reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
a tak poza tym to jedynka na horyzoncie - już widoczna :tak:
O najlepiej....
Moja kruszynka też dziś coś nie bardzo chciała spać ale może teskni za tatusiem, już grzecznie śpi w łóżeczku. Choroba... Wiecie co, ja mam wrażenie że te jej zmiany skórne to się pogarszają zamiast polepszać. Nie wiem co robię źle... Chyba odstawię też żel do kąpieli. Dziś ją kąpałam w zamym krochmlu ale tę jej czuprynę to musze czymś nietłustym myć- więc oilatum czy emolium odpada. Macie jakis pomysł?

żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
chyba zabłądzę jutro w drodze do Rzeszowa :dry: gdyby nie seminarium to ani bym się nie wahała...

Dobry wieczor:-)u mnie tez dzis zabiegany dzien:tak:dopiero teraz jestem w stanie cos skrobnac;-)
Dzis bylismy jak zwykle na zakupach,odebralismy reszte plytek,tynk,zrobilismy zakupy,do lazienki brakuje mi tylko zlewu i mebli:tak:a i dzis przywiezli nam dobry brodzik do kabiny:tak:pytalismy tez ile kosztuje u nich montaż i koszt jest 400zl:tak:tylko ze dodatkowo dawaja 1 rok gwarancji:tak:i teraz sami nie wiemy co mamy zrobic:dry:
A i jeszez noj maz obdar drzwi w naszym samochodzie:wściekła/y:
Kopciuszku chyba nie przeczytałaś dokładnie mojego pierwszego posta:-D:-D:-D
Użyłam octu na gabce...i naklejka zeszła pięknie....ale za to w tym miejscu mam porysowaną szybę:szok:
I zapomniałam napisać że byliśmy w końcu płytki wybrać....z zielonych przeszliśmy na....hmmmmm.......beżowo pomarańczowe:dry: nie pamietam dokładnie:-D
Dobrze przeczytalam:tak:tylko ja myslalam ze nie zeszlo po occie tylko po gabce:-D:tak:

pare lat temu napisalam taki test dla ludzi z grona z ktorymi wtedy pisalam ... troche od tego czasu sie zmienilo ale wiekszosc jest nadal aktualna ... ciekawa jestem na ile wy mnie zdazylyscie poznac przez ten rok pisania ...
z serii co wiecie :) - FunTest
pochwalcie sie swoimi wynikami !!!

Mi wyszlo 191:-)czyli jestem na 2 miejscu:-)
A mozna sprawdzic jakie byly bledne odpowiedzi?Bom ciekawa?:tak:

Dziewczyny mam problem. Mała nigdy wcześniej nie miała problemów z odparzeniem. Od paru dni męczymy się bezskutecznie z dwiema plamkami czerwonymi obok pisi Małej. Cudowałam z Sudocremem, ale nic nie dawał. Bambino też nie. Przeszłam na Nivea na odparzenia, zobaczę jutro. Jak nie będzie poprawy to się za mąkę ziemniaczaną wezmę tylko w jakiej ilości i jak to zrobić??

Maka ziemniaczana i wietrzenie:tak:
mi sie malejszyja odparza bo ma tłustą że hej i tez jej po kapieli biore garsc mąki i sypie na szyje no i wcieram to.. rano szyja jest normalna ;)
i tak robie za kazdym razem gdy sie jej czerwone robi..

nie uwierzycie..
przyczyna tego co sie dzialo.. było mleko mod.. o_O
wieczorem nie podalam majce tego mleka i spała do 3:50 :O sie naspalam..
chcialam ja przeztrzymac zeby spala dluzej ale to z czasem.. :p
od tamtej pory jeszcze sie nie obdzila..
a ja durna bym sie zajechala..;/

Dobrze ze znalazlas przyczyne;-)

ja mało zdjęć wrzucam, bo muszę je pomniejszać do aguagu...potem mam podwójnie wszystko i tylko mi pamięć zajmuje w laptopie.

Ja nie musze pomniejszac:no:wchodza mi normalnie:tak:

jak przyjdzie czas na drugie dziecko to wspomnę twe słowa mika :laugh2: i zaopatrzę się w testy owulacyjne :tak:
chociaż nie wierzę w "ustrzelenie płci"... ale może akurat jakimś trafem będzie dziewczynka :-)

Ja wierze:tak:bo sama strzelilam:tak::-D

ale wam zazdroszczę! :-)
ja bym pojechała tutaj
0001solina.jpg

ale mam zajęcia na weekend :-(
może za tydzień się uda.
uwielbiam tam jeździć :-)

Piekne miejsce:tak:
Używacie jakiegoś kremu nawilżającego dla swoich Dzieciaczków?? Mój Juliuszek ma suche policzki strasznie od pewnego czasu (może to od ogrzewania?) kupiłam krem Johnsona-nawilżający....a tu z dnia na dzień gorzej.POliczki i tak suche a na dodatek pojawiło sie masę krosteczek na całej twarzyczce, wysypka jakaś taka:( nie wiem czy mogę zastosować wazelinę może??? Poradźcie please...:-(

uzywamy innych produktów johnsona,wiec raczej na nie nie jest uczulony...

