reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A Ty jak karmisz małego? ja zawsze byłam zwolenniczką karmienia piersią- dawanie mleka matki- ale zakopałam się troszkę na swoje życzenie w ściąganie i karmienie butelką , z jednej strony trudniej, dłużej , boleśniej, ale wygodniej, więcej zje, ilośc pod kontrolą i nie jestem uwiązana do dziecka :)
szkoda, że tak mało mam pokarmu i mam tyle kłopotów, że nieraz jest go za mało.

Jak dobrze przeczytałam, twoja córka była chora, a mały nie :) , u mnie też misiek był chory, miał gorączkę i wymiotował mała troszkę była podejrzana ale nic jej się nie wykluło- więc chyba mleczko moje pomimo wielkich cierpień działa

Ja karmie piersia caly czas:tak:z butelki moj synus moze napil sie 3 razy :tak:tylko w szpitalu:tak:teraz jak narazie nie ma problemu:-)sciagac tez nie mam i nie mialam zamiaru:no:moze zdazylo sie raz jak mialam zapalenie piersi:tak:ogolnie nie narzekam na brak pokarmu:no:maly je zazwyczaj co 3 godziny wiec nie jest jakos tragicznie,zreszta juz chyba przywyklam do karmienia bo corke tez karmilam:tak:no i jak wiadomo mleczko matki najlepsze;-)
Tak corka byla i jeszcze troche jest chora:tak:ja i maz rowniez:tak:narazie maly zdrowy;-)i oby tak zostalo;-)

reklama
byłam z Wojtkiem u alergologa....
g050.gif

ogólnie tragedia
d015.gif

- zmieniamy mleko z Nutramigenu na Bebilo Pepti
- dostaliśmy skierowanie na wymaz bakteriologiczny
- dostał Zyrtec i 2 różne probiotyki
- ubranka prać w wodzie..
- nie podawać żadnych lekarstw (witamin)
- wysprzątać dom żeby było zero kurzu...
- żadnych zwierząt..
i wiele wiele innych nakazów i zakazów
d015.gif

bo alergie ma straszną
d015.gif

a o wprowadzaniu jakichkolwiek nowości mamy zapomnieć aż do znalezienia przyczyny dotychczasowego stanu skóry
d015.gif

skaza białkowa :-(

kopciuszku chyba wiesz że ci nie odpuszczę tych płytek i musisz mi pokazać które wybraliście?
g010.gif

mmmamija!!!! alergolodzy chyba sa postraszeni !!! wszystkich alergenow nie da sie wyplenic !!!

a co jesli spi na mamie??:-D:-D

ale pochwale sie ostatnio usypiamy sie tak:
maly lezy obok smoczek w buzi pielucha w rekach mama obok i zasypia sam:) juz nie na moim brzuchu:)
wiedzialam ze w koncu dojrzeje:)

moje wyrazy wspolczucia !!! moja agatka odpukac zasypia sama !!! jak jest jej pora to spi i juz ...

dziewczyny, wita Was i mam pytanko :-) Jakie mleko dajecie swoim maluchom? Ja karmię piersią w dość specyficzny sposób: ciągam mleko laktatorem i daję butelką- niestety stres powoduje, że często znika mi mleko i długo trwa przywrócenie laktacji. W tym czasie dziecko musi coś jeść:-D:-D. kupiłam raz babilon zwykły 1- inteligentna babka z apteki odradziła mi wersje HA- ze to niby dla alergikow i zwykłym dzieciom nie należy je podawać. Mojej niestety nie za bardzo to mleczko smakuje, raz miałam swojego miejsca za mało to dorobiłam jej 60 ml sztucznego i nie za bardzo córka była zadowolona

moze sprobuj NAN ... moim skromnym zdaniem jest smaczniejsze od bebilonu ...

a ja dzis cale dopoludnia bylam na dzialce znajomych ... agatka spala a my cielismy drzewa bo jutro wjezdza kopara i trzeba bylo las wykosic ... zmachana jestem niemozliwiecznie !!! mariusz popoludniu mnie zmienil a my z maluchem na obiadek i do domku ... a potem pojechalismy do sklepu na zakupy i zlapalismy KAPCIA W KOLE W WOZKU !!! czy ktoras z was wie czy takie kola da sie wulkanizowac ??? masakra !!! jutro nie mam czym na spacer jechac ;(

kasiek krk no wlasnie gladkie policzki troche sie blyszczase i czerwone i juz pediatra ze to raczej skaza :(:(:(: a cialko ma cale piekne nigdzie chropowate ani nic.,..... wrecz mile w dotyku jenu no ;(;(;(;
yyyyyyyy choroba! no to zgłupiałam ;/ Bo Juliuszek też takowe miał i lekarz powiedział,że mu po prostu za gorąco...i faktycznie zauważyłam tylko wtedy kiedy w domu było za ciepło albo kiedy miał stan podgorączkowy...a miewał takie czerowone, że aż było widać naczynka ;///....odpukać jest teraz ok....Może Twój pediatra się pomylił po prostu..?
Trzymam kciuki i życzę zdrówka dla Maleństwa!

