reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Robisz w domu ?:) Bo my zdecydowaliśmy się robić chrzciny w domu, ze względu na $$, bo w restauracji krzyknęli nam 130 zł/osobę ;/ Tylko teraz zastanawiamy się co podać, masz może jakieś pomysły na menu ?

chrzest juz za nami i robilam tez w domku ze wzgledu na $ tez bo w maju czeka mnie jescze komunia.
mielismy 21 osob z dziecmi !
tak wiec u nas bez wydziwiania
obiad :
- rosoł
- ziemiaki i pyzy + sos
- schabowe ,mielone , kurak , de volaille ( czy jak to sie tam cholera pisze)
-3 surowki

pozniej podalismy 3 rodzaje ciast( tesciowa piekla ) ,tort ,kawa ,herbata

no jak juz pozarli ,pozbieralam wsio i wystawilismy zimne przekaski
- 3 salatki ( z gyrosem , z makaronem , z ryzem )
- sledzie w smietanie , w sosie musztardowym , i z cebula
- jaja z majonezem i ze szczypiorem , jaja z tunczykiem
- zimna taca - chyba z 5 rodzaji wedlin , sery pokrojone w kostke
- pomidory z mozarella
pozniej odgrzalam jescze mieso z obiadu bo w cholere zostalo i mialam jeszcze krokiety z barszczem ale o nich zapomialam hahaha !

jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze bo pewna nie jestem czy wsio ,ale raczej wszystko

a zarcia mi zostalo na nastepny tydzien !!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ja przez jakis czas podawalam codziennie krople. Pozniej spanikowalam ze daje za duzo bo w witaminach ktore ja przyjmuje jest spora dawka wit D. Nie podoba mi sie ze musze decydowac o czyms na czym sie nie znam - czy ciemiaczko zarasta szybko czy wolno. Nie mam punktu odniesienia i nie wiem jak to ocenic. To sa wlasnie uroki sluzby zdrowia w uk... Nie to ze nic za bardzo nie kontroluja u dzieci to juz jak cos powiedza to nie do konca mam odwage im zaufac (np. ostatnio przepisana mi masc sterydowa na zwykle uczuleni ktore po 2 dniach zeszlo... )
mam identyczne odczucia co ty
tutaj o co byś sie zapytała to wszystko ok tak ma byc
mojej koleżance jak rodziła i poprosiła o cos na ból to dali..paracetamol porazka
a najbardziej smieszy mnie wizyta u lekarza po pologu

Julciu !

___█████____████
___████__████_███
__███____████__███
__███_███___██__██
__███__███████___███
___███_████████_████
███_██_███████__████
_███_____████__████
__██████_____█████
___███████__█████
______████ _██
______________██
_______________█
_████_________█
__█████_______█
___████________█
____█████______█
_________█______█
_____███_█_█__█
____█████__█_█
___██████___█_____█████
____████____█___███_█████
_____██____█__██____██████
______█___█_██_______████
_________███__________██
_________██____________█
_________█
________█
________█
Jest w roku taki dzień,
W którym smutki idą w cień,
Więc z okazji tego dnia
Posłuchaj co Ci życzę ja:
Dużo zdrowia i radości,
Szczęścia w życiu i miłości,
Moc najpiękniejszych wrażeń
I spełnienia wszystkich marzeń 100 lat !!! 100 lat !!!

Ostatnia edycja:
mam identyczne odczucia co ty
tutaj o co byś sie zapytała to wszystko ok tak ma byc
mojej koleżance jak rodziła i poprosiła o cos na ból to dali..paracetamol porazka
a najbardziej smieszy mnie wizyta u lekarza po pologu

Wiem co o tym:tak:moj brat jest w UK i jak bratowa byla po porodzie i poszla po witaminy dla siebie bo strasznie wypadaluy jej wlosy to lekarz powiedzial ze witamin nie potrzebuje,ze witaminy to biora ludzie chorz na raka:tak::wściekła/y:wkurwil... sie i poszla jak zmyta:tak:
I co z tego ze laki tam ma za darmo jak nie moze ich nawet zazywac:wściekła/y:no ale np ostatnio mowila mi ze przywiezie nam Oilatum i takie tam za darmo:-)

czesc :)
to ja paranoiczka :-D wiecie o ten sters paranoja panika placz z byle powodu byl chyba na okres :-D hehehee w sumie niewiem ale:
-od rana wszystko mnie wkurza
boli brzuch jak na okres
no i przed chwila zobaczylam jakies brazowe plamienia he moze to okres .... sie zbliza,,, he

moj igor dzis okropny placze bidulek caly dzien juz nocy znow pobudka a wczoraj ani razu nie zaplakal taki kochany no hehe a dzis znow kolkowo

z tego wszystkiego nie zrobilam obiADU i dzis jemy pizze zamowimy w koncu od pon ide na diete wiec sobie pozwole hee

julciA NAJ WSZYSTKIEGO

JESLI CHODZI O CHRZCINY MY ROBIMY U TESCIOW
A W KOSCIELLE dajemy 100 zl u nas to stala opl

ata u nas 400-500to za slub sie daje :tak:

MOje dziecko dzisiaj od rana wali takie smaile ze masakra !I gada na cala chate !Albo sie kloci z miskami !

My juz kropelek nie dajemy wogole od chyba 3 tyg ? albo 2 ? bo juz nie pamietam !
I w sumie do konca niewiem czy kolki u nas byly czy nie ! W kazdym bardz razie nie zaszkodzilo bo maly wali kupki niezle a i baki se puszczal bez bolu !
NO ale juz nie dajemy a i nowe pokarmy wprowadzamy i nic sie nie dzieje wiec ja HAPPY !

Witam wszystkie grudnióweczki :-)
Chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin miałam na styczeń 2010, ale 12 grudnia urodziła się moja córeczka - Ania. Tak więc zostałam grudniową mamą z 36 tyg ciąży ;-). Mała ważyła 3170 i mierzyła 56cm. Ponadto jestem mamą dzieci rok po roku. Między moimi córami, jest ciut ponad 11 miesięcy różnicy wiekowej :-). Starsza córa Julka urodziła się w styczniu 2009 z wagą 4400 i 62 cm. Tak więc mam dwie kochane córeczki z jednego rocznika ;-)
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)

Witamy :)

reklama
Do góry