reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ale ja przeciez nie pisze o nicku tyko o adresie Twoim :]

a moj tez ulewa a zageszczacza boje sie mu dac bo bedzie mial zatwardzenie i jak nie urok to.....

reklama
Witam wszystkie mamusie...pomocy!!!
Nie zdazylam nadrobic, postaram sie pozniej to zrobic. Mam problem: julka 2 tyg. zjada juz marchewke i marchewke z ziemniaczkiem i wszystko ladnie ale od 3 dni daje jej jeszcze jabuszko i po tym jabuszku ona robi dziwna kupke...jakby miala w niej taie czarne nitki. do lekarza juz nie dam rady bo jak o 8 rano nie zadzwonie to mnie nie przyjmie, zaraz zadzwonie do tej asystentki pediatry ale moze ktoras z was spotkala sie z czyms takim?

Zaczelam nadrabiac ale to bez sensu. Daltego skomentuje tylko kilka pierwszych postow i wlaczm sie do rozmowy.

Maarta wszystkiego naj naj dla Antosia:))))
Rowniez wszystkiego naj naj naj dla Antosia

Dzięuje w imieniu Antosia:-)

Też o tym pomyślałam, w końcu Dziewczyny szaleją z wprowadzaniem nowych pokarmów, może to być przyczyną, zresztą alergia nie zawsze objawia się wysypką, może tez brzuszek boleć.
No i jeszcze przypomniało mi się, że koleżanka mówiła, że miała z córcią problem, bo często w nocy się budziła i doszła do tego, że mała była przekarmiana, zaczęła jej podawać na noc mniejszą porcję mleczka i córcia zaczęła ładnie spać. W sumie to logiczne, bo jak człowiek dorosły naje sie do syta przed snem to później ciężki żołądek sie ma i ciężko spać.;-)

Ja sie nad tm tez zstanawialam ale z pewnoscia to nie brzuszek. Gdyby to byl brzuszek to by plakal a nie jeczal i gadal. Wyginajac sie jak banan to on sie wscieka i krzyczy ale ze zlosci a nie o pomoc. Poza tym gdyby tylko do niego zagadac to sie zacznie smiac i odpowiadac. Klepanie w pieluche tez go uspokaja ale nie chcetakiego nawyku mu wyrabiac. Moim zdaniem w naszym przypadku to jest problem z relaksowaniem sie i zasypianiem. Powiazuje to z rozwojem muzgu. Zbyt wiele wrazen w ciagu dnia chyba tym bardzie ze u wielu z nas pojawil sie w tym samym czasie.
Na szczescie dizsiejsza noc byla ok. Jedna pobudka i szybciutko po butli zasnal . Zobaczymy dzisiaj.

dziewczyny powiedzcie mi jak sunac to kont mama czy tata??
ktos napisal mi glupi komentarz i zglosilam naruszenie ale on nie znika...
nie mam sensu chyba tworzyc takich stron jak wchodza ludzie ktorzy nie znaja i pisza takie rzeczy...
mama nadzieje ze to nie zadna z was....

chcialam pochwalic sie mezowiz juz mu nie pokaze musze to jakos usunac..!!

Pamietacie jak ta dziewczyna wstawila moja fotke przez pomylke? Zglaszala naruszenie kilka razy i dopiero chyba dwa dni temu fotka zniknela.

cześć dziewczyny :-)

nie było mnie bo miałam "ciężki" humor i nawet nie miałam sił zajrzeć
a025.gif

ja jak kłade mojego na mate to podkładam mu pod buzie pieluchę tetrową, więc na razie mi nie grozi jej pranie.. ale nie wiem jak bym się za to zabrała
a050.gif

mea zdrówka dla malutkiej!!

