reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Witam się, nie mam siły poprostu mam taki mocny @ że czuję się maxa osłabiona.Dobrze że to już 3 dzień. W wolnej chwili poczytam co u was. Mój mały ostanio szaleje budzi się w cały świat w nocy też piszczy nie wiem o co chodzi. Jutro idziemy do pediatry i na 3 szczepienie muszę jej powiedzieć o jego dziwnym zachowaniu. W niedzielę miałam wizytę znajomych z 2letnią córką piszczała i mały się wystraszył ale nie wiem czy może go tak rozbić na kilka dni.
Ty chociaż masz @ a ja coś się doczekać mojego nie mogę. Po ciąży miałam co 3tyg okres a zaraz będzie miesiąc jak miałam ostatni @:p Mam nadzieję, że moja antykoncepcja nie zawiedzie:p

reklama
Hej,ja wkoncu moge usiasc na chwilke do kompa:-)zaraz poklade dzieciaczki spac to bede mogla nadrobic inne watki;-)tam gdzie najwiecej juz poczytalam;-)U mnie jakas masakra,normalnie jakby tajfun mi przez mieszkanie przeszedl:tak:no ale remont zaczety;-)najpierw hydraulik zmienia kaloryfery i zamienia krany a potem dopiero wpadna majstry;-)
wiecie co??z plytkami to trzeba tez patrzec nie na wyglad a na jakosc!!!!!!
ja mam tragiczne! wizualnie sa sliczne ale niech tylko kapnie kropelka wody...
zostaja na nich same plamy zacieki odbicia od stopy itp...takze za kazdym wejsciem do lazienki trzeba ja przemyc bo inaczej wyglada jak po wojnie!

No tak ale jak je niby wytestowac w sklepie?Pozatym chyba na kazdych bedzie widac:tak:jak nie brud to smugi:tak:

No z ta skaza niby nie wiadomo ale znajac szczescnie pewnie jest ;(;(;( jakos nie umiem póki co sobie z tym poradzic płakać mi sie chce sorki ze sieje panike... ale jak pediatra mowi skaza to wiecie... alergolog przez tel powiedziala zeby jeszcze nie zmieniac mleka a pedistra zeby zmienic zeby na cale cialo z policzkow nie poszlo to zaczerwienienie i niewiem co robic... kogo sluchac...

łzy mi leca jak malemu dziecku... dobrze ze maly zasnal na chwile...

Nie placz,idz do dermatologa a zobaczysz ze warto;-)bedziesz miala pewnosc bo pediatra to sie zna ale nie na skorze:no:

Kasiekkrk no wlasnie dziecko mialo tylko czerwone policzki a od wczoraj je bebilon pepti i jakos jakby bardziej mu sie to nasililo i ma wiecej :( .. poki co odstawiam daje jego ulubione bebiko i poczekam do piątku .... bo jeszcze przez ten bebilon pepti sie czegos nabawi niby hipoalergiczne.... ehhh
Ja bym poczekala z tym pepti,wiesz na to mleczko zawsze mozesz przejsc a jak to nie skaza to szkoda dawac takie.

A jak zauwazylas ze ma przykurcz?? jak to mozna rozpoznac??? bo maly wciaz glowke przekreca n na prawa str i tak sie zastanawiam dlaczego...

widzisz kochana mamy ten sam problem:( mi pow wczoraj ze 3tyg mam smarowac i obserwowac malego a jak nie zejdzie to zmiana mleka,ale tak sobie mysle ze jesli nie zejdzie to na pewno do jakiegos dermatologa pojade i sie tak latwo nie damy!!! Kopciuszek we mnie wczoraj tchnal nadzieje ze to moze jednak nie skaza i trzymam sie tego!!!
Idz,idz:tak:napewno da ci odpowiedz;-)

ulenka a jak sie u was to objawia ??

paulus a u was jak to wygladalo ? i czy do dermatologa trzeba miec skierowanie od p i czy to do dzieciecego jakiegos trzeba ?

