Purchawka
Mama Lolka :-)
Cześć dziewczyny !
Pauluś mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala. Niestety my to przeżyliśmy w 2 tygodniu życia i było kiepsko :-( Za łóżko płaci się u mnie 20zł, ale mamy cycusiowe są zwolnione z opłat ;-)
Maciek też coś od wczoraj kaszle, to jest taki suchy kaszelKataru nie ma i gorączki póki co też, więc na razie daje witaminy i obserwuje
Któraś dziewczyna pisała, że jej dziecko wygina się w łuk i ma tendencję do układania główki w jedną stronę. My właśnie byliśmy z tym problemem u rehabilitanta dzisiaj i okazało się, że to wcale nie pikuś (nasza pediatra tak twierdziła i kazała tylko pod główkę pieluchę wkładać) bo może skończyć się asymetrią :-( Także od dzisiaj ćwiczymy i za miesiąc do kontroli
A te ćwiczenie to jakiś koszmar dla dziecka... jest bezbolesne, ale przez to że Maciek ma unieruchomioną główkę to strasznie płacze :-( No nic, jakoś musimy przetrwać ;-)
A nocka też byla taka sobie, 3 razy wstawałam na karmienie i ostateczna pobudka o 5![]()
Z tym wzmożonym napięciem mięśniowym to chodzą różne mity. Kiedyś w ogóle się tego nie leczyło i było dobrze. Teraz na topie jest tego leczenie, szczególnie metodą Wojty (to pewnie te ćwiczenia, które Ty robisz ). Ja pokazywalam Lolka i ortpedzie i róznym fizykoterapeutom i zdania były podzielone. Jedni mówili rehabilitacja, inni wystarczy pieluszkę podkłądać i kamić tylko na jednym boku i nosić też na jednej stronie. Podjęłam decyzję, że spróbuje na początek zwyczajnymi sposobami i poprawa jest ogromna. Ale u nas to może było w mniejszym stopniu. (Chocia bylo pare dni kiedy glowe odwracal tylko w 1 strone. Tak wiec nie przejmuj sie, to sie latwo koryguje