reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Laski wpadam na chwilke tylko po to by poinformowac ze moje dziecko po kontroli !
FILIP ZDROWY !!!!!! Zero zastrzykow ,zero lekow,zero inhalacji ,normalnie juz KONIEC !
Pani doktor go pochwalila mimo ze na jej widok jak sie nachylila nad nim sie rozplakal hahaha !

Ale sie ciesze ! Jeszcze moze troche po zastrzykach marudzic ,ale to ze 2 dni moze byc nie swoj !

Jestem strasznie szczesliwa
A moj humor poprawil tez tel od Jarka "Niunia ubieraj sie "
-co sie dzieje ?
- No ubieraj sie zaraz po Ciebie podjade
sie zebralam w szoku !!! Malego zostawilam bratu na moment i wychodze wsiadlam do auta ,jedziemy!!!!!
Podjezdza moj malzonek pod fryzjera lec ,bo masz juz zaplacone rob z wlosami co ci sie podoba - odpoczniesz od malego !

:))))))))
No i poszlam !!!!!! se zrobilam balejaz na lepetynie :) podcielam wlos i zrobilam grzywe !

maz mnie ciagnie do wyra ;) - chyba mu sie podoba ahahhah!

ODPOCZELAM PSYCHICZNIE!Wiecie co ja kocham mego meza na maxa hahahh :) I kocham te jego niespodzianki!

no i do tego radosc nie z tej ziemi ze moje dziecko jest juz zdrowe :) !!!!!!

Lece do Jarka sie potulic !Jutro nadrobie was - znacie mnie zawsze to robie - puszcze spamem troche !
Cieszę się że Filipek już zdrowy;-) a Ty usmiechnieta i zadowolona mamusia;-)
Ja dzisiaj też do fryzjera idę;-) teściowa przychodzi zostac z Piotrkiem ale mąz ma i mnie mega minusa:no::no::no: Wczoraj po wyrwaniu zeba byłam, boli mnie ta rana i ledwo wczoraj usnełam,on wyszedł z kumplem na piwko, oczywiście jak wrócił to musiał przyjśc i mnie obudzić:wściekła/y: więc go pogoniłam bo spac chciałam a on sie na mnie obraził:wściekła/y: postanowiłam- od dzisiaj zero tolerancji dla piwka:tak::tak: skoro on taki to ja jeszcze gorsza będę;-)
A te centyle to ile się mają do prawidłowych danych?

Lolek też ze wzrostem się nie mieści, a przecież wielki nie jest :) Dlatego nikt nie mierzy już dzieci, bo to nie ma żadnego znaczenia :)
Jeżlei chodzi o centyle to nasze dzieci wcale nie muszą mieścić sie na centylach swojego wieku;-);-) Ważne żeby ten wzrost i waga w miare równomierna była, jak nasze dziecko jest na 90 centylu a np za 3 m-ce spada na 30 centyl to są objawy do sprawdzenia, trzeba powiedzieć dla pediatry;-)
W każdym razie np mój Antek na bilansie dwulatka był na centylach czterolatków;-) ważne ze zdrowy i wszystko ok;-)
wytlumacz mi w jaki sposob chcesz oddzialywac na psychike malucha ?? bo ja wierze ze to moze dzialac na osobe ktora wierzy ze bierze "zloty lek" i zdrowieje ... ale dziecko tak naprawde nie ma pojecia co to jest - lekarstwo, woda czy cokolwiek innego ... dlatego uwazam ze tu nie mozna mowic o placebo !!!
starszy maluch moze i tak ... dsajesz mu cukierka i tlumaczysz ze to najlepsze lekarstwo a dziecko ci wierzy /bo niby czemu nie/ ...
Jeżlei chodzi o oddziaływanie na psychikę to faktycznie w przypadku dziei nie możemy o niczym takim mówić;-);-) Jak wcześniej wspomniałam, homeopatia wyleczyła Antka z alergii więc się sprawdziła:-)
Dziewczyny znowu jestem w ciąży

;)

..................................................................

(Prima Aprilis:p)
To Ci sie udało:-D:-D:-D:-D:-D:-D

witam sie z rana ... moje dziecko ostatnimi czasy ubzdurlo sobie o 5 pobudke ... ale na szczescie po 6 spi juz smacznie i tak do 8 ... 8.30 ...
no i teraz miska oglada ze mna dzien dobry tvn :)

Georgina ja też chciałam wyskoczyć z takim żarcikiem Prima Aprilisowym ale poem uznałam, że nie będę kusić losu:no::no::no: tosz by to był koniec świata!!!!
Mea widzisz jak to nas próbują wkręcić w DDTVN??

Laski wpadam na chwilke tylko po to by poinformowac ze moje dziecko po kontroli !
FILIP ZDROWY !!!!!! Zero zastrzykow ,zero lekow,zero inhalacji ,normalnie juz KONIEC !
Pani doktor go pochwalila mimo ze na jej widok jak sie nachylila nad nim sie rozplakal hahaha !

Ale sie ciesze ! Jeszcze moze troche po zastrzykach marudzic ,ale to ze 2 dni moze byc nie swoj !

Jestem strasznie szczesliwa
A moj humor poprawil tez tel od Jarka "Niunia ubieraj sie "
-co sie dzieje ?
- No ubieraj sie zaraz po Ciebie podjade
sie zebralam w szoku !!! Malego zostawilam bratu na moment i wychodze wsiadlam do auta ,jedziemy!!!!!
Podjezdza moj malzonek pod fryzjera lec ,bo masz juz zaplacone rob z wlosami co ci sie podoba - odpoczniesz od malego !

