reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
daffi wlasnie ogladalam na albumie co Julka wyprawia:) Antos robi bardzo podobnie tyle tylko ze nie przewraca sie jeszcze caly bo mu raczka przeszkadza i za bardzo nie wie co z nia zrobic:) ale miesiac jest roznicy to mysle ze wszystko z nim ok i juz nie dlugo tez tak zacznie:)
a maly juz chce tak siadac ze szokk wczoraj lekarka go posadzila i byl tak zadowolony ze masakra:) dzis go na mala minutke posadzilam,oblozylam pooduszkami i tez byl bardzo zadowolony:)

właśnie wróciłam z mieszkania ;-) posprzątałam kuchnie
a025.gif
a raczej odgruzowałam
a055.gif

DZiewczyny doradźcie coś na odparzenia.
Moja myszka ma odparzoną siśkę już z 2 tygodnie prawie. Początkowo były tam bąbelki. Teraz bąbelki zeszły ale jest to jeszcze czerwone. Chyba jej to nie boli, bo nie płacze ani nic, jak jej to nacieram.
Próbowałam już:
-Sudocrem
- Nivea krem na odparzenia
- Linomag
- Emolium
Sudocrem i Nivea to dość fajnie przysuszyły, ale teraz dalej to nie chce zejść. Pieluchy zmieniamy często i małą ostatnio wietrzę. Właśnie teraz sobie leży z gołą dupką o patrzy na karuzelę. Czym to zwlczyć?>?????
u nas w szpitalu na mocno poparzoną skóre używają maści Tormentiol i jest rewelacyjna :-) mam ją w domu i używam ;-)

emwu świetny sposób!!!! też tak będe robić :-D

Super pomysl z tymi mrozonkami tez sobie tak zrobie ale moja pediatra jakas dziwna pytam czy od 5 miesiaca moge podawac raz dziennie jablko albo zupke a ona ze nie tylko mleko chociaz butla karmie i ze jak maly dobrze przybiera to tylko mleko zadnych posilkow innych ani kaszek ani kleikow ;/
no to ten pediatra ma dobre podejście ;-) nie żartuje :-) im się później wprowadza nowości tym lepiej... dla zdrowia lepiej :-)

akozka my już używamy spacerówki :-) ale takiej którą można rozkładać na leżąco ;-)

Hej laseczki troche nadrabiam ale jeszcze nie skonczylam. U nas nocka tragiczna pierwsza taka odkad maly sie urodzil nawet w szpitalu ladniej spal hehe ale jakos przezylam a wszystko to przez zapchany nosek odciagalam mu przez sen ryk byl niesamowity a pozniej i tak nochal zapchany wiec co chwilke sie budzil i poplakiwal musialam mu materacyk bujac i zasypial ale nie chcialo mi sie ciagle wstawac to sobie lozeczko kolo lozka postawilam i tak bujalam co chwilke a T cwaniak poszedl spac na dol no i taki moj bidulek z tym katarkiem sie meczy ale dzis juz duzo wyciagnelam bo katar luzny no i bylismy na spacerku i mialam kupic kropelki do nosa nasivin ale zobaczylam ze mam w domu takie inne ze szpitala i okazalo sie ze to taki sam sklad wiec dzis mu juz zakropie nochala oby pomoglo za to w dzien dziecko zdrowe smieje sie je normalnie gada bawi sie co za cwaniak:) Tylko z syropem byl cyrk wczoraj mi sie zakrztusil jak mu z pojemniczka nalalam z lyzeczki wypluwal to sprobowalam taka mala strzykawka i jest git wkladam mu ja na jezyk i wciskam po trochu a ten jakby nic lyka a tak to plul jakbym mu trucizne dala:)

ja dawałam Balbinie syropek do mleka, odlewałam z całości 30 ml dolewałam syropku, dawałam wypijała całość a potem w innej butelce dawałam resztę mleka

Czesc mamuski.
Nie nadrabiam bo nie mam za bardzo czasu. Jesli wisze koms jakas odpowiedz lub stalo sie cos niesamowitego to dajcie mi zac :)

Od rana nie bylismy jeszcze poza domem a wypadaloby bo pogoda ladna.
Zmienilam wlasnie gondolke na spacerowke. Mamy spacerowke kubelkowa i Max nadal w niej moze lezec z tym ze widzi wiecej swiata :). W gondoli kopal nogami w scianki i glowa dotykal gory :). Stwierdzilam ,ze czas na zmiany i jak tylko sie obudzi polecimy na spacer wyprobowac nowa fure :).