maarta sto lat dla Antosia!!! :-D
Ja tez podkladalam pieluszke ale z czasem o niej zapominalam. Zreszta Max ja zjadal i mietolil wiec slina i ta kala dookola :)

jestem za!
janie wiem skad sie wzielo julce.. zawsze szla spac o 20 i o 6 czasem 7 wstawala na jedzenie.. teraz w nocy nie chce jesc ale budzi sie non stop by dacj jej smoczka!
dzis maz wstawal chyba z 8 razy!
No i kolejna...to musi by skok rozwojwy. Przeciez pojawia sie okolo 19 tyg.

a tak z innej beczki to u nas kilka dni temu kobieta z pobliskiej miejscowosci znosila niewiem z ktorego pietra w 1 rece 2,5 miesieczne niemowle a w drugiej wozek.. i co????
i dziecko wyslizgnelo jej sie z reki spadlo i zmarlo!!!! no szok...

a niedaleko swiebodzina.... wydarzyla sie prawdziwa tragedia! no szok jak to przeczytalam!
byl sobie mezczyzna z kobieta...
podobno znecal sie nad nia psychicznie i fizycznie... ta kobieta nie chciala juz z nim byc i postanowila sie od niego wyprowadzic.. miala dosc tego ze grozi jej ciagle ze gdy go zostawi to on sie zabije i odbierze jej to co najbardziej kocha...
i tak tez zrobil...
powiesil na drzewie jej 2.5rocznego synka i siebie obok!
KOSZMAR!!!!!!!!

Jezu Daffi , Ty zawsze jakies straszne historie opowiadasz. Poza tym gdzie Ty mieszkasz ze wszystko sie kolo Cebie dzieje W jakims trojkacie bermudzkim czy co?
brrrr....straszne rzeczy

musze uciekac mezus zrobił mi niespodziankę i wrocił juz z pracy ( on ma dobrze nienormowany czas pracy) i jedziemy na działeczke korzystac ze słoneczka :-)
A u nas dzisiaj nie bardzo swieci.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ANTOŚ!!!

Hej,

Marta - sto lat dla Antosia

Martuś dla Antosia Wszystkiego Naj Naj :-)))

Wszystkim chorym życzę zdrówka, Antosiowi 100 latek, rodzicom rozwojowych dzieci wytrwałości!!!
A my mamy dwa problemy i liczę na waszą pomoc....
I problem: Amelia jest na Bebilonie i cały czas ulewa, je 90 lub 120 ml co ok 3 godz ale pozniej tak skacze gada, ze tylko pawiowe fontanny ida.... co mam zrobić??
II problem: Pediatra kazała nam w zeszłym tyg zacząć wprowadzać soczki a w tym deserki... soczki bardzo jej smakuja cały tydzien nic sie nie działo... az do wczoraj.... bylismy u moich rodzicow i mala dostala takiej kolki, że po prostu masakra!! godzina plazu i wicia sie!!!
Jak myślicie czy po takim ataku mogę dać jej dziś jabluszko czy sie wstrzymać??
Dziekujemy za życzenia!!!
Ja z podaniem jabłuszka bym sie wstrzymała.
Witam wszystkie mamusie...pomocy!!!
Nie zdazylam nadrobic, postaram sie pozniej to zrobic. Mam problem: julka 2 tyg. zjada juz marchewke i marchewke z ziemniaczkiem i wszystko ladnie ale od 3 dni daje jej jeszcze jabuszko i po tym jabuszku ona robi dziwna kupke...jakby miala w niej taie czarne nitki. do lekarza juz nie dam rady bo jak o 8 rano nie zadzwonie to mnie nie przyjmie, zaraz zadzwonie do tej asystentki pediatry ale moze ktoras z was spotkala sie z czyms takim?

Kurcze, idz do lekarza, z czymś takim sie nie spotkałam, wiec nie pomoge.
Laeczki a wychodzicie po szczepieniach na spacery??
u nas piekan pogoda zastanawiam sie czy po obiadku z nim nie wyjsc...
chyba mu sie nic nie stanie??
goraczki poki co nie ma...
Śmiało!!!!!

reklama
Do góry