reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

byłam z Wojtkiem u alergologa....
g050.gif

ogólnie tragedia
d015.gif

- zmieniamy mleko z Nutramigenu na Bebilo Pepti
- dostaliśmy skierowanie na wymaz bakteriologiczny
- dostał Zyrtec i 2 różne probiotyki
- ubranka prać w wodzie..
- nie podawać żadnych lekarstw (witamin)
- wysprzątać dom żeby było zero kurzu...
- żadnych zwierząt..
i wiele wiele innych nakazów i zakazów
d015.gif

bo alergie ma straszną
d015.gif

a o wprowadzaniu jakichkolwiek nowości mamy zapomnieć aż do znalezienia przyczyny dotychczasowego stanu skóry
d015.gif

Wiecie co moj maly ma STRASZNIE czerwone policzki takie błyszcZace sie ......??? co to moze znaczyc??? ale sa mile w dotyku jak aksamit juz niewiem co myslec chyba leciemy dzis do pediatry zeby m sie usppkoila...:-:)-:)-:)-:)-:)-(
skaza białkowa :-(

kopciuszku chyba wiesz że ci nie odpuszczę tych płytek i musisz mi pokazać które wybraliście?
g010.gif

reklama
juz kiedys pisalam ze uzywalam tegoale w ogole nie pomagalo!
dlatego zakupilam normalnie krople nasivin 0.01% i dr doradzila zeby pzy katarku po psiknieciu woda morska i odciagnieciu wydzieliny podac po kroplece do kazdej dziurki tego nasivin... my po 4 dniach juz kataru nie mielisy a za 1szym razem katar trwal 2 tygodnie!

ale tylko raz dziennie ten nasivin.
no nie wiem zobaczymy co pediatra powie...

hej... wlasnie jestem po mega ataku płaczku ;(
Tak okres sie chyba zbliza :(

Juz dzwonilam do mojego ze mały ma alergie a jeszcze nic przeciez nie wiadomo ...

Wiecie co moj maly ma STRASZNIE czerwone policzki takie błyszcZace sie ......??? co to moze znaczyc??? ale sa mile w dotyku jak aksamit juz niewiem co myslec chyba leciemy dzis do pediatry zeby m sie usppkoila...:-:)-:)-:)-:)-:)-(
no najlepiej idz do lekarza
Mozesz smialo stosowac:tak:jest od 3 miesiaca:tak:dfobra jest tez podobniez masc majerankowa.
wlasnie zaraz mu smarne pod nochem

my po dluuuugim spacerku, podalam dzis malemu soczek jablkowy z melisa i czyms tam jeszcze chyba mu zasmakowal i troszke jabluszka dostal.

i doszla dzis do mnie paczka z hippa:) jutro skocze po druga do rossamna:)

Ja przeczytałam tą książkę- wcześniej czytałam o niej tyle pozytywnych opinii, że spodziewałam się po niej czegoś na prawdę spektakularnego. Jakiś spektakularnych porad czy coś i bardzo się zawiodłam, bo większość rzeczy z tej książki niestety nie działa na moją marudę, albo ja tego nie umiem wprowadzić w życie. Tak że dla mnie ta książka jest tak na +3 :-(.

A może nie jesteś konsekwentna? Żadna metoda nie zadziała po jednorazowym stosowaniu;-) Jak dla mnie książka jezyk niemowlat jest super:tak: jedno dziecko na niej wychowałam i teraz drugie:tak: sprawdza się! Trzeba tylko cierpliwości i chęci;-)

byłam z Wojtkiem u alergologa....
g050.gif

ogólnie tragedia
d015.gif

- zmieniamy mleko z Nutramigenu na Bebilo Pepti
- dostaliśmy skierowanie na wymaz bakteriologiczny
- dostał Zyrtec i 2 różne probiotyki
- ubranka prać w wodzie..
- nie podawać żadnych lekarstw (witamin)
- wysprzątać dom żeby było zero kurzu...
- żadnych zwierząt..
i wiele wiele innych nakazów i zakazów
d015.gif

bo alergie ma straszną
d015.gif

a o wprowadzaniu jakichkolwiek nowości mamy zapomnieć aż do znalezienia przyczyny dotychczasowego stanu skóry
d015.gif

skaza białkowa :-(

kopciuszku chyba wiesz że ci nie odpuszczę tych płytek i musisz mi pokazać które wybraliście?
g010.gif

