reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Hej dziewczyny! Nie mam pojęcia co u Was i sądzę, że nie ma szans żeby to nadrobić. Daję znać, że żyjemy, choć jest ciężko. Jednak jeżdżenie z małym dzieckiem przez pół Polski co parę dni to katorga. Do tego tysiące lekarzy, na wszystko po kolei - neurolog dla Małej ("bo ona coś tak jakoś słabo się rozwija chyba..." - Teściowa), okuliści dla niej (bo trzeba przetkać kanalik, sprawdzić wszystko co się da, itd), ginekolog (to już dla mnie ;-)), dentyści, cuda na kiju... I to wszystko w kilka dni! Obłęd jakiś! Myślałam, że przyjadę, odpocznę, spotkam się ze znajomymi, wyśpię się zostawiając opiekę nad dzieckiem babciom... Efekt jest taki, że znajomych i bratostwo widziałam niemal w przelocie, oczy mam podkrążone jak nigdy w życiu, sen to chyba jakaś złuda jest, a żeby mi było "lżej" to biorę tabletki żeby nie czuć bólu zębów po kanałówkach, dorobiłam się zapalenia zatok (bo po co grzać w domu, skoro jest ciepło na zewnątrz?) i zaraziłam Misiulkę, tak że teraz kicha i prycha :-( Baaaardzo jestem zadowolona z tego wyjazdu... Lżejsza o kilka tysiączków przez tych lekarzy, bo wszystko prywatnie przecież, bielsza o połowę siwych włosów, chora i z chorym dzieckiem... i tylko marzę żeby dotrwać do czwartku i polecieć wreszcie do domu i odpocząć po "wakacjach"! ;-)
Następne takie dopiero w czerwcu ;-)
Mam nadzieję, że Wam święta minęły lepiej ;-) Tak czy inaczej, za parę dni wracam do Was i może nawet przelotnie nadrobię to co pisałyście przez ostatnie 2 tygodnie ;-)

reklama
Pytanko dla lasek, które planują jeszcze dzieci.
Za jaki czas chciałybyście się starać o następną dzidzię?
My z Arturem myślimy, że tak za 5 latek dopiero, tzn jak Aluś będzie szedł do przedszkola:)
My też chcemy, ja bym chciała za 4 lata patrząc tak hmm rozumem:p bo sercem to wcześniej bym mogła mieć, ale wiadomo - trzeba studia wpierw skończyć no i jakąś pracę dorwać.

dzieki i oby:)

swietny jest mi tam sie podoba!

DAFI
ty masz takie nosidelko, nie? powiedz mi czy jest wygodne,dla ciebie, bo sie przymierzam do niego:)
ORYGINALNE, KULTOWE, NOSIDEŁKO promocja, Jakość (975506661) - Aukcje internetowe Allegro

moje jest bez kapturka... i szelki sa na plecach skrzyzowane... jak dla mnie wygodne i to bardzo... myslalam ze plecy beda bolec..al;e moze od tego ze etraz jestem puszysta a plecy zawsze mialam umiesnione itp od cwiczen to mi nic nie przeszkadza.....
cos takiego... bo juz takiego samego niema ale to jest bardzo podobne...
NOSIDŁA, NOSIDEŁKA TRAPER 2 OD SOPHIE-Z (980427466) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Kurde, dylemat miałam. Juleczka taka mieszana. Dałam jednak na MAMA.
Daffi jak dla mnie to Julka do Ciebie podobna;-)
Ja dałam na MAMA:)
I ja;-)
Hej wróciłam z wyprawy na miasto i kupiliśmy już spacerówkę, miała być lekka(alternatywa dla tej z wózka wielofunkcyjnego), w miarę tania i wygodna. Kupiliśmy taką co o niej myślicie???
Kolor 04
Wózek MINI BABY DESIGN POKROWIEC+FOLIA WYS.0 ZŁ (985941191) - Aukcje internetowe Allegro

Pauluś mam nadzieję, ze będzie dobrze się spacerówka sprawowała;-) Ja mam złe doświadczenie z tym wózeczkiem ( dokładniej z tym co Kopciuszek pokazał:-() po pół roku wywaliłam ta spacerówkę na śmietnik, niestey mało wytrzymała jest:-( miałam do pokonania na spacerze kilka schodków i wszystkie kółka mi się rozwaliły:wściekła/y: Może to tylko przypadek był, mam taka nadzieję;-)
Później kupiłam taką z chicco i rewelacja, super wózek;-) Ja miałam zielony.Te chicco ma najszersze siedzisko wśród spacerówek;-)
Chicco Wozek Multiway CT 04+śpiworek+folia+palak (980005126) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
jestem:) przetrwalam jakos te chrzciny ale wieczorem mialam juz dosc i po lampce wina padlam jak mucha:) moje dziecie krzyczalo jak jej glowe polewali.... chyba diabelek z niej wychodzil:):-) a tak poza tym wszystko bylo ok:-D...

tylko moja siostra mnie po chamsku wystawila:no:i jestem na nia tak wsciekla ze jej kilka nieprzyjemnych slow powiedzialam ,,,,,,,,,,, odkad rozstala sie z mezem i ma nowego pajaca( no masakra nie facet) wogole na nia liczyc nie mozna,,,,,,,,,,a zawsze bylysmy sobie baardzo bliskie........tak sobie ja wytresowal:szok: z reszta dluuuga historia

no i od dzis diete zaczelam,,,, zobaczyy co z tego bedzie. a w domku jeszczw tyle pysznosci... ktorych przes swieta ze stresu nawet nie sprobowalam.. z reszta jakos mnie nie ciagnelo:tak:ale za to jak teraz kusi:szok::-D:-D

ok ide was nadrabiac:):blink:
Trzymam kciuki za dietę;-) No i szkoda, ze siostra źle sie zachowała...mam nadzieje ze dziewczyna sobie wszystko przemyśli.

Do góry