reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

o nieeeeeee ! dlaczego wy dostajecie te paczki a jak cholera nie????:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak to zrobilyscie?

ja nie mam pojecia... to juz druga z hippa... wczesniej dostalam jakies gazetki i mleko modyfikowane ktore od razu poszlo do kosza! ehehehe

Emwu jak tam cycolki?? juz lepiej???
boli mocno????
kiedy bedziesz mogla sie nimi pochwalic??? ja juz sie nie moge doczekac ehehhe

reklama
mój Daniel nienawidzi się ubierać!!! :no: to największa męka dla niego, jeszcze po kąpieli jak jest nasmarowany i ciężko mi go ubrać to się drze w niebogłosy... a co do ubioru to już pisałam nie raz, że najwygodniejsze dla mnie jest body z długim rękawkiem + półśpiochy
moj tez nie lubi ale kiedy go klade na brzuszek, wtedy jakos sie udaje bez placzu. Tak wiec body i kawtanik zakladam na brzuszku a spodenki na pleckach. Kurteczke zas na siedzaco.
Nie mam wagi elektronicznej i wydaje mi sie ze moja zwykla wciaz pokazuje te sama wage, tak, jakby maly wcale nie przybieral... wyglada na szczesliwe dziecko, nie jest jakis wychudzony, rzeberka nie stercza a waga 6200 od miesiaca... boje sie kolejnego szczepienia. Ale nie chce dokarmiac bez powodu.
Dzis spiacy jest jakis, pogoda wspaniala do spania. Tylko ze zasypia przy piersi i ja juz mam fiola na punkcie karmienia. Odciagam laktatorem, ktory, kolejny zreszta, sie juz psuje.
W niedziele chrzcimy :-)

Może teraz zdążę coś napisać:wściekła/y:
Od nas też wielgachna buziole dla Fifolka
Kurczę a my za tydzień kończymy 5 miesięcy:-D
Asia pamiętasz jak ci zazdrościłam że już urodziłaś a termin miałysmy ten sam:-D:-D:-D
Długo nie czekałam na swoją kolej:-D:-D:-D

Emwu miło cie znowu czytać...no i opowiadaj:tak::tak::tak:

Jeszcze co do tego samodzielnego zasypiania...to przecież Tomek odkąd go wsadziłam w leżaczek to do 3 miesięcy albo i dłużej w dzień zasypiał tylko w nim:no: Bujany i jeszcze z wibrującymi jajeczkami:-D Ale przełozenie do łóżeczka było akurat łatwe:tak:
I teraz staram sie żeby nie zasnął mi przy cycu tylko żeby sam usnął w łóżeczku:tak:

A my wczoraj mieliśmy masakryczny dzień...najpierw pojechaliśmy w odwiedziny do mojego chrześniaka (bo nie byłam tam od urodzenia Tomka..zawsze ktoś był chory)potem weszlismy jeszcze do teściów...i chyba to już było za dużo dla Tomka bo po godzinie zaczął u teściowej na rękach tak wrzeszczeć że potem nawet u mnie się nie uspokajał:szok: W 5 min się zebralismy do domu i już byl spokojny!
Tylko odmówił wypicia kaszki ze zwykłej butelki i musiałam mu dać zwykłe mleko z TT a potem zamówiłam na allegro flachę z TT 260 ml i dwa smoczki 3+ i zbankrutowałam:-D 50 zł:szok::szok::szok:
Toż ja Hani za wszystkie butelki i smoczki które miała do tej pory tyle nie zapłaciłam:tak:

Przde wszystkim ogromne buziaczki dla Fifiego z okazji pięciomiesięcznicy
Daffi martwię się że jeszcze nie dostałaś ode mnie nic... żeby nie było jaj, że przesyłka zaginie...
i znowu nie mogę karmić cycem... :-(
A co sie dzieje z Twoim pokarmem?
Ja przed chwilunia dostalam paczke z hippa... jest tam jakis mini kremik... deserek jabluszko z marchewka, kaszka mleczno ryżowa i łyżeczka.... plus jakies tam mini ksiazeczki!
Hmmm ja wypełniałam wszystkie ankiety w szpitalu i poza gazetką nic do mnie nie doszło:-(
mój Daniel nienawidzi się ubierać!!! :no: to największa męka dla niego, jeszcze po kąpieli jak jest nasmarowany i ciężko mi go ubrać to się drze w niebogłosy... a co do ubioru to już pisałam nie raz, że najwygodniejsze dla mnie jest body z długim rękawkiem + półśpiochy :tak:

jestem dziś tak niedospana, że najpierw wylałam kawę, później rąbnęłam głową o prysznic a na koniec poparzyłam się rozgrzanym olejem, całe przedramię... dobrze, że argosulfan mam w lodówce :-( ale piecze jak cholercia...
A u nas odwrotnie, mój Synek uwielbia ubieranie i przebieranie:tak: a jak nakładam mu czapke to szleje z radości, chyba kojarzy że na spacer idzie;-)
moja agatka w dzien spi w gondoli /nie w wozku na kolkach bo kolka sa na zewnatrz :) nie chce mi sie ich myc po kazdym spacerku/... az sie boje co bedzie jak z niej wyrosnie !! chyba bedziemy musieli sie do lozeczka jednak i w dzien pzekonac ... bo w nocy nie ma z tym zadnego problemu :)
Mea a jak Twój wózek się sprawuje? Bo koleżanka szuka wózka, mój jej sie podoba ale chcaiła skretne kółka i zaproponowałam jej żeby fyn-a zakupiła.
Moja Julka też ostatnio robi sobie przerwy w spaniu w nocy, nawet 2 h. Gdzieś czytałam, że jak dziecko zaczyna się wszystkim interesować to potem w nocy odstresowuje się, przeżywa to co w dzień się działo i często się budzi. Trudno powiedzieć czy to to, ale może...

Hmmm wydaje mi się, że to raczej starszych dzieci dotyczy;-)

reklama
Fifolku, sto lat ;-)
Wita emwu, jak się sprawuje nowe ciało? ;-)

Ja żadnych ankiet w szpitalu nie wypełniałam i też nic nie dosaje ;-)

Co do ubierania w domu to u nas bodziak z długim rękawkiem, skarpetki i dresik... albo sam pajac :tak:

Dziewczyny, kiedy wyciąga się tą wkładkę redukcyjną z fotelika 0-13kg? Jak dziecko już samo siedzi czy wcześniej?

Do góry