reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

odebraliśmy paczkę z Hippa w Rossmanie, porobiłam zakupy ciuszkowe dla Danielka i kilka słoiczków. dziś próbowaliśmy ziemniaczki ze szpinakiem ale nie smakowało mu... był odruch wymiotny i tyle... szczerze to mu się nie dziwię - wygląda to jak kupa. w smaku ohydne.
Ja tego nawet nie kosztuję:p Ale mojej Perełce wsjo smakuje;D

reklama
Lidka nie ma czujnika ruchu. Tzn ma na początku-pierwsze 3 min bo zazwyczaj wychodzę z nią jak zaczyna być śpiąca i wteduy ładnie mi zasypia. Po 45 minutach zwykle się budzi i albo sobie patrzy, albo gada z żyrafą- wtedy wiadomo że mamy kjakieś 15-20 min, po tym czasie domaga się oglądania świata w pozycji pionowej. Trzeba wyjąć dziecię z woza i pokazać jej świat, jak się naoglada to można z powrotem włożyć i kontynuowac spacer, hihi. Chociaż dziś cały spacer przespała a potem jeszcze w gondolce na balkonie poleżała bo ja już nie miałam siły

ad 1 ... co lekarz to opinia ... moja pediatra /ta fajna/mowila ze trzeba dziecku pokazywac co mozna robic zeby sie tego uczylo i probowalo samo ... turlania, podciagania do siadania, plywanie, chwytanie grzechotek ... wszystko ma stymulowac do podejmowania samodzielnych prob ...
Ja dziś pokazałam Malutkiej turlając się z nią jak można się przekręcić z plecków na brzuszek i próbowała sama coś zdziałać;D Może z czasem sama tak zrobi:)

Purchawka - Mea ma racje .
Wybieranie dzialki i jej kupno to chyba bajlatwiejszy moment w drodze do budowy wlasnego gnazdka.
Ja szczerze mowiac mam juz dosc. Zostal nam garaz ( wlasni wylali fundament) , ogrodzenie i ogrod a i pieniadze sie koncza i ochota...

Ale ja nie chce, żeby było prosto! :) Ja już zwyczajnie miałam dość monotonii tego zajęcia i braku postępów. Chcialam zeby cos już drgnęło :)

no to teraz bedziesz miala zajec ze ho ho !! my dzialki szukalismy blisko rok i jak pierwszy raz zobaczylam ta co kupilismy to powiedzialam ze innej nie chce juz ogladac ... potem tylko zostalo mi przekonac meza :)
no a teraz projekt sie konczy, uzgodnienia sa juz prawie wszystkie ... teraz tylko czekam az wroce do pracy i staramy sie o kredyt /narazie dla banku ja nie pracuje/

co do zdrowka to nie za bardzo ... moja mariusz dzis byl u lekarza a ja sie czulam nawet niezle a teraz jest z minuty na minute coraz gorzej ... poszlo mi niestety na krtan ;( oby jakos do poniedzialku wytrwac i jak nie minie to do lekarza po antybiotyk !!

Mam dość!!! Jakich pech!! Drugi mega post skasowany!!! Mam dziś pecha!!
Chciałam w końcu napisać, że obudziłam się o 4.30, bo młody rykiem mnie obudził. Śpi i nagle ryczy. Może to zęby? Przed chwilą też tak było ehhh
Wyżalałam się też na temat T. Wrócił wczoraj późno i nie wyspałam się, bo spać poszłam po północy wrrrr
Mam dość, bo zamiast mi pomóc na koniec dnia i wykąpać małego, to on nagle ma mega ważne zebranie i się zwija. Ostatnio też pracuje nawet w niedziele. Mam czasami wrażenie, że syn jest dla niego taką zabaweczką od czasu do czasu...a przy gościach albo rodzicach nie poznaję go, bo odstawia spektakl pt: 'wzorowy mąż i ojciec'. Tz 'Siedź kochanie, ja przewinę małego, dam mu jeść, pobawię się z nim, a Ty pij kawkę'.
A w domu: 'Jestem po pracy zmęczony', 'Opieka nad dzieckiem to TWÓJ obowiązek', 'Ja zarabiam, a Ty się opiekujesz dzieckiem' itd
Dlatego chcę iść do pracy - żeby móc w końcu powiedzieć 'Ja też zarabiam' Bo na razie czuję się troszkę jak intruz w domu, który nic nie robi :-(

reklama
dobre:)) ale nie mialabym tyle odwagi by zrobic cos takiego!!! śmieszny bylby widok,śmieszny i tragiczny zarazem:)))

wiesz co kochana?? moze jeszcze w takiej warszawie gdzie to ludzie nie sa w stanie wszedzie sie znac to bym sie odwazyla... ale moje miasto jest malutenki! 4markety kilka sieciowek i wsio..... wszyscy sie znaja bo nie trudno sietu nie znac... jakbym tak zrobila haha to bylabym tematem nr 1 w miescie:):):)
ale sposob Marty jak najbardziej mi sie podoba:):):):)

Do góry