reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Przez to zamieszanie zapomniałam napisać...jestem załamana:-(
Tomkowi zaczyna się chyba pojawiać ciemieniucha:szok:
Wiem że to nic poważnego ale znając teściową i inne zacofane osoby to mi każą częściej główkę myć:wściekła/y: tak jakbym tego nie robiła.....
Ma z przodu główki..tak na lini włosków takie delikatne żółtawe strupki...tylko że łatwo idzie je "zetrzeć" palcem..jakby mu skóra schodziła:confused2: nie wiem czy to dobrze opisałam

więc zaczynamy oliwkować:no:

Haneczce mojej też się zrobiła, to chyba od pocenia??? nie wiem, ale zapewne za mało myłam jej główkę, ja jej nie kąpie codziennie, a w dodatku nie zawsze myłam jej główkę- tylko np przetarłam wodą i jak byłam z nią na rehabilitacji i kiedy się rozpłakała i zrobiła mega czerwona - ja patrzę a ona na głowie ma takie biało-żółte placki, pomyślałam sobie, że obciach nie z tej ziemi :-D:-D
w domu próbowałam to wymyć wacikiem nawilżonym takim płynem do mycia mustela, a podczas kąpieli wymyłam porządnie mydełkiem w płynie i wodą i zeszło

reklama
kurcze ale trudno mi bylo was nadgonic masakra jakas!!! widzicie cos sie musialo stac aby znow u nas byl ruch.juz dawno tyle nie naprodukowalyscie w tak krotkim czasie!

kurcze - ledwao starlam kurze a wy 2 strony nastukalyscie. Przeczytalam i polecialam odkurzac. Wracam a tu koljne dwie. :) Nadrobilam i szybko odpisuje bo boje sie ze jak polece zrobic sobie kawe to znow postow przybedzie :)

Co zapamietalam;
Marta: przykro ze piotrus musi przechodzic przez operacje ale jak mus to mus. Malutki jest to szybko zapomni. Trzymam kciuki.
Ulenka(chyba:) ) : z tym nosidelkiem to ja uzylam kilka razy (na lotnisku ostatnio). Zakladamy go tak.
- Biore Maxa na kolanka
- opiera sie o mnie plecami i zakladam mu nosidelko na nozki tak jakby spodnie.
- potem przezucam go brzuszkiem na prawa reke i naciagam nosidelko na dupke (tak jak spodnie)
- odwracam go brzuszkiem do siebie i sadzam okrakiem na kolanach (jak malpke :) )
- podtrzymuje jedna reka plecki a druga nakladam sobie ten krzyzak na glowe
- Zapinam klipsy i wstaje :)
gotowe !
Potem jak Max wstanie to moze nakrece filmik instuktazowy :)
ok kochana czekam na filmik bo dla mnie to czarna magia!!!

A moja Julcia ma dziś imieniny i nikt nie żłożył jej życzeń... :-( hahhahaha
STO LAT DLA KSIĘŻNICZKI JULCI!!!!!!!!!

wiesz u nas to spowodowalo tylko to ze pol nocy przegadalismy i postanowilismy wspolnie to posklejac..nie dopuszczajac do naszego malzenstwa ani jednych rodziców ani drugich..

napisalam o tej lasce dlatego byscie wiedzialy ze ktos jest taki nie halo i uwazajcie czasem co piszecie ;)
widocznie nie kazdemu mozna sie wyzalic ..
poczulam sie nie pewnie a tak sie z wami zrzylam ale nie uwazam by byla to ktoras z nas to musiala byc jakas podgladywaczka. ja dziewczynom tu ufam inaczej bym sie nie otwierala.szkoda jednak ze ludzie spoza wtracaja sie do nas:( A wy jesli macie sily i madrosc by wszystko posklejac to sklejajcie a ja wam zycze wytrwalosci i duzo milosci

smutno mi sie zrobilo..... po tym co przeczytalam.. obiecalam nie brac nic do siebie i tak zrobie.....
ale ja chcetu dawna atmosfere... naprawde!!!!! przepraszam
ja tez chce dawno atmosfere!!!

To pewnie ja sie nie zalapie, mimo ze jestem na forum od czerwca 2009 i jestem na forum codziennie to tak za duzo sie nie odzywalam bo ja raczej do takich niesmialych naleze. Czasem sie odwaze i napisze ale ja po prostu chyba tak sie otworzyc nie potrafie jak niektore z was a chcialabym. No szkoda:-( jezeli tak sie stanie i powstanie zamkniety watek dla tych najbardziej aktywnych to pozdrawiam Was dziewczyny, bardzo milo sie tu zaglada i wszystkiego najlepszego dla maluszkow i dla Julci od Daffi oczywiscie najlepsze zyczenia imieninowe:-).
A twoja Julcia nie ma dzis imieninek?? jesli tak to rowniez sto lat dla niej:)))

