reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a ja wczoraj pół dnia ryczałam:-(
wczoraj pojechałam do mojej babci
i ona strasznie wyglada schudła prze okropnie
obrzeki nog i wielki brzuch
swiadcza o niewydolnosci krazenia
ledwie mowi lezala w łozku co u niej rzadkosc w ciagu dnia
tak sie dzieje od tygodnia
wujek ktory z nia mieszka zamowił lekarza na czwartek
to ona ze nie bo nie umyta bo cos tam
i musieli odwołac
zamowiony jest na wtorek
ja ja błagałam zeby pojechalaa do szpitala :no:
juz chciałam wzywac pogotowie
ale ona chyba chce umrzec w domu ...
przeciez ona nie nadaje sie do leczenia w domu
nie wiem co juz myslec
moze odejsc w kazdej chwili...
swoje sumienie bym zaspokoił wzywajac pogotowie
a co z jej wola:confused:

reklama
eliza80 mnie taki ból przedokresowy męczył około tygodnia i dopiero po tym okres. Fakt, pierwszego dnia nie bolało, ale powoli się nasilało i teraz już nie jest tak fajnie... może po ciąży są mniej bolesne okresy, ale kolejne, a nie pierwszy?:confused:

no jak karmicie piersia to juz to inaczej wyglada ...
ale pozniej bedzie lepiej

no to ja dziekuje byc taka cala pocieta miedzy nogami :/...az mnie ciarki przeszly...pozostane przy swoim krojonym brzuchu...

nie taki diabeł straszny jak go maluja :-)
zreszta tyle kobiet to przeszło

ja jakbym miała pierwsze cc
to pewnie by mi sie marzyło zeby kolejne sn
tak z wrodzonej ciekawosci

jak to jest ze moj gin zawsze powtarzal ze po ciazy okresy sa mniej bolesne ...
U mnie sie sprawdzilo:tak:zreszta w wiekszosci przypadkach sie sprawdza:tak:

my zakupilismy z poolspa lede z hydromasazem
i ta firme moge polecic
ta co pokazałas fakt fajnie wyglada
ale jak sie bedzie sprawowac...
jak chodzilismy po sklepach w poszukiwaniu to tej firmy nie widziłam
to jest dosc duzy wydatek
ja bym na allegro nie kupiła
my tylko baterie do wanny i umywalek na allegro kupowalismy

Nie kupilam:no:i poslucham was;-)kupie w sklepie;-)ale ogolnie marzy mi sie takie cudo:tak:

cale szczesce bo ja horror przezywam jak w raczkach obcinam o nozkach nie wspominajac !! poza tym obcinam w raczkach na spani - jak to zrobic z nozkami ??
a ja chce jeszcze malucha karmic w nocy bo na 3 butlach za dnia to chyba za malo by jadla ...
Mea ja to robię tak, ze mąż malucha zabawia a ja trzymam nogę i ciach prach, co prawda rzadko wychodzi to tak sprawnie, jest troche szarpaniny, ale jak na razie się w końcu udaje. Jeszcze drugi sposób to przy karmieniu, ja raz dziennie daje odciągane butlą, żeby kontrolować ile je i wtedy też jest dobra okazja, ale oczywiscie znów dwie osoby są potrzebne- jedna do butli druga do paznokci ;)

kasiuh spokojnie nie wkrecaj sie........ na pewno wszystko jest ok.
a tak sie dzis zastanawialam czy przy ewentualnym nastepnym porodzie rozcinaja w tym samym miejscu gdzie sie pierwsze naciecie mialo????????
Nacinają trochę nad blizną i wycinają starą :) Chyba, że cięcie ma być nagłe i szybkie wtedy tną poprzecznie , bo nie ma czasu na estetykę.... Ja będę miała drugie też cc, bo w kilinice chorób siatkówki powiedzieli mi, że będzie mi się do końca życia odwarstwiać, oni będą łatać , a ona w innym miejscu odwarstwiać itd, więc już nigdy nie wolno mi nic podnosić i wysilać się fizycznie... ciekawe czy to jest w ogóle wykonalne będąc matką ?!

i musieli odwołac
zamowiony jest na wtorek
nie wiem co juz myslec

Biedactwo ! Pamiętaj, że jak uprzedzisz lekarza co podejrzewasz to wtedy przyniesie odpowiednie leki, ew zastrzyki i ulży Jej w domu.
Trzymaj się kochana, musisz być dzielna! Mocne uściski ! Starsi ludzie nie lubią szpitali :(

ojjjj Anoola współczuje ...tak jak pisały dziewczyny zastanów sie może jeszcze nad tym ślubem..dajcie sobie troche czasu, bo jak tak ma to wyglac to nic dobrego z tego nie wyjdzie :/
AnoOla ja napiszę krótko: Nie rób niczego wbrew sobie!
nasza smoka moze miec a moze i nie miec...czasem chce sama..czasem jej wciskamy... a jakie sa zalecenia w koncu do tych smokow ? ktoras pisala ,ze po 3 miesiacu odzywczajac ???...w sumei moze i racja ,bo pozniej jak zeby wychodza to moga sie pokrzywic przez smoka...sama nie wiem ?

