mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Hej mamuśki, dziś nie nadrabiam bo dzien szalony, tylko napisze co u mnie bo bylismy dzis u ortopedy na kontroli
No więc pani ortopeda i chirurg powiedziała, żebyśmy absolutnie nie sadzali Lolka, w ogóle. Ani teraz, ani za miesiąc, ani za dwa. Nie podawali mu rąk do siedzenia, dopóki sam nie usiądzie (tzn dopóki się nie rozbuja i sie sam nie podniesie do siadu). Powiedziała, że nie ma się co śpieszyć, jak dziecko będzie gotowe to samo usiądzie bez niczyjej pomocy i tak jest najzdrowiej. Co do bioderek to nie miala znow zadnych zastrzezen wiec do kontroli mamy przyjsc dopiero jak dziecko bedzie samodzielnie chodzic. Lolek wywijał niezłe przewroty na przewijaku, pani była zachwycona powiedziala,ze robi to fenomenalnie szybko i sprawnie (a pamietacie jeszce pare tygodni temu w ogole nic w tym kierunku mu nie wychodziło :-) teraz przewraca sie co sekunde doslownie, w zasadzie w ogole nie lezy na plecach , bo jak tylko go poloze to juz po sekundzie jest na brzuchu filmik wrzuce jak go zrobie w koncu Zębów nie widać i prędko ich nie będzie. I to tyle :-)
Za to jeśli chodzi o buźkę, to wygląda już bardzo dramatycznie. Krosteczki pozlewały się w policzki jak u lalki porcelanowej, czerwone i chropowate. Ale nic a nic nie swędzą. Dziś na noc posmarowałam maścią robioną , tą A+E i troche już mniej są suche. Obawiam się, że to doszło do takiego stanu przez to , że ciągle on rozciera sobie ślinę na twarzy, teraz to już tylko chodzę z pieluchą i mu wycieram ręcę i buźkę, może też stąd leciutka poprawa
No i ponadto muszę się pochwalić, znaleźliśmy z mężem wymarzoną działkę pod budowę domu! :-))) Jestem taka szczęśliwa!!! Tyle szukaliśmy :-)
ad 1 ... co lekarz to opinia ... moja pediatra /ta fajna/mowila ze trzeba dziecku pokazywac co mozna robic zeby sie tego uczylo i probowalo samo ... turlania, podciagania do siadania, plywanie, chwytanie grzechotek ... wszystko ma stymulowac do podejmowania samodzielnych prob ...
ad 2 ... z ta buzka to masz przegwizdane ...
ad 3 ... wiem co to za radocha jak sie znajdzie miejsce na swoj wlasny kat ... ale to dopiero sam poczateczek ... potem jest droga przez meke ... i oby do celu !!!!!!!!11