Nie trzeba skierowania:no:i nie trzeba do zadnego dzieciecego:no:

Czesc Mamusie
Czy mnie jeszcze pamietacie?
Zagladam tu czasem i czytam no i od czasu do czasu mam potrzebe zameldowania ze zyje.
Rozwijamy sie prawie planowo. Z poczatku bylo super, kilogram na miesiac ale po pierwszych szczepieniach maly zaczal przesypiac cale dni i noce i w ten sposob zostal niedokarmiony i okazalo sie ze ma lekka niedowage. Lekarka zalecila dokarmianie. W zwiazku z tym zaczelam go budzic i czesciej karmic i wcale nie dokarmiam. Waga stoi po srodku pokoju. Chyba zaczal przybierac )))
Oprocz samolotow gilgotek i innych opisanych wyzej, bawimy sie w hustawke. sadzam go na nodze i byjam, strasznie to lubi. Poza tym plujemy sie wzajemnie. Lubi tez spedzac czas na brzuchu i zjadac pieluche.
Zdarza sie, ze zasypia sam w lozeczku, w nocy zawsze, a w dzien trzeba troche ponosic, ale poniewaz wazy niewiele, nie ma na razie problemu. Za to ile mam sily do kopania ogrodka!
Ksiazka Jezyk niemowlat w ogole mi sie nie przydaje...
Koncze bo ide na spacerek.
Pozdrawiam slonecznie)))
Ja pamietam:tak:pisz do nas czesciej;-)

Dopiero przeczytałam jak długi post mi wyszedł;-)
w każdym razie chciałam dopisać: Laski nie marudzić mi tutaj, że zmęczone jesteście;-) Jesteśmy matkami i musimy dać sobie radę:tak: Kobiety górą:tak: A jak będziecie narzekać to proponuję zamianę z jakąś mamusią co ma więcej niż jedno dziecko;-);-)
No wlasnie:-Dnie lamac sie dziewczyny bo co bedzie jak rodzina wam sie jeszcze powiekszy:-D

świetne to krzesełko!!

Dziwne..zawsze Nan wychodziło drożej z tego, co patrzałam w sklepach...No ale Bebilon Aluś lubi, więc luz :-)

Wikuś spokojnie...posłuchaj swojego serca. Zmień, jak będziesz chciała. Ale skoro pediatra powiedział skaza, to ja bym zmieniła. Ale idź osobiście z małym do alergologa albo dermatologa. Jestesmy z Tobą!

Z Alusiem to różnie - zależy jaki ma humor. Najczęściej lądujemy na łóżku, turlamy się, smiejemy, na macie leży. Ale fakt, że duzo śpi, to i zabaw mniej ;-)

4? plus zupki deserki itd? Mój Aluś je 5 posiłków. Ale samo mleczko bez dodatków...ja nie wiem, ale mu to wystarcza.

Witam,
Ja po wizycie u ginki. Podejrzewa u mnie jakieś zrośnięcie złe po cesarce :-( 16 kwietnia mam USG i dowiem się więcej. Na razie mam nie dźwigać dziecka. Boję się, bo mogą mnie ciąć ponownie :-( Źle się z tym czuję. Jak na ironię spotkałam dziś lekarza, co mi cc robił.

Co do Alusia, to śpiochał sobie do 7 rano. Trochę mu zasmakowały wczoraj morele, ale może ogółem łyżeczkę zjadł eh. A potem i tak pluł jak zawsze...juz nie wiem, co mu może smakować. Chrupki sobie ciumcia od wczoraj i chociaż wtedy jest zajęty czymś na dłużej :)) Nawet nie umie sobie do buzi ich wsadzić, więc się bawi nimi :-D
Nie ciekawie widze u ciebie:-(oby tylko nie musieli znowu ciac;-)

wiecie co? nie bede czekac i jutro jade do Poznania do szpitala bo tam przyjmuje dobry dermatolog niech go zobaczy,bede spokojniejsza.
Dobra decyzja:tak:trzymam kciuki;-)

Buuu :-(
Mamy zdecydowanie zły dzień...
Maciek ma gorączkę 38,2 i zatkany nosiu :baffled:
Dałam czopek i chwilowo usnął... ale lekarz kazał przyjechać jak temperatura się nie zbije :-(
Oj:-(zdrowka zycze;-)

a ja jestem wściekła!!!
okazało się, że mój mąż wrócił do palenia i się przede mną ukrywał jak jakiś gówniarz, kłamał, że przesiąknął dymem w pracy, jak mu mówiłam, że śmierdzi...
a najgorsze jest to, że mnie też zaczyna ciągnąć... :zawstydzona/y::-(
Wiem ze ciagnie bo u mnie tak samo bylo:tak:ale powiedzialam NIE,wiem ze jak bym sprubowala to bym palila:tak:nie pale juz 4 lata;-)