Oj niedobrze... ale naprawde lepiej teraz to przeczekac, dzieci czesto wyrastają z alergii.
Ja swojego starszego synka wyleczyłam ze skazy białkowej za pomoca biorenozansu;-) Różne są opinie na ten temat ale u nas zadziałało, już minął rok i skaza nie wraca;-)

Kopciuszku hmmm no wiesz, ja mam zdanie takie, że jak cos się robi to lepiej odżałować żeby później nie żałować;-) Przecież łazienke remontujesz na lata:tak: więc może skuś sie na stiuka;-)
Może majster mniej policzy za położenie stiuków bez wosku?? bo wosk kupuje sie gotowy z magnata i wierz mi twój maż mógłby sam go wsmarować;-)
No i pochwal się płytkami;-)

HEJ!!

WIKA Moj tez takie ma bo raz jak wyszlam na dwor nie posarowalam go kreme i go opalilo tak na czerwono i akie ma tylko [oliki bo na czole mial czapke...
moze tez z nim yszlas i nie pamietasz??moze to reakcja na slonce lub wiatr??

skaza to chyba jest szorstka i sie luszczy?? tak m isie wydaje....ze jak ogladalam skazy to na pewno nie byly one aksamitne...

ja sie witam znow po nieobecnosci...
ale jakos nie mam czasu..
juz tu nie wytrzymuje,..przeprowadzka w czerwcu i kazdego dnia albo jade do siostry albo po kolezankach...
takze ciagle mnie nei ma bo robi wszystko zeby tu nie siedziec...;/

tesnki mi sie za wami!!

u nas wszytsko ok Rysiek mierzy 70cm i wazy 7,7kg....
wszyscy mowia ze jest gruby....a ja tego nie widze....

maly sie podrywa ostro do siadania..dwa razy mu sie udalo...raz upadl na buzi a drugi raz na boczek:)

podajemy juz jabluszko na deser..a od wczoraj wprowadzilam marchewke..po dwie lyzeczki i mam zamiar niedlugo przejsc na zupki...

biore sie za nadrabianie..moze troche mi sie uda:)

Ja niby wcześniej też czytałam język niemowląt ale dopiero teraz, po drugim podejściu jakos więcej mi się rozjaśniło;)
Co do etykiet na butelki to my mieliśmy zawieszki takie na szyjce od butelki i tylko na kilku butelkach- fajna sprawa.
Ja z Lidka też wszystko mogłam zrobić ale szukałam odpowiedzi na to jak ją kąpac żeby się tak nie darła a przy okazji dowiedziałam się kilku nowych rzeczy i teraz zaskakuje mnie nadmiar czasu;)

Wika- ja nie mam pojęcia więc się nie wypowiem... U nas nic takiego siuę nigdy nie pojawiło- odpukaĆ
Moja uwielbia kąpiele. Już jak leży na przewijaku w łazience a ja jej mówię ''mamusia naleje teraz wody do wanienki'' to ma taki extra uśmiech:) Jakby rozumiała:D Bo pewnie czuje co zaraz będzie:) A w wanience super wierzga nóżkami, jeszcze trochę i będzie wszystko wokół mokre:) I odpycha się nóżkami od końca wanienki co chwilę;)

przynajmniej do roku powinno dziecko spac na kokosie ... potem gryka ...
a co jesli spi na mamie??:-D:-D

ale pochwale sie ostatnio usypiamy sie tak:
maly lezy obok smoczek w buzi pielucha w rekach mama obok i zasypia sam:) juz nie na moim brzuchu:)
wiedzialam ze w koncu dojrzeje:)

