reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Cześć dziewczyny !
Pauluś mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala. Niestety my to przeżyliśmy w 2 tygodniu życia i było kiepsko :-( Za łóżko płaci się u mnie 20zł, ale mamy cycusiowe są zwolnione z opłat ;-)
Maciek też coś od wczoraj kaszle, to jest taki suchy kaszel :wściekła/y: Kataru nie ma i gorączki póki co też, więc na razie daje witaminy i obserwuje :nerd:

Któraś dziewczyna pisała, że jej dziecko wygina się w łuk i ma tendencję do układania główki w jedną stronę. My właśnie byliśmy z tym problemem u rehabilitanta dzisiaj i okazało się, że to wcale nie pikuś (nasza pediatra tak twierdziła i kazała tylko pod główkę pieluchę wkładać) bo może skończyć się asymetrią :-( Także od dzisiaj ćwiczymy i za miesiąc do kontroli :sorry2:
A te ćwiczenie to jakiś koszmar dla dziecka... jest bezbolesne, ale przez to że Maciek ma unieruchomioną główkę to strasznie płacze :-( No nic, jakoś musimy przetrwać ;-)
A nocka też byla taka sobie, 3 razy wstawałam na karmienie i ostateczna pobudka o 5 :szok:

Z tym wzmożonym napięciem mięśniowym to chodzą różne mity. Kiedyś w ogóle się tego nie leczyło i było dobrze. Teraz na topie jest tego leczenie, szczególnie metodą Wojty (to pewnie te ćwiczenia, które Ty robisz ). Ja pokazywalam Lolka i ortpedzie i róznym fizykoterapeutom i zdania były podzielone. Jedni mówili rehabilitacja, inni wystarczy pieluszkę podkłądać i kamić tylko na jednym boku i nosić też na jednej stronie. Podjęłam decyzję, że spróbuje na początek zwyczajnymi sposobami i poprawa jest ogromna. Ale u nas to może było w mniejszym stopniu. (Chocia bylo pare dni kiedy glowe odwracal tylko w 1 strone. Tak wiec nie przejmuj sie, to sie latwo koryguje:)))

reklama
Ja wczoraj kupiłąm "Twoje dziecko" (namiętnie kupuję gazety dla mam) i jest tej gazecie dodatek o rozszerzaniu diety, włącznie z przepisami na domowe obiadki stosowne do wieku-bardzo fajne i łatwo przedstawione:)))
Jest jeszcze jakaś maniaczka takich gazet???
o zdecydowanie ja :) tej jeszcze nie kupiłam ale mam gazete M jak mama, i Dziecko:) ta druga szczerze polecam :) jest tam fajny dodatek "wychowanie bez porażek". a w tej co kupiłas sa jakies ciekawe artykuły ?

czesc dziewczyny:)
nie zagladalam pare dni bo poprostu sily nie mialam taka grypa mnie zlapala ze z lozka ledwo wstawalam!!! na szczescie juz dzis jest lepiej i temp juz nie ma:) Maly wczoraj rano mial stan podgoraczkowy i jestem szczesliwa ze mu przeszlo bo balam sie ze zarazilam maluszka. ale jest wszystko ok:)
co do ukladania glowki n jedna str to Antoś tez tak robi ale podkladam mu maskotke zeby nie mogl na ta str jej odwrocic mam nadzieje ze to pomoze. a o co chodzi z tym podkladaniem pieluchy,jak to zrobic normalnie podlozyc czy jest jakis specjalny sposob??
acha Antos jeszcze nie dostal zadnego szczepienia bo naj[ierw te chrostki mu wyszly a potem w dzien szczepienia dostal mega rozwolnienie ktore trwalo od piatku do wtorku! teraz mamy jechac sie szczepic w poniedzialek,ciekawe co tym razem wymysli moj aniolek zeby nie byc szczepionym...:)

o zdecydowanie ja :) tej jeszcze nie kupiłam ale mam gazete M jak mama, i Dziecko:) ta druga szczerze polecam :) jest tam fajny dodatek "wychowanie bez porażek". a w tej co kupiłas sa jakies ciekawe artykuły ?
Ja mam swoje ulubione 3 Mamo to ja, Mam dziecko-(ta gazeta wymiata:-D) i Twoje dziecko czasem też inne kupię jak jest fajny artykuł ale te to co miesiąc kupuję.
W tym wydaniu jest o różnicach w rozwoju dziecka(tzn nie denerwować się jeśli dziecko robi inaczej, o chorobach tzn kaszel katar gorączka jak sie zajmować wtedy, dużo o kąpieli no i ten dodatek o karmieniu i wiele wiele wiecej:-D