Hejo hejo!!!!
U nas deszczowy dzień więc ze spacerku nici, za to mala popatrzy troche na misia i pada co chwile...
Mamy mały problem od wczoraj Amela puszcza dużo bączków i czasami jej się zdarzy, że z takiego bączka wyskoczy jakaś malutka kupka ( w troszku innym kolorze, zapachu i chyba bardziej wodnista) Wogóle Mała jest marudna, ślini się okropnie i zagryza piąstki.... Dziewczyny proszę o diagnozę!!!!!!!!
Moze zabki?

wiecie co mam wielka potrzebe napisania o tym co czuje tu na forum i ciekawa jestem waszego o tym zdania

JA JESTEM PRZECIWNA CHOWANIU PREZYDENTA I JEGO ZONY NA WAWELU !!! krypty wawelskie to miejsce krolow i ludzi zasłóżonych dla nasego narodu ... czym Lech Kaczyński zaslozyl sobie aby tam spoczac ??? czy wystarczy zginac w medialnej aferze zeby byc chowanym na wawelu ?? prezydentura to jego praca !!!

ot musialam to napisac ..

wiecie co mam wielka potrzebe napisania o tym co czuje tu na forum i ciekawa jestem waszego o tym zdania

JA JESTEM PRZECIWNA CHOWANIU PREZYDENTA I JEGO ZONY NA WAWELU !!! krypty wawelskie to miejsce krolow i ludzi zasłóżonych dla nasego narodu ... czym Lech Kaczyński zaslozyl sobie aby tam spoczac ??? czy wystarczy zginac w medialnej aferze zeby byc chowanym na wawelu ?? prezydentura to jego praca !!!

to już lekkie przegięcie... zgadzam się z Tobą.

Temat kąpieli i przypomniało mi się;-) :tak: to jest świetny wynalazek jak nasze dzieci będą już siedziały w kąpieli, czyli juz całkiem niedługo, koleżanka takie krzesełko do kąpieli miała i była zadowolona, nazywa się to flipper
flipper_ev01.jpg
Oboje stwierdzamy, że super:)

AGA z checia sie spotkam mozemy sie gdzies umowic:)
ale to jak auto mi naprawia:)

ja mialam wyjsc na spacer ale male zasnal po butli i ni chce go budzis...poza tym pewnie zaraz zacznie padac....

zabiore sie za mgr moze;/

co do plytek DAFF masz racje my sie napalilimy na zolta lazienke i tez na niej wszystko widac....kazda krople wody...musze je myc mikrofibra...
w krk mam plytki kore przypo minaja marmur blekitny i bezwy i tam jest super nic nie widac....
Popieram jeśli chodzi o płytki. My mamy w salonie takie ''szorstkie'' i nie widać absolutnie żadnych zacieków z mycia, a np. w przedpokoju mamy brązowe gładkie i koszmar jak zacieki widać.

tak tylko gwoli komentarza ...

Prof. Andrzej Romanowski: Kategorycznie nie Wawel

Opłakuję śmierć prezydenta mojego państwa, ale jestem kategorycznie przeciwny idei pochowania Lecha Kaczyńskiego wraz z małżonką na Wawelu.

To nie ulega dla mnie najmniejszej wątpliwości z pięciu przyczyn. Po pierwsze, na Wawelu nie leży żaden z polskich prezydentów, ani Mościcki ani Narutowicz. To nekropolia królewska. Po drugie, trzeba otwarcie zadać pytanie, czy Lech Kaczyński jest takim samym bohaterem narodowym jak Piłsudski? Nie jestem pewien, czy większość społeczeństwa podziela to zdanie. Po trzecie, gdy w latach 90 tych symbolicznie chowano w Polsce najbardziej tragicznego naszego władcę Stanisława Augusta - nikomu poza garstką ludzi - nie przyszło na myśl, by chować go na Wawelu. Choć to nekropolia królów. Po czwarte, zawsze słyszeliśmy od władz kościelnych, że na Wawelu nie ma już miejsca. Po piąte, nasi bohaterowie narodowi Piłsudski czy Sikorski nie zostali pochowani wraz z żonami.

Wydaje mi się, że właściwszym miejscem pochówku Lecha Kaczyńskiego byłaby katedra św. Jana w Warszawie

reklama

Mi to akurat wsio ryba ale moze i masz racje...bo niby z jakiej okazji...Ja bylam za Kaczynskim ale czy on az tak bardzo zasluzyl na tamtejszy pochowek to sama nie wiem:eek:moim zdaniem powinni go pochowac albo we Warszawie albo w rodzinnym miescie.

Do góry