reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

hmm..to sie porobiło..
powiem wam, że nie trzeba mieć dostepu do wątku zamknietego, żeby was znaleśc na naszej klasie..troche mi glupio, ale byłam ciekawa jak wyglądacie i pare z was znalazłam. teraz mi głupio. ale ja czytam was od maja i nie było to trudne. ja się pod nikogo nie podszywam, chociaz możecie mnie podejrzewac, bo jestem "nowa". głupia sprawa.

spokojnie... nie ma co tu kogo podejrzewac i terroryzwoac bb... moim zdaniem ta osoba sama wpadnie z czasem albo sie przyzna.. mnie by sumienie zameczylo jak mozna tak komus zrobic!
sprawiedliwosc spotka ta osobe na pewno/..... a my nie gdybajmy kto i co.. uwazajmy i tyle.... bo inaczej to bedzie forum strachu a nie tak mile i przyjemne jak dotychczas.

reklama
No sory ale muszę coś napisać!!!
A jakie macie powody żeby podejrzewać kogoś z nas??? Bo posłał B linki do wypowiedzi A stad??? Tak jak łatwo nas znależć na NK tak łatwo ktoś mógł dojść że A pisze tutaj..raczej to nie trudne skoro piszemy po imieniu..mamy zdjęcia dzieciątek, nazwy miejscowości!!! A jak są jakieś poważne "dowody" to napiszcie prosto z mostu a nie że znów taka atmosfera się zrobiła!!!
Może ja i naiwna jestem albo może przez rok was za mało poznałam...ale ja nie wierzę że zrobiła to któraś z nas...jeszcze z wątku zamkniętego gdzie większość dziewczyn jest tych "najstarszych"!!!
Daffi a ty chyba zbyt się z nami nie zżyłaś skoro tak lekko piszesz że nei będziesz tu więcej pisać bo masz inne forum...przykre to było!

No to zaczynam nadrabianie
Witam,

Troszku mnie nie było więc zaraz zabieram się za nadrabianie zaległości (o ile to będzie możliwe) ...
U Nas ok. poza małym faktem, że zjadło mi się brzoskwinię z puszki :eek: no i teraz ta brzoskwinia wyłazi małemu na buzi czerwonymi plamami ...w dodatku swędzi więc walczymy z tym jak się daje :baffled: z rożnym skutkiem ale chyba dziś jest lepiej ......... chyba naprawdę mamy te AZS bo w nocy objawy swędzenia u małego się nasilają tak ,że muszę nakładać mu niedrapki.
Mocno się zastanawiam czy nie przejść na butelkę i po prostu nie katować dziecka i siebie dietą :zawstydzona/y: bo juz jestem ''cieniem człowieka''.
A co w skład mojej diety wchodzi ?
Kurczak, indyk, bezglutenowe pieczywo, bezjajeczne makarony, paranoja ...........
To wszystko zalecił lekarz, :baffled:
Nie mogę znowu smażonego, no szok normalnie ....

JEDZENIE PRZESTAJE SMAKOWAĆ.

Chciałam jeszcze opisać co spotkało moją koleżankę.
Urodziła dziecko prawie miesiąc temu (dziewczynkę) mała strasznie płakała nawet przy cycu, nie spała bez cycka w dziobie, przez co matka też nie spała w ogóle, przez miesiąc dziecko przybrało na wadze tylko 20 g, laktacja praktycznie jej zanikła, ale nie samoistnie tyko dlatego, że dziecko praktycznie nie jadło ale czemu się tak stało ?

Okazało się, że mała miała pleśniawki z jakąś bakteriozą, o zgrozo już w krtani, przełyku, przez co dziecko potwornie cierpiało przy przełykaniu i zwyczajnie nie jadło ...ona myślała, że dziecko jest głodne z powodu braku mleka (ściągała laktatorem 30 g góra z jednej piersi pełnej), dzwoniła do położnej, była u lekarza każdy kazał nadal karmić piersią i dziwi mnie ,że nikt nie rozpoznał 9zwłaszcza lekarz) tak rozwiniętego stanu zapalnego w org. dziecka, w tym mała ma anemię jest niedożywiona .... trafiła w końcu do szpitala po tym jak zaczeła się dusić bo nie mogła z bólu przełykać śliny.
Dziecko jest na antybiotykach, jest karmione co 2 godz. a ona płacze bo jej źle w szpitalu jest :eek:

To straszne co piszesz o kolezance:-(oby tylko teraz juz bylo wszystko dobrze.
Co do twojej diety to ja podziwiam:tak:ja bym chyba nie wyrobila:no:
Fajnie ze jestes:-)

Też tak uważam ale na watku skazowym napisałam Ci NeSSi żebys może zastapiła jedno wlu dwa karmienia piersią;-) zawsze bedzie Ci lżej a i tak niedługo zaczniesz mu diete rozszerzać, ważnie żeby całkowicie nie zrezygnowac z cyca;-)

Hehehe ach Ci faceci;-);-) No niestety dzieci są mniejsze i większe:-) najważniejsze żeby zdrowe były.... :tak:

Ale nawet jak bedzie dawac cyca raz dziennie to i tak diete musi stosoawac wiec co to za roznica:eek:moim zdaniem albo cyc i dieta albo butelka:tak:oczywiscie w takim przypadku.

