patrz na tą charts / percentiles :-)
WHO | Weight-for-age
ok dzieki
teraz moge isc spac
rowniez wesołych i spokojnych swiat wielkanocnych
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
patrz na tą charts / percentiles :-)
WHO | Weight-for-age
Cieszę się że Filipek już zdrowy;-) a Ty usmiechnieta i zadowolona mamusia;-)Laski wpadam na chwilke tylko po to by poinformowac ze moje dziecko po kontroli !
FILIP ZDROWY !!!!!! Zero zastrzykow ,zero lekow,zero inhalacji ,normalnie juz KONIEC !
Pani doktor go pochwalila mimo ze na jej widok jak sie nachylila nad nim sie rozplakal hahaha !
Ale sie ciesze ! Jeszcze moze troche po zastrzykach marudzic ,ale to ze 2 dni moze byc nie swoj !
Jestem strasznie szczesliwa
A moj humor poprawil tez tel od Jarka "Niunia ubieraj sie "
-co sie dzieje ?
- No ubieraj sie zaraz po Ciebie podjade
sie zebralam w szoku !!! Malego zostawilam bratu na moment i wychodze wsiadlam do auta ,jedziemy!!!!!
Podjezdza moj malzonek pod fryzjera lec ,bo masz juz zaplacone rob z wlosami co ci sie podoba - odpoczniesz od malego !
)))))))
No i poszlam !!!!!! se zrobilam balejaz na lepetynie podcielam wlos i zrobilam grzywe !
maz mnie ciagnie do wyra - chyba mu sie podoba ahahhah!
ODPOCZELAM PSYCHICZNIE!Wiecie co ja kocham mego meza na maxa hahahh I kocham te jego niespodzianki!
no i do tego radosc nie z tej ziemi ze moje dziecko jest juz zdrowe !!!!!!
Lece do Jarka sie potulic !Jutro nadrobie was - znacie mnie zawsze to robie - puszcze spamem troche !
A te centyle to ile się mają do prawidłowych danych?
Jeżlei chodzi o centyle to nasze dzieci wcale nie muszą mieścić sie na centylach swojego wieku;-);-) Ważne żeby ten wzrost i waga w miare równomierna była, jak nasze dziecko jest na 90 centylu a np za 3 m-ce spada na 30 centyl to są objawy do sprawdzenia, trzeba powiedzieć dla pediatry;-)Lolek też ze wzrostem się nie mieści, a przecież wielki nie jest Dlatego nikt nie mierzy już dzieci, bo to nie ma żadnego znaczenia
Jeżlei chodzi o oddziaływanie na psychikę to faktycznie w przypadku dziei nie możemy o niczym takim mówić;-);-) Jak wcześniej wspomniałam, homeopatia wyleczyła Antka z alergii więc się sprawdziła:-)wytlumacz mi w jaki sposob chcesz oddzialywac na psychike malucha ?? bo ja wierze ze to moze dzialac na osobe ktora wierzy ze bierze "zloty lek" i zdrowieje ... ale dziecko tak naprawde nie ma pojecia co to jest - lekarstwo, woda czy cokolwiek innego ... dlatego uwazam ze tu nie mozna mowic o placebo !!!
starszy maluch moze i tak ... dsajesz mu cukierka i tlumaczysz ze to najlepsze lekarstwo a dziecko ci wierzy /bo niby czemu nie/ ...
To Ci sie udałoDziewczyny znowu jestem w ciąży
..................................................................
(Prima Aprilis)
Laski wpadam na chwilke tylko po to by poinformowac ze moje dziecko po kontroli !
FILIP ZDROWY !!!!!! Zero zastrzykow ,zero lekow,zero inhalacji ,normalnie juz KONIEC !
Pani doktor go pochwalila mimo ze na jej widok jak sie nachylila nad nim sie rozplakal hahaha !
Ale sie ciesze ! Jeszcze moze troche po zastrzykach marudzic ,ale to ze 2 dni moze byc nie swoj !
Jestem strasznie szczesliwa
A moj humor poprawil tez tel od Jarka "Niunia ubieraj sie "
-co sie dzieje ?
- No ubieraj sie zaraz po Ciebie podjade
sie zebralam w szoku !!! Malego zostawilam bratu na moment i wychodze wsiadlam do auta ,jedziemy!!!!!
Podjezdza moj malzonek pod fryzjera lec ,bo masz juz zaplacone rob z wlosami co ci sie podoba - odpoczniesz od malego !
)))))))
No i poszlam !!!!!! se zrobilam balejaz na lepetynie podcielam wlos i zrobilam grzywe !
maz mnie ciagnie do wyra - chyba mu sie podoba ahahhah!
ODPOCZELAM PSYCHICZNIE!Wiecie co ja kocham mego meza na maxa hahahh I kocham te jego niespodzianki!
no i do tego radosc nie z tej ziemi ze moje dziecko jest juz zdrowe !!!!!!
Lece do Jarka sie potulic !Jutro nadrobie was - znacie mnie zawsze to robie - puszcze spamem troche !
Euphorbium to tez mozesz mu uzyc
mi to przepisała jak młoda była chora
ale oczywiscie nie wykupiłam
ale jestem padnięta... mam dość, wszystko mnie boli :-( marzę o długiej gorącej kąpieli i przespanej nocy (ale na marzeniach się zapewne skończy).
przyszedł dziś bujaczek, Daniel narazie nie jest do niego przekonany ale myślę, że się przyzwyczai. cały czas mu furczy w nosku i źle mu oddychać momentami, już nie wiem co mam robić - psikam mu wodą morską, smaruję maścią majerankową pod noskiem a i tak nie jestem w stanie ściągnąć wszystkiego fridą. jak można jeszcze mu rozrzedzić katarek?
ale rosnie kawaler...hohoho bardzo dlugi jest! no i waga tez niczego sobie:-)Aśka super niespodzianka a spamuj ile wlezie)))
No i zarąbiście, że Fifolek już zdrowy.
My dziś byliśmy na szczepieniu i jestem duuuumna z mojego synka. Tylko raz cichutko pisnął przy wkłuciu a zaraz potem walnął uśmiech do pielęgniarki))
Teraz na wieczór był marudny(to pewnie po szczepince ale już ok))
A tak poza tym to ważymy już 7380 i mamy 70 CM
Dziewczyny znowu jestem w ciąży
..................................................................
(Prima Aprilis)
Georgina ja też chciałam wyskoczyć z takim żarcikiem Prima Aprilisowym ale poem uznałam, że nie będę kusić losu tosz by to był koniec świata!!!!
Mea widzisz jak to nas próbują wkręcić w DDTVN??
Georgina ja też chciałam wyskoczyć z takim żarcikiem Prima Aprilisowym ale poem uznałam, że nie będę kusić losu tosz by to był koniec świata!!!!
Mea widzisz jak to nas próbują wkręcić w DDTVN??
A ja se kombiuje jak mojego M wkręcić!!!!