reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
no własnie mea chyba nie bardzo bo to jest oddziaływanie na psychike

Placebo – Wikipedia, wolna encyklopedia

my w pracy czasem tez uzywamy tego efektu
u stałych klientow/pacjentow
ktorzy notorycznie wymuszja leki przeciwbolowe
Na Cl działa cuda :-D

chyba nie powinnam tego pisac jako przykladu:baffled:

wytlumacz mi w jaki sposob chcesz oddzialywac na psychike malucha ?? bo ja wierze ze to moze dzialac na osobe ktora wierzy ze bierze "zloty lek" i zdrowieje ... ale dziecko tak naprawde nie ma pojecia co to jest - lekarstwo, woda czy cokolwiek innego ... dlatego uwazam ze tu nie mozna mowic o placebo !!!
starszy maluch moze i tak ... dsajesz mu cukierka i tlumaczysz ze to najlepsze lekarstwo a dziecko ci wierzy /bo niby czemu nie/ ...

wytlumacz mi w jaki sposob chcesz oddzialywac na psychike malucha ?? bo ja wierze ze to moze dzialac na osobe ktora wierzy ze bierze "zloty lek" i zdrowieje ... ale dziecko tak naprawde nie ma pojecia co to jest - lekarstwo, woda czy cokolwiek innego ... dlatego uwazam ze tu nie mozna mowic o placebo !!!
starszy maluch moze i tak ... dsajesz mu cukierka i tlumaczysz ze to najlepsze lekarstwo a dziecko ci wierzy /bo niby czemu nie/ ...
mea to chyba nie zrozumiałas
homeopatiia jako placebo
wiec na maluszki jako PLACEBO nie działa
a nie mowie ze wogole nie dziala;-)
toz to o to mi chodziło

Wysłałam J esa (jest w pracy) o tej samej treści bez Prima Aprilis:p Pewnie osiwieje:p On nie pamięta na 100%, że dziś Prima A. Hehe. Ale za parę h mu odpiszę, że żartowałam..;))))

To są strasznie stare siatki centylowe... z 1999 roku. Najlpiej na stronie WHO patrzec.

Girls z-scores [pdf 11.02Mb]
Girls percentiles [pdf 10.54Mb]
tylko jak mogłabys mi wyjasnic roznice ,iedzy jeym a drugi bo oba w cm
a gzie waga
i tu sa precentyle a nie centyle czyli procentowo na 100 czy bez procentow???

reklama
Do góry