reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

a ja dzis cale dopoludnia bylam na dzialce znajomych ... agatka spala a my cielismy drzewa bo jutro wjezdza kopara i trzeba bylo las wykosic ... zmachana jestem niemozliwiecznie !!! mariusz popoludniu mnie zmienil a my z maluchem na obiadek i do domku ... a potem pojechalismy do sklepu na zakupy i zlapalismy KAPCIA W KOLE W WOZKU !!! czy ktoras z was wie czy takie kola da sie wulkanizowac ??? masakra !!! jutro nie mam czym na spacer jechac ;(

odpwoiem ci ze tak.. mzoesz wulkanizowac takie kola:-)
gdzie ty jezdzilas ze zlapalas kapcia???

reklama
nasz maluszek wykapany, najedzony i smacznie spi. ja ide zrobić herbatke i zaraz na wspólnej:)
dzień nam jakos szybko zleciał, ale nic dziwnego jak się tak długo spi..Damian zrobił sobie jeszcze drzemke od 13 do 15.
lajtway zainspirowana tym co napisałas zaczęłam czytać język nienowląt. chciałabym mieć taki plan dnia, ale nie wiem jak to wprowadzić..nasz mały budzi sie o róznych porach. u nas stała jest jedynie kapiel kolo 19.

hej dziewczynki!!!

A tak poza tym to Antoś dzis skonczyl 3miesiace:)))

Gratulacje na 3 miesiace:tak:
I trzymamy kciuki zeby to jednak nie była skaza ani AZS
dziewczyny, wita Was i mam pytanko :-) Jakie mleko dajecie swoim maluchom? Ja karmię piersią w dość specyficzny sposób: ciągam mleko laktatorem i daję butelką- niestety stres powoduje, że często znika mi mleko i długo trwa przywrócenie laktacji. W tym czasie dziecko musi coś jeść:-D:-D. kupiłam raz babilon zwykły 1- inteligentna babka z apteki odradziła mi wersje HA- ze to niby dla alergikow i zwykłym dzieciom nie należy je podawać. Mojej niestety nie za bardzo to mleczko smakuje, raz miałam swojego miejsca za mało to dorobiłam jej 60 ml sztucznego i nie za bardzo córka była zadowolona

Monia ja też daje bebilon..ale tylko na noc bo tak to jesteśmy na cycu..i powiem ci ze trochę było walki o to żeby zaczął pić jakiekolwiek mleko z butelki:no:
Ale przez tydzień karmił go wieczorem tylko mój mąż i w końcu załapał:tak:
No i trzymam kciuki żeby udało ci sie jak najdłużej karmic swoim:tak:

Kopciuszku super płytki:tak:
Ja swoją chcę zrobić z elementami zielonymi bo uwielbiam zielony:-D;-)
Ale że ja nie mam żadnego pomysłu na ładną łazienkę to upatrzyłam sobie sklep z dość tanimi płytkami gdzie jest projektant i niech mi on doradzi:zawstydzona/y::-D

Ja swoją chcę zrobić z elementami zielonymi bo uwielbiam zielony:-D;-)
Ale że ja nie mam żadnego pomysłu na ładną łazienkę to upatrzyłam sobie sklep z dość tanimi płytkami gdzie jest projektant i niech mi on doradzi:zawstydzona/y::-D
my też będziemy robić zieloną ;-)

kopciuszku to takie płytki? bardzo fajnie wyglądają takie łazienki :-) po tej co pokazuje na fotce tego tak nie widać bo akurat był "syf" :-p
img1193y.jpg

nasz maluszek wykapany, najedzony i smacznie spi. ja ide zrobić herbatke i zaraz na wspólnej:)
dzień nam jakos szybko zleciał, ale nic dziwnego jak się tak długo spi..Damian zrobił sobie jeszcze drzemke od 13 do 15.
lajtway zainspirowana tym co napisałas zaczęłam czytać język nienowląt. chciałabym mieć taki plan dnia, ale nie wiem jak to wprowadzić..nasz mały budzi sie o róznych porach. u nas stała jest jedynie kapiel kolo 19.
Też kupiłam jezyk niemowląt licząc ,że wprowadze jakiś stały rytm dnia.Przez pewien czas faktycznie budziła się o tych samych godzinach ,ale jak tylko jeden dzień się coś przestawiło np.przez wyjazd to wszystko się jej pozmieniało.Cięzko wprowadzić ten łatwy plan dla mnie to trochę tresura dla tak malutkiego dziecka.Szczególnie jak jest na piersi.

