reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Witam :tak:

Ja tylko na chwilke (mam nadzieje ;-))

u nas pobudka byla o 6 rano... po calej nocy przespanej w lozeczku... czasem zdarzalo m sie zasnac z nia na lozku i przeniesc do lozeczka lub na odwrot..a wczoraj jak o 21 zansela w lozeczku tak spala do rana..... my juz posprzatalysmy...ale znow zaczyna sie szajba Julki! na sama mysl ze znow mnie to czeka plakac mi sie chce.... mam znow cyrk z jedzeniem... ostatni raz jadla o 6 rano teraz placze i chce jesc a jak jej daje mleko to pociagnie raz i pluje, wrzeszcy,wykreca sie i prezy!!! ciesze sie ze maz dzis do 15 w pracy i mnie troche odciazy bo naprawde chwilami padam na twarz!!!!

Daffi a moze ona ma kolki. U nas ostatnio Mlody przez trzy dni zachowywal sie dokladnie tak samo. Rano bylo ok a w okolicach pierwszej zaczynal sie horrorek. Byl glodny, rzucal sie na cycka ale sie odrywal i plakal i plakal ogolnie do samej kapieli. A momentami bardzo mocno plakal, tylko noszenie na rekach w miare go uspokajalo (a zazwyczaj nie lubi). Nawet mi przez mysl nie przeszlo ze to moze byc kolka bo w tym wieku powinny sie konczyc. Jednak okazalo sie ze to to. Sprobuj "posuszyc" jej brzuszek suszarka, cieplym powietrzem. Oczywiscie trzymaj na odopwiednia odleglosc i trzymaj tez reke na brzuszku to bedziesz czula czy nie jest za goraco. Ja pod reka od razu czulam ze brzuszek sie rozluznia a maly uspokaja i bylam pewna ze to jest ten problem. Podalam Sab Simplex i stosuje jeszcze wode koperkowa i byla znaczna poprawa.

Jeny ..... jestem niedorobiona :/ pół roku temu kupiłam sobie bluzkę ( no wiadomo :D mam nowsze ale...) od pół roku zakładam ją sobie na różne okazje i nikt! ale to nikt! nawet mój ślubny nie powiedział, że łażę z metką pół roku!

Boże co za wstyd ..... ja nie wiem ,że ja nie czułam i jak ja to pranie wieszałam, że nie widziałam metki na agrafkę z tyłu przyczepionej!

ale wstyd :(

No ale chyba zakręcone osoby tak chyba mają .....

Młodemu zrobiłam taki sam numer, ale przy prasowaniu cene odlepiłam :D

Znam to z wlasnego doswiadczenia :-) Nawet swoj slub poszlam z cenami butow na podeszwach, na kilku zdjeciach je mam :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc :)
U nas nocka w koncu oki :) maly zasnal 21 i wstal jesc o 5 potem wstal o 8 niespal do 10 i od 10 spi ja juz posprzatalam domek zdjelam pranie czeka mnie jeszcze prasowanie obiadek i siebie doprowadzic do ladu skladu ;)

Dafi widze ze spotkanie udane z Natalka super widzialam zdjecia na NK ale duuze dziewczyny...

No, ja posprzątałam (jako-tako) ....ale już koniec widać ;)
Okno nawet w kuchni umyłam, czekam aż młody wstanie, nakarmie ,przewine i wystawie go na balkon :) przez ten czas wymyje balkonowe okna :))

Moze zabki?Albo brzuszek boli?
a jakie objawy moga byc brzuszka???? ona kupki robi idealne i to 2-3 dziennie... nie ma dnia by nie zrobila... po mleku sa 3 solidne i mega glosne odbicia...nic jej nie zlega dlatego nie myslalam o brzuszku... a moze to skok rozwojowy?? 12 tydz...... ale naprawde teraz moge napisac ze jestem zalamana i jak tak dalej bedzie to depresja gotowa... totalny brak sil.... wczoraj zjadlam dopiero o 22 pierwsze jedzenie...ale byla to jedna mala kanapeczka bo juz odczulam głod.... i dzis bedzie podobnie... nie ma nawet ochoty jesc z tego wszystkiego.

