reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

pol sloiczka za nami a ona zaczela cudowac zamykac dziubek itp... ajc.. i jak zawsze biere jej sie na plucie z marchewka w buzi! ciuchy lezaczek wszystko upaparne a juz najlepsze jak zabiera sie sama za wycieranie reka buzi!
moje ciuchy tez do prania! ladnie jadla do czasu!

reklama
Mea - Max ez kocha Agatke :) Ciagle mu o tym przypominam bo czasem wydaje mi sie ze o tym zaomina ha ha :)
Filmik mam jakis tylko musze pozrzucac z aparatu na kompa.

Filipek ma juz 5 mies?????????? Jejku - czas zapiernicza...

Cycolki? Oj jest opowiadania.
Operacja wcale nie jest straszna. Bolec bolalo ale chyba mniej niz sam porod. Stres bym przed wejsciem na sale operacyjna.
Balam sie ze zejde z tego swiata i nie zobacze wiecej dzieci z tak proznego powodu jak silikonowe cyce. z ryczec mi sie chcialo. Na szczescie za 5 min juz spalam. Obudzilam sie juz z balonami :)>
Cala noc przespalam i dostalam morfinke wiec luz..
Rano obudzilam sie z bolem dosc mocnym ale przeciez sie tego spodziewalam. Nie prosilam jednak o zadne dodatkowe srodki. Natomiast inna dziewczyna ktora byla ze mna na sali - wyl z bolu. Kwestia jaki kto ma prog bolu i ile w nim optymizmu. 3 dni bolalo przy intensywnych ruchach i po dluzszym lezeniu. Generalnie trzeba sie ruszac i wtedy boli mniej. Do tego oslabienie po narkozie . Bralam jakies leki przeciwbolowe co 4 h i antybiotyk wg wskazan. Po tych lekach straszni mi wywalilo brzuch bo zatrzymuja wode w organizmie. Teraz juz zaczynam znow gubic ta oponke.P 5 dniach wyjeto mi dreny, zdjeto bandaze i wskoczylam w stanik. Zrobilam w domu imprezke i posprzatalam :). Wczoraj minal tydzien. Nie biore zadnych lekow, chodze w staniku, robie wszytko.

Musze jednak uwazac aby nie napiac gwaltownie miesni np podczas kichania, podnoszenia maxa czy kierowania autem
Jesli chodzi o dalsze kroki to:

-po 7 dniach (czyli dzisiaj) zdjecie specjalnego elastycznego pasa , ktory nosze zeby piersi nie podniosly sie pod brode :)
- po 14 dniach powinny zejsc siniaki. To sa normalnie wylewy . Wygladam jak pobita :)
-po 14 dniach zdjecie szwow
-po 20 dniach praca nad bliznami - tzn jakies tam masaze i masci
- 2 miesiace dzien i noc w specjalnym sportowym , mocno obciskajacym staniku
- przez 2 mies kontrolowanie ksztaltu i ew modelowanie go tym pasem o ktorym pisalam
- po 2 mies mozna zaczac chodzic bez stanika i spac bez niego
- po 6 miesiacach mozna zalozyc pierwszy raz stanik z fiszbinami lub push up oraz spac na brzuszku

Fotki mam ale to chyba na zamknietym wkleje

wiesz co u nas chyba jednak sie cos dzieje.. ostatnio jadla o 6 jest 10 dalam butle i zjadla tylko 70ml.......
zaburzyla nasz harmonogram jedzenia ale to nic... po 4 godzinach powinna byc glodna bardzo mocno.. bo po 2,5h jest glodna jak smoczyca
nie wiem o co kaman??!!

Daffi jezeli to zęby jej wychodzą to nie ma co się dziwić że apetytu Julcia nie ma, sama byś na jej miejscu nie chciała nic jeść.

Daffi jezeli to zęby jej wychodzą to nie ma co się dziwić że apetytu Julcia nie ma, sama byś na jej miejscu nie chciała nic jeść.

wiesz myslalam ze juz gorzej nie moze byc... jestem zalamana ale nie mam wyjscia musze przez to przetrwac...
dzis sie wprowadzam do drugiego pokoju i tam bede z nia spala na lozku bo we 3 w jednym juz sobie nie wyobrazam!

witam mamśki, wróciłam i jestem kompletnie zakręcona, lewe uszko wyszło, że słyszy- wyniki na granicy normy, prawe uszko - zły wynik- kolejne badanie w szpitalu 12 maja; w poniedziałek mam to badanie w prywatnym centrum słuchu, poprzednie badanie wyszło nie najlepiej a wręcz źle
to już za dużo jak na mnie

teraz damian ma body z długim rekawem, spodenki dresowe i skarpety.
a ja wczoraj pierwszy raz wykapałam młodego sama:) J poszedł na siłownie i jakoś mu się przeciagneło.
a ja kąpie małego codziennie sama :-D jedną ręką go trzymam, a drugą myje :-)

zmykam wstawić udka do piekarnika i obrać ziemniaczki.
ale mi zaczęło burczeć w brzuchu!!!

o nieeeeeee ! dlaczego wy dostajecie te paczki a jak cholera nie????:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak to zrobilyscie?
ja wypełniłam ankiete w szpitalu i tyle ;-)

Dziewczyny, kiedy wyciąga się tą wkładkę redukcyjną z fotelika 0-13kg? Jak dziecko już samo siedzi czy wcześniej?

ja już wyciągnęłam
a015.gif

witam mamśki, wróciłam i jestem kompletnie zakręcona, lewe uszko wyszło, że słyszy- wyniki na granicy normy, prawe uszko - zły wynik- kolejne badanie w szpitalu 12 maja; w poniedziałek mam to badanie w prywatnym centrum słuchu, poprzednie badanie wyszło nie najlepiej a wręcz źle
to już za dużo jak na mnie

Oj to mam nadzięję, że następne potwierdzi, że na oba uszka słyszy:)) Ale ważne, że wyszło, że z tym jednym ok chociaż:)

Kucze- o co tu chodzi.
Multi cytat mi nie dziala a na zamknietym nie mam nigdzie opcji do wstawiania fotek.
Mea - jak mam wstawic te fotki tam... czy cos sie zmienilo?

Monia - nie matrw sie kochana.
Zasze marzymy ,zeby dzidzius byl zdrowy w 100% . Nie zawsze tak jest. Jednak przed nami dluga drogi i jeszcze wiele mozemy odkryc jesli chodzi i zdrowka naszych malenstw. Jedno uszko jest zdrowe i musisz uznac to za radosna nowine. Jesli drugie uszko bedzie z problemem - coz - przykre ale i tak masz drowe dzieciatko wiec dziekuj bOGU ZA TO. tAKA wada nie jest przeszkoda w dalszym rozwoju i jak wszyscy nauczycie sie z tym zyc bedzie dobrze. :) Glowa do gory.

reklama
wiesz myslalam ze juz gorzej nie moze byc... jestem zalamana ale nie mam wyjscia musze przez to przetrwac...
dzis sie wprowadzam do drugiego pokoju i tam bede z nia spala na lozku bo we 3 w jednym juz sobie nie wyobrazam!
Daffi nie chcę Cie straszyć ale różnie dzieci ząbkowanie przechodzą, jedne tylko marudzą inne nie mają apetytu, cały czas płaczą, mogą mieć nawet podwyższoną temperaturę.I to może trwac nawet kilka dni zanim ząbki się nie przebiją przez dziąsełka.

Monia dzisiaj masz juz lepsze wieści.... Trzymamy kciuki za naspępne badania!

Do góry