reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

wróciliśmy ze spacerku i teraz skromny obiadek - rybka, ziemniaczki i buraczki.
Daniel takie kupsko walnął, że aż mu wyleciało nogawką - także w międzyczasie była kąpiel.
zatem mama zje i idziemy na kawę za ścianę.
a później może coś upiekę.

reklama
ale tu dzis pusto.... wszystkie mamuski szykuja sie na swieta.. czyzbym tylko ja miala tak wygodnie????
mnie mama prosila o ciasto to ktore dawalam na forum w przepisach naszych i salatke gyros heheh..wiec jutro to zrobie,salatka zdazy przejsc do niedzieli rano... a ciasto wieczorkiem dzis zrobie co by pisazkopty zmiekly...a no i dzis spowiedz musze z mezem zaliczyc.....

MEA ja mam takie pytanie do Ciebie... przed zmiana szaty forum bylo tak ze jak ktos napisal posta to on automatycznie si epojawial a teraz trzeba stale odswiezac.... istnieje jeszcze ta funkcja czy juz nie??? wiesz moze cos o tym????
wkurza mnie to stae odswiezanie.....

No szlaq mnie trafi przed swietami.....
kiedys wamwspominalam ze mialam wypadek jak mialam 9 lat w wyniku ktorego doznalam powaznych uszkodzen twarzy!
sporawa do dzis sie toczy gdyz facet zaczal spalacac mnie sumami 300 zl i mniej.... splacil juz 6196 ale drugie tyle zostalo mu na spalcenie odsetek ktore naliczano mu przez te wszystkie lata.... ostatnio bylam u komornika zmienic wszelkie dane adrsowe itp.... gdyz moj tato widnial na papierach jako reprezentant mnie bo ja bylam wtedy małoletnia.
z komornikiem uzgodnilismy ze facet splacil poki co kwote odsetek a jeszcze zostalo mu do splacenia podstawowa.....
a teraz dostalam pismo ze wniosl przeciwko mnie pozew i mam rozprawe 18 maja bo tępy facet jak to on napisal:
ZWRACAM SIE UPRZEJMIE DO SĄDU Z PROSBA O POZBAWIENIE TYTULU WYKONAWCZEGO WYKONALNOSCI W CZESCI [......] I OGRANICZENIE SIE DO ODSETEK.
ZADANE ODSETKI DO 20.01.2010 WYNOSZA: 5513
POWYZSZA PROSBE MOTYWUJE TYM IZ NALEZNOSC GLOWNA ZOSTALA JUZ SPLACONA W PAZDZIERNIKU 2009R.
PIENIADZE KTORE WPLACALEM NIE BYLY DAROWIZNA DLA PANA C..... GDYZ NIE MIALEM POWODU ABY TAK UCZYNIC.
SPLACALEM POPROSTU SWOJ DLUG WOBEC WIERZYCIELA.
NIE UCHYLAM SIE OD ZAPLACENIA WIERZYCIELOWI NALEZNYCH MU ODSETEK ALE NIE ROZUMEIM DLACZEGO MIALBYM PONOWNIE PLACIC KWOTE 6196.
CHCIALBYM ZAZNACZYC ZE PRZEKAZANA JUZ KWOTA NIE JEST DLA MNIE MALA SUMA TY BARDZIEJ ZE JESTEM JEDYNYM ZYWICIELEM RODZINY, ZONA NIE PRACUJE.MAMY 3,5 LETNIEGO SYNKA I MIESZKAMY NA WYNAJETYM MIESZKANIU. POD KONIEC CZERWCA NASZA RODZINA POWIEKSZY SIE GDYZ ZONA JEST W CIAZY.

no nie wsciec sie???? masakra./.. przeciez ten czlowiek splacicl mi takjaby odsetki a reszta poszla na naleznosc glowna... mial to splacic do konca i jest czysty..... ja nie rozumiem go... komornik dal pole wyboru... co ma zaznaczyc ze splacil... czy glowna czy odsetki..to juz ulzylam i odesetki a glowna niech do konczy..a on sie ze mna sadzic chce.. nikt mu nie karze placic glownej jeszcze raz!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

teraz to ja jeszcze pojde do psychologa zdobede papier bo mam uraz do jazdy samochodem strasznie sie boje.... jeszcze zalatwie go przez inna firme z odszkodowaniami jaka jest Votum... oni kase wyplaca z panstwa a panstwu to on juz nei bedzie oddawal tak jak chce.! chcial wojny to ją ma... a ja chcialam tylko by splacil mnie do konca.

A tak na marginesie dodam ze moja kuzynka 31 marca urodzila synka.. mieszka w Irlandii bo tam mieszka... zracji tego ze tam zero badan itp byla juz po terminie ponad 14 dni... poszla do szpitala to wygonili ja stamtad bo powiedzieli ze dopoki nic sie nie dzieje to jej do szpitala nie poloza ani nic.... wreszciejakos zaczela sie akcjas porodowa.. urodzila synka 4350g hheh kawal chlopa... i przy nacinaniu przecieli jakas zylke czy cos i stracila 1l krwi stad musiala zostac w szpitalu i robili jej transfuzje!
ajc.... to ponad 14 dni po terminie bardzo mnie przeraza zwlaszcza ze ona wie mniej wiecej kiedy zaszla w ciaze bo wiedza kiedy to robili itp a monitorowali cykl caly czas.... nie wiem czy wszystko ok cy zatrucia nie bylo bo lekkie zamieszanie jest ale mam nadzieje ze skoczylo sie dobrze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ania u nas jest dokładnie tak samo, więc zwalam to na skok rozwojowy 3-go miesiąca ;-) Nasze maleństwa potrzebują więcej jedzonka a nasza 'mlekodajnia' potrzebuje czasu, żeby się przestawić :-) Ja męczę się już od 3tyg. i nie zapeszając jest chyba lepiej bo Maciek wstaje póki co już tylko raz :tak:
Powodzenia na spotkaniu ;-)

