tak bardzo mądrze, tylko się będziesz dodatkowo denerwować. pewnie nic groźnego, ale lepiej sprawdzić. będzie ok na pewno.nawet boje sie szukać nie chce wiedzieć bo sobie dopiero zaczne do głowy przybierać :-(
reklama
mazia 24
Aniołek[*] 07.01.2009
Tunia i Gogana dzięki za wsparcie ale i tal nie wiem jak do przyszłego tyg wytrzymam, zmieniam temat bo zaraz tek sie nakręce a apropo ryb to ja tuńczyka odstawiłam choć uwielbiam bo słyszałam ze nie powinno sie jeść w ciąży bo ma w sobie rtęć
nie wolno na surowo np w sushi, czy wędzonego,ale puszkowanie pozbawia go części metali i rtęci. raz na jakiś czas nie zaszkodzi.Tunia i Gogana dzięki za wsparcie ale i tal nie wiem jak do przyszłego tyg wytrzymam, zmieniam temat bo zaraz tek sie nakręce a apropo ryb to ja tuńczyka odstawiłam choć uwielbiam bo słyszałam ze nie powinno sie jeść w ciąży bo ma w sobie rtęć
mazia 24
Aniołek[*] 07.01.2009
to prwda ale ja zmam siebie jak bym sie dopadła to przez tydz by za mną chodził i nie ma mocnych, dlatego drastycznie musz do tego podejśćnie wolno na surowo np w sushi, czy wędzonego,ale puszkowanie pozbawia go części metali i rtęci. raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
Nie powinno się jeść ryb drapieżynch, bo one zawierają rtęć.
mazia 24 nie szukaj nic w necie. Jak nie jest się lekarzem to można błędnie znterpretować przeczytane informacje i niepotrzebnie się denerwować
Szkoda, że nie zapytałaś lekarza co to może być.
Ja dzisiaj mam badanie połówkowe i już zaczynam wynajdywać chroby, które może mieć mje dziecko.
Resztę dziewczyn pzdrawiam.....i zmykam pod prysznic;-)
mazia 24 nie szukaj nic w necie. Jak nie jest się lekarzem to można błędnie znterpretować przeczytane informacje i niepotrzebnie się denerwować
Ja dzisiaj mam badanie połówkowe i już zaczynam wynajdywać chroby, które może mieć mje dziecko.
mazia 24
Aniołek[*] 07.01.2009
oczywiście że ginia spytałam ale on powiedział że nie będziemy gdybać bo to najprawdopodobniej nic takiego ale że musimy to skontrolować bo i tak na usg to już od dawna jestem umówieona wiec tam wiecej jest wstanie zobaczyćNie powinno się jeść ryb drapieżynch, bo one zawierają rtęć.
Reve
--> 24.12.2009r <--
Ja kawę pochłaniałam litrami, ale teraz mnie odrzuciło i nie mogę patrzeć na szczęście.Jam też niskociśnieniowiec. Ale o dziwo w ciąży mam książkowe ciśnienie. Aż dziw że bez kawy tak sobie ładnie radzi organizm. A właśnie- jak u Was z kawą? Strasznie lubie i ciągle się powstrzymuję. 2 razy tylko nie wytrzymałam i sobie pozwoliłam na taką delikatna..mmmmm.... Tak powolutku je wtedy piłam żeby mi na dłużej starczyło, że sama isę z siebie śmiałam
A rybki faktycznie zdrowe i teraz przynajmniej wiem, które moge jeść :-)
Teściowa zrobiła wczoraj świeży sos z kurek i jak zjadłam to mówi do mnie "A ty w ciaży grzyby jesz, przecież nie wolno..." No i znów mam zonka, bo nie wiem czy można czy nie, niby nigdzie nie jest napisane, ze nie wolno ..
mazia 24 takie plameczki się zdażają, nie martw się na zapas, choć wiem, ze łatwo jest mówić... Najważniejsze, ze gin w porę reaguje i zaleca takie usg. Głowa do góry!
Reve
--> 24.12.2009r <--
Ja ostatnio robiłam dorsza świeżego z frytownicy w panierce migdałowej- pyyyyszotka!właśnie wybieram się do sklepu po rybkę na obiad. jeszcze nie wiem jak ja zrobię ale po drodze cos wymyslę.
miłego dnia!
reklama
Pauluś89
Grudzień 2009
Nie rób nam smaka to okrutneJa ostatnio robiłam dorsza świeżego z frytownicy w panierce migdałowej- pyyyyszotka!