reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

MOje dziecko dzisiaj trafiło wkoncu na moment ze dzidzia niezle kopala hahah ,caly czas jak sie ruszala ja bralam raczke Patryka i przykladalam ...ale jak przykladalam to dzidzi sie przestawalo ruszac ,wkoncu Patryk ze znudzeniem zaczol zmyslac ze "czuje gulke twarda" nawet jak dzidzi sie nie ruszalo ...az nagle tak mu kuksanca zapodalo ...ze wystraszony zabral raczke i pyta " co to było ??":eek::szok: hahahahahaha
Tlumacze ze jego rodzenstwo !!! NO i przełknoł jakos to i poznije juz mu sie spodobało ahahah ,ale pierwsza jego reakcja byla nieziemska hahaha ładny szok !!! Wiem napewno ze poczul i juz nie zmyslal !

Ale superancko, właśnie sobie wyobraziłam jego zdziwienie hahahahahaha niezłą musiał mieć minę!

ja to sie pocieszam ze wy 3 tyg do przodu jestescie ... bo moj maluszek jak pojadl tuniora to tylko sie przewala z woda w srodku ...

Mea, za parę tygodni będziesz błagała, by choć na chwilkę przestał, bo chcesz się wyspać :p

Mam na plecach, nisko pleców, znamię, które od miesiąca mnie swędzi jak diabli i drapię okolice tego znamienia. Macie sposób na to draństwo by nie swędziało?

Georgina marsz do lekarza!

reklama
Moja mamusia i facet co chwilkę by mnie jakąś rybką farszerowali:-) na szczęście lubie i nie mam problemu typu muszę to jeść bo to zdrowe

Podobno najzdrowsze są ryby morskie mają najwięcej kwasów Omega (śledź, makrela, mintaj) ale z jadłospisu wyrzuciłabym Pangę bo to ryba która mieszka w mule i szlamie i zawiera duże ilości związków szkodliwych typu Hg. W ogóle ryby są zdrowe ale nie w nadmiarze bo wchłaniają duże ilości metali ciężkich, w sklepie nam nie powiedzą skąd były wyławiane, czytałam że nie powinno się przesadzać z ich ilością.

Czesc Laski :)

Ja rowniez zycze wszystkim martuska zdrowka ,szczescia i wszystkiego czego sobie zazycza :)

Natalka kochana trzymam kciuki !!! Mam nadzieje ze sie uda ! Badz dzielna !

Co do prawka ....ja nie mam i jakos mnie nie ciagnie do tego ,ja sie jakos boje i czuje ze to nie dla mnie ,czego moj nie moze pojac i usilnie mnie namawia co by zrobiła ,bo Tylko sobie zycie utrudniam - a dzieci trzeba bedzie ubrac i do szkoly malego podprowadzic itp .odebrac ze szkoly ...A ja sie boje ,wiem ze napewno bylo by mi lzej ..ale za cholere nie przekonam sie ...chyba ze bede miala juz dosc targania 2 dzieciakow co rano :) I sama sporoboje zrobic hahahah !!!Na dzien dzisiejszy boje sie :baffled:.Dlatego podziwiam laski ktore jezdza i tez bym chciala :tak:

U nas dzisiaj GORACA ,zapowiada sie sliczny dzien w ktorym Asia pewnie bedzie umierac !!!!!
Kurcze juz sie nie moge doczekac piatku !!!! Moj Jarek przyjedzie do mnie z pełnym bagaznikiem pysznosci ahaha ( zawsze tak robi ,nakupuje mi roznych rzeczy co bym mogla cos innego a dobrego zjesc ) Zarzekałam sie ze slodyczy nie chce ale teraz tak mnie wzielo ze szok !! We wtorek lece na badania - ciekawe jak mi wyjda - ostatnio mialam hemoglobine 11,6 wiec lekarz powiedzial ze na tym etapie ciazy to bardzo dobry wynik spadla z 12 ...mam nadzieje ze wiecej mi nie poleciała:baffled:, no i beda robic nieszczesne obciazenie glukoza !
A 10 sierpnia usg !!!! Mam nadzieje ze dziecko wkoncu pokaze co ma miedzy nogami !!!!!!

Ryby.
Ryby są smacznym i wartościowym składnikiem naszego pożywienia. Niestety, pewne gatunki, nie są zalecane w ciąży. Mogą zawierać one metale ciężkie oraz inne pierwiastki pochodzące z zanieczyszcznonego środowiska.
Ryby, których należy unikać:

• okonie
    • szczupaki
    • sandacze
    • miętusy
    • wątróbki z dorsza, innych ryb
    • węgorze
    • surowe owoce morza
    • ryby zimnowędzone oraz wędzone, niewiadomego pochodzenia, niezbyt świeże
Ryby, które można spożywać bez ograniczeń:

• ryby, pochodzące z otwartych mórz, oceanów, np. dorsz, makrela, sielawa
  • potrawy ze śledzi, paluszki rybne, kawior
  • łososie morskie, oceaniczne
  • ryby hodowlane
  • sieje
  • śledzie, poch. z połowów oceanicznych
  • świeże ryby, z renomowanych wędzarni

Ryby.
Ryby są smacznym i wartościowym składnikiem naszego pożywienia. Niestety, pewne gatunki, nie są zalecane w ciąży. Mogą zawierać one metale ciężkie oraz inne pierwiastki pochodzące z zanieczyszcznonego środowiska.
Ryby, których należy unikać:

• okonie
    • szczupaki
    • sandacze
    • miętusy
    • wątróbki z dorsza, innych ryb
    • węgorze
    • surowe owoce morza
    • ryby zimnowędzone oraz wędzone, niewiadomego pochodzenia, niezbyt świeże
Ryby, które można spożywać bez ograniczeń:

• ryby, pochodzące z otwartych mórz, oceanów, np. dorsz, makrela, sielawa
  • potrawy ze śledzi, paluszki rybne, kawior