reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja tez sie bardzo ciesze!

ahaaaa napisalam ze dziecko w dzien spi bez pobudek a juz jest 4 i placze!!!!!
wymiekam!!!!!!!!!!!
u nas na szczęście całe noce przespane od 20:00 do 6:00 za to w dzień masakra chyba,że na dworze jesteśmy to śpi ciągle

Dziewczyny jak ubieracie dzieci w domu???
Ja różnie nieraz w body i rajstpki(on tak uwielbia) albo jakiś dresik, ogrodniczki na to, no ale ogólnie moje dziecko uwielbia być przebierane. Na szczęście bo inaczej ciężko by było, bo muszę go często przebierać ze względu na ślinienie a on śliniaków nienawidzi i opanował sztukę ściągania śliniaka zapinanego na rzepy:)
kaftanik i półśpiochy albo body i rajstopki

Ja stosuje ta metode tylko przy usypianiu wieczornym:tak:i trwal moze ten placz 2 dni:tak:potem juz dziecko wie ze tam ma byc:tak:no ale nie powiem trzeba miec cierpliwosc,opanowanie i twardosc:tak:inaczej sie nie uda:no:
moja zasypia sama w dzień i wieczorem we własnym łóżeczku czasem tylko u mnie na rękach kiedy je kolację:D
ale początki były masakryczne

o boshe......
moj ziec ma dzis 5 mcy:-)
wszystkiego naj Filipku hihihi
widze ze razem swietujemy:-)
dołączamy się do życzeń!!! u nas jeszcze kilka dni i też 5 miesięcy!!

tak poza tym to na początku czerwca wracam do pracy a mój mąż wyjeżdza 9.05 na podoficerkę i wraca 4.07
mam dość na samą myśl
do tego ścięłam włosy i chyba za krótko bo aż dziwnie się czuję

jutro szczepienie:(

reklama
Moja uwielbia kąpiele. Już jak leży na przewijaku w łazience a ja jej mówię ''mamusia naleje teraz wody do wanienki'' to ma taki extra uśmiech:) Jakby rozumiała:D Bo pewnie czuje co zaraz będzie:) A w wanience super wierzga nóżkami, jeszcze trochę i będzie wszystko wokół mokre:) I odpycha się nóżkami od końca wanienki co chwilę;)

No moj ma tak samo ,uwielbia kapanie a jaki ma zal ze pluskania koniec

a co jesli spi na mamie??:-D:-D

Poryczalam sie ahhahahah

Takie plytki mam upatrzone tylko ze ja chce w kolorze brazu i beżu
Cersanit - łazienki do kochania -

moim zdaniem sa swietne ! I lubie takie naturalne kolorki :)

Luuuzna bo śmiech dziecka to najwspanialsza rzecz pod słońcem:)
Mówimy podobnie bo ja używam określenia KOMPU LOMPU:D

he he a my mowimy KOMPU PLĄPU !

No z ta skaza niby nie wiadomo ale znajac szczescnie pewnie jest ;(;(;( jakos nie umiem póki co sobie z tym poradzic płakać mi sie chce sorki ze sieje panike... ale jak pediatra mowi skaza to wiecie... alergolog przez tel powiedziala zeby jeszcze nie zmieniac mleka a pedistra zeby zmienic zeby na cale cialo z policzkow nie poszlo to zaczerwienienie i niewiem co robic... kogo sluchac...

łzy mi leca jak malemu dziecku... dobrze ze maly zasnal na chwile...

kurczek kochana trzymam kciuki aby bylo dobrze!

Takie mam plytki w łazience na ścianach

sliczne plytki ! a plamy widac faktycznie :-( u mnie zreszta tez a mam kibel niebiesko bialy :-D

Czesc Mamusie
Czy mnie jeszcze pamietacie?
Zagladam tu czasem i czytam no i od czasu do czasu mam potrzebe zameldowania ze zyje.
Rozwijamy sie prawie planowo. Z poczatku bylo super, kilogram na miesiac ale po pierwszych szczepieniach maly zaczal przesypiac cale dni i noce i w ten sposob zostal niedokarmiony i okazalo sie ze ma lekka niedowage. Lekarka zalecila dokarmianie. W zwiazku z tym zaczelam go budzic i czesciej karmic i wcale nie dokarmiam. Waga stoi po srodku pokoju. Chyba zaczal przybierac )))
Oprocz samolotow gilgotek i innych opisanych wyzej, bawimy sie w hustawke. sadzam go na nodze i byjam, strasznie to lubi. Poza tym plujemy sie wzajemnie. Lubi tez spedzac czas na brzuchu i zjadac pieluche.
Zdarza sie, ze zasypia sam w lozeczku, w nocy zawsze, a w dzien trzeba troche ponosic, ale poniewaz wazy niewiele, nie ma na razie problemu. Za to ile mam sily do kopania ogrodka!
Ksiazka Jezyk niemowlat w ogole mi sie nie przydaje...
Koncze bo ide na spacerek.
Pozdrawiam slonecznie)))
pewnie ze cie pamietamy ! i dobrze ze u was wszystko wporzadku :) oby maly przybieral prawidlowo :)

