reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

ja dziś po bułce z miodem, na którą miałam tak wielką ochotę od rana, nie czuję się specjalnie :eek: a bez kawy chyba bym nie przeżyła :-D

Ja zakanszam druga bulke !!! Malotego kupuje takie male dzemiki Patrykowi takie na raz i kazda polowka bulki musiala byc wysmarowana innym smakiem :eek: Mam nadzieje ze mi nie zaszkodzi ahahahha !
A mnie odrzucają wędliny. Kawa to od początku poszła w odstawkę bo chyba smak mi się zmienił i wogóle lubię inne rzeczy niż przed ciążą:-)
Ja za kawe tez dziekuje ,choc wczesniej uwielbialam ....teraz pachnie mi pieknie ...ale smakowac ...ehhhhh nie bardzo !

reklama
A jak masz z tesciową?? Bo u mnie moja mam się cieszy bardzo a teściowa... Hm niby tak, ale jakoś dziwnie mnie traktuje. Np uznajecie zabobony typu nie wolno farbować włosów nawet farbą bez amoniaku bo dzidzia ruda bedzie bądź nie wolno włosów obcinać bo "ucina" sie dziecku rozum?:no: Dla mnie to bez sensu

Teściową to ja mam fajną:-) Lajtowa babka jak moja mamusia. Obie się bardzo cieszą, ale częściej widuję się z moją mamą bo codziennie praktycznie i jej radość bijącą częściej dostrzegam no i moja dla odmiany jest gadatliwa a Teściowa średnio na jeża.

Babeczki ,a pierwsze ruchy odczuwałyscie jako takie smyranie od srodka czy mocniej jakoś ? bo smyrac cos mnie wczoraj zaczeło:tak:

Ja ruchy to czułam w 14 tyg i 1 dniu, ale potem bardzo długo cisza. Nie wiem kiedy zaczęły się bulgoty, ale kopniaki w 18 tyg i 1 dniu i są teraz non stop, codziennie.

Moja tez zaprawiona w bojach moja ma 1 wnuka ,2 wnuczki i moja dzidzia w brzuszku plec nie znana hahahah ! Tez chciala kupywac jak sie bratu corcia urodzila ,ale szybko ja przygasilam ze ze mna tak napewno nie bedzie BO Ja chce kupic CO mi sie podoba !!!!!!!!! Wiec teraz zapewne bedzie kupowac co jej sie bedzie podobac itp ...i mi dawac ,ale co wyprawke cala mi sie napewno nie wezmie - zna moje zdanie !

Moi już są dziadkami i będę we wrześniu znowu a w grudniu ja urodzę:-)

Teściową to ja mam fajną:-) Lajtowa babka jak moja mamusia. Obie się bardzo cieszą, ale częściej widuję się z moją mamą bo codziennie praktycznie i jej radość bijącą częściej dostrzegam no i moja dla odmiany jest gadatliwa a Teściowa średnio na jeża.
Ja bym chciała, żeby tak moja była małomówna:-p:-p bo tak to co chwilę słyszę"dobre" rady

Ja też sprawdzałam i mam w obu ale w prawej jakby więcej. Może jest jakaś zależność?
Ja nie mam w żadnej. Ale kumpela miała dopiero w 30tc, więc się nie przejmuję:-)

ciekawa jestem jaka, oby i w tej drugiej z czasem sie pojawiło mleczko;) chociazi tak siesze się że coś tam jest, bo niestety piersi to mi się wcale nie powiększyły podczas ciązy, tyle że troche nabrzmiały, dalej nosze rozmiar b, a miałam nadzieję, że chociaz podczas ciązy bedę miała czym sie pochwalić;) znajoma powiedziała mi, że jak kobieta ma duże piersi to i pokarmu ma więcej, myslałam żeto mit, ale terazto sama nie wiem co mam o tym mysleć..?
Mi urosły z C75 na D75, oby już nie rosły bo mi wystarczą:-)

ja tez powiedzialam ze kupie to co uznam za sluszne ... a jak dziadki chca kupic wozek to im pokaze ktory chce :D jak nadal beda chcieli go kupic to prosze bardzo :D
a przesady ?? nieeeeee ja juz sie z tego wyleczylam ... wlosy wlasnie scielam i zafarbowalam nie dalej jak w czwartek :D
Ja farbować nie mogę bo w moim przypadku skoro chcę z ciemnego blondu na jasny przejść to istna chemia i amoniak to raczej nieunikniony. Poczekam jeszcze trochę, do np. lutego:-)

Witam się na wątku głównym:-)
Pozwólcie, że nie będę nadrabiała zaległości.
Na pewno w miarę czasu uda nam się bliżej poznać.;-)

Ciążę znoszę bardzo dobrze.
Na początku musiałam leżeć i brać leki na podtrzymanie i do końca 3 miesiąca spałam non stop.
Ale od drugiego trymestru jestem jak nowo narodzona i czuję się wyśmienicie.......ale oczywiście ze względu na początkwe problemy muszę się oszczędzać.
Mdłości miałam tylko półtora tygodnia i to wieczorami......:-)
Jedyne co mnie drażni to zapach ubrań wysusznych na słońcu.:baffled:
Brzuszek mam malutki, ledwo widoczny. I gdyby nie usg to nie wiedziałałabym, że jestem w ciąży:rofl2:.......abslutnie żadnych dolegliwości nie mam.
Moja dzidzia zaczyna się już wiercić i co jakiś czas można wyczuć ją pod palcami......boskie uczucie:rofl2:
To w zasadzie chyba tyle o mnie;-)

Witam Nową Mamusię:) Gratuluję pięknego stanu:) A w którym to tyg jesteś? Ja też objawów nie miałam za bardzo, rzadko jakieś wymioty, czasem bóle głowy, ale to przez ciśnienie. A tak to super:)

Aha, dojrzałam tydzień:D

reklama
Do góry