-monia
Odp: Grudzień 2009
Haneczce mojej też się zrobiła, to chyba od pocenia??? nie wiem, ale zapewne za mało myłam jej główkę, ja jej nie kąpie codziennie, a w dodatku nie zawsze myłam jej główkę- tylko np przetarłam wodą i jak byłam z nią na rehabilitacji i kiedy się rozpłakała i zrobiła mega czerwona - ja patrzę a ona na głowie ma takie biało-żółte placki, pomyślałam sobie, że obciach nie z tej ziemi :-D:-D
w domu próbowałam to wymyć wacikiem nawilżonym takim płynem do mycia mustela, a podczas kąpieli wymyłam porządnie mydełkiem w płynie i wodą i zeszło
Stasiosi tez teraz zauwazyłam ze sie zrobiła ale tez poprzemywalimsy i zeszło:-)

Baby Jagi Wstretne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozabijam Was jak zlapie !!!!!!!!!!!!!!!!

Mialam jakis problem z gg i do dzis mi nie dzialal. Przed chwilka wyinstalowalam i zainstalowalam jeszcze raz i dopiero 5 min dowiedzialam sie od Sylwii o aferz z moim zdjeciem na mama czy tata.

Baby - macie do mnie namiary na nk i pw i zadna slowkiem nie pisnela.
Jak wrocilam to pytalam - i co tam slychac??? I zadna mi nie powiedziala :(.
Dobrze ,ze Sylwia sie sama mi przyznala bo tak to bym dalej w nieswiadomosci zyla.

hmm nu nu nu

:))) ALE SIE USMIALISMY:))) masakra:) dowiedzialam sie czegos o sobie hihih oto opis mojego imienia:
Jej ideałem staje się niekiedy wariat. Śnią się jej zużyte aparaty do zębów. Mogło by się wydawać, że wykrywa nieprawidłowe lodówki okazuje się jednak, że na codzień piłuje po nocach książki kucharskie. Swoje wywody przerywa niespodziewanym nagłym mlaksaniem i się tego nie wstydzi. Jej cecha charakterystyczna to obgadywanie innych. Prawie zawsze wygląda jak lafirynda. Dziewczyna nosząca to imię to najczęściej idiotka. W połowie nocy zamiast w łóżku woli być w skupie makulatury bo taki ma charakter. Ma prawie zawsze długie palce. Ma brudne nogi, pomarszczone czoło

wejdzcie tam dziewuszki poprawa humoru gwarantowana!!!

Nurofen jest najlepszy, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo... Jak np Antek miał gorączke to po nurofenie dużo lepiej była zbijana.... panadol jest delikatniejszym lekiem.

Pauluś ja kiedys pokazywałąm na forum jakie są najlepsze krzesełka, chodziło mi o typ.... Te co pokazałas ładne jest i praktyczne bo później możesz stolik zrobić jednak niestety mało stabilne, nie zostawisz w takim krzesełku samego rocznego dziecka.... u koleżanki niestey maluch tak się rozbujał że sie przewrócił, bedziesz musiała bardziej uważać.... co nie zmienia faktu że krzesełko bardzo ładne;-)
Tez twierdze ze te krzeselka nie sa stabilne:no:sama takie mam:tak:i nie jeden raz bylo niebezpiecznie:tak:

A my po kontroli u chirurga dziecięcego.... niestety wodniaczek sie powiększa, przepuklinka też i te wędrujące jąderko nie zstąpiło, zatem operacja murowana:-(
No i podpytałam chirurga o tego siusiaka, ściagać czy nie... a on mi powiedział: Łapy precz od siusiaka;-) nie ruszać!
Przykro mi ze kolejny raz bedziesz musiala przez to przejsc:-(mam jednak nadzieje ze nie bedzie tak jak u Antosia;-)
A powiedz mi czy to sie dziedziczy?Czy to tylko taki przypadek?

Dziewczyny które mają nosidła na szelkach jak wy wkładacie w nie dzieci bo to wcale nie takie proste jak się je ma na sobie.:no:
Moze nie jest jakies mega wygodne ale ja sobie daje rade:tak:

Niestety nie kazde dziecko lubi nosidło lub chustę.... jak chce sie nosić to tzreba stopniowo przyzwyczajać maluszka.
Nie wiem jakie macie nosidła ale sa takie z jednym odpinanym bokiem;-) jeżeli takiego nie ma to najwygodniej jest położyć dziecko na łóżku na nosidle i razem z dzieckiem nosidło nałożyć... no ale każda może swój patent wyrobić;-)

Ja w szpitalu wszytsko wypełniłam i nic nie dostałam;-(

Nio szkoda.... jakes fatum nad tymi moimi chłopakami wisi.....:-( a Antek po operacji zblokował sie inic nie mówił.... no ale bedę dobrej myśli...

Ja chyba wyrobilam;-)

a dlaczego jedna z nas?????
duzo nad tym myslalam......
kurcze dziwne to i skomplikowane....
ja juz tak myslalam ze to moze jakas zazdrosna pannica.....
ostatnio pisalas o tej sasiadce z ktra chciano zesfatac xxxxxx
moze odnalazla nasze forum i cie rozpoznala i postanowila napisac do xxxxxxxx
no juz sama nie wiem...a przeciez nikt tu nie zna Twojego xxxxxx......
na pewno z czasem sie wyda... a wtedy ta osoba bedzie miala z nami pieklo!!!!!

