ja oczywiście też!Dołączam się do życzeń dla Martusiek życzę wam dużo zdrówka i miłości!:-)
reklama
Reve
--> 24.12.2009r <--
Łoszalałaś babsztylu jeden! Na dupe dam, co to za odżywianie? Bułka i kefir przez cały dzień? Nu nu , nieładnie, Przynajmniej jakieś owocki wcinaj ;-)a mi się mały/duży głód włączył, w sumie zjadłam dziś tylko bułkę z miodem i kefir wypiłam idę zobaczyć co tam w lodówce słychać.
Reve
--> 24.12.2009r <--
Cherie z wędzonymi rybkami, to ja bym się troszkę wstrzymała, zwłaszcza latem ... Ja mam fobię na punkcie wędzonych rybek, makreli, węgorza , ale boję się je jeść w ciąży.hmmm, jest reszta wędzonego węgorza, kukurydza i bułka z makiem
Pauluś89
Grudzień 2009
Mam tak samo a szczególnie gdy jeszcze wchodzę po schodach:-(Czasem piszecie na forum o twardnieniu brzucha i skurczach, ja skurczy nie miałam ale nie wiem tez czym się objawia to twardnienie, czasem mam uczucie po całym dniu takiego ciągnięcia dołu brzucha też tak macie?
Reve
--> 24.12.2009r <--
Wiem coś o tym, całą poprzednią ciąże przeszłam na Tardyferonie i hemoglobina ok 8, a po porodzie 7,2 i zastrzyki i nadal spadała. Jak doszło do 6,8 to sie zastanawiali nad transfuzją, ale naszczescie zaczeło rosnąć :-) Teraz wg oststniej morfologii mam 11 i póki co nie muszę nic brać, ale profilaktycznie wcinam sałatę, szpinak i buraki.to rewelacja! nigdy tyle nie miałam. nawet bez ciąży!
norma jest od 12, w naszym przypadku jednak hemoglobina może być trochę niższa 10,5-11 jest ok.
ale ja osiągnęłam dno totalne i nie wiem jak się z tego wygrzebać.teraz od początku ciąży miałam w normie 11-11,5 i nagle 8,5! po porodzie Rozalki miałam hemoglobinę 6,5! mieli mi robić transfuzję, ale zaczęła powoli się podnosić.
kopciuszek2107
Fanka BB :)
Cherie z wędzonymi rybkami, to ja bym się troszkę wstrzymała, zwłaszcza latem ... Ja mam fobię na punkcie wędzonych rybek, makreli, węgorza , ale boję się je jeść w ciąży.
Ja słyszalam ze makreli to powinno sie duzo jesc.Ma ona duzo witaminy omega3.
jutka:)
Fanka BB :)
Czesc kobiety:-)
Ja oczywiscie rowniez zycze wszystkiego najlepszego naszym Martuska :-)
U nas chyba znow upal bedzie A kurcze musze jechac do meza pracy po poludniu, bo stamtad jedziemy ogladac wozek dla bobasow:-) Mam nadzieje, ze nie wykituje po drodze
Chcialabym to zobaczyc Juz sobie wyobrazam jego minke
Moj mi nie przywiozl, bo nie bylo w sklepie:-(
Ja tez 20tc i ruchy owszem czuje, ale tez jakos pod skora. Maz z calej sily chce poczuc, ale poki co nic z tego nie wyszlo
Ja oczywiscie rowniez zycze wszystkiego najlepszego naszym Martuska :-)
U nas chyba znow upal bedzie A kurcze musze jechac do meza pracy po poludniu, bo stamtad jedziemy ogladac wozek dla bobasow:-) Mam nadzieje, ze nie wykituje po drodze
MOje dziecko dzisiaj trafiło wkoncu na moment ze dzidzia niezle kopala hahah ,caly czas jak sie ruszala ja bralam raczke Patryka i przykladalam ...ale jak przykladalam to dzidzi sie przestawalo ruszac ,wkoncu Patryk ze znudzeniem zaczol zmyslac ze "czuje gulke twarda" nawet jak dzidzi sie nie ruszalo ...az nagle tak mu kuksanca zapodalo ...ze wystraszony zabral raczke i pyta " co to było ??" hahahahahaha
Tlumacze ze jego rodzenstwo !!! NO i przełknoł jakos to i poznije juz mu sie spodobało ahahah ,ale pierwsza jego reakcja byla nieziemska hahaha ładny szok !!! Wiem napewno ze poczul i juz nie zmyslal !
Chcialabym to zobaczyc Juz sobie wyobrazam jego minke
Moja też dziennie kopie i często
Laskiii, ale mi się buzia uhihała. Mój mi draże przywiózł po robocie Skończył niedawno
Moj mi nie przywiozl, bo nie bylo w sklepie:-(
Witam się i ja ... prosto z pracy Dzisiaj piękna pogoda się robi. Natalka powodzenia !!!
Jak u Was jest z ruchami dzidzi? Bo ja czuję jakieś kopniaki, bulgotanie ale to wszystko pod skrórą jak tylko mąż przykłada rękę to nici z tego, nic nie czuje ... a to już 20 t. :/ ... lecę pracować paaaa
Ja tez 20tc i ruchy owszem czuje, ale tez jakos pod skora. Maz z calej sily chce poczuc, ale poki co nic z tego nie wyszlo
Pauluś89
Grudzień 2009
Moja mamusia i facet co chwilkę by mnie jakąś rybką farszerowali:-) na szczęście lubie i nie mam problemu typu muszę to jeść bo to zdroweJa słyszalam ze makreli to powinno sie duzo jesc.Ma ona duzo witaminy omega3.
reklama
Wiem coś o tym, całą poprzednią ciąże przeszłam na Tardyferonie i hemoglobina ok 8, a po porodzie 7,2 i zastrzyki i nadal spadała. Jak doszło do 6,8 to sie zastanawiali nad transfuzją, ale naszczescie zaczeło rosnąć :-) Teraz wg oststniej morfologii mam 11 i póki co nie muszę nic brać, ale profilaktycznie wcinam sałatę, szpinak i buraki.
Ja też mam 11 hemoglobinę i na razie nie dostałam dodatkowej dawki żelaza, sałaty i szpinaku nie lubię więc zastępuję je brokułami i wątróbką. Buraczki i owszem...