U mnie ze smokiem jest to samo:tak:corka ciagla smoka az do 2 lat,zawsze musiala z nim zasypiac:tak:i zeby ma proste;-)
Co do smoka to opinie są podzielone: co szkodzi bardziej ssanie palców czy smoka;-) ;-)Masz racje Kopciuszku, ze smok nie wpływa na uzębienie, mi stomatolog mówił, że miałby wpływ jakby dziecko ciągle go ssało;-)
No a co do odzwyczajania to po prostu należy używac smoka kiedy jest tak naprawdę potrzebny, nie wciskać za każdym razem kiedy dziecko marudzi, ja wkładam jak Piotruś jest najedzony a ma ochotę po prostu jeszcze sobie possać cycusia;-) No i ważne żeby używać smoczków płaskich, one nie uzależniają tak bardzo jak zwykłe smoki;-)

Dziewczyny co sadzicie o tym?
WANNA JACUZZI + AUDIO + LED + PRYSZNIC +PC od reki (951057567) - Aukcje internetowe Allegro
W planach mam remont lazienki i zastanawiam sie nad takim cudem?Moze ktoras doradzi?Moze ktoras ma cos podobnego?
Kopciuszku ja osobiście na hydromasaż w domu się nie zdecydowałam:-( znajomy hydraulik szczerze nam odradzał... to jest fajne ale trzeba szczególnie dbać o takie wanny, przeczytaj sobie ten artykuł:
Nieprzyjemny zapach wydobywający się z wanny z hydromasażem - wanna, wanny - Wanny i natryski - Muratordom.pl
i musieli odwołac
zamowiony jest na wtorek
nie wiem co juz myslec
Ojej współczuję!

Czesc ;p

luuuzna Ty spryciaro:-D
boli mnie brzuch przez ten @

i zastanawiam sie nad zalozeniem spirali? chyba emwu ma nie?
musze ja wypytac o to ... hmm i z ginka pogadac caly czas mysle o tym ....czy to dobry pomysl :confused::confused::confused:

Się wie Kochana :-D

eliza80 mnie taki ból przedokresowy męczył około tygodnia i dopiero po tym okres. Fakt, pierwszego dnia nie bolało, ale powoli się nasilało i teraz już nie jest tak fajnie... może po ciąży są mniej bolesne okresy, ale kolejne, a nie pierwszy?:confused:

A co do okresu to mne brzuch nawala dziś, mam goraczkę, gardło boli, ząb (2 ósemka) rwie, głowa pulsuje, katar cieknie, nos zapchany, dreszcze dokuczają, usta spękane :-(
MASAKRA! Zadzwoniłam po mamę - kochana kobitka: ZAWSZE MOGĘ NA NIĄ LICZYĆ!

Do tego mam dziś egzamin - nie jestem w stanie go napisać, ale iść muszę....na resztkach sil, ale pójdę, bo by mnie zabiło sumienie - moja ostatnia szanasa, żeby ocalić studia, jak obleję wyrzucą mnie...czyli już praktycznie nie jestem studentką :p

T za to poszedł dziś na zakupy i robi mi śniadanko ;)

Hej laski witam się poniedziałkowo.
Długo mnie nie było jak na mnie:) muszę się pochwalić, że od niedzieli tydzień temu zaczęłam odchudzanie pełną parą i schudłam 2 kg. Aż w szoku jestem ale to pewnie dlatego, że to początek:)
W sobotę z moim A pojechaliśmy do miasta, żeby kupić Aleksowi krzesło do karmienia ale tak nam się leżaczek spodobał, że go kupilismy i dobrze bo Aluś ma zachwyt:)))) jajka wibrują , zabawki wiszą kolorowe, jest wygodnie no żyć nie umierać nawet zasypia w tym bujaczku:))) Daliśmy 159 zł więc tak średnio no ale już tak jest jeśli się kupuje w normalnym sklepie.
Zdjęcia z testowania bujaczka przez Aleksa w Albumie:)

Się wie Kochana :-D

A co do okresu to mne brzuch nawala dziś, mam goraczkę, gardło boli, ząb (2 ósemka) rwie, głowa pulsuje, katar cieknie, nos zapchany, dreszcze dokuczają, usta spękane :-(
MASAKRA! Zadzwoniłam po mamę - kochana kobitka: ZAWSZE MOGĘ NA NIĄ LICZYĆ!

Do tego mam dziś egzamin - nie jestem w stanie go napisać, ale iść muszę....na resztkach sil, ale pójdę, bo by mnie zabiło sumienie - moja ostatnia szanasa, żeby ocalić studia, jak obleję wyrzucą mnie...czyli już praktycznie nie jestem studentką :p

T za to poszedł dziś na zakupy i robi mi śniadanko ;)
Współczuję:(
Ale przynajmniej masz pomoc teraz:)

reklama
hejo:)
my po weekendzie nawet bez kootni:)

DESMOT wspoczuje..moja babcia umasrla miesiac temu;/ wiem co czujesz...
my wzielismy ja do szpitala dostala tam sepsy bo chcieli jej scagnac wode z brzucha i nakluli jej jelito;/
mogla spokojnie byc w domu i zasnac a meczyla sie tam przez kilka dni na morfinie...
moze ludzie ktorzy wiedza ze juz odejda wiedza co dla nch lepsze...

LUZna to Cie rozlozylo!! wracaj do zdrowia!!

my sie pakujemy bo jutro z rana jedziemy do Zakopca...

Paulus gratuluje zakupu:)

Do góry