ulenka7883
mamusia Antolka:)))
kurcze na zamknietym dodalam do galerii 4zdjecia i nie wiem jak je teraz skasowac!!! myslalam ze beda w jednym pliku a sa osobno.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
TOMMEE TIPPEE BUTELKA 260 ML x 1szt 0% BPA (992790798) - Aukcje internetowe Allegroaga ty ostatnio chyba kupowalas butelki TT
jakbys mogła podesłac linka ze sprzedaca
dziewczyny tak sie zastanawiam czy mój Antolek czasem nie ma ADHDcholera!!! caly czas sie wierci i musi byc w ruchu non stop! chwile go ponosze to juz sie wygina w kazda str,glowa wali na boki
lezy na macie to przekreca sie na boki wydaje okrzyki jak z filmu karate
czolga sie i normalnie wyczolguje sie z niej
jak go karmie to mi siada,jak go probuje przytrzymac to sie wscieka i robi mostek! masakra jakas!! czy to normalne czy mam sie zaczac bac?!
lDziewczyny mam pytanko - jak u Was jest z siadaniem? Mojemu leniowi ani w glowie podnoszenie sie do siadu... Jak go biore za dwie lapki nawet nie probuje sie podciagac. Poza tym nie idzie mu tez przekrecanie sie z brzucha na plecy ani odwrotnie. I od kiedy dzieci bawia sie swoimi stopkami? Moj tego tez nie robi![]()
Słuszne spostzreżenie Meadziecko potrzebuje swojej oazy spokoju, codziennego takiego samnego rytuału o tej samej porze, tego samego łóżeczka do spania itd.
Aniu zwróć na to uwagę.
Najgorsze jest przekładanie dziecka w trakcie snu, dziecko budzi się zdezorientowane, sobie wyobracie co byście czuły gdybyscie zasnęły na kanapie a obudziły się w innym miejscu?;-)
Mój Franek też się nie przekręca, nie bawi stopami czy kolanami, nie trzyma sam butelki. Ale wszystkie te czynności są w fazie prób, niektóre się udały, raczej przez przypadek. Przed chwilą np. włożył sobie sam smoczka do buzi i nie sądzę by to było celowe. Sam się zresztą zdziwił. Emira don't panic :-)
Ja tez tak kulalam Maxa az w koncu zalapal
Czasem zdarza mu sie zapominac ,ze posiada umiejetnosc przewracania sie a jak sie odwroci to jest taki zdziwiony![]()
witam na watku glownym
Dzisiaj sie dzieje na sondzie tyle ,ze nie mialam czasu tutaj wskoczyc
Mam z Maxem od 3 dni problem. Budzi sie w nocy i nie moze zasnac. Jeczy i jeczy. W dzien jest amrudny i ulewa okropnie.
Wydaje mi sie ze to sie zabki zaczynaj bo zachowuje si ejak nie moj syek ale te ulewania.?
Czy mozliwe zeby zwiekszone ulewanie bylo objawem nadchodzacego zabkowania?
Dziewczyny mam pytanko - jak u Was jest z siadaniem? Mojemu leniowi ani w glowie podnoszenie sie do siadu... Jak go biore za dwie lapki nawet nie probuje sie podciagac. Poza tym nie idzie mu tez przekrecanie sie z brzucha na plecy ani odwrotnie. I od kiedy dzieci bawia sie swoimi stopkami? Moj tego tez nie robi![]()
Witam!:-)
Mogę się pochwalić???...................................................... no to się pochwalę: moja córcia była dzisiaj bardzo dzielna na szczepieniu, prawie nie płakała i póki co jest bardzo grzeczna(a miała 3 wkłucia) Mam tylko nadzieję że niebędzie tzw. nieutulonego płaczu wieczorem, tak jak ostatnio. Ważymy już 6500 ( ale widziałam że waga wskazała ciut więcej), niestyty mi jej nie zmierzyły, no ale już trudno:-(.
Pochwaliłam się:-)
Aniu a może twojej Majeczce nie odpowiada pozycja do spania. Moja Luśka, też się wierciała tak spała 15 min i się budziła, a była śpiąca, i tylko ręce, aż odkryliśmy że ona będzie spać tylko na brzuchu, trochę to dziwne i wiem że tak nie powinna spać, ale ona poprostu innej pozycji nie toleruje
Moja też zaczęła ulewać:-(, wodą, albo wodą z resztkami mleka i zastanawiam się od czego, bo nigdy takiego problemu nie miała
Co do zabawy stópkami, to Luśka je uwielbia, potrafi sobie je prawie do buzi dociągnąć lub ściąga sobie skarpetki, podciągać do siadania też lubi, za to nie chce wogóle się obracać, ani z brzucha na plecy, ani odwrotnie, ale próbujemy jej pokazać, że jet to fajne , np ja turlamy ją po łóżku (uśmiecha się, wiec chyba się jej to podoba)
Się rozpisałam........Sorki;-);-);-);-);-)
Pierwszy raz nie nadrabiam..bo zaraz mi głowa pęknie
Pewnie dyskutowałyście znów o zamknietym więc poczytam wieczorem
A teraz ide się zastrzelić bo jestem tak głupia
Kużwa..ja jakaś niedorobiona jestem
Myłam dzis moje piekne nowe okna ...i wiecie co zrobiłam
W łazience chciałam z szyby usunąć nalepkę...i zaczęłam ją szorować gąbką!!!!!!
Komu muszę pisać że mam pięknie porysowane okno w jednym miejscu
No brak mi słów na swoją głupotę
Teraz idę położyć Tomka..może się z nim zdrzemnę bo umrę z bólu głowy![]()
Moja zajada wsjo ze smakiem a firmy różne bo raz Hipp, raz Bobovita a raz GerberAśka, biedulo, no ale fakt, sama kiedyś pisałaś, że z pewnością Fifi jeszcze Ci pokaże na co go stać. oby szybko wyszły mu ząbki, oby go nie bolało, oby się nie męczył.
a zaproszenia świetne, przygotowaniem też się nie martw, poradzisz sobie, masz wielu ludzi do pomocy.
i komunia Patryka jest w moje urodziny :-)
luuuzna, mój uwielbia właśnie zupkę jarzynową!
w ogóle to smakuje mu tylko Gerber... Bobovitą i Hippem pluje. ale Gerber jest chyba gęstszy od nich![]()
a my mamy problem z trzymaniem główki, a raczej z jej podnoszeniem///:-Mój Franek też się nie przekręca, nie bawi stopami czy kolanami, nie trzyma sam butelki. Ale wszystkie te czynności są w fazie prób, niektóre się udały, raczej przez przypadek. Przed chwilą np. włożył sobie sam smoczka do buzi i nie sądzę by to było celowe. Sam się zresztą zdziwił. Emira don't panic :-)
a my mamy problem z trzymaniem główki, a raczej z jej podnoszeniem///:--
-( jak kłade Filipka na brzuszek to on zamiast próbowac podnosic główke...-przekręca się z brzusia na plecy
moja mama stwierdziła ze zechciało mu sie przeskoczyc jeden etap rozwojowy, ale zaczyna mnie to martwić..., czy słusznie ?
a ja w koncu dzis zmienilam swoje zdjecie bo juz 4mies po porodzie prawie a ja nadal tam na nim bylam brzuchatka))