reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Hej dziewczyny :-)
Wkońcu nadrobiłam, ale z tymi nowymi wątkami/grupami trochę się pogubiłam i nie mam pojęcia o co łazi :laugh2:

O,o,o dokładnie odczuwam to samo ;-)

Z podgrzewaniem butelek sama mam problem. Korzystam z podgrzewacza, ale wydaje mi się że to mleko jest za gorące i czekam aż trochę ostygnie :-( Nigdy nie wiem jaka powinna być właściwa temperatura :no:
Z podgrzewaniem butelek ja mam luzik bo mam podgrzewacz z wyświetlaczem i ustawiam sobie temp. Podgrzewacz chodzi 24/dobe i zawsze w nim jest butla z wodą. Jak młody głodny to tylko mleko dosypuje i gotowe :) Gorzej z podgrzewaniem słoiczków. Nie obczajam w jakiej temp. i jak długo to musi stać.
laski kupilam buty slubne, zaje.iście leżały jak przymierzałam, mega wygodne, łatwo się zakładały..a teraz masakra ledwo co wciskam noge!! zakładam je i probuje w nich chodzic zeby sie rozciagneły, ale nogi bola mega!! mam nadzieje ze sie przyzwyczaje! kumpela dziś zobaczyła i mówi, że obcas mały, a on ma 8 cm!! dla mnie to wystarczająco duzo:)

Dla mnie 8 cm to Mount Everest istny :)

Z podgrzewaniem butelek ja mam luzik bo mam podgrzewacz z wyświetlaczem i ustawiam sobie temp. Podgrzewacz chodzi 24/dobe i zawsze w nim jest butla z wodą. Jak młody głodny to tylko mleko dosypuje i gotowe :) Gorzej z podgrzewaniem słoiczków. Nie obczajam w jakiej temp. i jak długo to musi stać.

Dla mnie 8 cm to Mount Everest istny :)

Jeśli mogę się wtrącić to ja też korzystam z podgrzewacza, jeśli chodzi o słoiczki to podgrzewam je w 40 stopniach przez około 15min, później mieszam i sprawdzam i jest ok, choć na moim podgrzewaczu teoretycznie powinna się podgrzewać słoiczki przez ok 5 min w temp 70 stopni, ale mam problem z jego ustawieniem, więc wolę chwilę dłużej zaczekać.:-)

U nas też podgrzewacz włączony całą dobę na 40 stopni. Sam się włącza i wyłącza- cały czas trzymam w nim wodę- jak nie zużyję to wylewam i wlewam nową. Jak jest taka potrzeba to tylko wsypuję herbatkę albo daję samą wodę.
Co do słoiczków to chyba trochę dłużej to trwa, jeszcze nie próbowałyśmy.
Choroba.... Żrę na tej diecie jak opętana- takie dobre rzeczy można wszamać:) A mała dziś mocniej wysypana, chyba po moich wczorajszych grzeszkach ale od dziś juz jestem grzeczna

Czytam i czytam, od kilku dni mnie świerzbi żeby napisać co myślę, piszę a potem kasuję post bo nie chcę niepokoju wprowadzać. Ale już wytrzymać nie mogę.
Dafii tu nie chodzi o ciebie, żeby to z góry było jasne. Ja uważam, że dodatkowy zamknięty jest zbędny. Powód - bo część z nas może się tym faktem poczuć urażona i odsunięta na boczny tor. Nie chodzi o to, że pomysł do bani, tylko o to, że zaczynamy się czuć nieswojo. Ja jestem takim typem człowieka, że bzdur pisać nie lubię, jestem umysł ścisły, polonistką nigdy nie byłam, nie neguję tych co to potrafią i lubią, a ostatnio czuję się zmuszana do pisania postów by przynależeć do jakiejś grupy, w efekcie, bo naturę mam buntowniczki, piszę coraz mniej. Mimo, że jestem od początku czuję się jak nowicjuszka i popieram te dziewczyny, którym jest przykro, rozumiem je, zresztą ja również otrzymałam zaproszenie, a teraz zostałam usunięta z grupy. Nie podoba mi się ta cała sytuacja. Czasami mam ochotę sobie tylko poczytać, ale kogo będę czytać jak wszystkie pójdą rozmawiać i dzielić się doświadczeniami na zamkniętym?
Może ktoś się na mnie pogniewa, ale tym razem nie skasuję posta, trudno, co ma być to będzie.
Ja tez mam to co Ty kochana ostatnio z duzo jest tu kwestii kto z kim i gdzie pisze a za malo starego dobrego plotkowania oby to wrocilo czytam caly czas ale nie chce wchodzic w spory i tez mniej pisalam czekajac az sie wyjasni gdzie w koncu mamy pisac hehe

