reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
no własnie mea chyba nie bardzo bo to jest oddziaływanie na psychike

Placebo – Wikipedia, wolna encyklopedia

my w pracy czasem tez uzywamy tego efektu
u stałych klientow/pacjentow
ktorzy notorycznie wymuszja leki przeciwbolowe
Na Cl działa cuda :-D

chyba nie powinnam tego pisac jako przykladu:baffled:

wytlumacz mi w jaki sposob chcesz oddzialywac na psychike malucha ?? bo ja wierze ze to moze dzialac na osobe ktora wierzy ze bierze "zloty lek" i zdrowieje ... ale dziecko tak naprawde nie ma pojecia co to jest - lekarstwo, woda czy cokolwiek innego ... dlatego uwazam ze tu nie mozna mowic o placebo !!!
starszy maluch moze i tak ... dsajesz mu cukierka i tlumaczysz ze to najlepsze lekarstwo a dziecko ci wierzy /bo niby czemu nie/ ...

wytlumacz mi w jaki sposob chcesz oddzialywac na psychike malucha ?? bo ja wierze ze to moze dzialac na osobe ktora wierzy ze bierze "zloty lek" i zdrowieje ... ale dziecko tak naprawde nie ma pojecia co to jest - lekarstwo, woda czy cokolwiek innego ... dlatego uwazam ze tu nie mozna mowic o placebo !!!
starszy maluch moze i tak ... dsajesz mu cukierka i tlumaczysz ze to najlepsze lekarstwo a dziecko ci wierzy /bo niby czemu nie/ ...
mea to chyba nie zrozumiałas
homeopatiia jako placebo
wiec na maluszki jako PLACEBO nie działa
a nie mowie ze wogole nie dziala;-)
toz to o to mi chodziło

Wysłałam J esa (jest w pracy) o tej samej treści bez Prima Aprilis:p Pewnie osiwieje:p On nie pamięta na 100%, że dziś Prima A. Hehe. Ale za parę h mu odpiszę, że żartowałam..;))))

To są strasznie stare siatki centylowe... z 1999 roku. Najlpiej na stronie WHO patrzec.

Girls z-scores [pdf 11.02Mb]
Girls percentiles [pdf 10.54Mb]
tylko jak mogłabys mi wyjasnic roznice ,iedzy jeym a drugi bo oba w cm
a gzie waga
i tu sa precentyle a nie centyle czyli procentowo na 100 czy bez procentow???

reklama
Do góry