A bo to pewnie butelkowe dzieciątko i po prostu możesz dać mu więcej mleczka, albo je zagęścić jak jest taka potrzeba od razu ;-)

Też przez to przechodziłam i byłam blisko przejścia na butlę, ale się zmotywowałam i jakoś daje radę ;-) Też sobie poradzisz, więc trzymam kciukasy :tak:

Co do pampków to Maćkowi tylko raz wyleciało, ale to dlatego, że jak mu sprawdzałam w nocy czy coś narobił to mu odchyliłam i później niedokładnie zapięłam :sorry2: Także wydaje mi się, że to wina złego ułożenia siusiaczka, albo rozmiaru pampków :tak:

Dziewczyny kiedyś pytałam, ale małymi literkami, więc nie dostałam odpowiedzi ;-) Jak często myjecie dziąsełka maluszkom?

Ja nie myje wcale:no:corce tez nie mylam:no:dopiero jak sie pojawily zabki to zaczelam mycie.

ech...z Hanią miałam tak samo...pięknie spała w nocy...budzik nastawiałam na 5 żeby ją nakarmić na spaniu żeby dłużej pospała rano..ale do czasu:wściekła/y:
I niestety już potem aż do roku nie przespała całej nocki bez cycusia co 3 godziny max:no:

Biedny:no: Az nie mogę uwierzyć że dzieci mogą tak źle reagować na szczepionki:no:

Też bym chętnie pobuszowała ale nie mam kiedy bo ciucholandy za daleko:no:
Ale na razie buszuje za mnie siostra..super ciuszki przywozi:tak:
Najlepsze dla Hani na razie...bo sama ma córkę..i teraz jest w ciąży i będą mieli drugą dziewuszkę w sierpniu:-)

A ja ostatnio na allegro zakupiłam 5 pajacyków używanych za 23 zł...6 gratis a z racji tego że trochę późno babka to wysłała to dostałam 7 też gratis:-D:-D:-D I są w super stanie..aż się zdziwiłam:tak:

Co do traktowania teściowej..to ja robię tak samo:-D
Na szczęście mało się wtrąca..ale jak już coś mi nie pasuje to jej to powiem i chyba jeszcze poważniejszych zgrzytów między nami nie było:tak:

Z termometrem to się załamałam...tak się na niego napaliłam że będzie łatwiej zmierzyć temp:wściekła/y: Ale może uda mi się go wymienić:tak:

Tomek też w nocy jest nieznośny:no: Wierci się kręci cycka nie chce a jak próbuję go wcisnąć to od razu go dzwiga:no: I dopiero ze mną zasypia:no:

I jeszcze pomarudzę o tych pampersach...:zawstydzona/y:
Bardzo uważam jak je zapinam i jak siusiaka układam bo już kiedyś o tym pisałyśmy i dawałyście takie rady więc je stosuję:tak:
Za duże nie są bo kupuję dalej 2 i są dobre..nie za ciasne..nie za luźne..dlatego tak się dziwię

A moze jemu siusiaczek tez staje i sika na bok?Bo wiesz u nas chyba tez tak jest,fakt ze rzadko ale jednak.

MEA ja mam takie pytanie do Ciebie... przed zmiana szaty forum bylo tak ze jak ktos napisal posta to on automatycznie si epojawial a teraz trzeba stale odswiezac.... istnieje jeszcze ta funkcja czy juz nie??? wiesz moze cos o tym????
wkurza mnie to stae odswiezanie.....

Jak odswierzac?Ja nie musze nic robic:no:

Ja juz zrobilam 3 ciasta,bigosik juz sie gotuje,obiad zrobiony;-)teraz ide troche na powietrze i jak p[rzyjde to bede dzialac ze salatka i jajkami;-)

Ania u nas jest dokładnie tak samo, więc zwalam to na skok rozwojowy 3-go miesiąca ;-) Nasze maleństwa potrzebują więcej jedzonka a nasza 'mlekodajnia' potrzebuje czasu, żeby się przestawić :-) Ja męczę się już od 3tyg. i nie zapeszając jest chyba lepiej bo Maciek wstaje póki co już tylko raz :tak:
Powodzenia na spotkaniu ;-)

Też przez to przechodziłam i byłam blisko przejścia na butlę, ale się zmotywowałam i jakoś daje radę ;-) Też sobie poradzisz, więc trzymam kciukasy :tak:

Dziewczyny kiedyś pytałam, ale małymi literkami, więc nie dostałam odpowiedzi ;-) Jak często myjecie dziąsełka maluszkom?

Ja też miałam ten kryzys w 3-mcu - trwał ok. 3 tygodni i miałam dość ;-). Ale karmię nadal :-).

Ja dziąsełka przemywam raz dziennie przy wieczornej toalecie. Tak poradziła dentystka- żeby przyzwyczajać i ja tak robię. A małej się bardzo podoba, bo sączy wodę z tego wacika ;-).

reklama
A my po szczepieniu- przeszło bez echa i całe szczęście.
Moje nieśpiące dziecię ostatnio zaczęło robić 1,5 godzinne drzemki, więc jestem happy (ciekawe jak długo? :-D).
Natomiast wczoraj wieczorem protestowała po kąpieli i jedzeniu i nie chciała spać )w końcu wpadłam na to, że przez gazy). Położyłam ją na brzuszku i się wypierdziała i zasnęła w końcu o 22:00. Ale za to, jak już zasnęła to spała do 6:30, tak więc 8,5 h- co jest jej nowym rekordem :-). Oby tak częściej!

Do góry