reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
kurcze moje zwierzeta sa niedopieszczone:( wiem, że mam czasu mniej dla nich biedaki. tyle ich tu a rece tylko dwie.
moje też są niedopieszczone strasznie :-( mamy dwa buldożki francuskie, które do tej pory były traktowane jak dzieci...a teraz nie dość ,że wiele rzeczy zostało im ukrócone to jeszcze pieszczot brak :/

hmmmm mi jakoś sumienie nie pozwala dać butelki...moze to głupie ,ale tak sobie pstanowiła,że do pół roku nic innego i chce się tego trzymać.. Gabrysia raz, włąsnie o 3 budziła się przez 1,5miesiąca...póżniej przesypiała już całą noc ładnie...a teraz jakaś masakra się dzieje...może nie wystarcza jej już moje mleko...?...chyba zadzwonie dziś do cioci pediatry...niech coś doradzi..
Kurcze, nieprecyzyjnie napisałam :baffled: Dałam butlę, ale ze swoim mlekiem ;-) Odciągnęłam 200ml bo zazwyczaj zjada w dzień 180ml, ale wczoraj wieczorem Macol się przyblokował na 120ml ;-) Też nie zamierzam do 6 miesiąca niczego wprowadzać zwłaszcza, że obydwoje z mężem jestesmy alergikami pokarmowymi :tak:
A co do snu to Maciek w 1 miesiącu budził się w nocy co 3-4h na jedzenie, w 2 miesiącu raz, albo wcale, w 3 wogóle nie wstawał i dopiero jak zaczął 4 miesiąc to się budził co 2-3h :wściekła/y: Od kilku dni wstawał w nocy 3 razy no a dzisiaj tylko raz ;-)

A nam sie zwlily godz karmienia a to dlatego ze raz misiek zje 60 i juz niehcce a za godzin chce znow ehh w kazym bardz razie trzymam sztywno norme 6 razy dziennie po 150 ml mleczka ... chodz dla jego wieku to 180 ml mleka juz 5 razy i zupka moze chce jsc wiecej i sie cos wali ;/

moje też są niedopieszczone strasznie :-( mamy dwa buldożki francuskie, które do tej pory były traktowane jak dzieci...a teraz nie dość ,że wiele rzeczy zostało im ukrócone to jeszcze pieszczot brak :/

nasze tez były zawsze traktowane jak dzieci, spały z nami w łóżku itp..miesiac przed tym jak sie dowiedziałam, że jestem w ciąży:) to postanowiłam je oduczyc spania z nami..potem stopniowo odsuwałam ich posłanie z naszej sypialni. a ja tak uwielbiałam spac z całym naszym zwierzyńcem w łóżku! w ogole mam hopla na punkcie zwierząt, ciekawa jestem czy Damian też tak będzie miał:)

LASKI dziś mija RÓWNO ROK jak zobaczyłam na teście || :D:D:D mam ten test do dziś zaraz sobie lukne hehe :D

~ to rok temu bylo ale leci czas ~:szok:

A my nie mamy zwierząt rok temu mielismy pająka ale ja mam arachnofobie ;/:wściekła/y: i ja sie boje malutkiego kątnika a co mówic jak my mielismy takiego wielkiego :szok: moj M byl z nim zwiazany od malego na rekach i wogole ale potem sam sie bal go wziasc ....

w kazdym bardz razie pomieszkał poł roku potyem M wzial go do pracy potem sie przeniosl jego zostawil i zdech i bardzo dobrze.....:-)

Kurcze, nieprecyzyjnie napisałam :baffled: Dałam butlę, ale ze swoim mlekiem ;-) Odciągnęłam 200ml bo zazwyczaj zjada w dzień 180ml, ale wczoraj wieczorem Macol się przyblokował na 120ml ;-) Też nie zamierzam do 6 miesiąca niczego wprowadzać zwłaszcza, że obydwoje z mężem jestesmy alergikami pokarmowymi :tak:
A co do snu to Maciek w 1 miesiącu budził się w nocy co 3-4h na jedzenie, w 2 miesiącu raz, albo wcale, w 3 wogóle nie wstawał i dopiero jak zaczął 4 miesiąc to się budził co 2-3h :wściekła/y: Od kilku dni wstawał w nocy 3 razy no a dzisiaj tylko raz ;-)
acha ...ja własnie tez myslalam o tym zeby sciagnac...zje moze pozadnie i bedzie spac jak trzeba...spróbuje dzisiaj :-)

kala, ale masz fajnie, że dałaś rade z dieta:) i efekty super, gratuluje:) mi wszyscy mowili, ze karmiąc cycem szybko zrzuce, bo mały wyssie wszystko, a tu .upa!!
mamo stacha też mamy swiatło w lodówie i słoik kiszonych ogórów:p

reklama
Tunia ty to masz przechlapane:no:Ale dobrze że dzieciątka już zdrowe:tak:
I jak ja bym chciała żeby mi ktoś ogród zaprojektował...miejsca mam dość..pomysłów brak i kasy na takiego architekta też:-D
duży ten ogród :-)?słoneczny czy zacieniony? wyslij mi parę zdjęć na maila justyna-michta@wp.pl to coś podpowiem :-)

a karmienie przez tyle lat, to bardzo delikatnie mówiąc przesada. ja rozumiem potrzebę bliskośći dzieci i mamy, ale ta mama jest zakładniczką dzieci.

Do góry