My po kontrolnym usg bioderek!
jest poprawa ale lewe biodro jeszcze nie jest jak powinno!
musimy sie pieluszkowac!!!!!!!!!
i znow za 2 mce trzeba do kontroli!
mam dosc!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oj:-(ja tez sie boje jak bedzie u nas:tak:bo mielismy cwiczyc a nie bardzo cwiczymy:no:maly napina mi nozki i nie da rady:no:a tak wogole to ja pytalam tego naszego ortopede o pieluchowabnie to powiedzial ze on jest za duzy na podwojne pieluchowanie:tak:a co dopiero Julcia:confused2:

Ja takie mialam i mam po corce,jak dla mnie niezbyt stabilne bylo:tak:

witam się :-)
mama wyspana jak nigdy - Daniel zasnął o 19, zjadł o 23 240ml mieszanki i obudził się o 7 rano, jupi :laugh2: żeby mu tak zostało...
jestem w trakcie wprowadzania łatwego planu i trzeci dzień z rzędu Daniel zasypia o 10 rano i śpi jakieś 1,5 godziny. zobaczymy jak to dziś będzie.

mam pytanko: pisałam już o tym na innym wątku ale nie dostałam odpowiedzi, skoro Daniel nie ma skazy białkowej, to czy mogę zmienić mu mleko modyfikowane? i na jakie? zastanawiam się nad Nan Active. wiem że kilka z Was je podaje, co o nim myślicie?
albo Humana Premium Plus (ze względów takich, że ja byłam karmiona tym mlekiem, a byłam kolkowcem strasznym i miałam problemy z kupkami).
bo cycem karmię już tylko rano po obudzeniu i wieczorem przed zaśnięciem.

Moim zdaniem mozesz zmienic:tak:i ja bym wybrala zwykle mleczko:tak:

witam
ja tylko na chwilke chcialam napisac ze bylismy u alergologa i mis nie ma zadnej skazy itd wiecej napisalam na wlasciwym watku poki co jestem happy i oby nigdy nic mu nie wyskoczylo pozdrawiam

SUPER:-)a nie mowilam zeby isc wlasnie tam;-)nie ma co patrzec na pediatre bo oni sie ***** znaja na skorze:tak:

Jakie macie środki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe dla maluszka? Bo ja pytałam pediatry jaki jest najlepszy i powiedziała, że jeśli mały ładnie syropki przyjmuje to poleca Nurofen:) wzięłam truskawkowy:)

Jak dla mnie najlepsze sa czopki Paracetamol:tak:i najszybciej zaczyna dzialac:tak:

No sory ale muszę coś napisać!!!
A jakie macie powody żeby podejrzewać kogoś z nas??? Bo posłał B linki do wypowiedzi A stad??? Tak jak łatwo nas znależć na NK tak łatwo ktoś mógł dojść że A pisze tutaj..raczej to nie trudne skoro piszemy po imieniu..mamy zdjęcia dzieciątek, nazwy miejscowości!!! A jak są jakieś poważne "dowody" to napiszcie prosto z mostu a nie że znów taka atmosfera się zrobiła!!!
Może ja i naiwna jestem albo może przez rok was za mało poznałam...ale ja nie wierzę że zrobiła to któraś z nas...jeszcze z wątku zamkniętego gdzie większość dziewczyn jest tych "najstarszych"!!!
Daffi a ty chyba zbyt się z nami nie zżyłaś skoro tak lekko piszesz że nei będziesz tu więcej pisać bo masz inne forum...przykre to było!

przeciez nie odejde od was... ja wam ufam.. ale niech to juz wszystko sie skonczy bo sama widzisz ze nie milo sie tu teraz pisze... ciagle podejrzenia itp... staloi sie przykra sparawa wspolczujemy wszystkie A... ale zniszczymy sie jak bedziemy sie tak podejrzewac.. ja tez nie wierze ze to ktoras z zamknietego i tak tez napisalam no ale coz... ja pisze na kilku forach sobie i poprostu jak sie zamkniemy tu to bede czula sie bezpieczniej....

Oj:-(ja tez sie boje jak bedzie u nas:tak:bo mielismy cwiczyc a nie bardzo cwiczymy:no:maly napina mi nozki i nie da rady:no:a tak wogole to ja pytalam tego naszego ortopede o pieluchowabnie to powiedzial ze on jest za duzy na podwojne pieluchowanie:tak:a co dopiero Julcia:confused2:

hehe no ale co zrobic jak kazal.. mam juz pomysl na to podwojne pieluchowanie.....:-)

o to ze ktoras dziewczyna - mniemam ze z forum chciala mi chyba pomoc i wyslala mojemu B wszystkie linki z postami w ktorych zalilam sie dziewczynom ;)
zamiast pomoc dolala oliwy do ognia.. no ale dzieki Daffi sytuacja stala sie od ogarniecia :) no i dzieki Monice :)

pisze ze mniemam ze to jest ktos z forum ale dziwne ze usuniecie tego konta nastapilo po tym jak napisalam tutaj ze to pewnie jedna z nas . ;)
hmm to musiala byc osoba z Twojej okolicy Aniu, po jaka cholere inaczej robilaby takie zamieszanie??? a moze jakas laska ma na Twojego meza chetke???
tak czy siak...cholerne swinstwo!a jak któras chciala namieszac...to moze sie przeliczyc...bo jak macie byc razem to bedziecie!...A moze to Twoja tesciowa???;/

smutno mi sie zrobilo..... po tym co przeczytalam.. obiecalam nie brac nic do siebie i tak zrobie.....
ale ja chcetu dawna atmosfere... naprawde!!!!! przepraszam

reklama
Do góry