reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Czesc kochane.
Wpadlam Wam zyczyc wszystkim wesolych Swiat.
Podczytalam was tyci i niektore naprawde maja ''przechlapane'' w nocy jak sie nawstaja do dzieciaczkow...
Moje dziecko od ok poltora miesiaca zasypia ok 20.30-21 i spi do 6-7 rano:-)
A dzis to w ogole dlugo spala bo wczoraj zasnela krotko po 20 i spala do 7.30:-)

Milego wieczorku

reklama
Czesc kochane.
Wpadlam Wam zyczyc wszystkim wesolych Swiat.
Podczytalam was tyci i niektore naprawde maja ''przechlapane'' w nocy jak sie nawstaja do dzieciaczkow...
Moje dziecko od ok poltora miesiaca zasypia ok 20.30-21 i spi do 6-7 rano:-)
A dzis to w ogole dlugo spala bo wczoraj zasnela krotko po 20 i spala do 7.30:-)

Milego wieczorku
No to super masz:)

Dostałam dziś kolejną paczkę dla Malutkiej. Dostaję na przemian, raz z Hippa, raz z Nestle, no świetna sprawa, zaoszczędzę na zakupach;D Uwielbiam te paczki:) Deserki, zupki, soczki, mleczka, gazetki, kaszki:) Fajnie, że za darmo:)

Dostałam dziś kolejną paczkę dla Malutkiej. Dostaję na przemian, raz z Hippa, raz z Nestle, no świetna sprawa, zaoszczędzę na zakupach;D Uwielbiam te paczki:) Deserki, zupki, soczki, mleczka, gazetki, kaszki:) Fajnie, że za darmo:)

a skąd można takie paczki dostać? :-) też chcemy!

reklama
Ja nie myje wcale:no:corce tez nie mylam:no:dopiero jak sie pojawily zabki to zaczelam mycie.
Ja też będe myc zabki jak już zaczną sie pojawiać;-);-);-);-) dziecko wtedy tez zdąży sie przzywyczaić, Antos ma piękne ząbki cały czas.
Na pewno juz teraz przemywanie buźki nie zaszkodzi ale jak ktoś ma checi i czas:-) generalnie ważne żeby czyścić jak zaczyna wyrastać pierwszy ząb;-) w szczególności na noc:-)
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:A najgorsze jest to ze mnie od 3 dni caly czas boli LEWY JAJNIK juz nie moge wytrzymac z bólu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-:)-(zalamka... nie biore tabsów zadnych a no spa nie pomaga wizytye u gina mam 29 kwietnia .... jeju co ja mam zrobic szlak mnie trafi ta ciagnie od rana do wieczora a tak to tylko wieczorami mnie bolał a ostatnio cały czas najchetniej to bym w goracej wodzie w wanie caly czas siedziala bo wtedy jakas ulga na chwiel.... ehhhh
Oj biedna TY:-:)-( współczuje!
Witam.
Byliśmy wczoraj na 3-miesiecznym sprawdzeniu z Julka i postanowiłam wam o tym napisac, by pokazac roznice w pogladach Polski i Anglii. Sprawdzenie robi health visitor(taki asystent pediatry zajmujacy sie dziecmi w wieku od 0 do 5 lat). Oczywiscie waga, wzrost i pomiar glowki. Przeprowadzenie zwiadu ze mna co dziecko potrafi a czego nie (szczesliwa jestem ze Julka robi wszystkie rzeczy ktore byly na jej liscie). No i chyba w tym momencie koncza sie podobienstwa. Pod koniec testu umiejetnosci pada pytanie jak Julka trzyma glowe i w ogole postawe jak ja sadzam, no to ja na to ze jej narazie nie sadzam bo podobno nie wolno a ona ze powinno sie dziecko sadzac, zeby cwiczylo miesnie i glowke, powiedziala ze nie na dlugo ale ze mozna sadzac oni nie widza zadnych przeciwskazan. Kolejne pytanie to czy jak ja stawiam na nozki na swoich kolanach(oczywiscie trzymajac ja jednoczesnie) to czy ona stoi, a ja na to znowu ze nie wiem bo jej tak nie stawiam no to ona mi pokazala o co jej chodzilo i ze tak sie powinno robic bo dziecko nozki/miesnie cwiczy. Ze sloiczkami kazala poczekac az dziecko skonczy 4 miesiace a nawet 2-3 tygodnie dluzej. No i kolejny kontrowersyjny temat czyli dopajanie. Pytam sie jej co jej moge dawac do picia bo wody nie chce pic a ona do mnie ze dopoki nie je sloiczkow nie musze jej dopajac bo ona dostaje swoja wode w mleku ktore robie na wodzie.
Sama bylam zaskoczona roznymi rzeczami ktore sie u niej wydarzyly czy ktore uslyszalam hehehe
Jak widac co kraj to obyczaj.
Faktycznie co kraj to obyczaj:tak: ostatnio ogladałam jakis program i było pokazane jak w USA w szpitalu karmili noworodki na siedząco:szok: byłam w szoku!
jak wiecie mamy tę matę edukacyjną Tiny Love Kick and Discover - Daniel zaczyna robić z tego dodatkowego panela użytek :tak: już wie, że jak kopnie nóżką to mu zagra. tylko jeszcze nie zawsze trafi w ten panel :-D
No pięknie, brawo!!!!
ehhh ...Witam.

U Nas po szczepieniu na wieczór zaczęły się dziać cyrki, młody bez przerwy ryczał, temp. nie miał raczej osłabienie bez przerwy ...i non stop wisiał i wiercił się na cycku.. nie wiem jak to dzisiaj będzie ... ze snem nie lepiej :( wczoraj na noc po kąpieli chciałam mu dać czopka :/ zaaplikowałam i co ? ... i załatwił mi się chłopak po same pachy, czopek nawet 2 min. nie był w środku, 2 bałam się już wkładać :/ boję się jak to będzie z Nim w niedzielę na Chrzcie ...
Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze:tak::tak::tak:

A ja chwilę wytchnienia mam;-) dzieci już śpią, jeszcze jutro troche pracy mnie czeka...
No i u dentysty byłam, okazało sie ze po wyrwaniu zrobił mi się suchy zębodół:-( w kazdym razie musi oczyszczać mi ta ranę, jutro też mam przyjść... ale już jest trochę lepiej...więc święta przeżyję:-D

Do góry