Dzisiaj jestem z siebie dumna bo przygotowalam posilki dla mojego synusia.
Wiem ,ze to nie watek kulinarny ale metoda , ktora polecila mi kolezanka moze sie spodobac mamom butelkowym i cycowym wiec nie chcialam sie ograniczac do jednej podgrupy.
Do tej pory probowalam kilku owocow i warzywek ze sloiczka ale poniewaz Max skonczyl 4 miesiace zaczynamy rgularne zywienie posilkami stalymi.
Moze czesc z Was juz slyszala o tym fajnym sposobie a moze nawet pisalyscie o tym wiec sorry za spamowanie ale jesli nie to wyglada to tak:

Mam 4 pojemniczki do robienia kostek lodu w zamrazarce. Kazdy pojemnik ma 14 kieszonek na kostki.
Kupilam : Jablka, marchewke, groszek, slodki ziemniak, gruszke, pietruszke,
POgotwalm kazde warzywko tyle ile trzeba , przetarlam w mikserze i powkladalam do kazdej kieszonki jedna porcje. Wsadzilam do zamrazarki. Popoludniu bede miala 7 kosteczek marchewki, 7 kosteczek jalka, 7 kosteczek ziemniaczka itd....

Przeloze je do osobnych woreczkow na ktorych napisze co to jest i date waznosci.
Jutro rano jak stwierdze ze czas na obiadek wyjme np 1 kosteczke jablka i 1 kosteczke marchewki :)
nastepnego dnia moge wybrac kostke groszku i kostke ziemniaczka
na deserek moge wyjac 2 kostki jablka.

Tym sposobem mozna sobie kmbinaowa i mieszac dowolnie wybrane produkty. Sa juz przygotowane i przetarte . A ze sa malutkie wystarczy moment i sa rozmrozone .
Lece dokupic brokulki, kalafiorek, gruszke, sliwke, morele,
Nie wiem jeszcze tylko ile czasu moga byc zamrozone: 2 tyg? chyba tak.
Musze wiec uwazac ,zeby nie narobic za duzo bo sie zmarnuje.
Potem to juz tylko kombinowac z mieszaniem :)

nie, no niesamowita jesteś, szacun, czapki z głów

ja jako dobra mamusia odwożąc synka do szkoły wskoczyłam i kupiłam słoiczek hippa gruszki williams i dalej trenowałyśmy szybość opuszczania owoców z buzi :-D:-D
a gruszka williams pyszna, nie powiem :-)

DZiewczyny doradźcie coś na odparzenia.
Moja myszka ma odparzoną siśkę już z 2 tygodnie prawie. Początkowo były tam bąbelki. Teraz bąbelki zeszły ale jest to jeszcze czerwone. Chyba jej to nie boli, bo nie płacze ani nic, jak jej to nacieram.
Próbowałam już:
-Sudocrem
- Nivea krem na odparzenia
- Linomag
- Emolium
Sudocrem i Nivea to dość fajnie przysuszyły, ale teraz dalej to nie chce zejść. Pieluchy zmieniamy często i małą ostatnio wietrzę. Właśnie teraz sobie leży z gołą dupką o patrzy na karuzelę. Czym to zwlczyć?>?????
A probowalam make ziemniaczana?Jesli nie to spróbuj;-)

Oooo a ja z tego wszytskiegozapomnialam wam napisac!!!!!!!!
UJEST MI I JULCE BARDZO SMUTNO!
JULCIA CALY DZIEN NIE SPOKOJNA BO ZALAMANA!
Otóż Fifi zdradza Julkę... ubolewa nad tym bidulka jak sie da! ona taka mu wierna a on taki lovelas... nonono nie spodziewalysmy sie tego po nim!!!!!!! chyba musimy zaczac szukac nowego kawalera!!!!!:-(
g010.gif

Wiecie co dzieje sie z Nessi?????
cos jej sie zaginelo????!!
ja nic nie wiem bo mnie to nawet usunela z listy kontaktow... heh

Nie wiem co z nia:no:dziwne troche:confused2:tak samo zniknela Eliza.

A ja sie wkurzylam,musze reklamowac brodzik od kabiny bo ma wade:wściekła/y:kurcze teraz dopiero kiedy hydraulik chcial zobaczyc gdzie jest syfon zeby wykuc dziure i zrobic kanalizacje to zobaczylam ze ma wade:wściekła/y:juz dzwonilismy do sklepu i w ciagu 4 dni ma sie odezwac serwis.Zobaczymy ile to potrwa:wściekła/y:
Bylam tez z malym u lekarza,osluchowo czysto,gardelko tez ok wiec to pokaslywanie podejrzewa od noska bo ma taka sapke,byc moze ma podrazniona blone sluzowa i dlatego,jesli by bylo gorzej to mam jutro znowu podjechac.

Eliza niedawno coś pisała:tak:

Kopciuszku dobrze że u Patryczka to nic poważnego:tak:
A z kabiną to współczuję...nie ma nic gorszego niż wada wyryta przy montażu:no:
I znów czekać...mam nadzieje że szybko ci to wymienią:tak:

reklama
Dziewczynki jestem :) wpadłam na chwilke ,bo rodzice moi zaraz mają nas odwiedzić...póżniej nadrobie...

Miło,że o mnie pamiętacie ;)

Do góry