A ja rozpoczynam wieczór:-D Dziś wczesniej bo znów dziwacznie spał w dzień!
No i dałam mu kaszki...wzięłam zwykłą butelkę (nie z tt) powiększyłam trochę dziurkę i bez szemrania wtrabił 150 mleka z 2 miarkami kleiku......chyba nie przesadziłam z tym kleikiem co?
Zobaczymy czy coś dłużej pośpi:eek:

Mój wczoraj też wtrąbił na kolacje 150 ml mleka z 2 łyżeczkami kleiku;-) a obudził sie jak zawsez o 4 rano.
a jak podajecie to mleko kiedys chcialam zagescic kleikiem ryzowym ale nie przechodzi u mnie przez smoczek;/a wsypalam tylko jedna lyzeczke..;/

dlatego tez na noc podaje kaszke z lyzeczki jemy ja pol godziny ale ne wazne:)
niech sie uczy jak najszybciej jesc z lyzeczki bo juz moze;-)

Kasiuch mi dr nie kazala kupywac zadnych kropli na katar tylko sol morska ok 6 razy na dobe i sciagac sciagac i sciagac....

ratunku!!!!!!!!!!!ktos mi dziecko podmienil!!!!!!!! no oszaleje z nia chyba,,,, ode tego szczepienia jej sie cos dzieje i tylko na rekach by byla a i to nie zawsze bo jej nie pasuje!!!!!!!!! dzis w nocy od 23 buila sie co godzine... o 3:30 stwierdzila ze spac nie bedzie ale do 4:20 ja lulalam w wozku i zasnela............. no mam dosc... padam na twarz,,,a jeszcze dzis jestem sama bo maz w pracy,,,,, moje dziecie teraz szczesliwie spi......

tak czytam ze wasze dzieci sporo jedza.... nasza po szczepieniu niechce jesc wiecej jak 100 ml i to co jakies 5 godz,,,, az sie nmartwie czy wszystko ok bo bywa ze zjada tylko 50ml i po 4 godz jeszcze jesc nie chce!!!!!!!! ech osiwieje przez nia z wieku niespelna 25 lat!!! juz nie wiem co robic....POMOCY!!!!
moze ja nozka boli po szczepienu, albo czuje sie oslabiona...
daj jej kilka dni moze miec taki humorek....
tak na prawde nikt nie wie jak dzieci sie po tym czuja...;/

Mika wsplczuje...!!

Wika a może to z gorąca?:p Nie macie za ciepło w domu lub Mały nie jest za grubo poubierany? Bo ja raz za grubo Małą ubrałam do auta i miała też takie policzki jak opisujesz.
Martynka tak jak Rysiek raz miała czerwone policzki z wiatru.
Posmaruj to tłustym kremem może? U nas to wówczas minęło po posmarowaniu;) Oczywiście nie od razu, ale na drugi dzień już nie było....

hej... wlasnie jestem po mega ataku płaczku ;(
Tak okres sie chyba zbliza :(

Juz dzwonilam do mojego ze mały ma alergie a jeszcze nic przeciez nie wiadomo ...

moja julka ma na prawym policzku... wychodzi i znika po jakims czasie po czym znow wychodzi! to nie jest rumieniec.... a chwilami nie jest cczerowyny tylko az bordowy!
daj znac co lekarz ci powie

reklama
Tak w ogóle Malutka dziś zakosztowała soczek z jabłek i winogron pół na pół z wodą. Wrąbała całą butelkę i aż się jej zasnęło na tym:) Bardzo jej zasmakowało:) A deserki jabłko marchew to wcina już cały słoik.

Na jutro mam w planach dać jej zupę marchewkową z ryżowym puree, któraś już dawała??
@ mam dostać lada dzień i boli mnie krocze, że hej;)
Dziś trzeba wódę na wesele kupić. I etykietki/naklejki na flaszki.

Zauważyłam, że po tych dwóch razach na solarium mam ledwo widoczne rozstępy na brzuchu. Fajnie:)

ja nie rozrabiam soczkow... julka ostatnio po soczku jablkowo-gruszkowym miala taka ciemnawa kupke... pewnie od gruszki.. bo wiecej sie nie powtorzyla.

Do góry