reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Czy ktoś może mi to przetłumaczyć i czy mam na to klikać????
Spam sending from your computer was detected.
We highly recommend you to check your computer and perform online virus check at our site immediately: My computer Online Scan
If you do not pass this test?* we will have to delete your account and forward a complaint to your ISP with attached log file (your IP address, etc.).

spam wyslany z twojego kompa zostal wykryty....
wysoce zalecamy ci do sprawdzenia twojego komputera przez skaner online na anszej stronie. jesli komputer nie przejdzie tego testu bedziemy zmuszeni do usuniecia twojego konta i wyslania "loga" z twojego komputera do Twojego dostawcy internetu.

reklama
spam wyslany z twojego kompa zostal wykryty....
wysoce zalecamy ci do sprawdzenia twojego komputera przez skaner online na anszej stronie. jesli komputer nie przejdzie tego testu bedziemy zmuszeni do usuniecia twojego konta i wyslania "loga" z twojego komputera do Twojego dostawcy internetu.

maz moj doradza bys w to nie wchodzila ze to jakas podpucha i ze na tej stronie jest wirus.. ja w to weszlam i zaczelo mi cos dziwnego wyskakiwac ahahha....
jak chcesz sprawdzic czy masz wirusa naprawde to wez swoim antywirusem zeskanuj kompa!

ylwik , ja bym sie chyab nie martila
To tak jak niektre z dzieci wcale nie raczkuja :)
Skoro sie przekreca to wszystkie miesnie pracuja jak nalezy.
Pewnie leniuszek :)
Ja też bym się nie zamartwiała.. Np ja wogóle nie raczkowałam tylko wstałam i odrazu do chodzenia:-D

ooooo... ja bede tyle sie reprodukowac az uda mi sie synka urodzic... hehe zartuje...
druga ciaza bedzie planowana (mam nadzieje) i zamierzam kupic urzadzenie do obserwacji swojego cyklu i bede starala sie celowac w chlopca.. oczywiscie najwazneijsze by bylo zdrowe i bedzie tak samo upragnione jak julcia... ale chcialabym miec synusia:):):):)
Ehh, żebyś się czasem tak 5 dziewczynek nie dostarała:))) Ja planuję jeszcze max dwójkę, ale znając życie i finansowe realia to jedno jeszcze:-( choć trójeczka mi się marzy
Znam już przyczynę drapania się Michała :) być może to całe AZS to właśnie nic innego jak:
WODA ...... wczoraj już po kąpieli miałam swoje podejrzenia ale wolałam to sprawdzić po kilku razach :)
A że jestem teraz z młodym u mamy i tutaj jakość wody jest superancka :) to wyszło samo z siebie ...... po 2 dniach zmiany się zmniejszyły a moje dziecko się nie czochra :D

Tylko pozostaje teraz kwestia powrotu do domu i co dalej ?:) wozić baniakami wodę od mamy czy kupować litry baniaków i gotować wodę w garach :/
Może spróbuj właśnie swoją gotować??? A jak nie pomoże to albo woda mamy albo kupna
Moja zajada wsjo ze smakiem a firmy różne bo raz Hipp, raz Bobovita a raz Gerber:)
U nas też firma nieważna zajada wsio. Choć teraz tylko deserki bo zupkę sama mu gotuję i bardzo mu smakuje domowa:tak::tak::tak:

Witam się!
Ale produkcja, faktycznie jak za ciążowych czasów. Nadrabiam od kilku dni i co...i dale 40 stron do napisania, więc w końcu postanowiłam się odezwać.
Daffi dzięki za zaproszenie do nowej grupy. Na tyle na ile czas pozwoli będę zaglądać i na główny i na zamknięty. Ze zdjęciami też jakoś sobie poradzę:)
Ness, lajtway ja też na diecie. Do tej pory raczej z przyzwyczajenia, a od kilku dni z konieczności. Ala ma problemy ze skórą, całe rączki i nóżki jak tarka. Ale chyba jej to nie swędzi, bo nie zauważyłam, żeby się drapała. Byliśmy we wtorek u dermatologa, chwilowo brak konkretnej diagnozy. Mamy kąpać w olejku balneum, smarować kremem bevita i dawać antyalergiczne kropelki fenistil. Ja mam trzymać dietę (dobrze, że lubię krupnik, rosół i potrawkę z kurczaka, bo to podstawa mojej diety, cytrusów unikam, smażonego też, no i pediatra jakiś czas temu kazała unikać nabiału dopóki Ala nie skończy pół roku), bo przez to mogła puszczać bolesne bączki). Jakoś się przyzwyczaiłam do tego jedzenia i powoli coś tam nowego wprowadzałam i Ali nic nie było. W ostatnim czasie żadnych nowości sobie nie zaserwowałam, więc raczej nie wiążę problemów skórnych Ali z moim żywieniem. Za dwa tygodnie jedziemy do kontroli, mam nadzieję, że będzie poprawa. Nessi doczytałam, że u Michałka to prawdopodobnie problem wody, ciekawa perspektywa z tymi baniakami hihi. No ale jak nie będzie wyjścia to w biedronce są 5litrowe za 1zł z hakiem.
Co tam u nas jeszcze...a w zasadzie to nic ciekawego. Chociaż jest jedna rzecz- dziecko mi zdziczało. Gdzie z nią nie pojedziemy to wpada w histerię. U dermatologa zanim weszliśmy to zrobiła taką aferę, że ludzie się na mnie dziwnie patrzyli. Nosiłam ją, śpiewałam, chciałam dać mleko i nic. W sobotę u mojej chrzestnej to samo. No tragedia! Chrzest to chyba zrobimy w czerwcu a cały maj będziemy z nią jeździć po ludziach, żeby przywykła do innych miejsc. Fakt że przez tą zimę byliśmy uziemieni, u moich rodziców zimno w domu pomimo palenia w piecu, u teściów to samo i tak Alunia przywykła do swojego domku a my mamy kłopot:( Ale nic to damy radę.
No nic mój czas na rozrywkę dobiega końca, bo córę trzeba kapać. . Nawet jak nie nadrobię to chociaż się odezwę. Może jeszcze dziś zajrzę na chwilkę, jak nie to jutro. Nawet jak nie nadrobię to coś tam skrobnę. Może mi wybaczycie jak w środku dyskusji wyskoczę ze swoim postem jak Filip z konopii.
Pozdrawiamy!
A i dziękuję jeszcze tym Dziewczynkom, które doradzały mi w kwestii spacerków.

