reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A Ty jak karmisz małego? ja zawsze byłam zwolenniczką karmienia piersią- dawanie mleka matki- ale zakopałam się troszkę na swoje życzenie w ściąganie i karmienie butelką , z jednej strony trudniej, dłużej , boleśniej, ale wygodniej, więcej zje, ilośc pod kontrolą i nie jestem uwiązana do dziecka :)
szkoda, że tak mało mam pokarmu i mam tyle kłopotów, że nieraz jest go za mało.

Jak dobrze przeczytałam, twoja córka była chora, a mały nie :) , u mnie też misiek był chory, miał gorączkę i wymiotował mała troszkę była podejrzana ale nic jej się nie wykluło- więc chyba mleczko moje pomimo wielkich cierpień działa

Ja karmie piersia caly czas:tak:z butelki moj synus moze napil sie 3 razy :tak:tylko w szpitalu:tak:teraz jak narazie nie ma problemu:-)sciagac tez nie mam i nie mialam zamiaru:no:moze zdazylo sie raz jak mialam zapalenie piersi:tak:ogolnie nie narzekam na brak pokarmu:no:maly je zazwyczaj co 3 godziny wiec nie jest jakos tragicznie,zreszta juz chyba przywyklam do karmienia bo corke tez karmilam:tak:no i jak wiadomo mleczko matki najlepsze;-)
Tak corka byla i jeszcze troche jest chora:tak:ja i maz rowniez:tak:narazie maly zdrowy;-)i oby tak zostalo;-)

reklama
byłam z Wojtkiem u alergologa....
g050.gif

ogólnie tragedia
d015.gif

- zmieniamy mleko z Nutramigenu na Bebilo Pepti
- dostaliśmy skierowanie na wymaz bakteriologiczny
- dostał Zyrtec i 2 różne probiotyki
- ubranka prać w wodzie..
- nie podawać żadnych lekarstw (witamin)
- wysprzątać dom żeby było zero kurzu...
- żadnych zwierząt..
i wiele wiele innych nakazów i zakazów
d015.gif

bo alergie ma straszną
d015.gif

a o wprowadzaniu jakichkolwiek nowości mamy zapomnieć aż do znalezienia przyczyny dotychczasowego stanu skóry
d015.gif

skaza białkowa :-(

kopciuszku chyba wiesz że ci nie odpuszczę tych płytek i musisz mi pokazać które wybraliście?
g010.gif

mmmamija!!!! alergolodzy chyba sa postraszeni !!! wszystkich alergenow nie da sie wyplenic !!!

a co jesli spi na mamie??:-D:-D

ale pochwale sie ostatnio usypiamy sie tak:
maly lezy obok smoczek w buzi pielucha w rekach mama obok i zasypia sam:) juz nie na moim brzuchu:)
wiedzialam ze w koncu dojrzeje:)

moje wyrazy wspolczucia !!! moja agatka odpukac zasypia sama !!! jak jest jej pora to spi i juz ...

dziewczyny, wita Was i mam pytanko :-) Jakie mleko dajecie swoim maluchom? Ja karmię piersią w dość specyficzny sposób: ciągam mleko laktatorem i daję butelką- niestety stres powoduje, że często znika mi mleko i długo trwa przywrócenie laktacji. W tym czasie dziecko musi coś jeść:-D:-D. kupiłam raz babilon zwykły 1- inteligentna babka z apteki odradziła mi wersje HA- ze to niby dla alergikow i zwykłym dzieciom nie należy je podawać. Mojej niestety nie za bardzo to mleczko smakuje, raz miałam swojego miejsca za mało to dorobiłam jej 60 ml sztucznego i nie za bardzo córka była zadowolona

moze sprobuj NAN ... moim skromnym zdaniem jest smaczniejsze od bebilonu ...

a ja dzis cale dopoludnia bylam na dzialce znajomych ... agatka spala a my cielismy drzewa bo jutro wjezdza kopara i trzeba bylo las wykosic ... zmachana jestem niemozliwiecznie !!! mariusz popoludniu mnie zmienil a my z maluchem na obiadek i do domku ... a potem pojechalismy do sklepu na zakupy i zlapalismy KAPCIA W KOLE W WOZKU !!! czy ktoras z was wie czy takie kola da sie wulkanizowac ??? masakra !!! jutro nie mam czym na spacer jechac ;(

kasiek krk no wlasnie gladkie policzki troche sie blyszczase i czerwone i juz pediatra ze to raczej skaza :(:(:(: a cialko ma cale piekne nigdzie chropowate ani nic.,..... wrecz mile w dotyku jenu no ;(;(;(;
yyyyyyyy choroba! no to zgłupiałam ;/ Bo Juliuszek też takowe miał i lekarz powiedział,że mu po prostu za gorąco...i faktycznie zauważyłam tylko wtedy kiedy w domu było za ciepło albo kiedy miał stan podgorączkowy...a miewał takie czerowone, że aż było widać naczynka ;///....odpukać jest teraz ok....Może Twój pediatra się pomylił po prostu..?
Trzymam kciuki i życzę zdrówka dla Maleństwa!