:))))))))
No i poszlam !!!!!! se zrobilam balejaz na lepetynie :) podcielam wlos i zrobilam grzywe !

maz mnie ciagnie do wyra ;) - chyba mu sie podoba ahahhah!

ODPOCZELAM PSYCHICZNIE!Wiecie co ja kocham mego meza na maxa hahahh :) I kocham te jego niespodzianki!

no i do tego radosc nie z tej ziemi ze moje dziecko jest juz zdrowe :) !!!!!!

Lece do Jarka sie potulic !Jutro nadrobie was - znacie mnie zawsze to robie - puszcze spamem troche !

Super ze Fifizdrów jak ryba...to na pewno od buziaków od julki:-)
co do meza to juz pisalam milion razy ze jest rewelacyjny... ale mysle tez ze to kwestia finansowa... moj tez mowil mi wiele razy ze chcial by dla mnie jakiejs niespodzianki ale niestety ze nam pieniazkow niestety nie starcza na caly miesiac to wielka radoscia jest to ze biedny zostaje od rana do nocy w pracy i haruje jak wól by dorobic i juz o pieniazki sie nie martwic.....
ale zazdroszcze Ci... zreszta kazdej jak tak pisze fajnie ze mezowie o was tak milo pamietaja:-) to jest wazne.. pokazac ze sie pamieta ze prezenty nier dostaje sie tylko z jakiejs okazji:-)

Euphorbium to tez mozesz mu uzyc
mi to przepisała jak młoda była chora
ale oczywiscie nie wykupiłam:sorry2:

ja to stosowalam w ciazy bo mialam paskudne chorobsko i katar zyc mi nie dawal i spac po nocach... ale szczerze to chyba w ogole nie dziala.... wiadomo ze na dzieci inaczej ale Julce jak podalam to zero roznicy....

ale jestem padnięta... mam dość, wszystko mnie boli :-( marzę o długiej gorącej kąpieli i przespanej nocy (ale na marzeniach się zapewne skończy).
przyszedł dziś bujaczek, Daniel narazie nie jest do niego przekonany ale myślę, że się przyzwyczai. cały czas mu furczy w nosku i źle mu oddychać momentami, już nie wiem co mam robić - psikam mu wodą morską, smaruję maścią majerankową pod noskiem a i tak nie jestem w stanie ściągnąć wszystkiego fridą. jak można jeszcze mu rozrzedzić katarek?

kochana ja niedawno przechodzilam przez okropny katar.... i podawalam Julce Nasivin 0,01% po jdenej kropelce do kazdej dziurki tylko na wieczór i super mała spała... ładnie rozrzedzało i nie furczalo jej tak co pozwalalo na spokojny sen. Nasivin ten jest bez recepty.

oooo tak:-) to od tego sprzedawcy upatzralam sobie jedna bluzke ale nie moglam tego znalezc! dziekuje:-);-)

Aśka super niespodzianka a spamuj ile wlezie:))))
No i zarąbiście, że Fifolek już zdrowy.

My dziś byliśmy na szczepieniu i jestem duuuumna z mojego synka. Tylko raz cichutko pisnął przy wkłuciu a zaraz potem walnął uśmiech do pielęgniarki:)))
Teraz na wieczór był marudny(to pewnie po szczepince ale już ok:)))

A tak poza tym to ważymy już 7380 i mamy 70 CM:)
ale rosnie kawaler...hohoho bardzo dlugi jest! no i waga tez niczego sobie:-)

Dziewczyny znowu jestem w ciąży

;)

..................................................................

(Prima Aprilis:p)

nizly zart ahahhaha:-)

Georgina ja też chciałam wyskoczyć z takim żarcikiem Prima Aprilisowym ale poem uznałam, że nie będę kusić losu:no::no::no: tosz by to był koniec świata!!!!

a nic nie mow.. ja sie nabralam na pogode. krzyczalam do meza ze dzis 28 stopni ma byc ahahahahha tylko jak pokazali ze cisnienie 66 hPa to skapowalam ze to sciema.

widze widze :D ale w koncu "żaba zawsze żabą jest!!"

a mojemu dziecku bym musiala powiedziec "telewidzu obudz sie!!"

reklama
Witam się i ja:-)
Tomek dziś od 5 się wiercił ale o 7 fuknęłam na męża i wyniósł dzieci z sypialni a mama spała jeszcze godzinkę;-)

Asia..no mąż cudo:tak:
Opowiedziałam o tych prezentach A wczoraj to wiecie co mi powiedział:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
"Jasne poszłabyś do fryzjera i jakieś badziewie na głowie byś sobie zrobiła":szok::szok::szok:
No osioł nie z tej ziemi:-D

A wczoraj przyszedł nam zwrot podatku i gonię go żeby jechał okna zamówić i w końcu będziemy mogli wziąść się za łazienkę:tak:

A my wczoraj byliśmy na szczepieniu..byłam sama z małym bo A z Hanią trzymali mi miejsce u gina bo musiałam iść po recepty:-) A wolał sam iść do gina niż sam na szczepienie;-):-D
Tomek trochę popłakał ale nie było najgorzej..waży 7500 (75 centyl) a wzrost 69 ( centyl 97 i obwód główki też)
Raczej normalny był przez cały dzień..tylko jak się obudził na pierwsze karmienie o północy to był trochę ciepły..na oko 37,5 ale nawet nie mierzyłam bo był spokojny:tak:
Coś chciałam jeszcze napisać ale zapomniałam:-(

Do góry