reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Robisz w domu ?:) Bo my zdecydowaliśmy się robić chrzciny w domu, ze względu na $$, bo w restauracji krzyknęli nam 130 zł/osobę ;/ Tylko teraz zastanawiamy się co podać, masz może jakieś pomysły na menu ?

chrzest juz za nami i robilam tez w domku ze wzgledu na $ tez bo w maju czeka mnie jescze komunia.
mielismy 21 osob z dziecmi !
tak wiec u nas bez wydziwiania
obiad :
- rosoł
- ziemiaki i pyzy + sos
- schabowe ,mielone , kurak , de volaille ( czy jak to sie tam cholera pisze)
-3 surowki

pozniej podalismy 3 rodzaje ciast( tesciowa piekla ) ,tort ,kawa ,herbata

no jak juz pozarli ,pozbieralam wsio i wystawilismy zimne przekaski
- 3 salatki ( z gyrosem , z makaronem , z ryzem )
- sledzie w smietanie , w sosie musztardowym , i z cebula
- jaja z majonezem i ze szczypiorem , jaja z tunczykiem
- zimna taca - chyba z 5 rodzaji wedlin , sery pokrojone w kostke
- pomidory z mozarella
pozniej odgrzalam jescze mieso z obiadu bo w cholere zostalo i mialam jeszcze krokiety z barszczem ale o nich zapomialam hahaha !

jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze bo pewna nie jestem czy wsio ,ale raczej wszystko

a zarcia mi zostalo na nastepny tydzien !!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ja przez jakis czas podawalam codziennie krople. Pozniej spanikowalam ze daje za duzo bo w witaminach ktore ja przyjmuje jest spora dawka wit D. Nie podoba mi sie ze musze decydowac o czyms na czym sie nie znam - czy ciemiaczko zarasta szybko czy wolno. Nie mam punktu odniesienia i nie wiem jak to ocenic. To sa wlasnie uroki sluzby zdrowia w uk... Nie to ze nic za bardzo nie kontroluja u dzieci to juz jak cos powiedza to nie do konca mam odwage im zaufac (np. ostatnio przepisana mi masc sterydowa na zwykle uczuleni ktore po 2 dniach zeszlo... )
mam identyczne odczucia co ty
tutaj o co byś sie zapytała to wszystko ok tak ma byc
mojej koleżance jak rodziła i poprosiła o cos na ból to dali..paracetamol porazka
a najbardziej smieszy mnie wizyta u lekarza po pologu

Julciu !

___█████____████
___████__████_███
__███____████__███
__███_███___██__██
__███__███████___███
___███_████████_████
███_██_███████__████
_███_____████__████
__██████_____█████
___███████__█████
______████ _██
______________██
_______________█
_████_________█
__█████_______█
___████________█
____█████______█
_________█______█
_____███_█_█__█
____█████__█_█
___██████___█_____█████
____████____█___███_█████
_____██____█__██____██████
______█___█_██_______████
_________███__________██
_________██____________█
_________█
________█
________█
Jest w roku taki dzień,
W którym smutki idą w cień,
Więc z okazji tego dnia
Posłuchaj co Ci życzę ja:
Dużo zdrowia i radości,
Szczęścia w życiu i miłości,
Moc najpiękniejszych wrażeń
I spełnienia wszystkich marzeń 100 lat !!! 100 lat !!!

Ostatnia edycja:
mam identyczne odczucia co ty
tutaj o co byś sie zapytała to wszystko ok tak ma byc
mojej koleżance jak rodziła i poprosiła o cos na ból to dali..paracetamol porazka
a najbardziej smieszy mnie wizyta u lekarza po pologu

Wiem co o tym:tak:moj brat jest w UK i jak bratowa byla po porodzie i poszla po witaminy dla siebie bo strasznie wypadaluy jej wlosy to lekarz powiedzial ze witamin nie potrzebuje,ze witaminy to biora ludzie chorz na raka:tak::wściekła/y:wkurwil... sie i poszla jak zmyta:tak:
I co z tego ze laki tam ma za darmo jak nie moze ich nawet zazywac:wściekła/y:no ale np ostatnio mowila mi ze przywiezie nam Oilatum i takie tam za darmo:-)

czesc :)
to ja paranoiczka :-D wiecie o ten sters paranoja panika placz z byle powodu byl chyba na okres :-D hehehee w sumie niewiem ale:
-od rana wszystko mnie wkurza
boli brzuch jak na okres
no i przed chwila zobaczylam jakies brazowe plamienia he moze to okres .... sie zbliza,,, he

moj igor dzis okropny placze bidulek caly dzien juz nocy znow pobudka a wczoraj ani razu nie zaplakal taki kochany no hehe a dzis znow kolkowo

z tego wszystkiego nie zrobilam obiADU i dzis jemy pizze zamowimy w koncu od pon ide na diete wiec sobie pozwole hee

julciA NAJ WSZYSTKIEGO

JESLI CHODZI O CHRZCINY MY ROBIMY U TESCIOW
A W KOSCIELLE dajemy 100 zl u nas to stala opl

ata u nas 400-500to za slub sie daje :tak:

MOje dziecko dzisiaj od rana wali takie smaile ze masakra !I gada na cala chate !Albo sie kloci z miskami !

My juz kropelek nie dajemy wogole od chyba 3 tyg ? albo 2 ? bo juz nie pamietam !
I w sumie do konca niewiem czy kolki u nas byly czy nie ! W kazdym bardz razie nie zaszkodzilo bo maly wali kupki niezle a i baki se puszczal bez bolu !
NO ale juz nie dajemy a i nowe pokarmy wprowadzamy i nic sie nie dzieje wiec ja HAPPY !

Witam wszystkie grudnióweczki :-)
Chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin miałam na styczeń 2010, ale 12 grudnia urodziła się moja córeczka - Ania. Tak więc zostałam grudniową mamą z 36 tyg ciąży ;-). Mała ważyła 3170 i mierzyła 56cm. Ponadto jestem mamą dzieci rok po roku. Między moimi córami, jest ciut ponad 11 miesięcy różnicy wiekowej :-). Starsza córa Julka urodziła się w styczniu 2009 z wagą 4400 i 62 cm. Tak więc mam dwie kochane córeczki z jednego rocznika ;-)
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)

Witamy :)

reklama
Do góry