A słuchajcie, nie wiem czy któraś czytałą poradnik "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke ale niedawno wyszła druga część tego rewelacyjnego poradnika "Dzieciozmagania". Ja własnie ku mojej radości dopiero to zauważyłam i kupuję ;-) Polecam :) Mozna się popłakać ze śmiechu :D

Brzmi ciekawie, moze tez sie skusze

dzień dobry :tak:, chętnie się napiję razem z Tobą :-p

Juz po kawce. Mam nadzieje ze smakowala ;-)

A ja mam dzis gosci i bardzo sie ciesze bo mam tez balagan w domu i dzieki gosciom wieksza mobilizacje zeby posprzatac :tak:

A u mnie fotelikowej sagi ciag dalszy... :shocked2:

Kopciuszku pisalas mi kiedys zebym wrzucila fotke Malego w foteliku. No i chyba glupio zrobilam ze jej nie wrzucilam bo pewnie wybilybyscie mi z glowy moje glupoty ze Maly ma w nim ciasno :sorry2: A ze bardzo w to wierzylam kupilam drugi i w nim to dopiero ma ciasno! :baffled: W tym drugim dostaje prawdziwej histerii. Wczoraj po kilku tygodniach nieuzywania zdjelam z szafy stary fotelik i w porownaniu z tym nowym miejsca jest full! Oczywiscie pojedzie w starym. Osiol jestem i tyle :wściekła/y:

A słuchajcie, nie wiem czy któraś czytałą poradnik "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke ale niedawno wyszła druga część tego rewelacyjnego poradnika "Dzieciozmagania". Ja własnie ku mojej radości dopiero to zauważyłam i kupuję ;-) Polecam :) Mozna się popłakać ze śmiechu :D
daj linka !

Ja mam swoje ulubione 3 Mamo to ja, Mam dziecko-(ta gazeta wymiata:-D) i Twoje dziecko czasem też inne kupię jak jest fajny artykuł ale te to co miesiąc kupuję.
W tym wydaniu jest o różnicach w rozwoju dziecka(tzn nie denerwować się jeśli dziecko robi inaczej, o chorobach tzn kaszel katar gorączka jak sie zajmować wtedy, dużo o kąpieli no i ten dodatek o karmieniu i wiele wiele wiecej:-D
ja! ja! ja!
i najczesciej kupuje Mamo to ja albo Twoje dziecko,
M jak mama kupowalam w ciazy:)i musze wyslac zdjecie olka razem z kuponem ale zabieram sie za to jak sójka za morze:/

reklama
czesc dziewczyny:)
nie zagladalam pare dni bo poprostu sily nie mialam taka grypa mnie zlapala ze z lozka ledwo wstawalam!!! na szczescie juz dzis jest lepiej i temp juz nie ma:) Maly wczoraj rano mial stan podgoraczkowy i jestem szczesliwa ze mu przeszlo bo balam sie ze zarazilam maluszka. ale jest wszystko ok:)
co do ukladania glowki n jedna str to Antoś tez tak robi ale podkladam mu maskotke zeby nie mogl na ta str jej odwrocic mam nadzieje ze to pomoze. a o co chodzi z tym podkladaniem pieluchy,jak to zrobic normalnie podlozyc czy jest jakis specjalny sposob??
acha Antos jeszcze nie dostal zadnego szczepienia bo naj[ierw te chrostki mu wyszly a potem w dzien szczepienia dostal mega rozwolnienie ktore trwalo od piatku do wtorku! teraz mamy jechac sie szczepic w poniedzialek,ciekawe co tym razem wymysli moj aniolek zeby nie byc szczepionym...:)

Normalnie, ja zwijam w rulonik i np w bujaczku kładę między główką a bokiem oparcia, tworząc taki murek zabazpieczający przed odkręcaniem głowy w złą stronę. Lekarka powiedziala, zeby tylko nei przeginać z tym odkręcaniem w drugią i jednak kierować głowę przede wszystkim do patrzenia na wprost :) U nas super to zdało egzamin. Po tygodniu kręci głową w dwie strony i układa prawie idealnie prosto :)

Do góry