Ja karmie piersia caly czas:tak:z butelki moj synus moze napil sie 3 razy :tak:tylko w szpitalu:tak:teraz jak narazie nie ma problemu:-)sciagac tez nie mam i nie mialam zamiaru:no:moze zdazylo sie raz jak mialam zapalenie piersi:tak:ogolnie nie narzekam na brak pokarmu:no:maly je zazwyczaj co 3 godziny wiec nie jest jakos tragicznie,zreszta juz chyba przywyklam do karmienia bo corke tez karmilam:tak:no i jak wiadomo mleczko matki najlepsze;-)
Tak corka byla i jeszcze troche jest chora:tak:ja i maz rowniez:tak:narazie maly zdrowy;-)i oby tak zostalo;-)
ja synka tez karmiłam 1 rok i 9 m-cy i raczej wyszedl na tym dobrze, więc ma motywacje walczyć o mleko dla hani, tym bardziej , że prawdopodobnie będzie ją czekać kilka pobytów w szpitalu i poważnych zabiegów

czy takie koła się naprawia, nie wiem, ale moi znajomi mnie przestrzegali przed kupnem dmuchanych kół w wózku, bo mieli z nimi problem, ja już jeden wozek z takimi kolami miałam i teraz mam drugi :)

ja synka tez karmiłam 1 rok i 9 m-cy i raczej wyszedl na tym dobrze, więc ma motywacje walczyć o mleko dla hani, tym bardziej , że prawdopodobnie będzie ją czekać kilka pobytów w szpitalu i poważnych zabiegów
Wiec walcz i karm ile sie da:tak:jest to naprawde mozliwe tylko trzeba dobrze nastawic sie psychicznie:tak:wyciszyc sie,starac sie nie martwic,myslec o przyjemnosciach:tak:Zycze sily i rzeki mleka;-)

marta mnie właśnie kusi żeby iść z Dominiką na biorenozans bo ona tez do dziś ma uczulenie i do końca nie wiem na co :-( wybieram się z nią na testy skórne, może mi coś podpowiedzą

Moja uwielbia kąpiele. Już jak leży na przewijaku w łazience a ja jej mówię ''mamusia naleje teraz wody do wanienki'' to ma taki extra uśmiech:) Jakby rozumiała:D Bo pewnie czuje co zaraz będzie:) A w wanience super wierzga nóżkami, jeszcze trochę i będzie wszystko wokół mokre:) I odpycha się nóżkami od końca wanienki co chwilę;)

u nas jest to samo
a115.gif
co chwile odbija się nóżkami i tyłeczek podskakuje do góry chlapie tym strasznie
a115.gif

uleńka gratki 3 miesięcy :-D

ULENKO to sa badania z krwi,bada sie przeciwciala.

Takie plytki mam upatrzone tylko ze ja chce w kolorze brazu i beżu
Cersanit - łazienki do kochania -
brat mojego R. ma łazienke w tych płytkach ;-) za chwile ci pokaże fotke tej łazienki ;-)

kasiek krk no wlasnie gladkie policzki troche sie blyszczase i czerwone i juz pediatra ze to raczej skaza :(:(:(: a cialko ma cale piekne nigdzie chropowate ani nic.,..... wrecz mile w dotyku jenu no ;(;(;(;
moja Dominika miała tylko policzki takie jak opisujesz i reszte ciała śliczną.. a alergie na nabiał ma do dziś :-(

marta mnie właśnie kusi żeby iść z Dominiką na biorenozans bo ona tez do dziś ma uczulenie i do końca nie wiem na co :-( wybieram się z nią na testy skórne, może mi coś podpowiedzą

(
ja kiedyś byłam na biorezonansie, po tym jak moja koleżanka odczuliła kilku miesięczne dziecko z potwornej alergii pokarmowej - u jej dziecka alergia przeszła jak ręką odjął, u mnie zresztą też- miałam na pyłki i nie mogłam już funkcjonować- bez przerwy kichałam, nic nie pomagało - aż niemogłam uczestniczyć w zajęciach na studiach- niestety jak zaszłam w ciążę to alergia wróciła,w mniejszym natężeniu ale wróciła

reklama
dziewczyny, wita Was i mam pytanko :-) Jakie mleko dajecie swoim maluchom? Ja karmię piersią w dość specyficzny sposób: ciągam mleko laktatorem i daję butelką- niestety stres powoduje, że często znika mi mleko i długo trwa przywrócenie laktacji. W tym czasie dziecko musi coś jeść:-D:-D. kupiłam raz babilon zwykły 1- inteligentna babka z apteki odradziła mi wersje HA- ze to niby dla alergikow i zwykłym dzieciom nie należy je podawać. Mojej niestety nie za bardzo to mleczko smakuje, raz miałam swojego miejsca za mało to dorobiłam jej 60 ml sztucznego i nie za bardzo córka była zadowolona

ja podawlaam na poczatku przez jakis czas nan...a pozniej przeszlam na bebilon.. smakowo idenstyczne ale skladem sie roznia!
nam bebilon 1 zwykly jak najbardziej odpowiada!

Do góry