reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam :tak:

Ja tylko na chwilke (mam nadzieje ;-))

u nas pobudka byla o 6 rano... po calej nocy przespanej w lozeczku... czasem zdarzalo m sie zasnac z nia na lozku i przeniesc do lozeczka lub na odwrot..a wczoraj jak o 21 zansela w lozeczku tak spala do rana..... my juz posprzatalysmy...ale znow zaczyna sie szajba Julki! na sama mysl ze znow mnie to czeka plakac mi sie chce.... mam znow cyrk z jedzeniem... ostatni raz jadla o 6 rano teraz placze i chce jesc a jak jej daje mleko to pociagnie raz i pluje, wrzeszcy,wykreca sie i prezy!!! ciesze sie ze maz dzis do 15 w pracy i mnie troche odciazy bo naprawde chwilami padam na twarz!!!!

Daffi a moze ona ma kolki. U nas ostatnio Mlody przez trzy dni zachowywal sie dokladnie tak samo. Rano bylo ok a w okolicach pierwszej zaczynal sie horrorek. Byl glodny, rzucal sie na cycka ale sie odrywal i plakal i plakal ogolnie do samej kapieli. A momentami bardzo mocno plakal, tylko noszenie na rekach w miare go uspokajalo (a zazwyczaj nie lubi). Nawet mi przez mysl nie przeszlo ze to moze byc kolka bo w tym wieku powinny sie konczyc. Jednak okazalo sie ze to to. Sprobuj "posuszyc" jej brzuszek suszarka, cieplym powietrzem. Oczywiscie trzymaj na odopwiednia odleglosc i trzymaj tez reke na brzuszku to bedziesz czula czy nie jest za goraco. Ja pod reka od razu czulam ze brzuszek sie rozluznia a maly uspokaja i bylam pewna ze to jest ten problem. Podalam Sab Simplex i stosuje jeszcze wode koperkowa i byla znaczna poprawa.

Jeny ..... jestem niedorobiona :/ pół roku temu kupiłam sobie bluzkę ( no wiadomo :D mam nowsze ale...) od pół roku zakładam ją sobie na różne okazje i nikt! ale to nikt! nawet mój ślubny nie powiedział, że łażę z metką pół roku!

Boże co za wstyd ..... ja nie wiem ,że ja nie czułam i jak ja to pranie wieszałam, że nie widziałam metki na agrafkę z tyłu przyczepionej!

ale wstyd :(

No ale chyba zakręcone osoby tak chyba mają .....

Młodemu zrobiłam taki sam numer, ale przy prasowaniu cene odlepiłam :D

Znam to z wlasnego doswiadczenia :-) Nawet swoj slub poszlam z cenami butow na podeszwach, na kilku zdjeciach je mam :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc :)
U nas nocka w koncu oki :) maly zasnal 21 i wstal jesc o 5 potem wstal o 8 niespal do 10 i od 10 spi ja juz posprzatalam domek zdjelam pranie czeka mnie jeszcze prasowanie obiadek i siebie doprowadzic do ladu skladu ;)

Dafi widze ze spotkanie udane z Natalka super widzialam zdjecia na NK ale duuze dziewczyny...

No, ja posprzątałam (jako-tako) ....ale już koniec widać ;)
Okno nawet w kuchni umyłam, czekam aż młody wstanie, nakarmie ,przewine i wystawie go na balkon :) przez ten czas wymyje balkonowe okna :))

Moze zabki?Albo brzuszek boli?
a jakie objawy moga byc brzuszka???? ona kupki robi idealne i to 2-3 dziennie... nie ma dnia by nie zrobila... po mleku sa 3 solidne i mega glosne odbicia...nic jej nie zlega dlatego nie myslalam o brzuszku... a moze to skok rozwojowy?? 12 tydz...... ale naprawde teraz moge napisac ze jestem zalamana i jak tak dalej bedzie to depresja gotowa... totalny brak sil.... wczoraj zjadlam dopiero o 22 pierwsze jedzenie...ale byla to jedna mala kanapeczka bo juz odczulam głod.... i dzis bedzie podobnie... nie ma nawet ochoty jesc z tego wszystkiego.