Sprobuj czyms do odparzonej pupy:tak:np Bepanthen lub inny:tak:

Nie widziałam u nas, ale może jest mus bananowy?w takich pojemniczkach jak danonki?

Chyba jest:tak:

Ja mam pytanie do mam ktore maja juz starsze dzieci mowa tu o m.in. Marcie, Kopciuszkowi, Emwu, Adze...... itp

jak to jest z waszymi pociechami???
bylam dzis w tesco i widze jak dziecko takie 5letnie prosi mame by cos kupila a ta mowi ze teraz nie moze bo nie ma pieniazkow! i po chwili doslownie syrena zawyła! no jak to dziecko sie darlo!!!!!!!:szok:! cale tesco ucichlo i wszyscy sie ogladali! dziecko krzyczalo jakby ktos je linczowal!

czy wy tez macie takie problemy? czy wasze dzieci w sklepie co zauwaza to chca? jak sobie z tym radzicie?? ja tak patrzac dzis na ta bezradna kobiete wyobrazilam sobie siebie za kilka lat jak mi Julka podrosnie! ona juz jest rozpieszczona i ma nas na zawolanie czego ja oduczam....
a nie wiem jak to bedzie dalej... czy bedzie mi takie cyrki urzadzac?????

Ja nie mam takiego przypadku:no:moja corcia chyba nalezy do tych wyrozumialych i rozumnych:tak:wie ze nie mozna miec wszystkiego:tak:ale trzeba do tego nauczyc:tak:

W UK jest taka reklama...nie wiem czego ale mniejsza z tym....Dziecko w markecie kładzie sie na ziemi i odprawia histerie ...wrzeszczy...krzyczy.....tupie....''ja to chce!!!!!'''kup mi to!!!! ' aaaaaa!!!!'' a co robi matka?? otóż matka kładzie sie na ziemi i robi dokładnie to samo;P lol...Hmmm cóż w reklamie poskutkowało:) hehe

Dobra reklama:-D:-D:-D

O najlepiej....
Moja kruszynka też dziś coś nie bardzo chciała spać ale może teskni za tatusiem, już grzecznie śpi w łóżeczku. Choroba... Wiecie co, ja mam wrażenie że te jej zmiany skórne to się pogarszają zamiast polepszać. Nie wiem co robię źle... Chyba odstawię też żel do kąpieli. Dziś ją kąpałam w zamym krochmlu ale tę jej czuprynę to musze czymś nietłustym myć- więc oilatum czy emolium odpada. Macie jakis pomysł?

Nam pani dermatolog polecila szampon Pharmaceris:tak:jest super ale kosztuje okolo 30 zl:tak:

reklama
Hej mamuśki, dziś nie nadrabiam bo dzien szalony, tylko napisze co u mnie bo bylismy dzis u ortopedy na kontroli :)

No więc pani ortopeda i chirurg powiedziała, żebyśmy absolutnie nie sadzali Lolka, w ogóle. Ani teraz, ani za miesiąc, ani za dwa. Nie podawali mu rąk do siedzenia, dopóki sam nie usiądzie (tzn dopóki się nie rozbuja i sie sam nie podniesie do siadu). Powiedziała, że nie ma się co śpieszyć, jak dziecko będzie gotowe to samo usiądzie bez niczyjej pomocy i tak jest najzdrowiej. Co do bioderek to nie miala znow zadnych zastrzezen wiec do kontroli mamy przyjsc dopiero jak dziecko bedzie samodzielnie chodzic. Lolek wywijał niezłe przewroty na przewijaku, pani była zachwycona powiedziala,ze robi to fenomenalnie szybko i sprawnie (a pamietacie jeszce pare tygodni temu w ogole nic w tym kierunku mu nie wychodziło :-) teraz przewraca sie co sekunde doslownie, w zasadzie w ogole nie lezy na plecach , bo jak tylko go poloze to juz po sekundzie jest na brzuchu filmik wrzuce jak go zrobie w koncu ;) Zębów nie widać i prędko ich nie będzie. I to tyle :-)

Za to jeśli chodzi o buźkę, to wygląda już bardzo dramatycznie. Krosteczki pozlewały się w policzki jak u lalki porcelanowej, czerwone i chropowate. Ale nic a nic nie swędzą. Dziś na noc posmarowałam maścią robioną , tą A+E i troche już mniej są suche. Obawiam się, że to doszło do takiego stanu przez to , że ciągle on rozciera sobie ślinę na twarzy, teraz to już tylko chodzę z pieluchą i mu wycieram ręcę i buźkę, może też stąd leciutka poprawa :)

No i ponadto muszę się pochwalić, znaleźliśmy z mężem wymarzoną działkę pod budowę domu! :-))) Jestem taka szczęśliwa!!! Tyle szukaliśmy :-)

Do góry