Alusiowi idą ząbki dwie dolne jedynki... Marudny od paru dni jest okropnie, dziąsła jakby w tym miejscu bardzo przekrione i wsio gryzie a nie ssie nawet z jedzeniem mamy problem(mleka przez smok) dałąm mu dziś Nurofen dla dzieci i troszkę pomogło więc to raczej to. Jaki żel na ząbkowanie polecacie??? I jakie ceny

a my mamy problem z trzymaniem główki, a raczej z jej podnoszeniem///:-:)-:)-( jak kłade Filipka na brzuszek to on zamiast próbowac podnosic główke...-przekręca się z brzusia na plecy :no: moja mama stwierdziła ze zechciało mu sie przeskoczyc jeden etap rozwojowy, ale zaczyna mnie to martwić..., czy słusznie ?

bez obaw poradzi sobie doskonale ...

Znam już przyczynę drapania się Michała :) być może to całe AZS to właśnie nic innego jak:
WODA ...... wczoraj już po kąpieli miałam swoje podejrzenia ale wolałam to sprawdzić po kilku razach :)
A że jestem teraz z młodym u mamy i tutaj jakość wody jest superancka :) to wyszło samo z siebie ...... po 2 dniach zmiany się zmniejszyły a moje dziecko się nie czochra :D

Tylko pozostaje teraz kwestia powrotu do domu i co dalej ?:) wozić baniakami wodę od mamy czy kupować litry baniaków i gotować wodę w garach :/

o zesz ale jazda !!! moze tak jak pisze emwu - jakis filtr ??w ogolnym rozrachunku moze wyjsc taniej niz biednaromka ....

O widzisz, faktycznie przyczyna może byc taka;-) zostaje Ci kupić filtr do wody:tak:
a my mamy problem z trzymaniem główki, a raczej z jej podnoszeniem///:-:)-:)-( jak kłade Filipka na brzuszek to on zamiast próbowac podnosic główke...-przekręca się z brzusia na plecy :no: moja mama stwierdziła ze zechciało mu sie przeskoczyc jeden etap rozwojowy, ale zaczyna mnie to martwić..., czy słusznie ?
Niepotrzebnie się przejmujesz, nie zawsze dzieci rozwijają sie książkowo;-)
ja czasem agatke przekladam bo mi przy jedzeniu zasypia ale to dla niej normalne bo budzi sie w lozeczu ... tylko jak jest bardzo niedobra to ja rano biore do siebie z czystego ludzkiego lenistwa !! i zawsze mnie wykopuje z lozka bo poduszka jest jej !!!
Hehehe to jest świetne, tez się zawsze śmieję, że taki mały człowiek a najwięcej miejsca zajmuje:-D

Alusiowi idą ząbki dwie dolne jedynki... Marudny od paru dni jest okropnie, dziąsła jakby w tym miejscu bardzo przekrione i wsio gryzie a nie ssie nawet z jedzeniem mamy problem(mleka przez smok) dałąm mu dziś Nurofen dla dzieci i troszkę pomogło więc to raczej to. Jaki żel na ząbkowanie polecacie??? I jakie ceny

U nas pomaga DENTINOX, kosztuje 20 zł.

reklama
u nas to samo kazde jedzenie od dwoch dni trwa 20 minut i przerywane jest placzem co chwila...cale dwa dni lezy z reka w buzi i marudzi do tej reki..a jak tylko dorwie mojego palca to wsdza sobie do buzi i gryzie mocno mimo ze nie ma zebow:)
wszyscy mowia ze to zeby a ja sie boje ze to gardlo...;/
wujek go jutro zobaczy i zobaczymy...
w dom mam bobodent ale niestety nie wiem ile kosztowal i jak dziala...jak wroce to przetestuje....

a ja nie dosc ze zmeczona po calym dniiu bo jestem w krk sama...to na domiar zlego pisalam sobie rozdzial mgr..
a maly lezal obok...i walnal w pieta w guzik ktorym sie wylacza kompa...
nie mialam zapisanychz mian i nie wiem czemu nie da sie odzyskac..;/
7 stron poszlo sie kochac....
ehhh zalamana jestem caly dzien siedzialam przy tym z przerwami na karmienei przewijanie i uspokajanie..
chyba zrobil to celowo ze zlosci bo malo sie znim dzis bawilam..;/

Do góry