Dopiero przeczytałam jak długi post mi wyszedł;-)
w każdym razie chciałam dopisać: Laski nie marudzić mi tutaj, że zmęczone jesteście;-) Jesteśmy matkami i musimy dać sobie radę:tak: Kobiety górą:tak: A jak będziecie narzekać to proponuję zamianę z jakąś mamusią co ma więcej niż jedno dziecko;-);-)

w dlugich postach to ja jestem najlepsza he he :) :-D:-D:-D
i zgadzam sie ! Nikt nie mowil ze bedzie latwo ;)

Co do jedzenia to ja mam tak ze pierwsza lyzeczka w buzi i sie kwasi....
druga ok i reszta tez......
dzis zjadla caly sloiczek! i co? to mial byc sloiczek zamiast mleka a ona dalej krzyczala i wtrabila jeszcze 120ml mleka!
masakra!!!!!!

a widzisz hahahaha u nas to samo ,pisalam ze Fifi i tak nie odrzucil jedego pokarmu z mleka ;)

wiesz co u nas chyba jednak sie cos dzieje.. ostatnio jadla o 6 jest 10 dalam butle i zjadla tylko 70ml.......
zaburzyla nasz harmonogram jedzenia ale to nic... po 4 godzinach powinna byc glodna bardzo mocno.. bo po 2,5h jest glodna jak smoczyca
nie wiem o co kaman??!!
Moze idz z nia dla swietego spokoju do pediatry,niech ja obejrzy,oslucha bo moze rzeczywiscie cos zaczyna sie dziac:tak:

Moja Julka też ostatnio robi sobie przerwy w spaniu w nocy, nawet 2 h. Gdzieś czytałam, że jak dziecko zaczyna się wszystkim interesować to potem w nocy odstresowuje się, przeżywa to co w dzień się działo i często się budzi. Trudno powiedzieć czy to to, ale może...
Tak to jest prawda:tak:dziecko spiac uklada sobie w psychice to co sie wydarzylo,co sie do niego mowilo:tak:

Dziewczyny jak ubieracie dzieci w domu???
Ja różnie nieraz w body i rajstpki(on tak uwielbia) albo jakiś dresik, ogrodniczki na to, no ale ogólnie moje dziecko uwielbia być przebierane. Na szczęście bo inaczej ciężko by było, bo muszę go często przebierać ze względu na ślinienie a on śliniaków nienawidzi i opanował sztukę ściągania śliniaka zapinanego na rzepy:)

Ja zazwyczaj zakladam bodziaka z dlugim rekawkiem+rajstopki lub spodnie i skarpetki.Na spacerek idzie troche inaczej.

Daffi martwię się że jeszcze nie dostałaś ode mnie nic... żeby nie było jaj, że przesyłka zaginie...
i znowu nie mogę karmić cycem... :-(
Czemu nie mozesz karmic?

my tak samo:)

dolaczamy sie do ZYCZEN DLA FIFOLA!!!!

ja sie witam, niestety maly jest przeziebiony, mamy przepisane 2 syropy, septolux i rutinoscorbin:(
wczoraj robilam test ciazowy.....i wyszedl....................................................................................................................................................................................negatywny:)!!!na szczescie:)
gdyby nie bylo przy mnie mojej przyjaciolki to bym go nie zrobila:/
no i wczoraj bylam sobie z nia na piwku...:) bylo milo:)
Fajnie ze test negatywny;-)no i zdrowka zycze malemu;-)
Tez dołączam sie do zyczen dla Filipka:tak:;-)

Czesc:)
Ja juz dzis troszke w lepszym chumorku jakos zobaczymy czy to skaza czy nie dostane potwierdzenie bede myslec... ale nawet jak jest zrozumialam ze sa gorsze rzeczy i trzeba sie cieszyc ze nie jest gorzej ...
A dostalam wczoraj @ i dlatego ja w takich płaczliwym chumorku wczoraj bylam i was katowałam ;)

Co do ubierania w domku to tak jak dzis (u nas dzis jakos zimno za oknem i w domku chłodniej ):
To body krotki rekaw do tego połspiochy takie ze skarpetkami lub dresy i skarpetki i bluze oczywiscie bez kaptura zeby mu bylo w miare wygodnie ale jak nie bluze to jakas bluzke z dlug...

