reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Jeszcze nie nadrobiłam!

Apropos smoczków, więc tak ....... mam ich chyba ze 30! metoda prób i błędów, podpasowały jednie NUK/a i tego się trzymam ...smoczka nie daję na noc, gdyż nie mam takiej potrzeby, ale w ciągu dnia jak mały jest marudny i zasnąć nie może to smoczek jest strzałem w dyszke :) Ale ile ja się napracowałam by on te smoczki ćlamał!
Gabrysia zaraz po urodzeniu ssała smoka ładnie...później ,jakoś tak po 2 miesiącach był nie potrzebny a teraz moja pannica znów zaczeła mieć silną potrzebe ssania ,tylko problem jest taki,że smoka już za nic nie chce, więc mojej cyce są juz tak zmasakrowane,że nie wiem co mam robić :/? ...a no i zaczeła się znów budzić w nocy :////possie minute i zasypia, więc to chyba nie o jedzenie chodzi tylko o bliskość...może to ten skok cały ???ale trwa to już dwa tygodnie...sama nie wiem już co mam robić...będe chyba też wciskać tego smoka, aż w końcu załapie..

reklama
dzień dobry Dziewczyny i Maluchy :)

Emilka wczoraj została ochrzczona, w kościele głównie spała, ale reszta bąbli (a było ich w sumie 12 na mszy) koncertowała, obijała sobie, jadła :) było wesoło
zarówno chrzest w kościele jak i później impreza w restauracji udane więc teraz odpoczywamy po tej intensywnej niedzieli

przed chwilą przybiegłam z Małą ze spacerku bo się pobeczało, okazało się, że ZNÓW głodna - po karmieniu piersią i zapasami z nocy :):):)
mały żarłok wykończy mnie

dziś odpoczywamy, jedyny plan to wreszcie rozliczeni PITA ;/ tak mi się nie chce

a no i zaczeła się znów budzić w nocy :////possie minute i zasypia, więc to chyba nie o jedzenie chodzi tylko o bliskość...może to ten skok cały ???ale trwa to już dwa tygodnie...sama nie wiem już co mam robić...
No u Maćka trwa to już 6 tydzień :szok: Ale dzisiaj poeksperymentowałam i dałam mu na noc butlę... wypił 120ml po czym się zakrztusił, zwrócił chyba połowę tego co zjadł :szok: doładowałam go cycem i zbudził się tylko raz o 3.30 :tak:

Gabrysia zaraz po urodzeniu ssała smoka ładnie...później ,jakoś tak po 2 miesiącach był nie potrzebny a teraz moja pannica znów zaczeła mieć silną potrzebe ssania ,tylko problem jest taki,że smoka już za nic nie chce, więc mojej cyce są juz tak zmasakrowane,że nie wiem co mam robić :/? ...a no i zaczeła się znów budzić w nocy :////possie minute i zasypia, więc to chyba nie o jedzenie chodzi tylko o bliskość...może to ten skok cały ???ale trwa to już dwa tygodnie...sama nie wiem już co mam robić...będe chyba też wciskać tego smoka, aż w końcu załapie..

ja się poddałam ze smokiem, próbowałyśmy różnych firm i mała nie chce,
może to i dobrze, nie trzeba będzie odzwyczajać później :)

Co do filmiku to dla mnie to jest wrecz obleśne jakieś mały dzidzius=jego pierś duży dzidzius nie ma prawa dostepu do cycków mamy jak to wyglada o nie ... ja nie karmie piersia nam sie nie udalo :( ale mysle ze do 1 roku i potem juz odastawiac ... sie powinno...

ja się poddałam ze smokiem, próbowałyśmy różnych firm i mała nie chce,
może to i dobrze, nie trzeba będzie odzwyczajać później :)
ja niby też się cieszyła,że ona tylko na początku ssała..nie zamierzałam wogóle już kupować tych większych 3-6mc a tu masz...chce ssać i koniec...ssie zabawki na które zaraz się złości ,bo jej wypadają i wkółko chce ssać cyca-wtedy się uspokaja a mnie znów dopada ten koszmarny ból brodawek przez to memlanie ;/
...a no i paluchy ssie.ale nie zaden konkretny ,więc póki co się tym nie przejmowałam...

No u Maćka trwa to już 6 tydzień :szok: Ale dzisiaj poeksperymentowałam i dałam mu na noc butlę... wypił 120ml po czym się zakrztusił, zwrócił chyba połowę tego co zjadł :szok: doładowałam go cycem i zbudził się tylko raz o 3.30 :tak:

hmmmm mi jakoś sumienie nie pozwala dać butelki...moze to głupie ,ale tak sobie pstanowiła,że do pół roku nic innego i chce się tego trzymać.. Gabrysia raz, włąsnie o 3 budziła się przez 1,5miesiąca...póżniej przesypiała już całą noc ładnie...a teraz jakaś masakra się dzieje...może nie wystarcza jej już moje mleko...?...chyba zadzwonie dziś do cioci pediatry...niech coś doradzi..

witajcie Dziewczynki
Odosnie karmienia......znalazlam w necie cos...hmmm dla mnie szokujacego w sumie...Ja mysle,ze to przesada..delikatnie mowiac...ciekawe co Wy o tym myslicie?? [video=youtube;fxv6R9fUO74]http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74&feature=related[/video]

kurcze dla mnie to juz przesada. nie obejrzałam całego filmiku. ta kpobieta ma jeszcze mleko czy tu chodzi tylko o ssanie?
kurcze moje zwierzeta sa niedopieszczone:( wiem, że mam czasu mniej dla nich biedaki. tyle ich tu a rece tylko dwie.

reklama
Do góry