Ja karmie piersia caly czas:tak:z butelki moj synus moze napil sie 3 razy :tak:tylko w szpitalu:tak:teraz jak narazie nie ma problemu:-)sciagac tez nie mam i nie mialam zamiaru:no:moze zdazylo sie raz jak mialam zapalenie piersi:tak:ogolnie nie narzekam na brak pokarmu:no:maly je zazwyczaj co 3 godziny wiec nie jest jakos tragicznie,zreszta juz chyba przywyklam do karmienia bo corke tez karmilam:tak:no i jak wiadomo mleczko matki najlepsze;-)
Tak corka byla i jeszcze troche jest chora:tak:ja i maz rowniez:tak:narazie maly zdrowy;-)i oby tak zostalo;-)
ja synka tez karmiłam 1 rok i 9 m-cy i raczej wyszedl na tym dobrze, więc ma motywacje walczyć o mleko dla hani, tym bardziej , że prawdopodobnie będzie ją czekać kilka pobytów w szpitalu i poważnych zabiegów

czy takie koła się naprawia, nie wiem, ale moi znajomi mnie przestrzegali przed kupnem dmuchanych kół w wózku, bo mieli z nimi problem, ja już jeden wozek z takimi kolami miałam i teraz mam drugi :)

ja synka tez karmiłam 1 rok i 9 m-cy i raczej wyszedl na tym dobrze, więc ma motywacje walczyć o mleko dla hani, tym bardziej , że prawdopodobnie będzie ją czekać kilka pobytów w szpitalu i poważnych zabiegów
Wiec walcz i karm ile sie da:tak:jest to naprawde mozliwe tylko trzeba dobrze nastawic sie psychicznie:tak:wyciszyc sie,starac sie nie martwic,myslec o przyjemnosciach:tak:Zycze sily i rzeki mleka;-)

marta mnie właśnie kusi żeby iść z Dominiką na biorenozans bo ona tez do dziś ma uczulenie i do końca nie wiem na co :-( wybieram się z nią na testy skórne, może mi coś podpowiedzą

Moja uwielbia kąpiele. Już jak leży na przewijaku w łazience a ja jej mówię ''mamusia naleje teraz wody do wanienki'' to ma taki extra uśmiech:) Jakby rozumiała:D Bo pewnie czuje co zaraz będzie:) A w wanience super wierzga nóżkami, jeszcze trochę i będzie wszystko wokół mokre:) I odpycha się nóżkami od końca wanienki co chwilę;)

u nas jest to samo
a115.gif
co chwile odbija się nóżkami i tyłeczek podskakuje do góry chlapie tym strasznie
a115.gif

uleńka gratki 3 miesięcy :-D

ULENKO to sa badania z krwi,bada sie przeciwciala.

Takie plytki mam upatrzone tylko ze ja chce w kolorze brazu i beżu
Cersanit - łazienki do kochania -
brat mojego R. ma łazienke w tych płytkach ;-) za chwile ci pokaże fotke tej łazienki ;-)

kasiek krk no wlasnie gladkie policzki troche sie blyszczase i czerwone i juz pediatra ze to raczej skaza :(:(:(: a cialko ma cale piekne nigdzie chropowate ani nic.,..... wrecz mile w dotyku jenu no ;(;(;(;
moja Dominika miała tylko policzki takie jak opisujesz i reszte ciała śliczną.. a alergie na nabiał ma do dziś :-(

marta mnie właśnie kusi żeby iść z Dominiką na biorenozans bo ona tez do dziś ma uczulenie i do końca nie wiem na co :-( wybieram się z nią na testy skórne, może mi coś podpowiedzą

(
ja kiedyś byłam na biorezonansie, po tym jak moja koleżanka odczuliła kilku miesięczne dziecko z potwornej alergii pokarmowej - u jej dziecka alergia przeszła jak ręką odjął, u mnie zresztą też- miałam na pyłki i nie mogłam już funkcjonować- bez przerwy kichałam, nic nie pomagało - aż niemogłam uczestniczyć w zajęciach na studiach- niestety jak zaszłam w ciążę to alergia wróciła,w mniejszym natężeniu ale wróciła

reklama
dziewczyny, wita Was i mam pytanko :-) Jakie mleko dajecie swoim maluchom? Ja karmię piersią w dość specyficzny sposób: ciągam mleko laktatorem i daję butelką- niestety stres powoduje, że często znika mi mleko i długo trwa przywrócenie laktacji. W tym czasie dziecko musi coś jeść:-D:-D. kupiłam raz babilon zwykły 1- inteligentna babka z apteki odradziła mi wersje HA- ze to niby dla alergikow i zwykłym dzieciom nie należy je podawać. Mojej niestety nie za bardzo to mleczko smakuje, raz miałam swojego miejsca za mało to dorobiłam jej 60 ml sztucznego i nie za bardzo córka była zadowolona

ja podawlaam na poczatku przez jakis czas nan...a pozniej przeszlam na bebilon.. smakowo idenstyczne ale skladem sie roznia!
nam bebilon 1 zwykly jak najbardziej odpowiada!

Do góry