reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
tyko nutramigen, ani deserków, ani kaszek, ani jabuszek, nic prucz mleczka i cherbatek nie daje małemu...i tez nie mam pojęcia skąd te zaparcia...

Sorki ze sie wtracam w rozmowy, ale moja Marta tez jest na Nutramigenie i ostatnio nie mogla zrobic kupki to strasznie plakala i musialam jej termometrem pomoc... musisz jej dawac duzo herbatki lub wody bo to mleko jest strasznie tluste i od tego sa te zaparcia..

Martuś - całuję mocno i ściskam, (głupotą jest pisać coś więcej, jak się nie doświadczyło) ale bedę o Nim pamiętać w modlitwach ...

nessi a Ty tez idziesz jutro wyrwac zeba?

Nie jutro chyba się nie odważę :) ale muszę to zrobić do piątku! tak by w niedzielę wyjść na ludzi :))

Mam dosc. Ta klotnia osiagnela takie rozmiary... Wcale nie poszlo o to ze Daffi nie umie przyjac krytyki! Prosze czytajcie uwaznie posty tyle.

Nie będę komentować, bo mi już czasu szkoda na niepotrzebne utarczki.

A ja wróciłam od fryzjera (jeny pół roku nie byłam!), czuję się dowartościowana i zwyczajowo piękna ;) fryzura dopełni mój skromny wygląd na chrzciny ... ;)
Ale co zastałam po powrocie od fryzjera po 3 godzinach!
Mąż to mi płakał prawie tak samo jak mały a jak wchodziłam do klatki to już wiedziałam ,że jest coś na rzeczy! Biedak (mąż) się tak spocił zajmowaniem małym, że stwierdził tylko ''teraz rozumiem co masz na myśli mówiąc: zmęczona''No, ba! on nie tylko był zmeczony, on był padnięty i wystraszony gorzej jak dziecko, bo mały tak mu się darł, że już miał go ubierać i lecieć szukać mnie po fryzjerach! a czemu płakał ?
bo był głodny ,
a czemu był głodny ?
bo nie chciał butli od męża |:)

My to dzisiaj na wariata wszystko .
rano kościół i spowiedź,
pojechaliśmy potem na dwa auta oddać jedno do warsztatu,
potem zakupy,
fryzjer,

i nie wiem jak minął ten dzień :) dosłownie w domu jak w przelocie LOT/u
a zaraz kąpiel trzeba szykować ehh ...

Jak tam Wasze dzieciaczki odczuły zmianę czasu ?
mój się rozregulował , robił mi 4 pobudki ...dlatego dziś kąpię później :)

Dziewczynki a teraz się ja chwalę :p
Od 4 dni Kajek śpi u siebie w pokoju w swoim łóżeczku. Sam tam zasypia o 20 i wstaje od 2 dni tylko raz ok. 2.30 (dziś 3.30).
Po cycu kładę do łóżeczka i sobie sam zasypia.
Tzn nie sam ale z maskotką :-D
Myślałam, że będzie strasznie (przecież spał przy cycku od urodzenia.
Nakarmiłam go wycałowaŁam i jak zaczął ziewać poŁożyłam do łóżeczka w oczekiwaniu na ...wrzask a tu weszłam za 10 minut bo było za cicho a on spał i od tego dnia codziennie wygląda to tak samo SZOK SZOK i jeszcze raz SZOK!!!!!:-D
no to gratulacje z okazji samodzielnego zasypiania!

:)

Gratki za pierwszą przespaną noc! Tylko się nie zdziw jak to jednorazowy wybryk, u nas tak bylo pare razy przypadkowo i dopiero parenascie dni pozniej zalapal taki rytm :-) Tak czy inaczej trzymam kciuki, zeby tak zostało, bo sen super sprawa!

!
no wlansnie nie nastawiam sie ze bedzie tak juz codziennie,tym bardziej ze dzis po szczepieniach....

ja sie nie wtracam do klotni pozostane neutralna:)

ja sie dziwnie dzis czuje taka spiaca bylam ze kimnelam sie 1,5h,a potem glowkkkaaa bolala:( a maly marudny:/

My to dzisiaj na wariata wszystko .
rano kościół i spowiedź,
pojechaliśmy potem na dwa auta oddać jedno do warsztatu,
potem zakupy,
fryzjer,

i nie wiem jak minął ten dzień :) dosłownie w domu jak w przelocie LOT/u
a zaraz kąpiel trzeba szykować ehh ...

Jak tam Wasze dzieciaczki odczuły zmianę czasu ?
mój się rozregulował , robił mi 4 pobudki ...dlatego dziś kąpię później :)

U mnie zmiana czasu jak narazie super:tak:dzsi juz kapiemy normalnie o 20:00:tak:moje dziecie dzis pospalo do 8:00:-)

reklama
Sorki ze sie wtracam w rozmowy, ale moja Marta tez jest na Nutramigenie i ostatnio nie mogla zrobic kupki to strasznie plakala i musialam jej termometrem pomoc... musisz jej dawac duzo herbatki lub wody bo to mleko jest strasznie tluste i od tego sa te zaparcia..
dziekuje;) herbatki daję dosyć sporo, ale słyszałam ze za duzotez nie powinno sie dawać, ciekawa więc jestwem ile jest to optimum dla prawie 3 miesięczneg synka;) (?)

Do góry