reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ehhh wiedziałam,że większość głosów będzie na tego mojego blondasa:tak::-D
ja glosowalam na mame!:p

Laski laski STOP!!!! To nie był MÓJ ślub!!! Pisałam wcześniej już, że to ślub KUZYNKI!! no ale kto mnie tam czyta....
Ale z góry dziękuję :-D
yyyy....ale i tak wszystkiego naj!:p

Pytanko dla lasek, które planują jeszcze dzieci.
Za jaki czas chciałybyście się starać o następną dzidzię?
My z Arturem myślimy, że tak za 5 latek dopiero, tzn jak Aluś będzie szedł do przedszkola:)
my jesli nam portfel pozwoli to za 5 latek, ja to bym chciala jeszcze dwojke miec... a na porodowce krzyczalam ze nigdy wiecej:p

Nie zauważyłam twojego posta:)
Więc już spieszę z odpowiedzią

Czysta mamusia!!!!!!! :)
tez tak mysle!

Imageshack - s7301779.jpg
Maja w pazdzierniku tak wygladała .. :-D
powiało sentymentem :-D
sliczna maja:)
tez czesto ogladam fotki z czasow ciazy:) szczegolnie ostatnich dni:)

my po wizycie u prababci Olka...ale u nas zimno i pochmurno,
dziewczyny mialam sie Was zapytac, kluje mnie jajnik ( otym juz pisalam) i ostatnio wyplywal mi sluz z odrobina krwi...nie wiem co jest grane:(

reklama
Pytanko dla lasek, które planują jeszcze dzieci.
Za jaki czas chciałybyście się starać o następną dzidzię?
My z Arturem myślimy, że tak za 5 latek dopiero, tzn jak Aluś będzie szedł do przedszkola:)

Ja juz nie planuje ale jak planowalam to chcialam po 3-4 latach:tak:dluzej juz nie,napewno nie wczesniej jak po 2:no:

Dagmar, jak trzeci będzie chłopak to może i nad czwartym pomyślę :-) W końcu ktoś mi musi na starość w kuchni pomagać i na święta przyjeżdżać. A jak nie uda się dziewuchy zrobić to będę miała w domu drużynę koszykarską :-)
A troszkę bardziej poważnie, to czwarte też będzie uzależnione od mojego wieku no i zasobności portfela, bo trzeba będzie samochód większy kupić :-)
'
Tylko nie zrob tak jak moj wójek,maja 6 chlopakow:tak::-Dtez chcial córke:-D

Niby tak ale wszystko zależy indywidualnie od dziecka, bo każde inne jest;-)Nam Antek nigdy nie dał w kość więc ze wspaniałym nastawieniem psychicznym zachodziłam w ciążę a że dopiero po trzech latach to dlatego że musiałam troche odpocząć psychicznie bo wiadomo podstawa to zadowolona i szczęśliwa i nieprzemęczona mamusia, wtedy i dzieci są szczęśliwe;-)

Ja tez tak mysle:tak:

ja glosowalam na mame!:p

yyyy....ale i tak wszystkiego naj!:p

my jesli nam portfel pozwoli to za 5 latek, ja to bym chciala jeszcze dwojke miec... a na porodowce krzyczalam ze nigdy wiecej:p

tez tak mysle!

sliczna maja:)
tez czesto ogladam fotki z czasow ciazy:) szczegolnie ostatnich dni:)

my po wizycie u prababci Olka...ale u nas zimno i pochmurno,
dziewczyny mialam sie Was zapytac, kluje mnie jajnik ( otym juz pisalam) i ostatnio wyplywal mi sluz z odrobina krwi...nie wiem co jest grane:(

Wiesz moze to być moment owulacji:tak:

właśnie tak.
niestety oznacza to, ze bedzie sie chudło znacznie wolniej :-(
chodzi o to, zeby stezenie toksycznych zwiazkow pochodzacych ze spalania tłuszczu nie bylo duze.
ale skoro lekarz Ci pozwolił...
ja na razie sie wstrzymam z z dwoma pierwszymi fazami.

