reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
A my znowu na mieszanym karmieniu... Najwidoczniej nie jest mi dane karmić wyłącznie cycem, było jakieś 3 tygodnie bez butelki ale od 3 dni znowu je z dwie dziennie. I póki co dalej trzymamy się Nutramigenu. Są i plusy tego - kupki codziennie (a nie jak wcześniej co 3-4 dni, wtedy strasznie się wysilał by zrobić, bolał go brzuszek) no i od 4 dni nie dostaje Debridatu - i koleczek nie ma (tylko żebym sobie ich nie wykrakała, także odpukam w niemalowane).

Ja wczoraj kupiłąm "Twoje dziecko" (namiętnie kupuję gazety dla mam) i jest tej gazecie dodatek o rozszerzaniu diety, włącznie z przepisami na domowe obiadki stosowne do wieku-bardzo fajne i łatwo przedstawione:)))
Jest jeszcze jakaś maniaczka takich gazet???

Ja wczoraj kupiłąm "Twoje dziecko" (namiętnie kupuję gazety dla mam) i jest tej gazecie dodatek o rozszerzaniu diety, włącznie z przepisami na domowe obiadki stosowne do wieku-bardzo fajne i łatwo przedstawione:)))
Jest jeszcze jakaś maniaczka takich gazet???

Ja też kupiłam, ale jeszcze nie przeczytałam, za Twoją namową zaraz się skuszę na lekturę ;-)))
Pauluś trzymam kciuki, żeby wsio było oki!

ja tak samo... w ogóle cala nasza trójka jest chora! a ja dzis przed 3 musialam wstac po tabletke na gardlo bo nie moglam oddychac nawet a rano przez jakis czas nie mowilam bo glos mi odebralo ale magiczny tabs mi pomogl by powrocil spowrotem:-)
ło matko wspolczuje! i tez zycze powrotu do zdrowka!
Paulus- mam nadzieje ze aleks szybciutko wyzdrowieje!
a ja sie witam i spadam zajrze pozniej!

Cześć dziewczyny !
Pauluś mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala. Niestety my to przeżyliśmy w 2 tygodniu życia i było kiepsko :-( Za łóżko płaci się u mnie 20zł, ale mamy cycusiowe są zwolnione z opłat ;-)
Maciek też coś od wczoraj kaszle, to jest taki suchy kaszel :wściekła/y: Kataru nie ma i gorączki póki co też, więc na razie daje witaminy i obserwuje :nerd:

Któraś dziewczyna pisała, że jej dziecko wygina się w łuk i ma tendencję do układania główki w jedną stronę. My właśnie byliśmy z tym problemem u rehabilitanta dzisiaj i okazało się, że to wcale nie pikuś (nasza pediatra tak twierdziła i kazała tylko pod główkę pieluchę wkładać) bo może skończyć się asymetrią :-( Także od dzisiaj ćwiczymy i za miesiąc do kontroli :sorry2:
A te ćwiczenie to jakiś koszmar dla dziecka... jest bezbolesne, ale przez to że Maciek ma unieruchomioną główkę to strasznie płacze :-( No nic, jakoś musimy przetrwać ;-)
A nocka też byla taka sobie, 3 razy wstawałam na karmienie i ostateczna pobudka o 5 :szok:

reklama
A słuchajcie, nie wiem czy któraś czytałą poradnik "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke ale niedawno wyszła druga część tego rewelacyjnego poradnika "Dzieciozmagania". Ja własnie ku mojej radości dopiero to zauważyłam i kupuję ;-) Polecam :) Mozna się popłakać ze śmiechu :D

Do góry