Czytam i nie dowierzam:szok:to nie mozliwe zeby to byla jedna z nas:no:Ja mysle ze to ktos z grona blizszych Ani znajomych:tak:bo watpie zeby ktoras z nas chciala zaszkodzic A:no:przeciez kazda tu popiera ja,zreszta kto by byl za kims kto traktuje kobiete w ten sposob...Ktos chce zrobic na zlosc ich zwiazkowi.

hmm jakby Ci to powiedziec..... chwytam mala w pasie bo ona jest sztwwyna mocno... jak najwyzej unosze do gory i celuje nia do nosidla.... jak juz wejdzie kawalek mocno tule do siebie i trzymam za plecy jedna reka ale przyciskajac do siebie co by mi gdzies nie fiknela a druga reka rozmieszczam nozki w odpowiednie dla nich otwory i wsuwam na dol do konca....

a wyciagam jeszcze smieszniej...

bo mala biore do gory ze nosidlo sie podnosi razem z nia... zebami chwytam za krok w nosidle... i zebami ciagne nosidlo w dol a mala do gory ahahahah:-)
ale jest to kwetsia 30 sek na wlozenie i wqyciagniecie:-)

Ja wkladam Patryka podobnie:tak:

A moja Julcia ma dziś imieniny i nikt nie żłożył jej życzeń... :-( hahhahaha
Wszystkiego najpelszego!!!
Ja myslalam ze Julcia obchodzi imieninki razem z moja cora:eek:

hahahahahahaha :-D
Daffi teraz mi nie powiesz ze ta cala Agnieszka to nikt z forum..
jak o niej tu napisalam to konto zniknelo :-D
J juz napisalam ze uwazam ze ktos cie wyczail ze znojomych,poprzez twoje fotki i po prostu chce namieszac:tak:a wystarczylo ze wyczail cie raz ze tu piszesz,wystarczy ze wchodzi w twoj profil,wchodzi w "znajdz wwszystkie"i czyta to co napisalas:tak:wcale nie musi czytac calego forum:no:

No sory ale muszę coś napisać!!!
A jakie macie powody żeby podejrzewać kogoś z nas??? Bo posłał B linki do wypowiedzi A stad??? Tak jak łatwo nas znależć na NK tak łatwo ktoś mógł dojść że A pisze tutaj..raczej to nie trudne skoro piszemy po imieniu..mamy zdjęcia dzieciątek, nazwy miejscowości!!! A jak są jakieś poważne "dowody" to napiszcie prosto z mostu a nie że znów taka atmosfera się zrobiła!!!
Może ja i naiwna jestem albo może przez rok was za mało poznałam...ale ja nie wierzę że zrobiła to któraś z nas...jeszcze z wątku zamkniętego gdzie większość dziewczyn jest tych "najstarszych"!!!
Daffi a ty chyba zbyt się z nami nie zżyłaś skoro tak lekko piszesz że nei będziesz tu więcej pisać bo masz inne forum...przykre to było!

Ja tez tak uwazam:tak:przeciez kazda z nas jest tu za Anoola:tak:watpie ze to ktoras ktora sie udziela:no:

ja dziś też kliknęłam po raz pierwszy :tak:

czas na kolacyjkę. a później może jakiś film z mężem.

Ja tez zaglosowalam:tak:

Baby Jagi Wstretne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozabijam Was jak zlapie !!!!!!!!!!!!!!!!

Mialam jakis problem z gg i do dzis mi nie dzialal. Przed chwilka wyinstalowalam i zainstalowalam jeszcze raz i dopiero 5 min dowiedzialam sie od Sylwii o aferz z moim zdjeciem na mama czy tata.

Baby - macie do mnie namiary na nk i pw i zadna slowkiem nie pisnela.
Jak wrocilam to pytalam - i co tam slychac??? I zadna mi nie powiedziala :(.
Dobrze ,ze Sylwia sie sama mi przyznala bo tak to bym dalej w nieswiadomosci zyla.

hmm nu nu nu
cholerka!!! A ja myslalam ze ty o wszystkim wiesz... :(((

reklama
-monia ale ciemieniucha nie powstaje z powodu nie mycia głowy(chyba że by się nigdy nie myło:-D;-)) tylko z nadprodukcji gruczołów łojowych na główce i jeszcze jakiś hormonów w spadku po matce;-) no nic zostaje nam wyczesywanie:wściekła/y:

Dla obu JULCI od nas też buziaki:tak:

Dziś mój syn mnie zadziwił!!!
Przyszła nowa butla TT ze smokami(niby 3+a i tak do kleiku musiałam powiększyć dziurkę) i zrobiłam mu 180 ml mleka z kleikiem...i wypił ponad 150:szok::szok::szok:
Jak po tym nie pośpi dłużej to chyba go uduszę:-D

Do góry