Czesc :)
U nas nocka w koncu oki :) maly zasnal 21 i wstal jesc o 5 potem wstal o 8 niespal do 10 i od 10 spi ja juz posprzatalam domek zdjelam pranie czeka mnie jeszcze prasowanie obiadek i siebie doprowadzic do ladu skladu ;)

Dafi widze ze spotkanie udane z Natalka super widzialam zdjecia na NK ale duuze dziewczyny...

baaardzo udane... najlepsze ze Lenka grezcznie siedziala cos sobie pod noskiem gadala a Julka wrzeszczala a ona biedna sluchala i co jakis czas podskakiwala jak byl bardziej przerazliwy wrzask... toz to ja mam diabla w domu teraz!

a jakie objawy moga byc brzuszka???? ona kupki robi idealne i to 2-3 dziennie... nie ma dnia by nie zrobila... po mleku sa 3 solidne i mega glosne odbicia...nic jej nie zlega dlatego nie myslalam o brzuszku... a moze to skok rozwojowy?? 12 tydz...... ale naprawde teraz moge napisac ze jestem zalamana i jak tak dalej bedzie to depresja gotowa... totalny brak sil.... wczoraj zjadlam dopiero o 22 pierwsze jedzenie...ale byla to jedna mala kanapeczka bo juz odczulam głod.... i dzis bedzie podobnie... nie ma nawet ochoty jesc z tego wszystkiego.

Wiesz moze to byc kolka,dziecko sie wtedy prezy,podkurcza nózki i zazwyczaj ale nie zawsze ma twardy brzuszek...nie podawalas jej nic nowego?Moze odstaw wszystko na kilka dni i zobaczysz czy bedzie podobnie czy moze bedzie wsio ok.Ja bym, tak bynajmniej zrobila:tak:

Wiesz moze to byc kolka,dziecko sie wtedy prezy,podkurcza nózki i zazwyczaj ale nie zawsze ma twardy brzuszek...nie podawalas jej nic nowego?Moze odstaw wszystko na kilka dni i zobaczysz czy bedzie podobnie czy moze bedzie wsio ok.Ja bym, tak bynajmniej zrobila:tak:

je to co zawsze.... nawet od kilku dni nie podawlam marchewki czy jablka.... samo mleczko i do popicia woda a na wieczor kaszka...... bylo ok a teraz tak nagle....

No własnie ten zlew:tak:mi tez sie bardziej ten drugi podoba ale szafeczki znowu ładniejsze sa w tym 1:tak:i wlasnie taki mam dulemat:tak:wlasnie z tego powodu:tak:
no to mamy podobny gust:)

u mnie nie chodzi o spanie dluzej moja droga... nie czytalas mnie wczesniej widze.. otozmoje dziecko zjadalo 260ml mleka i z tego wzgledu mam podawac kaszke na noc.... a julka wcale po niej nie spi dluzej..... ale mi to nie przeszkadza bo od 21 do 6 rano to jest bardzo dlugo a spi tak od 4tyg zycia!
czytalam cie kochana, Twoja julka za duzo mleczka jadla:)

baaardzo udane... najlepsze ze Lenka grezcznie siedziala cos sobie pod noskiem gadala a Julka wrzeszczala a ona biedna sluchala i co jakis czas podskakiwala jak byl bardziej przerazliwy wrzask... toz to ja mam diabla w domu teraz!
moze nasz dzieci maja po prostu zle dni....?mam nadzieje ze jej szybko przejdzie:)

a ja sie witam. wczoraj myslalam ze olek moze dluzej posspi a ten co> g.1.00w nocy a ten sie budzi! sie zdenerwowalam:p
spadam zaraz na spacerek do pozniej mamuski!

reklama
witam i ja
a ja mam w domu rozpizdziel i mi sie nie chce sprzatac.
odkurze tylko jak max przysnie i tyle.

daffi - ja tez mysle ze moze to ta kaszka. no moga byc jeszcze zabki. dziasla wrazliwe wiec nie chce ciagnac a ze glodna to zla.

Do góry