reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
tyko nutramigen, ani deserków, ani kaszek, ani jabuszek, nic prucz mleczka i cherbatek nie daje małemu...i tez nie mam pojęcia skąd te zaparcia...

Sorki ze sie wtracam w rozmowy, ale moja Marta tez jest na Nutramigenie i ostatnio nie mogla zrobic kupki to strasznie plakala i musialam jej termometrem pomoc... musisz jej dawac duzo herbatki lub wody bo to mleko jest strasznie tluste i od tego sa te zaparcia..

Martuś - całuję mocno i ściskam, (głupotą jest pisać coś więcej, jak się nie doświadczyło) ale bedę o Nim pamiętać w modlitwach ...

nessi a Ty tez idziesz jutro wyrwac zeba?

Nie jutro chyba się nie odważę :) ale muszę to zrobić do piątku! tak by w niedzielę wyjść na ludzi :))

Mam dosc. Ta klotnia osiagnela takie rozmiary... Wcale nie poszlo o to ze Daffi nie umie przyjac krytyki! Prosze czytajcie uwaznie posty tyle.

Nie będę komentować, bo mi już czasu szkoda na niepotrzebne utarczki.

A ja wróciłam od fryzjera (jeny pół roku nie byłam!), czuję się dowartościowana i zwyczajowo piękna ;) fryzura dopełni mój skromny wygląd na chrzciny ... ;)
Ale co zastałam po powrocie od fryzjera po 3 godzinach!
Mąż to mi płakał prawie tak samo jak mały a jak wchodziłam do klatki to już wiedziałam ,że jest coś na rzeczy! Biedak (mąż) się tak spocił zajmowaniem małym, że stwierdził tylko ''teraz rozumiem co masz na myśli mówiąc: zmęczona''No, ba! on nie tylko był zmeczony, on był padnięty i wystraszony gorzej jak dziecko, bo mały tak mu się darł, że już miał go ubierać i lecieć szukać mnie po fryzjerach! a czemu płakał ?
bo był głodny ,
a czemu był głodny ?
bo nie chciał butli od męża |:)

My to dzisiaj na wariata wszystko .
rano kościół i spowiedź,
pojechaliśmy potem na dwa auta oddać jedno do warsztatu,
potem zakupy,
fryzjer,

i nie wiem jak minął ten dzień :) dosłownie w domu jak w przelocie LOT/u
a zaraz kąpiel trzeba szykować ehh ...

Jak tam Wasze dzieciaczki odczuły zmianę czasu ?
mój się rozregulował , robił mi 4 pobudki ...dlatego dziś kąpię później :)

Dziewczynki a teraz się ja chwalę :p
Od 4 dni Kajek śpi u siebie w pokoju w swoim łóżeczku. Sam tam zasypia o 20 i wstaje od 2 dni tylko raz ok. 2.30 (dziś 3.30).
Po cycu kładę do łóżeczka i sobie sam zasypia.
Tzn nie sam ale z maskotką :-D
Myślałam, że będzie strasznie (przecież spał przy cycku od urodzenia.
Nakarmiłam go wycałowaŁam i jak zaczął ziewać poŁożyłam do łóżeczka w oczekiwaniu na ...wrzask a tu weszłam za 10 minut bo było za cicho a on spał i od tego dnia codziennie wygląda to tak samo SZOK SZOK i jeszcze raz SZOK!!!!!:-D
no to gratulacje z okazji samodzielnego zasypiania!

:)

Gratki za pierwszą przespaną noc! Tylko się nie zdziw jak to jednorazowy wybryk, u nas tak bylo pare razy przypadkowo i dopiero parenascie dni pozniej zalapal taki rytm :-) Tak czy inaczej trzymam kciuki, zeby tak zostało, bo sen super sprawa!

!
no wlansnie nie nastawiam sie ze bedzie tak juz codziennie,tym bardziej ze dzis po szczepieniach....

ja sie nie wtracam do klotni pozostane neutralna:)

ja sie dziwnie dzis czuje taka spiaca bylam ze kimnelam sie 1,5h,a potem glowkkkaaa bolala:( a maly marudny:/

My to dzisiaj na wariata wszystko .
rano kościół i spowiedź,
pojechaliśmy potem na dwa auta oddać jedno do warsztatu,
potem zakupy,
fryzjer,

i nie wiem jak minął ten dzień :) dosłownie w domu jak w przelocie LOT/u
a zaraz kąpiel trzeba szykować ehh ...

Jak tam Wasze dzieciaczki odczuły zmianę czasu ?
mój się rozregulował , robił mi 4 pobudki ...dlatego dziś kąpię później :)

U mnie zmiana czasu jak narazie super:tak:dzsi juz kapiemy normalnie o 20:00:tak:moje dziecie dzis pospalo do 8:00:-)

reklama
Sorki ze sie wtracam w rozmowy, ale moja Marta tez jest na Nutramigenie i ostatnio nie mogla zrobic kupki to strasznie plakala i musialam jej termometrem pomoc... musisz jej dawac duzo herbatki lub wody bo to mleko jest strasznie tluste i od tego sa te zaparcia..
dziekuje;) herbatki daję dosyć sporo, ale słyszałam ze za duzotez nie powinno sie dawać, ciekawa więc jestwem ile jest to optimum dla prawie 3 miesięczneg synka;) (?)

Do góry