Ostatnia edycja:
jestem:) przetrwalam jakos te chrzciny ale wieczorem mialam juz dosc i po lampce wina padlam jak mucha:) moje dziecie krzyczalo jak jej glowe polewali.... chyba diabelek z niej wychodzil:):-) a tak poza tym wszystko bylo ok:-D...

tylko moja siostra mnie po chamsku wystawila:no:i jestem na nia tak wsciekla ze jej kilka nieprzyjemnych slow powiedzialam ,,,,,,,,,,, odkad rozstala sie z mezem i ma nowego pajaca( no masakra nie facet) wogole na nia liczyc nie mozna,,,,,,,,,,a zawsze bylysmy sobie baardzo bliskie........tak sobie ja wytresowal:szok: z reszta dluuuga historia

no i od dzis diete zaczelam,,,, zobaczyy co z tego bedzie. a w domku jeszczw tyle pysznosci... ktorych przes swieta ze stresu nawet nie sprobowalam.. z reszta jakos mnie nie ciagnelo:tak:ale za to jak teraz kusi:szok::-D:-D

ok ide was nadrabiac:):blink:

Ciekawe czy inne "wielokrotne" mamy mnie poprą, ale uważam, że przy większej ilości dzieci jest łatwiej, starsze nawet pomogą i zabawią, mnie się jakoś łatwiej chowa Franka, przy tym wcale nie zaniedbuje Staśka.
A brat ma synów bliźniaków, oni ciągle się bawią ze sobą, sami się wychowują, ingerencja rodziców ogranicza się do pielęgnacji.

ja zawsze marzylam o trojce dzieci ... ciekawe czy mi sie uda :) ale popieram ... przy nastepnych jest latwiej :) wiem bo nas w domu bylo 4 i najmlodsza wspolnie wychowywalysmy z siostrami, rodzice mieli juz luzik :D

Witam się ja ja;) Wesołych i pogodnych Świąt:) my dzisiaj mamy 3 miesiące;)
Jakieś 3 godzinki temu wróciliśmy od teściów więc tez troche odpoczęłam, Filipek był niańczony przez dziadków;) i całe szczęscie bo był koszmarnie marudny, teściowa zajrzała d buźki a tam....dwie wyrzynające sie dolne jedynki :szok: w szoku byłam, bo zarówno ja jak i mój mąz pono zacęliśmy ząbkowac a to podobno jest genetyczne ;) także wróciliśmy do domku i zakupilismy bobodent, mam nadzieję, że wyjda szybko:) a ja dalej mam okres..., to już 13 dzień..(biorę tabletki anty a przy pierwszym opakowaniu podobno takie rzeczy się zażają, no ale żeby eciało ze mnie tyle co w 2 dniu krwawienia to już przesad..;/). No nic, ide pod prysznic , obejrze coś w telewizji i kłade się spac;) jutro znowu w gościnę- tym razem do moich rodziców, także dobrej nocy dziewczyny :)
no kochana ja juz 15 dni sie mecze z @!!!!!!!!!!!!!!niech sie juz konczy bo zwariuje...nawet sie poprzytulac nie moge....

luuuzna gratulacje! czekamy na zdjęcia!
daffi ale głupoty gadasz, ja i "szczupło" to błędne twierdzenie.
ale spokojna głowa, dziś wieczorem jadę po produkty i od jutra zaczynam dietę dukana :-)

heheh ja ja tez od dzis wprowadzilam z 6 kg przydaloby sie zgubic:)wiec bedziem sie wspierac:)

reklama
i jak Ci minął pierwszy dzień? co jadłaś dobrego? :-)
Pauluś, całkiem fajna ta spacerówka. tylko mnie się bardziej drugi kolor podoba :-p

heh... rano serek wiejski light i jajko,,, pozniej tunczyka, rybke na parze w ziolach no i na koniec znow serek.,,, na jutro mam kerfir light piers z kurczaka w musztardzie a nad reszra pomysle:) mozez mi cos podpowiedziec:)

Do góry