reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja na razie rozdrabiam bo tak przeczytałam, że Kopciuszek daje;) Więc stwierdziłam, że na początek brania soczków może być tak.

reklama
hej dziewczynki!!!
Wiecie co poszlam jednak z malym dzis do lekarza bo to uczulenie na prawde zaczelo robic sioe brzydkie i juz na szyjce zaczelo wychodzic,co jeszcze bardziej mnie zaniepokoilo. Lek pow ze wyglada to na skaze bialkowa,ale na razie przez 3tyg mam go smarowac mascia robiona i nie dawac nic innego do picia procz mleka i wody,poobserwowac go moze zniknie (bo moze to byc tez po antybiotyku) a jak nie zniknie to za 3tyg zmiana mleczka:( kurcze zeby jednak nam sie udalo i to nie bylo AZS!!! trzymajcie kciukaski za nas!
A tak poza tym to Antoś dzis skonczyl 3miesiace:)))

dziewczyny, wita Was i mam pytanko :-) Jakie mleko dajecie swoim maluchom? Ja karmię piersią w dość specyficzny sposób: ciągam mleko laktatorem i daję butelką- niestety stres powoduje, że często znika mi mleko i długo trwa przywrócenie laktacji. W tym czasie dziecko musi coś jeść:-D:-D. kupiłam raz babilon zwykły 1- inteligentna babka z apteki odradziła mi wersje HA- ze to niby dla alergikow i zwykłym dzieciom nie należy je podawać. Mojej niestety nie za bardzo to mleczko smakuje, raz miałam swojego miejsca za mało to dorobiłam jej 60 ml sztucznego i nie za bardzo córka była zadowolona

byłam z Wojtkiem u alergologa....
g050.gif

ogólnie tragedia
d015.gif

- zmieniamy mleko z Nutramigenu na Bebilo Pepti
- dostaliśmy skierowanie na wymaz bakteriologiczny
- dostał Zyrtec i 2 różne probiotyki
- ubranka prać w wodzie..
- nie podawać żadnych lekarstw (witamin)
- wysprzątać dom żeby było zero kurzu...
- żadnych zwierząt..
i wiele wiele innych nakazów i zakazów
d015.gif

bo alergie ma straszną
d015.gif

a o wprowadzaniu jakichkolwiek nowości mamy zapomnieć aż do znalezienia przyczyny dotychczasowego stanu skóry
d015.gif

skaza białkowa :-(

kopciuszku chyba wiesz że ci nie odpuszczę tych płytek i musisz mi pokazać które wybraliście?
g010.gif

Zaraz znajde na necie i pokaze;-)

Kopciuszku hmmm no wiesz, ja mam zdanie takie, że jak cos się robi to lepiej odżałować żeby później nie żałować;-) Przecież łazienke remontujesz na lata:tak: więc może skuś sie na stiuka;-)
Może majster mniej policzy za położenie stiuków bez wosku?? bo wosk kupuje sie gotowy z magnata i wierz mi twój maż mógłby sam go wsmarować;-)
No i pochwal się płytkami;-)

No tak ale nie zawsze sie da:-(no bo jak nie ma w portwelu to co poradzic:sorry:wiesz mnie ten remont wyjdzie ladnych kilka tysiaczkow wiec...no ale jeszcze nad tym pomysle,pora****e;-)no i ty masz ten plus bo masz majstra w domu:tak::-Dchyba ze przyjedzie i zrobi mi za friee:-D:-D:-D

Ja na razie rozdrabiam bo tak przeczytałam, że Kopciuszek daje;) Więc stwierdziłam, że na początek brania soczków może być tak.

Ja nie daje:no:Patryk jest na cycu wiec nie musze dopajac ale wiem ze tak sie na poczatku robi:tak:

hej dziewczynki!!!
Wiecie co poszlam jednak z malym dzis do lekarza bo to uczulenie na prawde zaczelo robic sioe brzydkie i juz na szyjce zaczelo wychodzic,co jeszcze bardziej mnie zaniepokoilo. Lek pow ze wyglada to na skaze bialkowa,ale na razie przez 3tyg mam go smarowac mascia robiona i nie dawac nic innego do picia procz mleka i wody,poobserwowac go moze zniknie (bo moze to byc tez po antybiotyku) a jak nie zniknie to za 3tyg zmiana mleczka:( kurcze zeby jednak nam sie udalo i to nie bylo AZS!!! trzymajcie kciukaski za nas!
A tak poza tym to Antoś dzis skonczyl 3miesiace:)))

Wiesz,u nas tez byla pediatry diagnoza a raczej podejrzenie skazy i gdybym nie poszla do dermatologa to pewnie do dzis bym tak myslala:tak:lepiej idz i to sparwdz,przeciez mozesz zrobic badania IgE:tak:

MONIA ja np sie nie dziwie ze malej nie bardzo smakowalo:tak:wiesz twoje mleczko jest napewno lepsze:tak:i jesli pije z cyca to nie znaczy ze od razu bedzie jej odpowiadal smak sztucznego:tak:Bebilon to dobre mleczko:tak:i rzeczywiscie HA jest dla alergikow:tak:

kasiek krk no wlasnie gladkie policzki troche sie blyszczase i czerwone i juz pediatra ze to raczej skaza :(:(:(: a cialko ma cale piekne nigdzie chropowate ani nic.,..... wrecz mile w dotyku jenu no ;(;(;(;

reklama
MONIA ja np sie nie dziwie ze malej nie bardzo smakowalo:tak:wiesz twoje mleczko jest napewno lepsze:tak:i jesli pije z cyca to nie znaczy ze od razu bedzie jej odpowiadal smak sztucznego:tak:Bebilon to dobre mleczko:tak:i rzeczywiscie HA jest dla alergikow:tak:
A Ty jak karmisz małego? ja zawsze byłam zwolenniczką karmienia piersią- dawanie mleka matki- ale zakopałam się troszkę na swoje życzenie w ściąganie i karmienie butelką , z jednej strony trudniej, dłużej , boleśniej, ale wygodniej, więcej zje, ilośc pod kontrolą i nie jestem uwiązana do dziecka :)
szkoda, że tak mało mam pokarmu i mam tyle kłopotów, że nieraz jest go za mało.

Jak dobrze przeczytałam, twoja córka była chora, a mały nie :) , u mnie też misiek był chory, miał gorączkę i wymiotował mała troszkę była podejrzana ale nic jej się nie wykluło- więc chyba mleczko moje pomimo wielkich cierpień działa

Do góry