotkala sie z czyms takim?

A nie jest to krew?
Wez pamka z ta kupka i idz do pediatry:tak:

Moje dziecię powinno miec na drugie Plujta-wsio obślinione!! a gdy jej założe śliniaka to albo go sobie da na twarz i krzyczy, że nic nie widzi albo przekręci tak, że ma go na plecach :-))

ja nie nadrabiam tylko pisze szybciutko co u nas....

tatus zdrowieje, mamusia tez coraz lepiej /ide dzis jeszcze do lekarza bo zjadlam mariuszowy antybiotyk i niech mi go jeszcze przepisze bo oboje sie nie doleczymy :) / ale ogolnie zostal mi katar i kaszel - meczace ale do zniesienia :)

maluszka ma katarek ale daje jej homeopaty i wyglada ze nie jest gorzej !! bylismy z mala u lekarza w przychodni /chcialam zeby ja tylko osluchala/ i byla internistka w zastepstwie pediatry !! babka mi dla agatki przepisala tantum verde w sprayu bo ma zaczerwienione gardelko ... cholera nie jestem przekonana czy takiemu maluchowi moge psikac tantumem ????????????????? przeciez to jest na alkoholu !! w ciazy nie mozna bylo tego uzywac a maluchowi dawac ??

A nasza córa dziś drugi raz w swym życiu przespała nam całą nockę:) Ależ jestem zadowolona! Tylko boję się jak dzisiejszej nocy będzie bo te 2 razy to spała ze mną;-)
Posypuję Małej pisię tą mąką i już jakieś pozytywne efekty widać. No i oczywiście wietrzonko też jest;-)
U nas też fajna pogoda. Grilla dziś mieliśmy, są u nas brat z rodzinką;-) Troszkę głośno bo oni mają trójkę dzieci:p
No i odebrałam sobie dziś paczkę z Rossmana:) Mała ma już łącznie 4 łyżeczki:p

Hehe jak tak Ciebie czytam, to myslę, że mam zlote dziecko! Śpi mi tak od 1 miesiąca życia (czyli całą noc).

Wiesz co a moze to od tych sliwek?To byl jego pierwszy taki posiłek?

Nie to nie były jego pierwsze śliwki :)

Aha miałam napisać. Wczoraj z moim A byliśmy na zakupach i kupowaliśmy pampersy aleks waży 8 kilo prawie więc od jakiegoś czasu rozmiar 4 nosi.
Zauważyłam te majteczki Active boy co są od 9 i kupiłam też, żeby już były. Oczywiście z ciekawości mu założyłam i co????
Rozmiar idealny na Aleksa(może dlatego, że taki długi-70 cm), lepsze niż Active baby, pozbawione tego zapachu słowem REWELACJA!!!

Kurde pewnie i na mojego byłyby dobre. Wczoraj mu założylam 4 i spoko - bardzo ładnie się trzymają i wcale nie są za duże :szok:

Ja pralam zaraz po samym zakupieniu:tak:bo byla uzywana,pralam ja szczotka i sama woda:tak:puscila pieknie:-)a mam taka sama jak ty.Z tego co wiem to Karnitynka prala chyba w pralce:tak:

Ja swoją moczyłam i pralam ręcznie :tak: w pralce się bałam :sorry:

Witam,

Nie odzywałam się bo u Nas nie bardzo wesoło jest i z czasem kiepściutko :/
Młody już 4 dzień dławi mi się przez sen śliną, i czuwam na warcie bez przerwy ...pierwszy raz jak to zobaczyłam byłam w szoku, aż mnie zamurowało - no niestety to okropny widok jak dziecko walczy o oddech ....... dosłownie musiałam sobie przypomnieć ''reanimację'' tak na wszelki wypadek :/ Lekarz stwierdził, że to ślinianki nadprodukują, ale mi się w tej teorii coś nie podoba, slina jest lepka, może ma to wpływ z alergią ?
Znowu się czochra a ja nic do diety nowego nie wprowadzałam, tym bardziej boję się, że nie ma alergii pokarmowej a kontaktową ;/
Dzisiaj postaram się znowu dostać do alergologa bo ta jego maść na swędzenie się nadaje do (__)___), dziecko w nocy się z płaczem budzi i drapie ... (oczywiście jak się nie dławi w tym czasie) :/ ja nie powiem Wam odkąd nie śpie .........zastanawiam się nad kupnem monitora oddechu.

Kurcze ciężko :-( się nameczysz, nocki zarwane...nie ma kto Ci pomóc? Trzymaj się!!

Danielowi się spodobało moje "Pffffff" i też tak robi... tylko że "soczyście"... już jest cały mokry :dry:

Mój tak robi od dawna :-D śmiesznie to wygląda, bo gada sobie 'a pfffff' i bąbelki lecą i ślina i uśmiech pełną gębą :-D:-D

witam :)
U nas postępy :tak: Aluś głuży slicznie!! qydaje coraz więcej różnych dźwięków :-)
Spał dziś mi do 7 . Na noc posmarowałam mu dziąsełka Bobodentem i może mu ulżyło, bo się ani razu nie obudził ;-)
Ja oczywiście okresu nie dostałam ;/ I znów cykl diabli wzięli;/ muszę do ginki iść, bo cholery dostaje z tym okresem!!! Nie chcę robić sobie testów ciążowych co miesiąc ;/

Teraz i mama i Alan jedzą obiad :-D

reklama
Do góry