A jak na dworze cieplawo to krotkie spodenki skarpetki i bodziaki i juz.... czasem dlu rekaw czasem krotki..

A najbardziej po domu lubie ubierac Igorka w body z dlugim rekawem i do tego spodenki welurowe np. odrazu takie ze skarpetkami 2 rzeczy a dziecko ubrane he i pieluche szybko sie zmienia zdjac połspiochy i juz a tak jak dresy zdejmuje to musze i skarpetki zdjac zeby mi nie doknal pupala:-D tak wariuje mi na przewijaku i ostatnio chwycil sie za jajeczka :szok: jak go przewijalam hehe pewnie odkryl ze ma cos tam ;-)
Masz racje,nawet jak ma skaze to nie jest az tak zle,sa gorsze problemy z ktorymi spotykaja sie rodzice:tak:no ale zycze zeby jednak nie mial;-)bo wiadomo,kazda matka chce jak najlepiej;-)

zmykam wstawić udka do piekarnika i obrać ziemniaczki.
Daniel śpi już prawie 2 godziny :szok: to chyba ta pogoda tak na niego działa... leje i leje...

Ja tez dzis mam udka pieczone:tak::-)i zupe pomidorowa;-)

Czesc babeczki :)
Juz wrocilam do Dublina i siedze na mojej ulubionej kanapie z moim ulubionym laptopie zalogowana do mojego ulubionego forum z moimi ulubionymi mamuskami :)
W polsce ciagle cos do zrobienia, kogos trzeba odwiedzic , cos kupic itd . Tu mam spokoj i czas na plotki.
Tak wiec - witam w srodowe przedpoludnie

mój lubi wszystko co mu mama zaśpiewa (chyba lubi tortury, hahahaha...) :laugh2:
MOj tez lubi takie tortuy he he
Mo wlansie ja tez narazie sie zdecydowalam na nie ! tAKA TYMCZASOWA ANTYKONCEPCJA I JEZELI BEDZIE MI ODPOWIADAC ZOSTANE PRZY NIEJ JAK NIE BEDZIEMY Z GINEM KOMBINOWAC - ZASTRZYK MI ODRAZU ODRADZIL A JA SIE TAK NA NIEGO NAPALILAM EH!

buziaki dla 5-miesięcznego Filipka! :-D

my też buziakujemy 5cio miesiecznego Filipka:) kurcze jak ten czas leci

o boshe......
moj ziec ma dzis 5 mcy:-)
wszystkiego naj Filipku hihihi
widze ze razem swietujemy:-)

Ło, rzeczywiście Fifol już pięć miechów ma:))) Buziaki dla niego odemnie i Alusia:)

rany boskie, to Fifol ma już 5 miesięcy!!! :szok: ale ten czas zasuwa...

dolaczamy sie do ZYCZEN DLA FIFOLA!!!!

dołączamy się do życzeń!!! u nas jeszcze kilka dni i też 5 miesięcy!!

Tez dołączam sie do zyczen dla Filipka:tak:;-)

NORMALNIE JESTESCIE NAJLEPSZE NA SWIECIE E-CIOTKI!!!! KAZDEJ WYSYLAMY CALUSY I SLICZNIE DZIEKUJEMY !

ale ten czas zapindala jestem w szoku taz niedawno jeszcze pamietam jak beczalam ze szczescia ze jestem w ciazy ,albo jak dostalam skierowanie do szpitala i wylam Jarkowi w aucie ze nie chce isc tam !

Czesc babeczki :)
Juz wrocilam do Dublina i siedze na mojej ulubionej kanapie z moim ulubionym laptopie zalogowana do mojego ulubionego forum z moimi ulubionymi mamuskami :)
W polsce ciagle cos do zrobienia, kogos trzeba odwiedzic , cos kupic itd . Tu mam spokoj i czas na plotki.
Tak wiec - witam w srodowe przedpoludnie

nareszcie z nami :D jak samopoczucie po operacji ??

no i czekamy na nowe filmy - agatka tesknila troche za nowosciami od maxia :D

hehe a ja sobie kupilam ramke cyfrowa i wrzucilam tam jedno zdjecie maxia :) maz sie pyta "kto to??" a ja mu na to "twoj przyszly ziec " :)

reklama
Do góry