Jeśli mogę się wtrącić to ja też korzystam z podgrzewacza, jeśli chodzi o słoiczki to podgrzewam je w 40 stopniach przez około 15min, później mieszam i sprawdzam i jest ok, choć na moim podgrzewaczu teoretycznie powinna się podgrzewać słoiczki przez ok 5 min w temp 70 stopni, ale mam problem z jego ustawieniem, więc wolę chwilę dłużej zaczekać.:biggrin2:
to ja tak samo i w pomim podgrzewaczu tez słoiczki na 70 stopni...

reklama
Witam Dziewczyny!

Dawno sie nie odzwalam ale oczywiscie systematycznie zagladam :tak: Dalej jestem sobie w PL i sie relaksuje bo moi rodzice bardzo chetnie bawia sie Malym :happy: O, wlasnie przemknal mi przed oczami jego wozek - uspili mi dzieciaczka :-)

U nas ok. Jemy dalej tylko cyca, nie lubimy butelek i wloski na glowie wciaz dumnie stercza. Od dwoch dni jest meeega marudzenie, a ja oczywiscie winie za to SKOK ROZWOJOWY :-D

Z ciekawostek to nauczylam sie pieknie spierac plamy z ubran i skonczyl sie problem zoltych sladow na plecach :tak:

Ostatnio widzialam ze duzo kotrowersji wzbudzilo zamykanie watku i tworzenie grup dla wybranych. Ktoras z dziewczyn slusznie (moim zdaniem) zauwazyla ze zamkniecie watku glownego odbierze mu swiezosc. Co jakis czas pojawiaja sie nowe osoby, co jakis czas odzywaja sie te ktore nie udzielaja sie regularnie i zawsze cos sie dzieje. Zamkniecie spowoduje tylko to ze co jakis czas bedzie sie ktos wykruszal i z czasem watek po prostu padnie - a tego przeciez nie chcemy. Ogolnie jesli chodzi o udzielanie sie na ogolnodostepnym forum to uwazam ze trzeba podchodzic do tego rozsadnie i po napisaniu pewnych bardzo osobistych rzeczy zastanowic sie czy chcialibysmy zeby przeczytaly to niepowolane osoby. Jesli tego nie chcemy to lepiej nie pisac (nawet na zamknietym - moim zdaniem).

A jesli chodzi o tworzenie swoich pod-grup i wysylanie do nich zaproszen tylko wybranym osobom to zdecydowanie krok w strone podzialu a podzial to krok w strone rozpadu. Nie dziwie sie dziewczynom, ktorym troche przykro sie zrobilo ze zaproszenia do nowej grupy nie dostaly. A proszenie samemu o zaproszenie moim zdaniem nie jest fajne. Ale ogolnie mysle ze Daffi chciala dobrze a nie przewidziala jak to moze wygladac z punktu widzenia tych do ktorych nie wyslala zaproszen - zdarza sie i nie ma co rozpamietywac.

Moim zdaniem fajnie jest jak jest - glowny otwarty i dla wszystkich. A jesli chodzi o Album to chociaz sama uwielbiam zagladac na inne miesiace i popatrzec sobie na dzieciaczki to rozumiem tez ze mialoby sens zamkniecie Albumu. Z tego co pamietam to na zamknietym jest juz Album wiec fotki dzieciaczkow mozna wklejac wlasnie tam.

Po tak dlugiej nieobecnosci tak sie rozpisalam :sorry2:

A jeszcze jedno mi sie przypomnialo - mialam tez takie chwile ze wydawalo mi sie ze nikt mnie nie czyta. Nie mialam pretensji oczywiscie do Was bo nie da sie nikogo zmusic "lubcie mnie i czytajcie!". Zdaje sobie sprawe ze to kwestia sily przebicia i troche mi bylo smutno ze momentami mi jej brakowalo ale jak poczytalam jak wiele z Was ma czesto takie samo wrazenie to sobie uswiadomilam ze to wrazenie jest zludne i przeszly mi smutki :happy:

Do góry