dziewczyny, wita Was i mam pytanko :-) Jakie mleko dajecie swoim maluchom? Ja karmię piersią w dość specyficzny sposób: ciągam mleko laktatorem i daję butelką- niestety stres powoduje, że często znika mi mleko i długo trwa przywrócenie laktacji. W tym czasie dziecko musi coś jeść:-D:-D. kupiłam raz babilon zwykły 1- inteligentna babka z apteki odradziła mi wersje HA- ze to niby dla alergikow i zwykłym dzieciom nie należy je podawać. Mojej niestety nie za bardzo to mleczko smakuje, raz miałam swojego miejsca za mało to dorobiłam jej 60 ml sztucznego i nie za bardzo córka była zadowolona
Martynka jest na Bebilonie.

odpwoiem ci ze tak.. mzoesz wulkanizowac takie kola:-)
gdzie ty jezdzilas ze zlapalas kapcia???

najpierw na placu boju - budowy znaczy sie :D a potem przez park i chyba w parku to sie stalo ...

aga mam pytanie do ciebie - gdzie ty mieskasz w swierklanach ?? bo dzis wlasnie jezdzilam tamtedy kilka razy i sie zastanawialam :D

dziewczyny dzięki za mlekowe rady, hania jadło dzisiaj tylko cztery posiłki o 7:30, o 11, o 14:30, o 18:30, trochę mało:no: zaraz spróbuję cosik sciągnąć z nadzieją, że nie będę musiała dorabiać bebilonu,
a tak poza tym to siedzę w necie, bo moj B. właśnie leci, leci i mam nadzieję, że doleci- nie wiem czy dam radę spokojnie spać

hej dziewczynki!!!
Wiecie co poszlam jednak z malym dzis do lekarza bo to uczulenie na prawde zaczelo robic sioe brzydkie i juz na szyjce zaczelo wychodzic,co jeszcze bardziej mnie zaniepokoilo. Lek pow ze wyglada to na skaze bialkowa,ale na razie przez 3tyg mam go smarowac mascia robiona i nie dawac nic innego do picia procz mleka i wody,poobserwowac go moze zniknie (bo moze to byc tez po antybiotyku) a jak nie zniknie to za 3tyg zmiana mleczka:( kurcze zeby jednak nam sie udalo i to nie bylo AZS!!! trzymajcie kciukaski za nas!
A tak poza tym to Antoś dzis skonczyl 3miesiace:)))
Trzymam kciuki! i gratki z okazji 3 mi3siecy!
ja daje bebiko, ale zapewne bedziemy musieli przejsc na bebilon pepti:/
kasiek krk no wlasnie gladkie policzki troche sie blyszczase i czerwone i juz pediatra ze to raczej skaza :(:(:(: a cialko ma cale piekne nigdzie chropowate ani nic.,..... wrecz mile w dotyku jenu no ;(;(;(;
u nas dokladnie tak samo jest! cialko gladkie !(jak pupcia niemowlecia:p)
a ja dzis cale dopoludnia bylam na dzialce znajomych ... agatka spala a my cielismy drzewa bo jutro wjezdza kopara i trzeba bylo las wykosic ... zmachana jestem niemozliwiecznie !!! mariusz popoludniu mnie zmienil a my z maluchem na obiadek i do domku ... a potem pojechalismy do sklepu na zakupy i zlapalismy KAPCIA W KOLE W WOZKU !!! czy ktoras z was wie czy takie kola da sie wulkanizowac ??? masakra !!! jutro nie mam czym na spacer jechac ;(
mozna wulkanizowac

dziewczyny dzięki za mlekowe rady, hania jadło dzisiaj tylko cztery posiłki o 7:30, o 11, o 14:30, o 18:30, trochę mało:no: zaraz spróbuję cosik sciągnąć z nadzieją, że nie będę musiała dorabiać bebilonu,
a tak poza tym to siedzę w necie, bo moj B. właśnie leci, leci i mam nadzieję, że doleci- nie wiem czy dam radę spokojnie spać
moniu kupilam sobie mamo to ja i jest tam artykul pt."Czy malec dobrze slyszy? WSZYSTKO O BADANIACH SŁUCHU"kup sobie moze dowiesz sie czegos wiecej?

my idziemy jutro do pediatry, zobaczymy co powie....:/

reklama
Martynka dziś się nauczyła słowa bee i jest ciągle bee:D Ale ma też swój słownik - ejo ejo to znaczy, że jest śpiąca i zawsze się to sprawdzało. Ga to znaczy, że jest głodna i też zawsze się to sprawdzało:)

Do góry