Czesc :)
U nas nocka w koncu oki :) maly zasnal 21 i wstal jesc o 5 potem wstal o 8 niespal do 10 i od 10 spi ja juz posprzatalam domek zdjelam pranie czeka mnie jeszcze prasowanie obiadek i siebie doprowadzic do ladu skladu ;)

Dafi widze ze spotkanie udane z Natalka super widzialam zdjecia na NK ale duuze dziewczyny...

baaardzo udane... najlepsze ze Lenka grezcznie siedziala cos sobie pod noskiem gadala a Julka wrzeszczala a ona biedna sluchala i co jakis czas podskakiwala jak byl bardziej przerazliwy wrzask... toz to ja mam diabla w domu teraz!

a jakie objawy moga byc brzuszka???? ona kupki robi idealne i to 2-3 dziennie... nie ma dnia by nie zrobila... po mleku sa 3 solidne i mega glosne odbicia...nic jej nie zlega dlatego nie myslalam o brzuszku... a moze to skok rozwojowy?? 12 tydz...... ale naprawde teraz moge napisac ze jestem zalamana i jak tak dalej bedzie to depresja gotowa... totalny brak sil.... wczoraj zjadlam dopiero o 22 pierwsze jedzenie...ale byla to jedna mala kanapeczka bo juz odczulam głod.... i dzis bedzie podobnie... nie ma nawet ochoty jesc z tego wszystkiego.

Wiesz moze to byc kolka,dziecko sie wtedy prezy,podkurcza nózki i zazwyczaj ale nie zawsze ma twardy brzuszek...nie podawalas jej nic nowego?Moze odstaw wszystko na kilka dni i zobaczysz czy bedzie podobnie czy moze bedzie wsio ok.Ja bym, tak bynajmniej zrobila:tak:

Wiesz moze to byc kolka,dziecko sie wtedy prezy,podkurcza nózki i zazwyczaj ale nie zawsze ma twardy brzuszek...nie podawalas jej nic nowego?Moze odstaw wszystko na kilka dni i zobaczysz czy bedzie podobnie czy moze bedzie wsio ok.Ja bym, tak bynajmniej zrobila:tak:

je to co zawsze.... nawet od kilku dni nie podawlam marchewki czy jablka.... samo mleczko i do popicia woda a na wieczor kaszka...... bylo ok a teraz tak nagle....

No własnie ten zlew:tak:mi tez sie bardziej ten drugi podoba ale szafeczki znowu ładniejsze sa w tym 1:tak:i wlasnie taki mam dulemat:tak:wlasnie z tego powodu:tak:
no to mamy podobny gust:)

u mnie nie chodzi o spanie dluzej moja droga... nie czytalas mnie wczesniej widze.. otozmoje dziecko zjadalo 260ml mleka i z tego wzgledu mam podawac kaszke na noc.... a julka wcale po niej nie spi dluzej..... ale mi to nie przeszkadza bo od 21 do 6 rano to jest bardzo dlugo a spi tak od 4tyg zycia!
czytalam cie kochana, Twoja julka za duzo mleczka jadla:)

baaardzo udane... najlepsze ze Lenka grezcznie siedziala cos sobie pod noskiem gadala a Julka wrzeszczala a ona biedna sluchala i co jakis czas podskakiwala jak byl bardziej przerazliwy wrzask... toz to ja mam diabla w domu teraz!
moze nasz dzieci maja po prostu zle dni....?mam nadzieje ze jej szybko przejdzie:)

a ja sie witam. wczoraj myslalam ze olek moze dluzej posspi a ten co> g.1.00w nocy a ten sie budzi! sie zdenerwowalam:p
spadam zaraz na spacerek do pozniej mamuski!

reklama
witam i ja
a ja mam w domu rozpizdziel i mi sie nie chce sprzatac.
odkurze tylko jak max przysnie i tyle.

daffi - ja tez mysle ze moze to ta kaszka. no moga byc jeszcze zabki. dziasla wrazliwe wiec nie chce ciagnac a ze glodna to zla.

Do góry